- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha az integrált videokártyát használod játékra, akkor bőven sok az aranyközépútnak számító 3800 mhz. Többször írtam, hogy az 5% órajel különbség (4000 vs 3800) nem sokat számít, de cserébe sokkal többet fogyaszt és egy viszonylag drága hűtés is kell mellé, ami egyáltalán nem éri meg a felárat. Szóval ezért az árért cserébe be kellett vállalnia a pasztázást az amd-nek, aminek cseréjét még a fanatikusoknak sem nagyon javasolják. Ezzel nem összekeverendő az intel szintű fospasztázás, ahol sok esetben a gyári órajelet sem képes tartani a processzor. Idáig a topikban egy darab processzorról olvastam, ahol a pasztázás minősége nem sikerült az eltervezettnek, ki is cserélte a bolt.
Ha bugos a ryzen master, akkor ne használd. Nem is értem, hogy miért kínzod magad ezzel. Főleg a fogyasztásmérős gyorstesztem után, ahol látható az üresjárati fogyasztás mérési hibahatáron belüli értéke, és terhelve még kevesebbet is fogyaszt értelmesen beállítva. Azért csináltam, hogy fölöslegesen ne szívassátok magatok a különböző energiatakarékos profilokkal és pstate babrálással, mert ezeknek az értelme nullához közelít raven mellett.
Igen, saját alkatrészt hirdetek, de szakmai fórumban még utalni sem szabad a hirdetést tartalmazó aláírásra. Hozzám vágtak töredék áron egy rx 480-at, és találtam kicsi pénzért R5 1400-at. Fűtési szezon után majd veszek újra raven-t, vagyis ezt tervezem, de sose tudom megállni, hogy kipróbáljak valami újat.
Viszont le is teszem a lantot, vagyis kiveszem az itt szóltam hozzá listából ezt a témát. Úgyhogy jó kockulást kívánok a topiklakóknak a legerősebb IGP-vel
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
Most bocsi de tényleg nem értelek. Veszel egy majdnem, hogy a legolcsóbb 2200gs ryzen processort, és te azon vagy kiakadva, hogy kupaktalanítani kell meg grafitolni meg tököm se tudja hogy mit akarsz már vele csinálni. ha ennyire számít neked a mhz akkor miért nem vettél egyszerűen egy 2700x et és akkor nem kell kupakolóra, meg ipari fagyasztóra meg terminátor pasztára költened. Nekem 2400g van, arra amire nekem kell teljesen jó, kicsit húzva is 70fok körül van gyári hűtővel. Tudtam mit veszek és hogy mire elég. Ha ennyire tuningolni meg barkácsolni akarsz vegyél intelt azt húzhatod a végtelenig.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest