- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Fleischer #40827 üzenetére
Azért voltál "piszkálva" mert azt a címeres marhaságot írtad ide, hoogy 550W nem elég, mert meg se mozdul vele a gép, és emiatt kell 850W-os táp. Amikor egy jó 850W-os táppal két ilyen kártyát is meg lehet hajtani egy átlagos PC-ben....
A mostani 550W-os tápom sincs kiszámolva, mint írtam a legdurvább Furmark+Prime95 stressz teszt tudja csak 100%-ra kiterhelni, napi használatban inkább 300-400W között vagyok.
A hulladék tápban semmi relatív nincs. Tudja, ami rá van írva, vagy nem....
Ha 550W-al nem indul az induláskor 200W alatt fogyasztó gép akkor hulladék, ha a 850W-os tápod harmadszorra küldöd vissza egy kb. 400W-os terhelés után, hulladék, lehetne sorolni....
-
HSM
félisten
válasz
Fleischer #40822 üzenetére
Akkor az (is) egy hulladék táp volt. Történet vége. Most is egy 550W-os tápról használom, pedig most egy ősrégi hatmagos van mellette, ami jóval torkosabb, mint a Z97+húzott 4690K volt.
(#40823) Fleischer: Senki nem írt ilyet. Arról beszéltünk, mekkora táppal kell indulnia egy i7-es procinak egy 290-es Radeonnal.
(#40824) Fleischer: Olvass is, ne csak írj.
-
válasz
Fleischer #40820 üzenetére
Hihetetlen, hogy még mindig itt tartasz...
Igen, ostobaság, ki lett tárgyalva oda-vissza.
Elhiszem, hogy ultragagyi 550W-os tápnál nem indult el a gép, de ez az adott tápot minősíti. Láttunk már ilyet, nach so. Egy valamire való 400-450W-os tápnak el kell vinnie átlagos, nem húzott procival egy nem húzott R9 290 (X) / 390 (X) videokártyát. Tudom, mert az én gépemet is elvitte pár hétig egy CTG-450, és nem csak böngészésre használtam akkor sem a gépet.
Igen, ostobaság azt állítani, hogy kell 800W-os tápegység. Nekem a gépemben egy Corsair HX650 amióta összeraktam (a fent említett rövid CTG-s cserére azért volt szükség, mert addig a HX650 egy másik gépbe vendégeskedett) működik. Pedig meg van tépve a proci, a videókártya, 3db HDD, 2db SSD, sok venti, és lám, mégis probléma nélkül teljesít nap-mint-nap, lassan 5 álló éve.
A minőségellenőrzés pedig marha jó dolog, de a legnagyobbaknál is előferdülnek hibás példányok, szériák, oda és vissza lehet hozni a példákat, autóipartól kezdve a repülőgép-iparig, sőt, űrkutatásig. Nem tudsz 100%-os minőséget garantálni, bármit is csinálsz. Ettől még ki lehet jelenteni, hogy na, XY gyártóval egyszer befürödtem, többet soha.
-
HSM
félisten
válasz
Fleischer #40820 üzenetére
"veretes ostobaság hogy nem kapcsol be a gép 550 wattal???"
Az.Mint írtam, nekem vígan szaladt egy évet 460W-os passzív táppal, 4,4Ghz-re húzott i5 4690K-val, míg el nem kellett adjam a gépet. Nem hogy elindult, de hibátlanul működött is.
Tény, nem szemétre való gagyi 460W-os táp volt, ami csak nevében tudta a 460W-ot.... -
Raggie
őstag
válasz
Fleischer #40775 üzenetére
Én azt gyanítom, hogy van egy gagyi Gigabyte tápod ami nem tud leadni 350 W-ot sem és még lehet hogy hibás is vagy kontakthibás valamelyik kábele, ha be sem indul a gép vele.
Valamint van egy gyárihibás BeQuiet 850W-os tápod.Már csak azt nem értem, hogy hogyhogy 1 hónap után szart be a BQ táp, ha már 3 éve vetted 70ezerért? Addig csak a polcon volt?
-
energy4ever
addikt
válasz
Fleischer #40771 üzenetére
Ha konkret valaszt akarsz akkor leirom melyik psu kell minimum.
Letezik olyan alaplap+cpu kombo, amihez elegendo egy 290Wattos tap.
Alap esetben egy atlag(290-hez bekerult) cpu tdb-je kb 95Watt lehet, amihez parosul egy ssd, hdd kombo. Ide minimum tapkent en 395Wattot.
Akkor ha valakinek mondjuk egy huzott FX-8350-je van, jo sok hdd-vel, vizzel, stb, akkor mar a minimum tap ami kell 475Watt.A gyartok 750Wattos tapot ajanlanak egy referencia 290-eshez. A miertje egyszeru. Vannak olyan tapok amik gyenge minoseguek, es idovel nem kepesek tuddni leaddni a meghatarozott teljesitmenyt. Illetve vannak olyan tapok is, amikre egyszeruen rahazudjak a nagy Watt szamokat, majd jon a meglepetes, jobb esetben nagyon durvan kileng a 12V, rosszabb esetben lekapcsol, vagy elszall benne valami.
Ugyan akkor kijelentheto azis, hogy a gyarto alltal meghatarozott 750Wattos minimum ertekkel nem 1, hanem 2db 290-es kartya is uzemeltetheto!
-
válasz
Fleischer #40766 üzenetére
Nekem nem kapcsol be a gép 550 es táppal ennyire egyszerū. Ha a tápkábelt leveszem a kártyáról ugy bekapcsol lehet így értettétek .
Nekem bekapcsolt még Chieftec CTG-450W-os táppal is. Igaz tuningolni így nem mertem, de akkor biztos nálam van a hiba. Illetve nálam volt. Vagy valami...
Szakemberek is 600watt fölötti tápot ajánlottak.
A "szakemberek" szaktudásáról ez sokat elárul...
Minden esetre a Be Quiet táp egy hulladék vetekszik egy Codegennel.
Mindezt egyetlen táp alapján kijelenteni roppant bölcsességről tesz tanúbizonyságot.
Akkor a nálam üzemelő BQ! System Power 7 300W alapján kijelenthetem, hogy a BQ! tápok hibátlanok? Mert a logikád alapján igen.Szerencsére én nem szoktam ilyen ostobaságokat kijelenteni, és egyetlen hibás példány alapján komplett márkáról véleményt alkotni...
-
HSM
félisten
válasz
Fleischer #40760 üzenetére
Hát ezaz... Ha ez a színes csatlakozós fajta (hasonló a tiédhez, a modernebb fekete csatlakozósok az egész más ventilátor-ráccsal erre szvsz kicsit sem hasonlítanak), akkor a régi, én is innen akadtam rá.
"A gép be sem kapcsok 550 wattal." Amit eddig tudunk, hogy, hogy egy i7 processzor (durván húzva is max 200W a legtöbb) és egy 250W TDP-s 290 van rajta, ami nem igazán fog 300W-nál többet álmában sem fogyasztani. Ez a két fő fogyasztó legrosszabb esetben kb. 500W.
Tehát, miért is ne indulna be ez 550W-os táppal?Nálam is köszöni, jól van... Ha meg valami nagyfogyasztóról nem tudunk, itt az alkalom megírni.
3 éve én éppen 45K-ért vettem Seasonic beles CoolerMaster V850-et 5 év garival, szval még így is elég érthetetlen, mi került ebben a tápban 70 rugóba...
Persze, nem jó a tápnak, ha 100%-on hajtod rendszeresen, de a méréseim szerint még a 80%-os kihasználtságot sem szoktam játék alatt elérni, szokott benne maradni 100W-150W tartalék.Ez így szvsz éppen tökéletes. Ha egyszerre futtatok 5 magon Prime95-öt, és egy szabadon hagyott magon Furmark-ot, akkor éppen eléri a gép az 550W-os áramfelvétel magasságát, ami még mindig csak 100% a tápnak, és a valós felhasználásban az életben nem fog ez így bekövetkezni, és ezt is csak azért éri el, mert a létező legtorkosabb Intel hatmagos rendszerem van, az is húzva.
Nem ettől lesz tartós egy táp, hogy a névleges teléjesítményének csak az 50%-án használod. -
energy4ever
addikt
válasz
800Watt? Hova? 2db 390x Oc-hoz?
"A gep be sem kapcsolt 550wattal". Az erdekes, mivel ahhoz nem kell 550Watt, hogy bekapcsold, barmilyen kartyad is van. Mivel, csak es kizarolag terheleskor veszi fel a maximalis TDP-t a kartya. Boot kozben, driver nelkul legdurvabb esetben is 15Watt fele nem megy a kartya!"Nem jo a tapnak ha kiterheled", igen, vegulis csak a macimalis terhelesre vonatkoztattja meg az osszes gyarto a tapok hatasfokat. Az osszes minosegi tapot ugy feliratozzak, hogy meg plusz 5-10-15%-ot kepes leaddni a meghatarozotton felul.
-
válasz
A gép be sem kapcsok 550 wattal. Kell az 800 watt hidd el. Nem jô a tápmak ha kiterheled. 70 ezer volt a táp. 3 éve.
No offense, de ez marhaság. Nálam 650W-os Corsair TX650 táp probléma nélkül viszi a húzott i5-3570k és R9 390-et, sok sallanggal lassan 5 éve. Raktam össze nem egy gépet 450 és 550W-os tápokkal, Radeon 7970-el és GTX 770 vagy 780-al, amik a mai napig működnek.
Ez a Watt-hajhászás csak a tápgyártóknak jó, hogy eladják a méregdrága tápjaikat. Átlagos közép kategóriás gép 400-420W-os táppal elvan, a HTPC / Torrent gépemben 300W-os Be Quiet! táp van (i3-2120 és Radeon 5650, plusz 4 vinyó), az is a 4 évét tapossa, 7/24-ben.
Kell rendes táp, ez tény, de szerintem 70e Ft-t tápra pazarlás, máshol is el lehet költeni annak a felét, 25-35e Ft-nál többet csak az költsön, akinek picit sem számít a pénz. Szerintem...
-
HSM
félisten
válasz
Fleischer #40750 üzenetére
" állítólag az egyik legjobb táp"
A kép alapján ez egy ősrégi (amit találtam róla teszt [link] 2009-es!!!) 80 Plus Bronz kiadása, P7-es [link], erre a garancia is csak 3 év volt.... Nem hiszem, hogy jó vétel volt egy vagyonért.
Itt érdemes érdeklődni róla, vagy hogy mit lenne érdemes beszerezni helyette: [link]
Amúgy szvsz ilyen erős tápra sem biztos, hogy szükség van, én egy minőségi, nem túl drága 550W-os tápról (~30K, 10év gari) hajtom a 290X-em, meg egy húzott régi, terhelve jó étvágyú hatmagos procit... -
energy4ever
addikt
válasz
Fleischer #40722 üzenetére
275-300Watt van meghatarozva OC nelkul a 290-ekhez.
Ehhez hozzajon a procid, lapod, hdd-k fogyasztasa. Ezektol is fugg mekkora tap kell. Ha pl egy FX-8350ed van, akor egy 500-as tap nem eleg, de ha alacsonyabb TDP-ju procid van intel, vagy fm2, vagy mas AM3 ami kevesebbet eszik, akkor akar egy jobb(markas) 500-as is eleg lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Call of Duty: Warzone
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged