- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Amúgy röviden a lényeg: mint ismeretes, számos sikket, tesztet írtam már, és mindig az átlag user szemszögéből, tehát nem laborban tesztelve. Mindig az érdekelt, hogy lehet költséghatékonyan (Mo-on élünk, átlagfizetés kevés) olyan gépet összerakni, olyan komponenseket vásárolni / cserélni, amivel csendes, stabil, átlagos hőtermelés a végeredmény.
A csendesség nálam alapvetés. Éppen ezért lett a ház Aeneas, erről is hamarosan kint lesz a cikk. Meg egy a platformváltásról. És persze kérdezek, olvasok ezerrel, hogy minél több információ birtokában tudjak egy autentikus cikket írni mindenki megelégedésére.
R9 390 és Asus: MSI volt tervezve, de nem volt raktáron, vagy csak külföldi garanciával. És drágábban... Így lett Asus, plusz magyar focimez (és nem az 5 ezres...) Az Strix jól ki lett találva, de nekem! 50% rpm-nél már hangos, hiszen akkor minek volt a gondos egyéb tervezés.
Éppen ezért kísérleteztem mostanában oly sokat, hogy a ház / CPU / VGA ventik optimális beszabályozásával (Bios, Afterburner) elérjek egy elfogadható hang és hőhatást. Másképp nem tudom megfogalmazni.
A VGA esetében a végső megoldás a következő Afterburner-rel:
1. Ha nincs játék, akkor külön profil, ami 30%-ról indul, és így át sem lépi azt
2. Játék nyáron: 45 / 50% rpm (a játék típusától függ)
2. Játék ősszel, télen: 40 / 43% rpm (a játék típusától függ)
Hát így ennyi. remélem, nem zavarogtam sokat, de most látom úgy, hogy az optimális megoldás meg lett találva.
Amúgy itt van most az Idle, netezés közbeni temp lista:
-
Hunork
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Hát most is félálomban írok. Az Asus megoldása nagyon jó, mert még 45%-on is ilyen értékeket ad. BF Hardline alatt minden maxon és 60 fok. BF4 65 fok. Nemrég csináltam R of Tomb Raider tesztet, DX12, és max 77 fok volt. De 50% és fölötte hangos, nekem legalábbis. Én csendes gépet terveztem, ami be is jött. Extrém benchmark-ok alatt (ezt beszéltük korábban, Metro LLR), felszökik, de összességében mondva játékok alatt 75 fok az átlagos maximum. És ez a konfig így már szeptember elején összeállt, amikor nagy hőség volt, akkor kérdeztem talán először ilyenekről.
Összességében elégedett vagyok, csak szeretem hallani mások tapasztalatait, hogy legyen viszonyítás.
Mellékelek egy Aida64 "szeletet Tomb Raider DX12 alól":
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Steam Deck
- Napelem
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest