Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hunork

veterán

válasz Habugi #39752 üzenetére

Amúgy röviden a lényeg: mint ismeretes, számos sikket, tesztet írtam már, és mindig az átlag user szemszögéből, tehát nem laborban tesztelve. Mindig az érdekelt, hogy lehet költséghatékonyan (Mo-on élünk, átlagfizetés kevés) olyan gépet összerakni, olyan komponenseket vásárolni / cserélni, amivel csendes, stabil, átlagos hőtermelés a végeredmény.
    A csendesség nálam alapvetés. Éppen ezért lett a ház Aeneas, erről is hamarosan kint lesz a cikk. Meg egy a platformváltásról. És persze kérdezek, olvasok ezerrel, hogy minél több információ birtokában tudjak egy autentikus cikket írni mindenki megelégedésére. :K
    R9 390 és Asus: MSI volt tervezve, de nem volt raktáron, vagy csak külföldi garanciával. És drágábban... Így lett Asus, plusz magyar focimez (és nem az 5 ezres...) Az Strix jól ki lett találva, de nekem! 50% rpm-nél már hangos, hiszen akkor minek volt a gondos egyéb tervezés.
    Éppen ezért kísérleteztem mostanában oly sokat, hogy a ház / CPU / VGA ventik optimális beszabályozásával (Bios, Afterburner) elérjek egy elfogadható hang és hőhatást. Másképp nem tudom megfogalmazni.
    A VGA esetében a végső megoldás a következő Afterburner-rel:
    1. Ha nincs játék, akkor külön profil, ami 30%-ról indul, és így át sem lépi azt
    2. Játék nyáron: 45 / 50% rpm (a játék típusától függ)
    2. Játék ősszel, télen: 40 / 43% rpm (a játék típusától függ)
    Hát így ennyi. remélem, nem zavarogtam sokat, de most látom úgy, hogy az optimális megoldás meg lett találva. :K

Amúgy itt van most az Idle, netezés közbeni temp lista:

• Hunork

veterán

válasz Habugi #39752 üzenetére

Hát most is félálomban írok. Az Asus megoldása nagyon jó, mert még 45%-on is ilyen értékeket ad. BF Hardline alatt minden maxon és 60 fok. BF4 65 fok. Nemrég csináltam R of Tomb Raider tesztet, DX12, és max 77 fok volt. De 50% és fölötte hangos, nekem legalábbis. Én csendes gépet terveztem, ami be is jött. Extrém benchmark-ok alatt (ezt beszéltük korábban, Metro LLR), felszökik, de összességében mondva játékok alatt 75 fok az átlagos maximum. És ez a konfig így már szeptember elején összeállt, amikor nagy hőség volt, akkor kérdeztem talán először ilyenekről.
    Összességében elégedett vagyok, csak szeretem hallani mások tapasztalatait, hogy legyen viszonyítás. :K

Mellékelek egy Aida64 "szeletet Tomb Raider DX12 alól":

Új hozzászólás Aktív témák