Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Galaxy Watch8: egy klassz és egy klasszikus
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz
TTomax #11371 üzenetére
A ket 100% kozott az utilization a differencia. Ebben segit a fejlesztoknek a GPU profiler, hogy megis ki tudjak deriteni, hogy miert nem 100as a performance. Sajnos sokan nem hasznaljak, nem foglalkoznak vele, nem eri meg vagy nem tudnak annyi eroforrast forditani erre. Lehet 100% hjajtani egy gput ugy, hogy kozben a kartya nagy resze (vagyis az eroforrasok nagy resze) alszik, s lehet ugy is, hogy vert izzad a kartya (najo vert nem, de vorosen izzik), mert minden apro eroforras be van fogva. S igen, ahogy elottem is mondtak, erre a legjobb meroszam pont a fogyasztas. Ha adott frekin x mennyiseget fogyaszt majd egy alacsonyabbon ugyanannyit vagy tobbet fogyaszt, akkor egyertelmu, hogy a masodik esetben meg van hajtva jobban a kartya.
Volt errol valahol egy cikk, hogy megis hogy monitorozzak a gpu terhelest, valamikor, amikor a win taskmanagerbe bekerult a gpu monitorozas is.
-
Speed®
titán
válasz
TTomax #10500 üzenetére
Ő pedig nem írt SATAról
Arra én sem kötnék semmit, annyira hitvány az érintkező felület. A classic molex más tészta, ott azért jobb a helyzet. Persze azon sem ajánlott kimaxolni az ampereket, de 2x4->6 verzióban egy 2x6->8ba kötve a gyári 6ossal bőven nem lenne para.
A sima 6->8 egy kókány hack, abszolute nem ajánlott. -
-
törölt tag
Hú de sokan nekem estetek, nektek is kellemes hétvégét órát ne felejtsétek átállítani ;)
Én nem azt mondtam hogy ne fogadjuk kedvesen a frontiereseket!
Két dolgot mondok hogy nem minden Vega probléma tartozik ebbe a szobába és hogy a frontier pont annyira tartozik az 1.es hozzászólásba vagy az összefoglalóba mint a MAC-ban lévő 16GB HBM-es Vega 64 GPU merthogy echte ugyanaz!TTomax: "Gaming modban 1:1be egy Vega64 16GB rammal."
Tisztelettel megjegyzem hogy ez így nem igaz.
1. A Frontierre nem lehet Vega 64et flesselni.
2. Ha kijön egy új driver mondjuk ez a Pepegyerek belinkeli a legújabb drivert ide ami a Far Cry 5-ben hoz +15% ot. Működik? NEM !
Mikor fog futni ? Hát majd egy hónap múlva...ha átoptimalizálják 16 Gigára ...és azon is megjelenik a driverNem minden Vega probléma tartozik ebbe a szobába :
-Sziasztok AMD-s barátaim RyzenG2400-am van azt szeretném kérdezni X370 Taichi alaplapomban a biosz nem fogadja el a... -Üdv Bocs de IDE írj.
-Helló gecc Inteles Vegám van, de ne nézzetek le érte most ehhez milyen memóriát lehet venni 3200mhzes jó?
-Jónapot Vega Instinct kártyát használok szerveroptimalizálási kérdésben szeretnék opcionális segítséget kérni...
-sziasztok fiúkák kijön egy ablak hogy vega not found mac os fatal error 4832826 mit csináljak ?
-szép napot Vegás szerverállomást űzemeltetek megszorult a rackszekrény imbusz vagy T kulcsot használjak ?
Ti szeretnétek ha ilyenekkel lenne tele a szoba ?
Szegény Lacusból meg a prohardver számlájára maszíroznák ki a egész nap a Thaj lányok a feszültséget a sok Raven Ridge VS Intel APU flame miatt
Nem lehet hogy tudatos és átgondolt hogy RX Vega a szoba neve és nem Vega ? -
törölt tag
Hát annyiért mutathat
Amúgy köszi !
-
Raggie
őstag
Nem feltétlen. Ha jól tudom mindegyik chipben ugyan úgy megvan a VGA chip és a HBM chip felső felülete közötti szintkülönbség, csak a molted változatnál a chip köré, a chipek közé és a HBM chip fölé is kerül a kitöltő anyagból, ezáltal egy nagy sík felületet hoznak létre a tetején. De ettől még nem lesz magasabb a HBM chip maga.
Nos, hogy ez a kis réteg mennyire vezeti a hőt azt nem tudom, de szerintem nem olyan jól, mint egy hővezető paszta vagy egy vékony rézlap.
Lásd a kép: -
Hát ha már Asus Vega, akkor legyen Asus Ti is.
Az pedig még drágább:GeForce GTX 1080Ti ROG Strix OC £749.99 *
GeForce GTX 1080Ti ROG Strix £779.99
-
struszi
aktív tag
Jó kis videó! Tanulságos.
Ezek szerint szerencsétlen HBM-re alig jut nyomás gondolom mert picivel alacsonyabban van. Az egész cucc szinte a GPU-ra fekszik fel.
Nem csoda, hogy jobban melegszik szerencsétlen.
Fokozottan kell figyelni a pasztázásra. HBM-re vastagabban és mint a moddolt vízhűtéses albumban a közöket is kitölteni.
-
X Factor
addikt
Nálam egy 700w-om cm silent pro, a másikban 1kw-os, a harmadik gépben egy vacsi új 850-es fsp hidro.
Csináltam már mindent, néztem másik pcie slotot, mert a furymon volt h. az segitett, illetve van benn gép amit rendszeresen ez hoz helyre.
pixel clock patcher is futatva volt, hátha az a ludas. Esetleg 1709 előtti w10*el lehet megnézni, de a morpheus érkezése előtt is ment nálam a kártya 1709-es, 17.11.1-es driverrel ragyogóan. Ráadásul az egyik gép 2db 1080ti-t hajt.
(#2176) Köszi, de tényleg mindent végig zongoráztam.
-
X Factor
addikt
Én ma annyit öregedtem, h. félreraktam ezt már a holnapnak
Holnap lehet behozom a saját konfigom. Most alig van rajta paszta, mert féltem h. az okoz valami gondot. Megkapja a pwm-es 12-es cm ventiket, bordákat még átnézem, amelyikben annyira nem bizok stabilizálom, aztán kezdem is tesztelni, és jelentkezem.
illetve csekkolom h. van e maggasságbeli különbség, paszta elterülése alapján lehet h. van minimális.
-
gergom
csendes újonc
struszi
GPU 48
hotspot 62
HBM 64
Pepeeee
Igen, ilyet alakítottam át. Csak a felfogató részt hagytam meg, a többit levágtam, hogy a kártya ventilátorát ne kelljen leszedni. A VRM-et csak a külső alaplapi szenzorral tudom mérni, az olyan 45-55 fokot mér a VRM-től 1-2mm-re.Most kíváncsiságból megfogtam, nem égett rá az ujjamSzerintem 70-80 foknál nem melegebb a felszíne.
-
Kristof93
senior tag
Akkor mar vizes 1080ti araval hasonlitsd, ne learazott 3rd party verzioval. Olyanbol lesz vega is 2 het mulva. Nekem pl fontos volt a vizhutes; nem akartam 300 wattot keringetni a hazban mert tulmelegedne a pcie ssd munka kozben. Air64 pedig £500-£530 volt amig el nem fogyott...
Ez is erdekes: Ashes Leaderboard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mazda topik
- GTR 3: Első kép a játékból
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest