- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Sly189 #46670 üzenetére
Kijelző kalibráció. Nem a Driver beállítástól függ, ha nem állítottad el a default értékeket, mert alapból felismeri a VGA a csatlakoztatott kijelző maximális képességeit.
Kijelző kalibrálásához szükséges egy direkt erre gyártott és minősített termék. Ezek a kalibráló eszközök ahhoz drágák, ha csak egyszeri alkalommal kalibrálj és tapasztalat sem árt. úgyhogy vagy a saját szemedre hagyatkozol vagy beviszed egy szervizbe (pl. Oázis comuter) akik foglalkoznak ilyennel.Én adnék egy esélyt a szemmel történő kalibrálásra is oly módon, hogy szereznék egy színes nyomtatványt, aminek megvan digitális formában is. (pl egy reklám újság nyomtatott változata, amit egyben elérhető a cég weblapján is digitálisan. A kettőt összevetve próbálnám belőni a színeket, fényerőt, kontrasztot. Szükséged lesz a windows "kijelző színkalbárlása" alkalmazással is "pepecselni")
-
-
vargacs0909
csendes tag
válasz
Sly189 #46652 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanez volt a problémám egy Sapphire Nitro+ rx 580 4GB kártyával. Nekem még annyi volt pluszban, hogy ha felraktam a gyári AMD-s Adrenalin meghajtóprogit, akkor is meghalt a kijelző: a gép bebootolt, a billentyűzet reagált, csak éppen fekete volt a képernyő, nem látszott a win sem. A monitor annyit írt, hogy "no signal".
A win saját meghajtó progijával meg ment minden simán (mármint volt win, de bios az így sem).
Nálam az lett a megoldás, hogy - szerencsére - a kártyán dual vbios van. Átváltottam a másikra és azzal most megy a kártya hibátlanul (kopp-kopp). Látom a bios-t, nem kell variálni az UEFI móddal sem.
Ja és használtan vettem a kártyát... Valószínűleg az előző tulaj mókolt valamit a vbios-al
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Sly189 #46650 üzenetére
0. (utoljára jutott eszembe) Említettem a gyors boot-t. Kipróbáltad a gyors boot kikapcsolását? Az MSI fast boot-t meg mindenképp kapcsold ki, amíg keressük a megoldást. Az MSI Logo kikapcsolását is kipróbálhatod, ezzel látnod kell a boot folyamat feliratait, ha a képernyőre kimenne végre a video jel. (jah és remélem advanced és nem EZ módba kapcsolod a BIOS-t.)
1. RX 580-ra csatlakozott HDMI-vel lépj a BIOS-ba és fekete képernyőnél húzd ki a HDMI kábelt, majd dugd vissza. Próbáld ki mindkét HDMI csatlakozóval, mert nekem van olyan sejtésem, hogy egyes kártyáknál priorizálva van a csatlakozó, ami pont bootolásnál válik
érdekessé. (win esetén már nem számít, mert olynakor már betölt a VGA driver)Biztos, hogy az iGPU és dGPU ütközik az inicializilási sorrendben, ha lehet ilyet mondani.
2. Tegyél egy próbát CSM módban.
Ha ez sem, akkor letiltanám az iGPU-t az alaplap integrált eszközök menüjében.3. Vagy ez így működik, amit furcsálnék. Gyártó válogatja, hogy milyen BIOS-t ír.
4. Ha ezek nem működnek akkor meg írnék egy rövid levelet az MSI supportnak, hogy egyébként az RX 580-ra dugva a monitort is be kellene-e jöjjön a BIOS. A BIOS ide vonatkozó fontosabb beállításokat ne felejtsd el megírni nekik, ha eddig a pontig nem sikerült megoldani ezt a jelenséget.
(Egyébként nekem MSI B460 Tomahawk alaplapom van + még birtokomban van egy MSI RX 470 Gaming, de nem tapasztaltam vele ilyen jelenséget. Igaz egy iGPU nélküli i5-10400f-t használok, úgyhogy nem is ütközik iGPU és dGPU.)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Sly189 #46646 üzenetére
Ma már különféle Boot opciók vannak. Pl. a BIOS nem akar detektálni hardverváltozás, ellenben a windows betöltésével már elérhető válik a hardver. (az ilyenek pl tipikusan fast boot opciók. Előnye, hogy hamar betölt a rendszer bekapcsolástól a windows-ig, viszont bizonyos hardverváltozásokat a PC-ben nem fog érzékelni a boot folyamat elején. ilyesmi lehet nálad is.)
Az alaplapok BIOS-ában lehet a Graphics adapter detektálását állítani automatára vagy fixre beállítani. Tipikusan automata ez a beállítás. Valószínű ez lassítja a boot folyamatot. Ezt próbáltad már?
A B550 chipsetes lapnak és RX 580 VGA-nak simán kell működnie egymással, mindenfajta inkompatibilitási komplikációk nélkül.
Valószínű be tudsz lépni a BIOS-ba a Radonnal is csak képet nem kapsz.
BIOS UEFI vagy CSM módba van beállítva. UEFI-t lenne érdemes választani. CSM-t csak, ha valamilyen régebbi eszközzel inkompatibilitási gubanc lép fel.GL&HF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Windows 11
- Tőzsde és gazdaság
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest