- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sly189
senior tag
válasz
vargacs0909 #46653 üzenetére
Köszönöm! Igen, BIOS-al volt baj, idő közben sikerült a VGA Biosát flashelni. Végső megoldásként tekintettem erre, de úgy látom ez kellett, most már működik minden.
Frekvenciákkal nem játszott senki elvileg, mert 1380/2000MHz. -
Aprósólyom
addikt
válasz
vargacs0909 #46577 üzenetére
Kérdés: Próbálkozzak az OC-s biosz újra rakásával (már csak a rend kedvéért is) vagy ne erőltessem azt a pár fps-t amit hozhat? Melyik vga biosz verzió lehet megfelelő? [link] Van értelme a 1411/2000 -t megpróbálni?
Egyébként semmi értelme OC-zni. Ahány százalékot tuningolsz, annyit nem nyersz a tényleges fps-ben, úgyhogy elkezdheted számolni. 1411/1340*60fp =~63fps?
Ezért undervoltolja mindenki. Különösen azért mert az architectúra 1300MHz felett a fogyasztása elkezd iszonyatosan elmászni a teljesítménynövekményhez képest. A legjobb 1000mV alá vinni a feszt és megnézni hány Mhz-t bír a GPU.
Én az 470-580 kártyáimat is 1240-1300Mhz között használtam. Kicsit lassabb, viszont jó undervolttal a hatékonysága (fogyasztásban és hűtésben tetemes javulás érhető el) vetekszik a legújabb kártyákkal. Még 1411 és egy kb. 1260Mhz-es beállít között is max 10-12% a különbség....50 helyett 55 vagy 60 helyett 66 100 helyett 110...
Már megtanultam. Ahova kevés egy GPU ott az OC se fog segíteni, hiszen a gyárból már úgy jön ki, hogy amit biztonsággal ki tudnak hajtani belőle, azt ki is hajtják. Nem véletlen,hogy már a gyári beálítások is olyanok, hogy az arhitektúra optimális teljesítmény/fogyasztási mutatói felett járnak. Ezért lehet undervolttal kis teljesítményáldozat árán, sokat nyerni a fogyasztásban, hűtésben.
nVidia kártyámat is undervoltolom. Az is 850mV-on nem ütközik power/volt/temp limitbe, miközben a gyári beállítások bőven 1000mV fölé engedik magasabb frekivel. (igaz, hogy ez furmark teszttel érvényes. Viszont ha annak megfelelően állítom be a kártyát, akkor a játék belül sem lesz teljesítménytorpanás, throttling stb...
szvsz -
Aprósólyom
addikt
válasz
Sapphire megküldi neked a jó bios-t emailen, ha megírod nekik a kártyán található azonosítókat és megindoklod, hogy miért kell. Szerintem az a tuti.
-
Csupingo
veterán
válasz
Annyira nem ismerem ezeket a kártyákat, de talán a másik bios-szal 1411 gpu és 2000 MHz mem. lenne az alap. Sokat biztos nem veszítesz, de mivel dual bios-os, ezért viszonylag bátrabban lehet próbálkozni a frissítéssel. De nem is feltétlenül kell, mert az amd driver-ében, vagy msi ab-vel is meg tudod emelni az órajeleket.
-
negro
őstag
válasz
vargacs0909 #46567 üzenetére
ha fast boot van beallitva a bios-ban akkor lehetseges, hogy az usb-es bill. meg nem aktiv abban a par mp-ben mikor be akarnal lepni a biosba. ezert nem reagal f1, deletre... ps2-es klaviaturaval probald. nekem volt mar ilyen.
-
Csupingo
veterán
válasz
Lehet hülyeség, de még az jutott az eszembe, hogy nem cseréltél bios-t a vga-n, vagy az előző tulaj? Talán létezik olyan, amiben csak uefi van és nincs csm mode és lehet ezért nincs kép induláskor.
Ha jól értem, itt a kérdezőnél is csak akkor van kép, ha bekapcsolja a csm módot, amire bios resetnél is visszavált.
Despite showing UEFI, its often not working: you need to reflash your BIOS to fix it
Sometimes flashing the same one from the GPU database works, othertimes you need one thats a close match
I cant provide guides right now, but the list of asus RX580 bios are here (not all will work with your card)
VGA Bios Collection | TechPowerUpFinally!!!! After 2 years hitting my head against the wall, I can see my bios again! Never thought about UEFI support not working on my RX580 Aorus. Thank you so much!
-
Csupingo
veterán
válasz
Másik videókártyával nem tudod kipróbálni? Esetleg bios reset, aztán talán csm-re, vagy uefi+legacy-ra vált alapesetben és lesz kép, de ki tudja.
Most még elindul a win? Ha windows alól állítod be, hogy újraindulás után a bios-ba lépjen, akkor sincs kép?
Vagy végső esetben win alól indítsd a telepítőt.Ha egy hdmi-s tv-t is rákötsz a kártyára pl. a DP-s monitor mellé, akkor sincs egyiken se kép? Persze a DEL-t nyomogasd, mert anélkül most lehet átlépi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest