Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
abridabri #47638 üzenetére
Ha csak az utolsó állapotot állítod, de nem fogja a gém kihajtani a kártyát és visszaveszi a frekit a GPU, akkor hiába csak az utolsó stage-t állítod. Mintha nem csináltál volna semmit. A lineage pedig gondolom messze nem fogja annyira terhelni mint a heaven.
Viszont mivel a köztes stage-eken csak akkor megy a kártya, mikor nincs fullon terhelve, ezért azokat kb. egyenként kellene tesztelni. (én így szoktam, így is jöttek ki ezek a stage görbék)Vagy szimplán használod és majd kiderül. Ha pedig használat közben bekressel a driver, akkor pedig megemeled a feszt minden állapotban (1-7) 6,25mV-tal, ahogy mondtam. Ha megint bedől a driver, akkor újra emelsz a feszültségeken... és így akkor nem kell sokat szöszmötölnöd, de nagyjából OK lesz.
Ezen felül már úgy is csak pár százalékot tudnál finomhangolni.
Használd a driverben a profil mentés és betöltést. Sokat gyorsít, ha esetleg instabilitás miatt crash után újraindul a driver. -
válasz
abridabri #47634 üzenetére
Kösz a válaszokat TIT, bobalazs , Aprósólyom
Majd ha megjön a kártya rászánok egy órácskát aztán ameddig eljutok úgy használom. .Heaven, ha fut ablakban gondolom elég terhelés neki . Az utolsó stage-t kell csak állítgatni ,ha jól értem .900mV 1050mhz ről indulok első körben -
Aprósólyom
addikt
válasz
abridabri #47634 üzenetére
PWR limitnél, laggolhat a gém, video engine függvényében. Ha kevesebbet akarsz fogyasztani undervoltolni érdemes.
Gondolom a lineage2 nagyon nem terhel. Én végig próbáltam 800mV-tól 1200mV-ig sok lépcsőben ezeket a kártyákat. 900mV körül nagyon barátságos fogyasztásra lehet levinni.
Az én kártyám pl. 937mV-on stabilan vitte az 1163MHz-t, 888mV-on pedig az 1050MHz-t.
Ilyen alacsony feszültségeknél viszont a VRAM-ot is undervoltolni kellhet, attól függ mekkora a deafult VRAM fesz, mert a kettő közül (GPU, VRAM) a magasabb feszültséget fogja adni mindkettőnek. Nálam a Paladins vígan elment erős undervolttal, 120 stabil fps-sel.
De neked nem biztos, hogy jók lesznek ezek az értékek. Sőt, nagy valószínűséggel nem.
Ha nem stabil, csináld azt, hogy minden egyes állapotnak a feülsztéségét megnöveled 6,25mV-tal (kerekítesz). Egészen addig növeled 6,25 lépésközökkel, míg stabil nem lesz. 2-3 szintlépésnél nem hiszem, hogy többet kell finomhangolj, úgyhogy sok időt nem fog elcseszni. Én már eleget elcsesztem helyetted...
Jah a VRAM nálam egész szép értékeket vesz fel, azért mert Samsung RAMos. Viszont a VRAM frekvenciát hagyhatod gyárin is. Legfeljebb a feszültséget csökkentsd, ha magasabb lenne a GPU-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kompakt vízhűtés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI Radeon RX 6800 16GB GDDR6 256bit
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest