- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
creation #45899 üzenetére
Mégis tápegység?! Mintha erre gyanakodtunk volna korábban...
Keress helyi elektroműszerészt, vagy add el hibásként.
Egyáltalán nem javaslom hogy nekiállj, amit az eddigi fórumbeszélgetésből merészelek vélelmezni, minden rossz szándék nélkül. Se neked se másnak nem lehet jó ha esetleg később elkerülne más birtokába... -
Aprósólyom
addikt
válasz
creation #45804 üzenetére
Egyébként a "fekete halálozott" valójában mit jelent?
Nem újraindul, nem kikapcsol, hanem mennek a ventik fekete képernyő mellett és semmilyen inputra nem reagál a gép, semmi visszajelzés? Se hang, se ALT+CTRL+DEL, hangerő növelésre nem nő meg a hangkimeneten a zaj, stb...?A VGA más kimenetén és monitor másik bemenetén próbáltad már? (RX580-Monitor között már tapasztaltam érdekes jelenséget: bizonyos helyzetekben a VGA nem tudta feléleszteni a monitort alvó módból. Nem a csatlakozással volt baj. De találkoztam már a csatlakozás bizonytalanságából fakató random fekete képernyővel is. Viszont olyankor egyértelműen bevette az inputokat a gép.)
Másik PCIe foglalatban?
Továbbra is a jelenség számomra nem az alaplap-VGA inkompatibilitásra hajaz. -
válasz
creation #45804 üzenetére
Ez is azért k. érdekes. Lehet az Amdt szidók kártyája nem is rossz, hanem csak a konfigban rossz. Ennyi idő után miért nincs ennek jobban utána nézve? Vagy legalább táblázatba látni statisztikát melyik konfigban nem megy bizonyos típus. Vagy megint hülyeséget beszélek.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
creation #45800 üzenetére
Ennek annyira kicsi az esélye, hogy nem. Random dolgok: OC (CPU, GPU/VRAM, rendeszer RAM), tápegység halálán van vagy eleve rossz minőség, hardver részelem hiba (pl. kondi, vagy egyéb részelem valamiért elhalálozott, de ez nagyon ritka és jellemzően túlfeszhez köthető, ami jó eséllyel emlékezetets).
Lehet GPU/VRAM elvaulás vagy OC hiba és ezeknek a kombinációja, de az jó esélylel nem csak random fekete képernyős fagyáshoz vezet.Elsőre azt mondám tápegység (random fekete képernyős fagyás miatt).
Mert: nála működik nálad nem. Tehát a VGA-k valószínű jók. Alaplapi inkompatibilitás elég ritka. (DE!!! Érdemes leellenőrizd a legújabb BIOS-t az alaplapodhoz.)
570 jóval kevesebbet fogyaszt. Plána ha esetleg a Sapphire rx580 esetleg Nitro+, azon 6+8 PIN csatija van.
Mi a tápegységed típusa, hány éves? -
MarioAna
senior tag
válasz
creation #45783 üzenetére
Asus ROG RX570 OC 4GB.
Teljes gyalulás (AMD driver remover tool, csökkentett módban remove és utána ugyanúgy csökkentett módos 20.11.2 drivert telepítés. BIOS-ban XMP profilok kikapcsolásával próbáld meg utolsó reményként. Nekem így megy most stabilan, bármi újabb driverrel szarakodott (random fagyások Chromeban/Firefoxban is YT/Twtich alatt, illetve ingame hang beakadás és utána "start menü nem működés/tálca csak dísznek van effektus" volt.
Mindez akkor jött elő miután frissítettem 21.4 verzióra még május-április környékén). Sehogy nem tudtam megoldani, meguntam és win reinstall után + jó pár órányi reddit kutakodás után (adott Radeon Software kiadások kommentjei között érdemes olvasgatni) ez tűnt az aranyútnak. Valakinek jó a 21.6.1 is, de én nem mertem kockáztatni, mivel minden jól működik ezzel. Kopp-kopp.
Következő VGA-m biztosan NV lesz, emiatt a driver szarakodások miatt (remélhetőleg 1-2 évig még kihúzom ezzel és akkor már nem kell majd 3 gyerekes CSOK-os hitel egy középkategórás kártya vételére). -
koszos91
tag
válasz
creation #45775 üzenetére
Szia!
Én is a RAM-ra gyanakodnék, ahogy paprobert is írta.
Mert nekem is ugyan ez volt, hogy az XMP profil-t valamiért valaki nem szerette és állandón fagyott és újraindult.
Nekem egy Patroit Viper Steel 2x8 GB 3200 Mhz ramom van és nekem az volt a gond, hogy az XMP profilnak kevés volt a 1.35 v-os feszültség és azért crashelt, de 1.37 v-on már simán ment hiba nélkül, de én végül visszavettem 3000 mhz-re és tökéletesen működik 1.35 v-on.
Próbáld hogy a ram-ot alap helyzetben használod és akkor mi lesz.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
creation #45775 üzenetére
Ha állandóan 80fok felett van egy 580 Nitro+ az szerintem nem OK. (Nekem is van) Én megnézném, hogy eredeti BIOS van-e rajta, ha használtan vetted. Még akkor is, ha eddig jó volt.
A neten a bányászok megosztják egymás köszt az egyedi VRAM timing beállításokat, ami valamivel növeli a VRAM tempót, csak hogy közben k***ára megnő a fogyasztást (és a melegedés), miközben a szintetikus benchmarkok szerint nem lesz jelentős pont különbség ahhoz képest, hogy ha csak a Radeon Softwareből tuningoljuk a VRAM-ot.
Szóval ki tudja, hogy az előző tulaj megváltoztatta-e a BIOS eredeti időzítéseit. Le kell csekkolni.
Nekem játék alatt sose ment a GPU 70fok fölé, de inkább 60, max 65fok. (Jó szellőzés mellett.)(Szerk) Ui. Egyébként simán lehetnek szoftveres gondok az okok, (de akár hardveres is) de ahhoz hogy kiderüljön jó lenne egy tiszta rendszer: Ha van plusz winyód, amire tehetsz egy tiszta windows-t, én azzal próbálkoznék, így nem kellene csesztetned a meglévő rendszered. Pláne, hogy munkához kell. De azért előtte fizikálisan válaszd le a meglévő rendszer lemezed, hogy el ne csesződjön az UEFI-je.
-
-
paprobert
őstag
válasz
creation #45765 üzenetére
"Nincs állítva a RAM, de rá nézek mit ajánl a gyártó."
A lényeg, hogy ne használj DOCP(XMP)-t, vagy szoros időzítéseket, mert lehetséges hogy az épp nem bírja, és ez okozza az instabilitást."BIOS reset megtörténik automatikusan ha az alaplap hibája"
Ebben ne legyél annyira biztos.Hibaforrás keresésekor semmiképp nem zárnám ki.
"OverdriveNTool"
Újabb potenciális hibaforrás. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
creation #45765 üzenetére
érdekes az én rx 570-es kártyámnak semmi baja, tökéletesen megy a legújabb hitelesített gyári amd driverrel amiben be tudtam állítani saját értékeket mind a gpu-nak mind a memóriájának. sőt még a ventilátora is custom beállításokon megy és újraindítás után is megmaradnak az értékek. sosem kellett overdrive nt toolt használnom.
esetleg még megpróbálhatod 1 ram modullal az összes slotot végignézve és memtesttel csekkolva. másik gépben megnézni a vga-dat, hogy ott mit produkál ha van rá lehetőség
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
creation #45760 üzenetére
Próbáld meg csökkenteni a gpu és a memóriája órajeleit is, vagy a hozzájuk tartozó feszültséget növelni. Nálam akkor csinált ilyet amikor OC mellett kevesebb feszültséget kapott. Mikor kezdte ezt csinálni, mennyi idős a kártya? Ha gyári értékeken mennek akkor kezdődő jele lehet a haldoklásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged