Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #17969 üzenetére
ugyanez volt a bajom az rx 470 platinummal is, pedig az a hő nagyrészt kifújta a ház hátulján
csak azóta volt rx 460 és gtx 1050ti így feledésbe merült
Szóval ez az rx 470 nitro+ befűtt rendesen és még nincs is nyár
Igazából már nem költözök 1 évben 4x külföldre, nem muszáj a mini-itx, lehet veszek egy THERMALTAKE Versa H15 -öt olyanom már volt -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17904 üzenetére
akkor lehet az van átnyomva és azért pörög fel, majd megnézem
-
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17898 üzenetére
a kártyán lévő bios kapcsoló az mit tud?
-
kisza25
félisten
sziasztok, az mennyire normális egy rx 470 nitro+ nál, hogy induláskor maxon teker (venti) win betöltéséig?
-
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17870 üzenetére
kipróbáltam ezt a maximum 75 öt, azt kell mondjam multi alatt nagyon fos
maradok a fixálás nélkűli játéknál -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17865 üzenetére
na ezért nem maximálom, mert multiba kell a sok FPS, ahova meg nem úgyis feltolom a graffot maxra, ott meg dolgozik a freesync, de azért most kipróbálom
-
kisza25
félisten
válasz
Szoszo94 #17861 üzenetére
gondoltam, de pontosan hol?
Megcélzott képkocka vezérlés sebesség?
Vsync: ennél befixált FPS van, pl 60Hz monitornál 60FPS, csak olyan lesz a játék, mint a takony, elveszti az egér szinkront....
(#17865) MasterMark: ok köszi kipróbálom, de szerintem ez multiban pont nagyon kevés lesz nekem -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17859 üzenetére
tisztában és értem, amit írtál, én úgy értettem, hogy a maximum alá fixálod az FPS-t (mivel ezt írtad):
"Ezért írtam, hogy a maximum alá érdemes fixálni az FPS"
és azt hol és hogyan fixálod (FRTC, maximum FPS)? -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17857 üzenetére
ha fixálod, akkor az már nem free
hanem V-sync
mondjuk van egy 144Hz monitorod, a VGAmeg 100-150 között tudja tolni az FPS-t akkor hova fixálnád, vagy nem értem, te hogyan használod
nekem 40-75Hz-et tud a monitor, pl bf4 multiban nem 5-10 FPS tartományban mozog a frame, hanem 40-50-et is változik, pl low-on 150-200 között mozog
ultrán 70-100 között, utóbbinál már kijön a freesync jótékony hatása, nincsen lag, ha 75 alá esik, az FPS freesync nélkül van -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17854 üzenetére
ez a videó állítja, amit mondtam
itt ki van fejtve a freesync
neked igazad van, hogy képtörés lesz, nekem meg abban, hogy nem kell fixálni:"A VESA meghallgatta az igényeket és a normál Adaptive-Sync mód mellé beépítettek egy alternatív módot is, amely ugyanúgy működik, mint a normál opció, tehát a támogatott tartományban szinkronizál, de megengedi, hogy a játék olyan sebességgel fusson, amilyennel a felhasználó akarja. Ha az 300 képkocka/másodperc, akkor annyi, de az Adaptive-Sync tartomány alatt és felett képtörésekkel kell számolni. Persze ez nagy sebességnél nem jelent igazán problémát, és a tartományon belül a szinkronizálás megtörténik."
-
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #17824 üzenetére
és zolka95: NEM ÍGY KELL
A freesync-et a monitorban kell bekapcsolni, aztán a driverben, de van, hogy magától felismeri
NEM kell korlátozni az FPS-t sehova, ha magasabb az FPS, mint amit a monitor tud (Hz), akkor sem lesz képtörés a freesyncnek köszönhetően, ha meg lejebb esik, mint a monitor maximuma, akkor a monitor visszveszi pont annyira Hz-et amennyi FPS van, pont ez a lényege az egésznek -
kisza25
félisten
nagyon úgy fest holnaptól belépek ismêt a klubba rx 470 nitro+ al
-
kisza25
félisten
válasz
ggbuffon1897 #9860 üzenetére
monitor menüben és radeon driverben is be lehet kapcsolni és az elején jó is volt
-
kisza25
félisten
HDMI Freesync-el szívóknak: a monitor drivert is telepíteni kell és így jó, ez eszembe nem jutott (eddig), hogy van monitornak is driver-e
-
kisza25
félisten
válasz
SzlobiG #9854 üzenetére
van értelme, mertha 75FPS alá esne, akkor sincsen képtörés, így vígan fullHD ultrán játszhatom a bf4/bf1-et
rx 470-480 sokkal többre nem is képes, 144Hz monitorhoz kevesek lenének, oda erőgép kell
Az más kérdés, hogy a legutóbbi driver frissítés óta nem úgy működik ahogy kellene, mert folyton kikapcsol a monitor képváltáskor -
kisza25
félisten
válasz
cintula187 #9815 üzenetére
pár éve már az összes kártyát ilyen védőkkel adják, legalábbis gtx 950 gtx 960 rx 470 és ezekből 7db fordult meg nálam mindegyiken jelen voltak
-
kisza25
félisten
válasz
redingitell #9599 üzenetére
legeslegfrissebb van fent
de ezt kipróbálom
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #9363 üzenetére
Kezd nagyon felcseszni ez a freesync, már 5x lepucoltam a drivert, kipróbáltam az utolsó 5 driverrel
Továbbra sem jó. Korábban nem ment volna hibátlanul azt mondanám, hogy ez ilyen, de hibátlan volt.
Ha kikapcsolni akkor még hibás képet ad
Valakinek sikerült gatyába rázni? -
kisza25
félisten
válasz
trufa12 #9421 üzenetére
nekem ipon/pcx 6-7 napon belül cserélte eddig a termékeket, az el és visszaszállítással együtt
Most emag-al gariztattam, ők 3 hét alatt cseréltek, és elég szenya módon (a rossz monitorom helyett küldtek egy pixel hibásat, 1db hibás pixelel, így még reklamálni sem lehet) -
kisza25
félisten
válasz
Plasticbomb #9271 üzenetére
Látom nem vágod mire jó a freesync
A vsync az egy használhatatlan cucc a számomra, főleg multiplayert játékoknál, elveszíti az egér szinkront a képeldobások miatt -
kisza25
félisten
válasz
forguet #9265 üzenetére
a 144Hz freesync monitor nagyon jó dolog, mondjuk max felbontáson (fullHD ultra) nem sok játék lesz ami megközelítené a 144FPS-t rx 480-al, én pont ez miatt vettem csak 75Hz freesync-es monitort (adatlapomon)
Az enyém IPS és képtörés nélkül mennek ultrán a játékok az rx 470-el -
kisza25
félisten
válasz
SzlobiG #9248 üzenetére
i5-ből bármelyik jó, egyszerűen kell a játéknak a 4 mag, régebbi i5-nél annyi, hogy VGA limites beállítások kellenek. Én i5-6600-val játszom most, ez tökéletesen elég.
Ezekkel játszottam és elég volt: i5-3470, i5-4460, i5-6600, i5-4690k, i5-6300HQ (mobil 4 magos) i7-2600k
Ami nem volt elég: i3-3250, i5-4200M (mobil proci, ez csak 2mag+HT)
amúgy nálam így megy BF1 a Sapphire Platinum rx 470 4GB-al:
DX11 fullHD gyári ultra (motionblure van kikapcsolva), sivatagos pálya 64 fő
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
41614, 400891, 76, 144, 103.804
fullHD gyári ultra (motionblure van kikapcsolva), sivatagos pálya a homokviharban:
20975, 201063, 80, 141, 104.321
és ahogy én játszom, minden low és látótáv ultra:
21307, 142953, 104, 192, 149.049
Menü nincsen benne a játék elkezdődött utána indítottam, a homokvihar teljesen külön van a kezdetétől a végéig
gép az adatlapomon -
kisza25
félisten
válasz
Apucy01 #7510 üzenetére
ezt úgy írjátok, mintha nem ugyanannyit fűtenének az azonos fogyasztású kártyák
Azt ugye vágjátok, hogy attól, hogy jobb a hűtése és alacsonyabb a GPU hőfok, attól még a keletkezett hő ugyanannyi, minden esetben azonos fogyasztás esetén?
csak a jobb hűtés hamarabb lefújja róla a hőt -
kisza25
félisten
válasz
Nokedli #7281 üzenetére
rx 470 3dmark
és a kuckó, enyém kicsit kisebbFeszt mivel lehet lejjebb venni?
-
kisza25
félisten
válasz
4264adam #6682 üzenetére
ez a kártya olyan gyors alapon, hogy még eszembe sem jutott tuningolni
-
kisza25
félisten
na én is futtattam egy 3dmark -ot Sapphire Platinum rx 470-el
-
kisza25
félisten
válasz
humilislupus #6048 üzenetére
azért konzolon még mindig többen játszanak, mint PC-n, de legyen igazad
oke: igen, de az terhelve minden csak nem halk
Televan: na ja idén ez a 5. gépem (3 noti 2 asztali), VGA csere? hagyámá -
kisza25
félisten
válasz
giornalista #6041 üzenetére
Én is így gondolkoztam, 10-15% sebesség nekem nem ér meg +30% árat, fullHD-ra 470 is elég, fölötte meg 480 sem. Én 64k-ért vettem a 470-et, ennyit simán megért, nekem is bf1-re kell, azzal elleszek egy 3 évig
vigyázni kell, én is majdnem így jártam, nekiálltam főzni, mondom ránézek a netre, belemerültem, aztán a konyhában már égett az olaj, de volt, hogy a rízs, vagy csak kifutott valamikell egy gép a konyhába is, nekem már van
-
kisza25
félisten
válasz
HaZsolt #5813 üzenetére
megér egyébként ennyi felárat a ref 480, a ref 470-hez képest (64eFt)?
-
kisza25
félisten
válasz
Malibutomi #5790 üzenetére
ja most felraktam a legfrissebb drivert (tegnap csak a hozzáadott CD-n lévő volt hajlandó felmenni) és fullHD low fix 200 FPS volt, igaz nem volt tele a szerver csak 40-en voltak, este tesztelem tovább, mert közben eljöttem dolgozni, de ez jó jel
-
kisza25
félisten
szóval, kis tapasztalat megosztás Sapphire platinum rx 470:
Idle minimális motorzaj, 20% venti (750 rpm) 40 fok GPU 550-650Mhz között ugrál, memória 300Mhz,
load 80 fok 60-67% ez játékfüggő, 67% 2800rpm felett még nem láttam, ilyenkor már rendesen van szélzaj, miután megforgattam a ház hűtését már motorzaj ilyenkor nincsen (egymás ellen dolgoztak a házventivel, ez a kártya nagyon durván tolja ki a meleget a házból, így a házventit szívóra raktam)Érdekesség: full HD ultrán 80-140 FPS-el viszi a bf4-et, lowon meg 100-140-el, medium és high-on is 100-140, vagyis CPU limitem lesz ultra felbontás alatt, egy i5-6600-val, vagy az energiamanagment szól bele a dolgokba
A GPU alig van kihasználva
van itthon egy gtx 950, Low-on 115-180 FPS-em van, 960-al 130-200 volt, a GPU 80-100% pörgött,
szóval valamiért AMD jobban eszi a procit, vagy közbe szól valami energia management, aminek nem örülök (ezt a jelenséget már HD7870 idejében is felfedeztem), mert nekem az lenne jó, ha sok FPS lenne multi alatt.
Ezt a részét még próbálgatom, ne vegyétek készpénznek, de fura, hogy nem nő az FPS alacsonyabb részletességnél, csak a GPU kihasználtság csökken -
kisza25
félisten
válaszolva az előző törölt hsz-re, nekem az egész gép eddig plafonban 227W-ot kért (adatlap),
ez 72W-al több, mint amit eddig a gtx 950 tápcsati nélküli (75W változat)-al mértem, elméletileg ennél többet nem nagyon kajálhat, mert 75W a PCI-e sin+ 6pin csati az megint 75W azaz 150W és kb ennyit fogyaszt nálam, sanszos, hogy húzásra nem is tud gyorsulni, mert maxon használja a TDP limitet amit felvehet, bár ezek konnektorból felvett értékek, szóval valamennyi még lehet benne -
kisza25
félisten
válasz
BudaiZoli #5674 üzenetére
ok köszi
idle 40 fok 18% venti hangtalan, kicsi motor hang
terhelve 79 fokon tartja, ennek megfelelően változtatja a ventifordulatot, aki hangtalan kártyát akar ne ezt válassza.
53%-ig szélzaj, nem vészes,
58% itt már van hangja, de főleg szélzaj
61% itt már kezd laptophűtős hangja lenni, motorhang+ szélzaj
nálam egy nagyon kicsi, zárt házban van, majd megnézem levett oldallappal is, meg este tesztelem hosszabban, csak most még melózokja bf4 ultra 100-130 FPS 64fős pályán, nem tapasztaltam mikrolagot 120 körül volt jellemzően az FPS silkroad-on
-
kisza25
félisten
megjött a kártya: platinum rx 470, minimál doboz, épp hogy belefér, tápkábelt nem adtak hozzá, HDMI DVI-D átalakító van hozzá, 1 HDMI 3 DP port
alapon van egy kis motorhangja, én hallom, majd este megmondom mennyire zavar, mert most elég nagy az alapzaj
Elég masszív maga a kártya, a netről leszedett driver valamiért nem volt jó, lemezről raktam fel hozzá, tesztek későbbJa hőfokot mivel nézzek, mert GPU-Z nem írja (aida meg lejárt
)
-
kisza25
félisten
válasz
giornalista #5325 üzenetére
guftabi96: meg lesz írok róla pár sort, még a futárnak sem adták át, bf1 béta teszt nem lesz ebből
-
kisza25
félisten
válasz
#45185024 #5303 üzenetére
az, hogy ebbe a házba rakom ez kifújja a házból a meleget és megfogadtam, ha 65 eFt alatt lesz, veszek egyet, azt nem gondoltam, hogy az ilyen hamar bekövetkezik
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #5133 üzenetére
ok srácok, teszteket én is tudok találni, de nekem személyes tapasztalatok kellenek, amik nem részrehajlóak
minimum FPS, FPS drop és hasonlókat szeretik kihagyni a tesztekből, az lenne a lényeg,
amúgy a linkelt tesztben rx 470 csak 30% gyorsulás lenne 2x-es pénzért, NV-n jobban fut egy AMD game vicces
myckey: várom -
kisza25
félisten
bf1 bétát próbálta valaki 470/480-al, mert vissza kerestem, de nem láttam, hogy írta volna valaki
-
kisza25
félisten
BF1 bétát tolja valaki rx 470 4GB-al? érdekelne hogyan fut vele?
-
kisza25
félisten
válasz
Departed #4656 üzenetére
tudod amikor az ember összeválogatott alkatrészekből összerak egy gépet, hogy halk legyen és a VGA meg nekiáll sípolni terhelve, az igen csak releváns és nagyon kihallatszik zárt házból is az ilyen.
Én gtx 960-al futottam bele a dologba el is adtam és vettem másikat, az is csinálta, de már sokkal elviselhetőbb módon, de inkább azt is csréltem egy 950 Xtreme-re az már nem csinálta, amúgy járt nálam sima giga 950 az csak nagyon minimálisan csinálta.
A mostani 950 meg egyáltalán nem, de ez az alul tervezett VRM miatt lehet, mert az Xtremen olyan tápellátás van , mint a 960-on és 8 tűs csati
Ja és közben 3 különböző táp és alaplapokkal -
kisza25
félisten
válasz
Ochocinco46 #4545 üzenetére
jelentkeztem, csak gtx 950-el elég nehéz tesztelni, rx 470-el hogyan fut a játék
táp kérdésedre igen
R3laX: te vagy bf4-ben R3laX bird? bf4 hogy fut, gondolok itt FPS-re és FPS droppokra, bár mostanában elég moslék maga a játék szerver oldali része, szerintem már állítják át az erőforrásokt a bf1 bétára -
kisza25
félisten
válasz
Ochocinco46 #4541 üzenetére
mivel én 95% bf-el játszok így én is ettől teszem függővé a következő VGA-t, bf4 2700+ óra, szóval nekem szerintem visszahozza az árát
xatos3: kicsit el vagy tévedve, egy i5-6600 65W és egy rx 470 110W, az alaplap nagyon max 20W, a memóriák max 5W, HDD SSD 1-5W
az én gépem 150W alatt eszik konektorból max terhelés alatt (adatlap) -
kisza25
félisten
bf1 bétát tervez valaki játszani akinek van rx 470/80, majd egy beszámolót nagyon szívesen vennék róla
-
kisza25
félisten
válasz
olymind1 #4232 üzenetére
van egy olyan érzésem, hogy az 1050 4GB ilyen formában nem lesz, mert 1060 3GB már butitott, az 1050 nem kaphat több memóriát, mint az 1060, szóval az 1050 is 3GB lesz szerintem és talán 6GB is, de akkor nagyon butitva lesz 1060-hoz képest
vagy 128bit memória lesz megint és akkor megkapja a 4GB-ot -
kisza25
félisten
válasz
ggbuffon1897 #4159 üzenetére
na ezektől tartok, hogy a gtx 950-et leváltom vele és bf4/bf1-ben lehet még gyengébb lesz, pedig 2x-es erő elvileg
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest