- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
MasterMark #43165 üzenetére
Csúcs az csak hogy legyen mit kötekedni. Felette van az 590-5500-5600-5700 és ezek változatai. Valamint a vega 56-64 és a VII. Szal ja. Csúcs kártya.
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #43130 üzenetére
De ugye még mindig nem kapcsoltad ki a hardveres gyorsitást a chroméban?
És néha a chrome leszedése újrarakása, frisitése is megoldja. -
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #43127 üzenetére
Kapcsold ki. Nem vga problémád van.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
F.B.I. #43075 üzenetére
Ha drivert frissitesz nyilván be kell. De egy: 580-hoz nem hiszem, hogy olyan sok minden jönne az új driverekkel. De ha mégis kettő: a kitesztelt órajelet és az ehhez tartozó feszt beirni miután megnyitottad kb 3-5 perc.
Eebbe azért nem lehet bele halni. Egyébként meg nem kell. Mert ha mented a profilt azt kb 1 perc vissza tölteni. -
Gyuri27
félisten
válasz
Viktor77 #42945 üzenetére
Az amd boost 1244. Minden ami efölött van, amit ràrak a gyàrtó az nettó faszsàg. Mert +20-50mhz-èrt nagyjàból 15-40+wattot kèr a kàrtya (termèszetesen több feszt kap a gpu). Mikötben ez teljesitmènyben kb 0-t hoz a konyhàra. De nincs gond. Vagy a gyàrtó órajelei mellett csökkentjük a kraftot. Ha biztosra akarunk menni az amd boostot àllutjuk be. Akkor jó esetben böven 1000mv alà tudunk menni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
F.B.I. #42880 üzenetére
Az a széria 580 kerülendő. Sok belőle már meghalt a maradék eztán fog. Valamit nagyon elkúrt az xfx.
Ha még mókolva is volt a kártya szépen bele nyultál.
Nézd meg a biosát egyezik-e a gyárival.
Ha nem, told rá a gyárit.
Ha igen akkor wattmanba vagy biosba állithatod, mókolhatod.
Ha az se segit akkor utolérte a vég. -
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #42864 üzenetére
Mi a bánatnak az alvó mód?
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #42814 üzenetére
Van nem butitott verzió. + a butittotak-nak 90%-ban megy a ram a nem butitott 7000-en.
Venti off film, net 35-45 fokos a kártya. Játék közben nincs 70. Szal szar ez kérem szar.
Igaz 960-on megy. Fogyaszt 80-85 wattot. -
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #42812 üzenetére
Az exp kerülendö. Az összes megdöglött. Szar, hangos, hulladèk.
-
Gyuri27
félisten
Én igen és mások is. Nem véletlen irja az amd, hogy kapcsold ki. És a bekavarhat nem azt jelenti, hogy mindig.
Az elmúlt sok évben több os-en több radeonnal vagy 3x jártam így.
Mármint, hogy nem települt, hibát dobott telepitéskor.
Mindig os, .net, c++ hiba elháritása után ment a dolog rendesen.
Azaz nem amd driver gond volt.
Illetve volt egy full hibás driver (azt vissza is vonták) amit első nap telepitettem volna és nem ment fel. De azt irták is, hogy bibis javitják. Kijött a javitott verzió és ment fel.Hm. Jellemzően hdmi szokta ezt csinálni.
-
Gyuri27
félisten
Nem számít, hogy csak radeonok voltak vagy nem. Ha egy belakott rendszerre nem megy fel a driver és ugyanaz egy tiszta telepitésre felmegy akkor az nem amd driver hiba. Hiszen akkor a felsoroltak közül lép valamelyik életbe.
És igen a win saját tűzfala és virusírtója is bekavarhat. -
Gyuri27
félisten
Márt a win gyárija nem okoz galibát? Oké köszi szia helló.
A .net és a visualra van ellenörző, javitó csomag. Érdemes lefuttatni. Ha az nem dob hibát akkor valóban nincs.
De ugye az is érdekes, hogy a telepitési hibák 99%-a nem friss win telepitéskor jön elő (első vga-driver berakásakor) hanem belakott rendszernél. És az azt követő vga driver cserekor (driverek próbálgatása). -
Gyuri27
félisten
Ha nem települ vagy hibát dob tűzfal vagy virusirtó (más héttérben futó folyamatok) miatt lehet első körben.
Második körben valami móka a registryben. Harmadik körben a .net, c++ visual probléma (sérült akár a registryben). Szal ezt vagy a win (erre kicsi az esély) okozza magának. Vagy a hozzáértő user alkotott valamit. Ez a tény 100-ból 99x.
Szal ja. Az amd szar mert next, next, finish után nem megy. És maradjunk is ennyiben.Na ha van fasza intel, nv cuccod ne szenvedj az amd-vel. Jó áron add el. Bontunk pezsgőt utána.
Soha nem mondtam, hogy nincsenek bugok a driverben és soha semmi gond nem volt.
Csak ugye itt is könnyeb az amd-t szidni meg a drivert mint pl rendes hdmi kábelt venni (főleg vga-tv közé) és még sorolhatnánk. Csak ugye milyen érdekes mikor valaki beirja, hogy neki nincs gondja ugyanazzal. Őt biztos szereti a driver vagy az amd. Másokat meg nem. -
Gyuri27
félisten
Az a te dolgod. Én se kértem a tiedből soha. Mégis elhalmoztál vele.
De a lényegen nem változtat. Ha egy driver nem települ vagy telepitéskor hibát dob az 99%-ban user error.
Máshol már leirtam. Honnan tudom? Mert néhányba én is bele szaladtam. Meg mások is akik leirták és persze rá is jöttek, hogy mit is hibáztak. Te meg sokadjára irod le, hogy szar az amd driver (ahogyan a ryzen is meg a ccx is). Azt persze senki nem tudja miért nem veszel intelt, meg nvidiát. -
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #42670 üzenetére
Na ezt ne itt pls. Egyrészt nem az a topik. Másrészt nettó hülyeség.
Nyugodtan olvass utána zöld oldalon is vannak driver gondok. Nem is kevés. És ott is akár az 1070-nél is egy jó beállitással 30-50 wattot lehet spórolni (ezáltal ennyivel kevesebb hőt és zajt termel a vga).
De semmi baj. Fáradj át másik topikba. Szia. -
Gyuri27
félisten
válasz
pixelshader #42389 üzenetére
Ez egy gányolt, tákolt vga. Az eladó meg nem feltétlen hibás. Lehet ő is igy vette.
Mindenesetre mikor vga-t veszünk ezért nézzük meg jó alaposan, tüzetesen.
Mert ez pl a hátsó oldalon akkor is ott volt akkor is látszott. -
Gyuri27
félisten
válasz
pixelshader #42344 üzenetére
Ahol gond van a fs-el ott ált a hdmi a ludas. Dp-n vagy rendes hdmi kábellel szokták orvosolni.
Na de mindegy. Go nv topik bástya. -
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #42341 üzenetére
Mint irtam nv kártyák lassulnak. Ez azért nem normális.
Igen amd esetében normális. Lévén a gamék 90%t nv-re optimalizálják, fejlesztik, tesztelik.
És nincs rendesen leporgramozva a game. Na az amd-nek ezt kell megoldani driverből.
Mondok mást. A ryzeneknél is ez van/volt. A win feladatkezelője még mindig szar (ellenben a linuxal). Ott bizonyos teljesitmény elveszik. Nem egy nagy studióhoz mentek ki amd-től hogy segitsenek optimalizálni, megmutatni mit és hogy kell.
Ne felejsd el soha, hogy az amd 10x kisebb cég mint az intel és 4x kisebb mint az nv.
Lehet szidni az amd-t semmi gond.
De ezzel át kell fáradni intel, nv topikba.
Meg el lehet azon gondolkozni ha az amd nem lenne milyen fingreszelés menne nv/intel fronton.
Lenne 2 magos celeron 40k-ért meg i3 2/4 60k-ért.
Meg 1050 Ti a vicces 50k-s ár helyett 70k-ért.
És itt be is fejeztem. Mert ez nem a szopjuk fényesre az nv-t topik (arra van sok másik). -
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #42339 üzenetére
Volt olyan nv driver ami megölte a kártyát.
És pl 570/580 esetében vs (f.asz se tudja milyen nv kártya) nem egyszer ki lett mérve mennyit gyorsult a kari (illetve amoda mennyit lassult). Keress rá nyugodtan. Van videó róla, van leirás rediten is.
Szal ja. -
Gyuri27
félisten
Am2+ lapban használtam 550-et. Az se uefi lap ugye. Semmi gondja nem volt. Nem mondom, hogy nem segithet amit irsz.
98 (os) óta biztosan használok ati/amd kártyát.
Nekem apróbb gondoktól eltekintve nem volt bajom. Ami nagyobb gondom volt az meg user error. Az aprókat meg egy driver csere megoldotta.jujjuj: dp = displayport.
A kínai dzsunka kábeleknek lehet olyan tulajdonsága, hogy random genyózik.
Haver gépében ki tudod próbálni a kártyát?
Ez a vga első inditáskor is ezt csinálta?
Előző vga driver ddu-val le lett takaritva. Majd gép kikapcs. Új vga berak volt a metódus? -
Gyuri27
félisten
válasz
pixelshader #42329 üzenetére
Ez mitől bs hiba?
Tipikus ram hiba.jujjuj: ha van mód dp-re próbáld ki azt. Vagy rendes hdmi kábellel (ha óccó kinaival próbáltad).
Nem tudom ki az eladó, de ha nem hdmi hiba akkor kicsi az esély rá, hogy postázás előtt ez fasza volt. Majd postázás közben elromlott. Nem lehetetlen, csak roppant érdekes. -
Gyuri27
félisten
válasz
pixelshader #42319 üzenetére
Grat. Kell a hsz?jujjuj: ez egy feltehetően hibás vga. Kitől vetted? Nála müködött? Szemre van baja a kártyának? Bányásztak vele?
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #41806 üzenetére
Fingom nincs, hogy az mi. De akiknek 570-580-al vagy más radeonnal megy a 4k60 fps az vegye videóra és küldje le?
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #41802 üzenetére
Most nézem, nekem se szaggat 570-el.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #41794 üzenetére
Ilyet nv oldalról is találsz ha keresel.
Egyébként drivert, biost akkor cserélünk ha volt valami gonduk, javit valami hibát.
Miért nem lehet azt a drivert használni amit irtam?Mint irtam akinek esze van az nv kártyát is finomhangolja mert ott is lehet 30-50 de még 70 wattot is spórolni.
Az nv a friss driverekkel ált a régebbi vga-t lassitja. Keress rá nyugodtan kinti fórumokon is.
De senki nem tiltja nv kártya vásárlását.
Ha meg radeont vett szánjon rá félórát az életéből. Sokszor elhangzik nincs ideje.
Nekem senki nem mondja hogy nincs félórája.
Tudod mennyi ált egy radeon finomhangolása? 5 perc. Lehúzod 950-re ha kék 960-970 és kész. Persze vannak gyengébb chippek de azok is mennek 1 volt alatt. Ez sem több mint 10 perc.
A legtöbbünknek évek óta nincs baja a radeonokkal. -
Gyuri27
félisten
Dehogynem. Csak ők valamiért úgy vannak beállitva hogy termeli az áramot hűti a lakást és mindig minden jó.
Semmit nem kell váltogatni. 570-580 19.12.1 vagy 2 oszt csók. Bár 100-ból 95 embernek az új driverekkel sincs gondja.
Hibátlanok a driverek? Nem. Ez tény. De ha itt kérdez kap választ, rákeres a neten talál választ. Nem kell 20 drivert felrakni.
Vga vásárlás előtt tudjuk melyik tipust kell venni és melyiket kerülni. Mert olvasunk kérdezünk.
Láthatod mi ment itt egy darabig bányász vga-al.
Na de a lényeg. Ez nem konzol!
Ez pc. A pc pedig mindig is igényelt némi agyi ráforditást (és ez akkor is igy volt mikor intelt és nv-t használtam).
Ez a netes idők előtt meg a tárcsázós net idejében is igy volt.
Akkor meg elég nehéz volt infóhoz jutni.
És mint irtam nv-nél se mindegy milyen tipust veszel, nem mindegy a driver (mert az nv képes lassitani a vga-t) és igen nv-nél is hoz a konyhára a finomhangolás súlyos 10 wattokat lehet megspórolni.
Nincs itt semmi csoda.De tovább megyek. Az emberek többsége nem tud manuálisan drivert felrakni és leszedni. Jaja szar az amd.
Az emberek nagy része mókolt, herélt winnel tolja. Jaja szar az amd.
Aztán némi virágbóti game. Meg különféle progik amik bekavarnak az adrenalinba. Nyilván szar az amd.
Aki nem akar, nem tud nem hajlandó a pc-vel foglalkozni az vagy vegyen konzolt. Vagy vegyen komplett gépet előretelepitve. -
Gyuri27
félisten
válasz
pecccccccca #41782 üzenetére
Az igen. Egy: legtöbbünknek èvek óta semmi baja. Mert tudunk megfelelö gyàrtótól megfelelö tipust választani. Mert nagyon nem mindegy. Kettö: èrtö olvasàs révén tudjuk melyik drivert rakjuk fel. 3: tisztàban vagyunk vele, hogy 15-30 percet rà kell szánni a finomhangolàsra. A vicc az az egèszben hogy nv kàrtyàknàl is pont ez a metódus. De ha ennyire nem birod a feszkót ès vàltottàl vgat nem kell ezt a topikot olvasni. Csà.
-
Gyuri27
félisten
válasz
pecccccccca #41778 üzenetére
Vettél egy szar vga-t és ez nyilván az amd sara.
Leirnád mi is a problémád. -
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #41712 üzenetére
Jah armor. Akkor arra kell egy faja uv és lehetőleg valami luft is.
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #41708 üzenetére
Azt hogy sikerül abszolválni? Milyen tipus?
-
Gyuri27
félisten
válasz
U.Orsi #41019 üzenetére
Vga gyári órajeléből visszaveszel 30-40 akár 50MHz-t. Teljesitményben nem buksz sokat.
És mehet 1000mv-re jobb esetben alá is.mosquetoo: ha 10-t használsz kapard le az aftert mert bekavarodik a wattmannal.
Az órajelet 1411-ről veheted vissza 1180-1170-re és csökkenthetsz még feszt. -
Gyuri27
félisten
válasz
grizlisandor #41013 üzenetére
Nem rossz az itx 570 de azért ez nem a világ legjobb hűtése.
Cm n300 a ház és van venti a vga-ra meg ugye 950mv-n megy. -
Gyuri27
félisten
válasz
grizlisandor #40992 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
grizlisandor #40986 üzenetére
[link] tessék
De sp 17-t csinálj. Az modernebb.tesz-vesz123: oks
-
Gyuri27
félisten
válasz
grizlisandor #40984 üzenetére
Abból is már ingyenes, legacy a fire.[link] superpisition 2017-t szoktuk még.
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #40980 üzenetére
Majd holnap megnézem. Mert nekem az is kicsit sok.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Az oldallap levétele és az előlap levétele nem ugyanaz.
Ha leveszed az előlapot 5-8 fokkal lesz hüvösebb a proci a gpu a vrm. Azaz a ventik kisebb fordulaton fognak menni. Azaz több zajt spórolsz mint a hdd-vel. Bár nem új hdd-im vannak nem hangosak. Anno volt kereplő hhd-m. De ez kb 10 év előtt volt. -
Gyuri27
félisten
Jaja teli előlapon ugye nagyon jól áramlik a levegő. Oldalt van másfél jó esetben két centi rés sürün rácsozva és 90%-ban megtöri a levegő útját. Az aztán fasza.
Vedd le az előlapját a háznak. Ha jelentős a javulás akkor nem jut be elég luft. Ha nincs 4-5+ fokos javulás akkor más a gond. -
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #40867 üzenetére
[link]pl de találsz rá 1000 videót.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest