Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• laceszgamer

addikt

Egy furcsa hibára valakinek van ötlete, hogy a VGA haldoklik vagy épp más lehet a ludas.

Történet a következő. Tegnap este kis gépen haverom Witcher 3-azni akart. Elindul betölt szépen, erre az egész mintha lassított felvételben ment volna.
    Oké, háttérben mindig fut GPU-Z és Core Temp, akkor látjuk hogy proci szinte használva sincs, VGA meg alapjáraton, de pár értéket, pl. venti fordulatszámot, terhelést nem is mutatta, csak ki volt húzva egy kötőjellel.
    Pár pillanatra rá, kép pillanatra szétesik, fekete kép, majd újraindítás után jön a Win hibaüzenet.

Második próba ugyanez. Harmadikra jó volt, de nem hagyott nyugodni a dolog, játékból kilép majd vissza, akkor megint összeomlott. Utána próbáltuk CS:GO-val, az is pár perc alatt összeomlasztja.
    3DMark 11 meg futott gond nélkül.

Oké, Win reinstall.

Felment minden szépen, driver sem problémázott. CS:GO teszt, ugyanaz. Mivel OC BIOS volt bekapcsolt állapotban, gondoltam flashelek rá egyet, hát ez úgy sült el, hogy utána a driver sem maradt meg, sebaj, ott az az alap BIOS, átkapcsoltam a kártyán.

Driver szépen felmegy, CS:GO ugyanaz a hiba, a GPU-Z-nek a kis tesztelője ami a PCIE sebességhez kell csak egy szürke képet ad ki.
    Viszont 3DMark11 fut szépen, és a Furmark sem küldi padlóra, na meg a WoW is fut gyönyörűen.

Ellenben megpróbáltam Destiny2-t indítani, ott rögtön hibaüzenettel elszállt illetve WRC6 sem volt képes elindulni.

Most ez VGA hiba lehet vagy esetleg alaplap?
    Gondoltam tápra is, de akkor az Furmark meg 3DMark alatt gondolom tuti kidőlt volna.

A VGA egy 7950Vapor-X OC, gondoltam hátha valakinek van ötlete így, amíg nem muszáj addig nem akarok ebből a gépből VGA t kivenni, hogy legózással teszteljem.

Új hozzászólás Aktív témák