- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #34154 üzenetére
Viszont a tesztek mutatják meg, nem lassítja-e be valami a gépet, tehát mégsem akkor marhaság futtatni őket, mint ezúttal is kiderült. Mindenképpen célszerű játszani is háttérben futó alkalmazások nélkül, főleg, mert kiderülhet, hogy számos, drivernek tulajdonított hibát nem is az okoz. Azért persze az AMD-t sem kell félteni, gőzerővel préselik bele a bugokat.
Dark KillerX: Az érdekes az, hogy ennek a gyakorlatban semmi jelentősége. Mit változtat a játékélményen +1 v. -1 FPS? Az ég adta világon semmit.
Akkor már VGA-tuning, vagy ha a Hyperformance működik, az sem rossz, mondjuk +40%-ot dob a teljesítményen... Ezeknek már van jelentőségük.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #34152 üzenetére
Csak nem ugyanaz megy a háttérben.
-
katt777
félisten
válasz
Raidon #34133 üzenetére
Régebbi verzió, vagy simán nem ismeri, ezek a gadgetek elég gagyik. GPU-Monitor még a legjobb, de hwinfo a legbeszédesebb, csak az meg az XT-m feszét írja rosszul, meg aida is, csak GPU-Z és AB jó, utóbbi meg a RAM-hoz hülye.
Aztán máris 4-5% erőforrás, ha mindent követni akar az ember.
-
katt777
félisten
válasz
aleister #34107 üzenetére
Bios mod nélkül is teljesen rendben van a karim, minden más csak kísérletezés.
GPU Tweakben le lehet vinni az értékeket a gyári 300/150MHz-re, csak a feszt még mindig nem lehet állítani (viszont monitorozza a power target-et is), MSI-nél meg marad az, hogy bármit állítasz be, a driver úgyis leviszi 2D-be. Nem tudom, GPU-T hogyan veszi be S-t és G-t, mert menteni nem lehet rá, valahogy GTX560-nál megtalálta, ráadásul minden profilhoz lehet hűtést készíteni, ellentétben AB-rel.
Sajna GPU Tweak is rosszul "ismeri fel" a feszt, az 1.256V-os, régi verzió alapján számol, tehát nem 0.795 és 1.144V, hanem 0.95V és 1.256V között "mér".Úgyis ki fogok kapcsolni minden biszbasz segédprogit, és inkább játszom majd, mert utóbbira építettem a gépet, nem azért, hogy sírjak, melyik szoft miért szar.
-
katt777
félisten
válasz
aleister #34104 üzenetére
Megnéztem (AVC off és on is), vazze, nálam sem működik a 2D profilba váltás. Viszont bármelyiket használom 3D-ben, a gyári alapra visszaáll a kari. A magasabb minimumot is 0.850V-on viszi a kari, szóval ezzel nem sokat vesztesz. Biostól függőek a határok, XT-n pl embertelenül magasra ki van tolva, teljesen értelmetlenül, levenni meg nem lehet. Talán bios mod segít, de minek.
HwInfo nagyon szép sok grafikonnal gadgetben, de a VGA feszéhez így is totál hülye. Csak AB és GPU-Z mutatja jól (ja, GPU-Tweakben meg a fesz esik ki az érzékelésből), de AB meg a RAM órajelekkel nincs tisztában (viszont HwInfo ebben jó), futtathat az ember vagy 3-4 háttérprogramot, ha mindent követni akar, csak legyen elég RAM a gépben.
GTX560-nal nem volt ilyen probléma, asszem mindegyik progira ráférne már egy alapos frissítés.
Most vettem észre, 24-én jött ki GPU-Tweak frissítés, megnézem.
-
katt777
félisten
válasz
Milgram1 #34077 üzenetére
1GB RAM...
Apollo_21: Akkor az sok a karinak, vagy túlmelegedett közben. Az biztos, hogy ha maxibeállított heaven kidob, akkor játékoknál is lesznek problémák. Vantage Procyon teszt lefut maxban? (AA és egyebek minden max legyen!)
gbors: 2-féle vásárló van: akinek már volt dolga fogyasztóvédelemmel, és akinek majd lesz. (A fogyasztókat nem számolom "értelmes lény" kategóriába.) Én ugyan életem során elég sok ember helyett előredolgoztam (a helyi irodában kívülről tudják az adataimat
), de nyilván maradt még lehetőség.
Kvg: Nálam most így fest HwInfo:
Lehet persze színezni, bar-graphokat rátenni, kinek, mi tetszik. Az áthelyezgetés mondjuk elég szarul van megcsinálva, majd meglátod. Persze azzal sem árt vigyázni, hogy ha az ember amúgy istenesen beállít mindent, és mondjuk 1mp-re teszi a frissítést, a gadgetek már vagy 5%-ot elvisznek az erőforrásokból, aminek láttán persze kevésbé veszi vissza magát a proci, stb. Én mindenesetre tesztelések alatt használgatom őket, ha meg amúgy a gépet, akkor úgysem kellenek.
marcusa: Ha újrateszi, ugyanezt a hibaüzenetet fogja kapni.
HSM mondja jól: újabb kell.
HSM: Régen a béták sem jártak le.
-
katt777
félisten
Nekem az előirányzott idő azt jelenti, hogy addig meg KELL csinálni. Régen ez 30 nap volt, és meg is csinálták, ha meg nem, jött a bünti. Ja, hogy mire szól az előirányzat? Most a nagy semmire, mint a gyakorlati tapasztalat mutatja. Mint amikor megnyerted a fődíjat, amellyel részt vehetsz egy sorsoláson, amelynek nyertesei között kisorsolják egy még magasabb fődíjú nyereményjátékban történő részvétel lehetőségét. Parasztvakítás, lényegében, mint a módszereket leírtam, bármeddig szívathatnak. Ezért is célszerűbb a gyártóhoz fordulni a garanciával, amely esetben, tudtommal, ha jogos a gar. igény, megtérítik a költségeidet, és még az is lehet, hogy jobb terméket kapsz kárpótlásul.
-
katt777
félisten
Monitorozást kedvelőknek javaslom a hwinifo monitor gadgetet. Minden infó megy gadgetbe, csak alapból kilóg a képről, ezért célszerű duplán megjeleníteni. Rendes és bar-grafikonok, extra testreszabhatóság. Tesztnek lehet még válogatni a többi közül, mert ez sajna nem képes csoportosítani a hasonló grafikonokat. Ha mégis, csak én nem jöttem rá, feltétlenül szóljatok, de a leírásban nincs, ahogy a normál grafikonoknál sincs rá lehetőség. Semmi sem tökéletes... (ATT persze az volt.
)
-
katt777
félisten
válasz
rooland #34068 üzenetére
iPonos topicban mondták, érdeklődhetsz ott is. Nekem szerencsére csak annyi dolgom volt velük, hogy nem a rendelt terméket küldték (azt nem tudom, vki bepróbálkozott-e, hátha egy hülye rendelt, és csak azt nézi, hogy az a táp is CM 600W
), lényegében napi többszöri levélváltással pár nap alatt rendezték az ügyet, kaptam árleszállítással drágább (és csak min. gyengébb), de hasonló tápot, és még 2 ingyenes pick-pack szállítási lehetőséget. Önmagában tehát az iPonra sztem e tekintetben nem lehet panasz.
Dolgoztam boltban, és ott sem szervizelhettünk mindent mi, garos cuccokat küldeni kellett a megbízott márkaszerviznek, ez így van mindegyik kereskedőnél. -
katt777
félisten
Ezt te melyik jogszabályban olvastad?
Amióta EU-ban vagyunk, csak törekedni kell a gar. prob. mielőbbi rendezésére (csak előirányzat van, nem kényszer), semmiféle olyan határidő nincs, hogy addig be KELL fejezni, ezért aztán bármeddig húzhatják, és ezt pontosan tudják is. Bármikor bebizonyítják, hogy valamiért még nem lehet befejezni az ügyintézést, ha más nincs, visszaküldik a hibás terméket (ez 3X megtehetik), vagy küldenek másik rosszat (és azzal is 3X megtehetik), aztán megint az 1-t, a végtelenségig.
-
katt777
félisten
válasz
rooland #34062 üzenetére
Írhatsz a szerviznek, a gyártónak, természetesen termékmegjelöléssel, sorozatszámmal. Mo-on nincs már határideje a gar. ügyintézésnek, de ha sokáig húzzák (30+ nap), fordulhatsz békéltető testülethez, fogyasztóvédelemhez, legalábbis, ha a SZERVIZ nem ad elfogadható magyarázatot a késlekedésre. Jó esetben a gyártó esetleg utánaérdeklődik a szerviznél, na, az gyorsíthatja a folyamatot, de a gyártóhoz való kiküldés ált. gyorsabb és korrektebb ügyintézést eredményez.
juve600: Lásd fent és lent. Ha a szerviz az Expert, akkor semmin nem csodálkozom, az egy ritka szemét cég, de nyilván nincs egyedül.
Azért azon sem ártana elgondolkodni, hogy ha 3 kártya egymás után hibás, akkor esetleg valami más okozza a meghibásodást, pl. egy rossz alaplap. Persze, nem feltétlenül, anno a Glaciatoros HD4870-imen sorra döglöttek be a motorok.
PandaMonium: Ők nem szerviz, ezért őket hiába b.sztatod, ami persze nem vigasztaló.
-
katt777
félisten
Ja, nekem multibiosom van.
Karit nem néztem meg, majd rápillantok, ha be kell nyúlnom a gépbe, de remélem nem. Talán a ház csatiját megnézem majd, mert ha rákötöm a resetet a lapra, akkor nem indul el a gép (continous reset).
Villogó képes multimonitor jó lesz diszkóba.
gyuszaa: Kösz, hogy megerősítesz, mert csak nem akartak hinni nekem. Akkor már 2 ilyen kártya is van.
Valahogy majd megpróbálok ezzel a nehéz teherrel élni, hogy nem tudom Vmodolni a karit.
-
katt777
félisten
Azért gondoltam, mert VTX pl. 7950-ből is alapból 8-9k-val olcsóbb bármelyik másiknál, és sanszos, hogy az alkatrészek nem olyan minőségűek (nV-ből Gainward volt ilyen). De legyen persze igazad, csak sajnos, ha hasonló a hűtés a 7870-en, akkor ott sincsenek hűtve a RAM-ok, mobilnettel nem nézegetek utána. Az biztos, hogy az ITX ház a legnagyobb probléma.
iszilard: Ha ilyen meleg, akkor talán mégsem. Sajnos VGA-hűtés szempontjából a proci vizezése kontraproduktív, mert ált. nagyon sokat jelent a CPU ventije is. Ha van első venti, akkor javaslom, fordítsd meg, hogy kifújjon, és így nem nyomja a vinyó(k) melegét be a VGA-ra, ez nagyon sokat jelenthet, hiszen még, ha a szobában 30°C van is, a vinyókról biztosan legalább 10°C-kal melegebb megy hátra. Amióta először teszteltem így, minden házban ventifordítással kezdek (és még a port sem tolja be). Ha van rá hely, a szükséges (relatív) hideg levegő úgyis bemegy, és mindent hűt.
-
katt777
félisten
válasz
hszilard666 #34018 üzenetére
A hűtő méretének ott kell lennie. A zaj és a melegedés egyébként vsz. a mITX ház miatt van, nem azért, mert ratyi a VTX3D hűtése (egyébként nem egy ász, ez tény). Nem tudom, egyesek miért akarnak izmos, és nyilvánvalóan melegedő kártyákat pici házakba belerakni. Csak, mert belefér? Én vettem 11k-ért egy Merc Alphát, és remekül hűl benne minden, még ha nem is egy HAF932, amilyenem volt egyébként.
HSM: De igen, pont az a baja. Ha leszabályozza, annyiból vehetett volna egy olcsóbb kártyát is, VTX szerintem ráadásul nem nagyon alulfeszelhető órajelcsökkentés nélkül. Az biztos, hogy az én kártyám alulveszelve is szépen felmegy 70°C-ra, ha megküldöm, igaz, nem kicsit meleg van a szobában amúgy is.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Uazt írod, amit én, nem tudom, min akarsz vitázni. Ha egy játék grafikája igénytelen, vagy extra sok CPU igénye van, ott megint a szoftver a limitáló tényező. Én is játszhatnék Quake 2-vel, de tudom, hogy az alatta mért teljesítmény nem mérvadó.
Az az alapvető tény, hogy ha a VGA adott CPU-val megfelelően kihajtható, akkor nincs CPU-limit (értsd: önmagában nem CPU-limites a rendszer). Ha valamilyen szoftver miatt kevésnek tűnik a CPU-erő, akkor a látszólagos CPU-limit a szoftver függvénye, ergo szoftver-limit van. Ugyanezt írtad le te is, csak a különbséget nem akarod érteni.
Az is tény, hogy ha ilyen szoftvert használsz, akkor kell a CPU-tuning, vagy az erősebb proci, no de távolról sem amiatt, mert a mostani önmagában gyenge lenne a VGA-hoz.
Hát, én találkoztam pár siránkozó emberrel.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33998 üzenetére
Kösz, de a szövegértéssel semmi problémám. Szerintem inkább annak lehet problémája ezzel, aki 20-adszorra sem fogja fel, hogy a VGA hardveres felépítésétől függ, hogy egy adott monitorozó program jól olvassa-e ki az adatokat.
Charli Firpo: Ha a win séma lejjebb veszi a proci teljesítményét, az nagy eséllyel befolyásolja a VGA teljesítményét is, hiszen nem lesz kellő CPU-erő a GPU-s számításokhoz.
HSM: Legalább te tudhatnád, hogy a szoftver- és a VGA limit nem ugyanaz. Nem fogok ebbe megint belemenni, mert aki nem akarja, úgysem fogja föl. Ha lebutítod a grafikát (vagy maga a program teszi), nyilvánvalóan CPU limites, leszel, de távolról sem azért, mert gyenge a CPU. Tegnap teszteltem Oblivionnal, amely, ugye, 7 éves játék, és csak DX9-es: 4GHz-en járt az A10, 35-40%-ban dolgozott 100%-os GPU igénybevétel mellett, 1280x1024 felbontásban, tehát még csak nem is Full HD-ben, és még csak textúra pack sem volt fent, vagy más grafikai mod (a minimális visszaesés engine-függő).
"Hivatalos" tesztekben, még megértem, hogy a maflábbakat így akarják fölösleges vásárlásra kényszeríteni, de akinek magának is az a célja, hogy igazolja a CPU-limitjét, aztán siránkozzon, milyen gyenge a tuningolt csúcsprocesszora, az leginkább szánalomkeltő.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33981 üzenetére
Na, már vártam, mikor jön elő ez a "nincs kihajtva" c. marhaság, már megbocsáss. Simán kihajtom ebben a felbontásban a VGA-t még leszabályozott A10-zel is (4GHz-en megy a proci). Ami a szép, hogy még DX9-ben is, ha van HDR. Mindig mulatok azokon a netes írásokon, amelyek meggyőzni próbálnak arról, hogy 4.7GHz-en hajtott i5 v. i7 kell egy HD7870 kaliberű VGA alá. Még csúcskártyák alá sem kell.
Azért cáfolod magad, mert azt írod, hogy a többi program rosszul mutat, ergo ha az AB azt mutatja, amit a többi, az is rossz. Egyszerű logika. Nálam pont az AB-ben van a hiba, a feszeket kerekíti, a RAM órajeleknek meg a közelében sem jár. 2D-ben sok, 3D-ben meg kevés, amit mutat. Ha viszont hiszel az AB-nek, akkor azt is el kellene fogadnod, hogy NEM esik be az órajel 925MHz alá 0% PL mellett. -20%-ra kell tennem, hogy megtegye, még -10-en sem nagyon potyog. Egyszerűen jó a Sapphire vezérlése, ez a titok.
1100/1700-on is elég +10%, felette már +20 kell, no de odaáig nem hajtom a karit, mert fölöslegesnek tartok +0,1V-ot +50MHz GPU sebességért.
Rypejakten: Konkrétan írtam többX.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33975 üzenetére
Miért is beszéltem eddig?
Párszor már írtam, hogy llha ON, tesztet meg éppen az imént. Egyébként cáfolod saját magadat, nálam ugyanis a többi szoft is azt mutatja, amit az AB (-VRAM), ha tehát ezek tévednek, akkor - érvelésetek alapján - az AB is rosszul mutat. AMúgy AB még a RAM órajelekkel sincs tisztában, a fesz kerekítéséről nem is szólva, tehát távolról sem tekinthető megbízhatónak.
Meg kéne már érteni, hogy ezek a programok nem önmagukban rosszak, hanem, ha X kártya eltér a ref. megoldásoktól, ezért nem feltétlenül követik őket pontosan. A Sapphire valószínűleg nem ilyen, legalábbis ebből a szempontból. Sajnos VRAM-ot rosszul ismeri az AB, feszt meg a hwinfo, pedig arra is esküsznek sokat.
GPU-Z nálam tökéletesen működik (mint szintén írtam), és más kártyákkal is rendben volt. -
katt777
félisten
Hiába próbálod bizonygatni, hogy "rossz" a kártyám, nem az.
Megnéztem -20% PL mellett, így 506-925MHz között változott, kihasználtságtól függően. 0%-on már nem ment 925 alá, 975 és eközött váltakozott. +10%-on már fixen tartotta az órajeleket, AB-ben, GPU-Z-ben, SysMon-ban, GPU Monitorban, GPU Sharkban is (ennyi csak elég
). FPS-ben ugyanígy változott. Szerintem a VGA-m nem szeret téged, mert csak megcáfol mindig.
Valószínűleg kiegyensúlyozottabb a működése, más VRM miatt lehet.
Sajnos uo. oc negatívban nem megy (egyébként most már nem törli a beállításokat), felfelé meg gyárilag is tök fölöslegesen van benn több 100MHz. Szóval 485/750@0.8V alap, gyári 975/1500@1.0V, tuning 1100/1700@1.1V rendben van. Lényegében csak gyári beállításokkal van értelme felülvezérlést használni, hogy ne menjen föl fölöslegesen 1,1V-ra a fesz, mert AB nélkül sem megy följebb 1.104V-nál tuningal. Feszt hiába emelek, 1150MHz-et tudok csak elérni 1.2V-on, VRM-ek meg már 106°C-ra hevülnek, ez teljesen értelmetlen. 1.175V még hűthető, de VRM-ek még így is 100°C körül, lényegében tehát a Sapphire-nél nagyon pontosan belőtték a kártyát ilyen szempontból. Azt nem tudom, hogy az 1.256V-os XT-ket egyáltalán hogyan hűthetik normálisan, ha az enyém 2 ventivel és hűtőblokkal ilyen forró tud lenni.
Aut. profilozást sztem nem fogok csinálni, mert aktív tuning profilok mellett is visszaveszi az órajeleket a kártya, ha meg nem kényszerítem a feszt, akkor azt is.
Én csak ajánlani tudom ezt a Sapphire-t mindenkinek. (Vagyis nem ezt, hanem egy ilyet, mert ezt inkább megtartom.)
Azt máig nem értem, hogy egy ilyen óriási kártya hogy fért bele abba a pici dobozába.
-
katt777
félisten
Intel miatt vettem A10-et.
No de ezt a többi progi is jelzi, nem csak a gpuz, nem megy 925 alá. HWinfoval sem emléxem kisebbre, de megnézem majd. Nyilván a kártya felszereltségétől is függ, mennyire tartja az órajeleket. Végeredményben mindegy, mert +20%-on fixen tartja, felette meg úgysem ment stabilan tuning, ott ugye pont bezavart, vsz. kevés fesz miatt, sokat meg nem adok neki.
Maxon szoktam tesztelni mindent, még IGP-t is. -
katt777
félisten
Erről az Intel aligha hallott Ivy Bridge megjelenése óta.
A szürke paszta meg simán kőporrá válik a melegtől, egyik HD3870-em, ráadásul HIS, pont ilyen volt.
Nesze neked képmentés, alapon volt minden, így is látszik, milyen hülye az AB, és hogy a GPU-Z finoman jelez minden apróságot:
Steve198310: Az arany jobban vezeti. Nem véletlenül alkalmazzák motorborításoknál ezt, és nem az ezüstöt.
-
katt777
félisten
Tutira rosszul írja ki a hwinfo.
Majd igyexem menteni egy shotot a másik gépről, de bármilyen beállítással szépen látszik minden, csak éppen a csúszkát nem tudod shoton fölévinni.
Unoffal úgy sem csinálta meg, de mindegy, mert a látszat szerint amúgy is menni fog. Mondjuk downclockhoz szükség lehet rá, majd megnézem.Dark KillerX: Nálam 1.144V az alapfesz.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #33831 üzenetére
Mekkora fesszel?
HUNgaroczel: RAM sebességből vegyél vissza. Hardveres gyorsítás megy böngésző alatt? Attól függően 2D v. 3D, vagy + fesz kell neki.
belinho: Rájöttem, vazze!
Rátettem a régi skint, mert az újak közt nincs vörös (nehogy már azt higgyem, nV karim van
), és nem jelent meg. A poén az, hogy ha visszatettem a frisset, akkor sem.
A biztonság kedvéért a régi profilt sem használtam, beállítottam mindent újra.Fordítás szerencsére működik, csak hamarabb töröltem le az idegen nyelvű fájlokat, mint bővítettem volna az új beállításokkal, ezért pár dolog maradt angolul.
HSM. Ha nem futott az AB, megjelent az exportálási lehetőség, aztán már működött AB mellett is. Grafikont viszont nem tudok csinálni, csak OSD-n vannak adatok. A VRAM sebesség így OK (amúgy 2D-ben 556-nak látja az AB, 3D-ben meg 1321-nek
), viszont feszt illetően a HWinfo még az AB-nél is hülyébb, marad a GPU-Z. Szóval 3 rezidens programnak kell futnia, hogy nyomon tudjam követni a VGA-mat, nagyon király!
Igaz, GPU-Z mindent jól mutat (már írtam), csak OSD-je nincs.
HWinfo grafikonjai is "érdekesek". Elsőre lehetett állítani a határértékeket, aztán ez a lehetőség eltűnt, és csak a saját hülyeségei jelennek meg, azaz alapra áll, és addig emelkedik, ameddig eljutott az adott grafikon, állítani meg nem lehet. Ezt vissza lehet csinálni valahogy.
Winnek semmi baja, ropogósan friss, és így van elpartíciómentve is.
AB amúgy nem módosít semmit, ha nem alkalmazok profilt az indításnál, ugye? (Értsd: marad a Catalyst beállítás.) A mérésekből kiindulva erre tippelek.
Pferi: Nálam nem jön elő ilyesmi (Foxkocka). Vsz. egyes kártyák órajel v. fesz. beállításával van a probléma.
-
katt777
félisten
Lehet, hogy nem maxon, nyomattad, lehet, hogy hibajavítózott a proci, sok oka lehet. Vagy éppen a stress-tesztek határértékére lőtted be, ezt bármilyen frekvencián meg lehet tenni, mindegy, milyen sebességen megy a proci és a RAM. Ráadásul a stress-tesztekben nem jön ki minden hiba, ezt főleg Intel offsetes tuningnál lehet megtapasztalni. Valami különbség csak van a tesztelési módszereinkben, de ez itt nagyon OFF.
Emléxem a képre (most nem nagyon jön be, mert már lekorlátozta a netemet a telenyomor, az meg ISDN-sebesség (6-14kb/s), nem olyan használható, mint T + Voda, 128kb/s), meg a PL-re, nekem akkor sincs.
Esetleg más a bios? Ezen a gépen most nem tudom megnézni.
Mint említettem, nálam a GPU-Z szépen leköveti a feszültség (+minden) változását, powerplaynél látszik a legjobban.
Driver volt 13.4, most 13.6b2.
Még mindig nem tudom, hwinfo monitorozását hogyan tehetném be AB-be. Van ugyan egy RT export lehetőség, de szürke. Lehet, hogy 64-bites verzió miatt?Természetesen megvolt a restart, de odahúzom valahova a csúszkát, nyomok egy eplájt, és visszaugrik alapra.
Valamiért nagyon nem úgy működik nálam az AB, mint nálad. és ha a driverek is hasonlóak, akkor csak a kártyára/bios-ra tudok gondolni.
belinho: Képzeld el, hogy nincs ott. Ennyi. Nem látsz többet.
Dark KillerX: Az A10-em 4GHz-en kihajtja a HD7870XT-t...
Persze nem HD3650-hez való grafikai beálíltásokkal kell tesztelni.
Ha unigine-ek befagynak, akkor előbb-utóbb a játékok is fognak. Esetleg megnézhetnéd, melyik beállítás nincs a játékokban, amely a benchmarkokban ott van. Én azért szoktam maxi beállításokkal tesztelni, mert úgy terhelődik le legjobban a VGA, és persze jön elő az instabilitás. Heaven nagyon hamar kidobja, de Vantage űrhajós tesztje is szépen be tud fagyni, miközben a játékok OK-nak tűnhetnek egy ideig). Nem hülyeség tehát benchmarkkal tesztelni. Én anno Borderlands-szel jártam meg, HD4870 tuning szépen belőve, mindenben OK, ez meg 50 perc múlva kivágott, mentés meg persze a mai szarokban nincs... Szóval hasznos a rendes kitesztelés.
zserbox: Lásd feljebb: nem valószínű, hogy más eredményt kapnál.
-
katt777
félisten
Lényegében ugyanarról beszélünk, csak én eleve nem tartom stabilnak, amit valaha is javítani kell, amit meg nem, azt igen.
Számos konfigot tuningoltam még P3 óta, és egyiknél sem jött elő hiba, persze, mint írtam, ált. soha nem a pöccremaxi tuningot alkalmaztam, mert az hosszú távon biztosan nem válik be.
Mondom, hogy minden rendben van, és pont nem ugyanazt mutatja a 2. GPU-Z, aida, és egyéb GPU-s progik rendben mutatják a RAM-ot, AB nem. Sem a b10-ben, sem a b-11-ben nincs nálam PL állítási lehetőség. Azt kérdeztem, hogy miért, nem pedig azt kértem, hogy magyarázd meg, hogy ott kell lennie.A te kártyádat nyilván rendben felismeri, az enyémet meg nem, ennyi az egész. GPU-Z-nek meg a fesszel van baja, azt nem látja, csak nem tudom, hogyan lehetne összegyúrni a kettőt.
Unoff módban semmilyen beállítást nem fogad el.
Lényegében persze így is vígan szalad minden a kártyán, még leszabályozott procival is megvan a kihajtás már DX9-ben, szóval csak technikailag érdekel a kihívás.
-
katt777
félisten
Mint említettem, nem az észrevehetetlen hibákra gondoltam, hanem a hétköznap, nem megfelelően tesztelt tuningbeállítások miatt előbukkanóakra.
A szar szoftvereket inkább hagyjuk, amíg megveszik őket hibásan, semmi nem fogja rákényszeríteni a gyártókat, hogy befejezett terméket adjanak ki. Egy bugos szoft előbb szívat meg, mint egy gyakorlatban soha fel sem tűnő chiphiba.
Hát, én a gyári 975/1500MHz-hez viszonyítok, ahogy a GTX560-am is gyárilag OC volt.
AB ll-lel monitoroztam.Mondjuk az még a RAM-frekit sem találja el, nem igazán tűnik megbízhatónak.
A Power limit 120%-on volt. 1100/1700-on semmi gond vele, csak feljebb, Vmoddal veszi vissza a karit, hiába az erősebb hűtés.
Nálam a GPU-Z pontosan követi az órajelet és a feszt, a visszaesést is azonnal jelzi. Mi több, a tuninggal elért gyorsulás is alátámasztja a magasabb órajeleket, pont annyi, mint a tuning.
Nem akarok biost modolni, elégedett vagyok az 1100/1700-zal is, +50-75MHz-ért piszkosul nem éri meg túlfeszelni a GPU-t (a gyári 1.144-et sem éri el, az említett órajelek 1.108Vmax-szal megvannak). Csak kíváncsi lettem volna a kari tudására. Sajna AB-ben Power limit állítási lehetőség nincs, GPU Tweak-ből meg a fesz. hiányzik.Egyébkén teszteltem a CCC-ben (akárhogy hívják, a "final"-ben Fusion Center, bétában meg Catalyst) beállított tuningot Afterburner profillal (tehát 100% PL-tel), alacsonyabb feszen is stabil volt, történetesen nem ment fel 1.1V-ra sem, és szépen váltakozott, ahogy kell, miközben fixen tartotta az órajeleket. Csak ez megvan CCC-ből is.
Esetleg van vmi megoldás AB-ben a power limitre? Mert a profiloknál simán feldobja, hogy +/-0%, csak állítani nem lehet sehol (unoff OC meg nem működik, és egyébként úgy sincs meg a csúszkája). -
katt777
félisten
Fölösleges ennyit magyaráznod. Ha bármiben, bármikor hiba jön elő, akkor nem stabil a rendszered (mondjuk én pl. hetekig tesztelek - pl. még most is -, nem 1-2 próba után hagyom úgy a rendszert). Mint te is írtad, ez számodra többszörösen visszaköszönő probléma (ergo nem tesztelsz megfelelően). Sehol nem állítottam, hogy az enyém a legjobb módszer, mindenesetre én nem szoktam szembesülni ilyesmivel (sem CPU, sem VGA tuning esetén) egészen azóta, hogy megtanultam (elég régen): a stabilnak látszó tuningból mindig vissza kell venni.
Lehet, hogy nem érek el 20-25% tuningot AMD kártyával (mint azt fennen hangoztatták anno 7870 és 7950 tulajok), viszont nincs is gondom a megjelenítéssel. 7870XT-ből is csak 13% jött ki (alapfesz, 1.104Vmax), mint ált. az AMD kártyáimból (10-11%, kivéve a "futottak még" kategóriát), ez van. GTX560-ból 25% extra jött ki. Igen, tudom, hogy AMD pontosabban belövi a kártyái képességeit, ezt nem kell megemlítened.
Azt tudod-e, hogy miképp lehetne V emeléssel nyerni egy kis extra kraftot? Hiába állítom fix 1.2V-ra a feszt pl, az ott marad, az órajeleket meg leveszi a driver 925MHz-re, hiába van 1175-re állítva. 1200 sajna garantált hibafaktor, feszültségtől függetlenül.
RetepNyaraB: Sajnálom, hogy ennyire irritál, ha segíteni próbálok. Mégis, mi okom lenne kekeckedni?
A microstuttering AMD driver probléma, ezt C topicban is megmondták. Akadásmentesen fut a játék (még mindig 1280x1024-ben mint ezt többször is említettem), aztán pl. egy hirtelen fordulónál alig érzékelhetően fellép a jelenség, de nem mindig, vsz. a VRAM-ot nem kezeli rendesen a meghajtó. Majd teszek föl képet, ha minden teszttel végeztem, de egyébként mások szerint Full HD-ben is akadásmentesen kéne szaladnia W2-nek, csak most nem tudom, e topicban írták, C-ban, vagy W2-ben.
Megj.: GTX560-on full HD-ben csak árnyékokat és AA szintet kellett visszavenni a zökkenőmentes játékhoz, tehát nem ördögtől való a játék legszebb megjelenítéssel való futtatása.
Mellesleg a Metro Last Light, is 35FPS körüli átlaggal szalad, csak PX-et ki kell kapcsolni, mert azzal annyi neki, gondol egyet, és leesik 5-6FPS-re nV kártya híján. Crysis 3 szintén maxon, megingás nélkül, folyamatos kép. És, mint azt szintén többX említettem: ha max beállításról beszélek, az valóban az AA-t és minden egyebet beleértve.
Mielőtt gondolkodás helyett megint megsértődnél, felvetem (nem tudván, milyen beállításokat használsz konkrétan, és nem feltéve, hogy ezek rosszak): ha nem 100-as a cpu v. a vga tuning, akkor is akadozhatnak a játékok, mert pl. lemegy egy stabilitás teszt, de közben - akár alig érzékelhetően - hibajavítózik a proci, játékoknál az ilyen garantálja a szaggató grafikát.
Ja, a szőrös has vakarása (bárkié), távolról sem garantálja a stabilitást, és a gyakorlati tapasztalatok alapján nagy mértékben akadályozza a megfelelő beállítások megtalálását is, legalábbis amíg az illető hasa nincs megfelelő összeköttetésben a hardverrel.
-
katt777
félisten
válasz
Foxmulder89 #33774 üzenetére
Mindezt eddig is tudtam.
Gstyler: Vmilyen win segédprogrammal letiltod az újraindítást kék halálnál.
Roxaar: Tőle én már megvettem a 7870XT-t.
Tommee: A kék halálhoz nagyon durva tuning kell, amúgy csak fagynának v. kilépnének a játékok. Én tápra is gyanakodnék amúgy, ha nem kapásból küldte az égbe az órajeleket valaki, mert lehet, hogy a tuninggal a VGA nem kap elég kraftot.
RetepNyaraB: 7870 simán viszi fullban W2-t, monjuk az AMD-s microstuttering nem kicsit idegesítő.
HSM: Akkor addig csak stabilnak tűnt.
Egyébként az én módszerem az, hogy minden grafikát maxra tolva tesztelek benchmarkokkal és igényesebb játékkal, utána soha nincs gáz. Kevésbé igénybe vett VGA-val ugyanis nem feltétlenül jön elő az instabilitás, aztán egy komolyabb játékkal, hopp, be is dőlt a "király tuning".
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #33721 üzenetére
Sikerült degradálni a kártyát?
-
katt777
félisten
válasz
megint én #33678 üzenetére
HD7870-et használok DVi-VGA átalakítóval CRT monitoron, amelynek még képernyőmenüje sincs, olyan ósdi. Semmi probléma a megjelenítéssel. Ha a monitor rossz, akkor persze lehet szellemkép.
Withcer 2 1280x960 full grafika, mikrolag hegyek (FPS-t nem néztem). Kevés a VGA, vagy ez az AMD driver hibája. Csak mert állítólag szaladnia kéne.
-
katt777
félisten
válasz
PandaMonium #33670 üzenetére
De DX11 meg nem tudja ugyanazt. Amúgy kamu az egész, mert szoftveres a dolog, csak minket szívatnak.
OGL-t illetően a szememnek hiszek, no meg a saját tesztjeimnek a saját játékaimmal, már ha van lehetőség különböző üzemmódokat benchelni. -
katt777
félisten
válasz
PandaMonium #33661 üzenetére
Persze, hogy lesz DX11.2, csak qrwa lassú. OGL-t, akármivel néztem eddig, hasonó beállításokkal sokkal lassabb volt DX-nél.
-
katt777
félisten
Hülye azért nem vagyok.
Úgy van ez valahogy, mint anno DX10-zel, amikor nV nem készített DX10.1-es karikat, meg amúgy is szarok voltak anno (pedig most elég jók). Nem tudom, mikor lesz pénzem gépfejlesztésre, azt meg már rég kiszámoltam, hogy sokkal gazdaságosabb egy jobb cuccot 2-3 évig használni, mit folyton fejlesztgetni. Remélem, ezúttal anyagi okok sem kényszerítenek rá, hogy megszabaduljak tőle, mint anno a jó kis i5+560 kombótól.
Mindemellett elégedett vagyok a 7870-nel, főleg, hogy jó áron sikerült vennem, még ha használt is (de legalább betesztelt), csak arra kell még rájönnöm, hogy a Witcher 2 EE launchere miért dobál ki. Éppen a wint húzom újra a másik gépen. -
katt777
félisten
válasz
marcusa #33614 üzenetére
Mert tényleg durva lett volna az a sebesség. nVidia Xperience-t igényes user nem használja! Viszont legalább nincsenek muszájból csalások a driverben, ez azért jó pont nekik.
aleister: Majd DX11.2-ben lesz érdemes összehasonlítani.
Ezért kényszerültem én is AMD-re megint.
b4u: Ilyen magas alapból az órajele? Tegyél föl egy GPU-Tweak-et, és állíts be alacsonyabb profilt, vagy nézd meg ASUS honlapján, van-e javítás hozzá. Anno HIS3850-eknél volt így lqrva bios.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #33610 üzenetére
Bár már ott tartanék!
Amúgy nem tartok tőle, GTX560 majdnem fullon vitte, csak árnyékok voltak butítva, élsimítás pedig közepesen, full HD-ben. Metro Benchmark is átlag 27FPS PX nélkül, mert nincs patchem, igaz, jelenleg max. 1280-as felbontásom van, hó végére talán meglesz a moncsira való is.
Max az Obliviontól tartanék, de azon most nincs QTP, szóval egyelőre megfelelőnek tűnik a kártya a szemeim kényeztetéséhez. HD4650 után rájuk fér.Na, a Crysis 3 elakadt a Virtu-n, vagy fordítva. Talán az újabb verzióval majd jó lesz. A többi játékkal még mindig OK. Viszont F1 2012-ben, hiába tettem VSync-re a játékot, VVSynccel maradt a 75FPS.
Lehet, restartolni kellett volna? De elméletileg alkalmazta.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #33608 üzenetére
Patchelt, és mint mondtam, már több gépen is futott gond nélkül, csak, gondolom, megvárom, amíg megint olyan lesz, amelyen graf. kompromisszum nélkül játszhatok. Lehet, Win reinst teszt lesz.
-
katt777
félisten
Hát úgy persze könnyebb, de nincs kihívás.
RetepNyaraB: A hűtés panelen ott kell lennie valahol alul.
Crysis 3 full grafikával száguld, mint az állat.
VGA tuning semmi (ja persze, a beépített), nem kell ide 7950.
Witcher 2-nek mi baja lehet? Hibával kidob, ahogy indítanám, P4 + HD4650-en meg gond nélkül megy.
-
katt777
félisten
Netán hálózaton?
Netán több fájlt használ? Mert van úgy, hogy egy játék indul x.exével, de indít egy y.exét (tipikus esetben launcher-es gamák), és akkor mindegyiket "virtualizálni" kell. Ha lenne BF3-am, szívesen megnézném (ha valakinek van Szhely környékén, szóljon, és segítek), de ha amúgy csak 1-2 játéknak van baja vele, még mindig lehet használni a többihez. Amíg amúgy a legtöbb Virtu-val próbálkozónak arról sincs fogalma, melyik VGA-csatira kell dugni a kábelt, én nem nagyon csodálkozom.
RetepNyaraB: Ja, hát nem állt a tűréshatárokat is beállítani.
Hiába állítod be, hogy 60°C-nál emelkedjen a venti fordulata, ha a hysteresis meg X°C. Amíg azt el nem éri, nem fog emelkedni 60+X°C-ig.
ImI87: Nézz körül aprón, hátha akad hullakártya jó hűtéssel. TF-nek is jónak kellene lennie, de lehet, hogy kifogtál egy olyat, mint én anno HIS3870-nel, hiába volt alapból jó a hűtése: valami 50°C-os raktárban tárolhatták az ügyes és hozzáértő magyar forgalmazónál, és amikor leszedtem a hűtőjét, kőpor hullott alóla.
-
katt777
félisten
Én mindig nem láttam semmiféle problémát, bármelyik játékomat próbáltam is, pedig van egy pár, ráadásul anno Intel + nV konfigon hasonlóképp vígan elvoltam vele.
Amúgy sem erőltetem, nem ezért járok ide, csak azt jeleztem (amiből aztán egymás melletti elbeszélés lett), hogy milyen előnyei vannak (mivel nem sok hátrányával találkoztam). Ha megtalálom valahol, hogyan módosítható a CCC profil, még az a kevés sem lesz.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #33576 üzenetére
A Catalyst Overdrive qrvára nem érdekel, mivel MINT ÍRTAM, nem működik Virtuval.
GPU Tweak-kel még a power limit is állítható, bár nálad mindegy, nem olyan karid van.RetepNyaraB: Mindent a profilvezérlés állít, csak itt nem egyértelmű, mit kell átírni.
Trixx-ben is van 4 profil, csak monitorozási lehetőség nincs. Tudom, minden ilyen kis progit feltettem tesztelni.
Talán hiányzott a konfig fájl. Nem tudom, miért nem csináltál egyet.
-
katt777
félisten
HD7870-nél hol lehet átírni az órajeleket és a feszt a profile.xml-ben? Mert azzal Virtu mellett is tudnék tuningolni. Régi kártyáknál megvoltak, de itt más órajeleket találok, és azokat hiába módosítom.
PandaMonium: Én is azt próbálom megértetni vele, hogy próbálja ki a népmesék és az idézgetés helyett, de sorry, igazad van, én leakadtam a témáról.
-
katt777
félisten
Virtu leírás, nem felrázva, nem keverve:
"1. HyperFormance™ - Optimized Game Responsiveness: Game responsiveness is all about how fast your eye → brain → mouse click → game response behaves. When interacting with your computer, the responsiveness is a key factor to your productivity and overall systems experience. When it comes to playing games, especially fast moving ones like First Person Shooters, responsiveness becomes critical for both mastering the game and enjoying and immersive experience. HyperFormance intelligently removes redundant rendering tasks within the graphics pipeline, the CPU-GPU-Display system."
A redundáns számításokat küszöböli ki a CPU-GPU együttműködést optimalizálva.
"2. Virtual Vsync™ - Resolve the everlasting debate between quality and performance :
Lucid's Virtual Vsync technology takes visual quality and performance to the next level. A proprietary solution for Virtu Universal and Virtu MVP, Virtual Vsync enables games to run at any FPS, with no image tearing, stuttering, lags and latency artifacts."Ez dobja el a képkockákat.
Lucid oldaláról PDF- fálokban le lehet tölteni a teszteket.
Sehol nem láttam folytonossági hiányt az animációkban, sem mikrolagokat, és főleg nem hirdettem nagy mellénnyel 40%-okat. Ha a hszaimból sem csak pár szót olvastál volna ki, a +40% fölötti eredmény egyetlen benchmarknál jött ki, volt ott 0,1%-tól 25%-ig sokféle eredmény. Amúgy ki mivel játszik, el tudja dönteni, érdemes-e Virtut használnia, vagy sem. Aki nem gerjed a magas FPS-re, annál sztem nem lesz megjelenítési probléma, ahogy nálam sincs.
Egyébként még mindig nem próbáltad ki, én meg igen, és a saját szememnek azért hiszek: a megjelenítés gyorsul, képhiba meg nincs.
Mondjuk, mert mobilnetem van?
2XAA-t lesz.rom kb, én maxra tettem, és úgy nem potyogott be 15 alá, igaz, PX nélkül.
-
katt777
félisten
Úgy beszéltél róla, mint akinek lövése sincs hozzá. Amit a windows-ról írsz vele kapscolatban, csak ezt támasztja alá, ennyiből a Grimm mesékkel jobban jártál volna.
Én kevesebbet olvastam talán róla (lényegében a működési leírását, mert ez a lényeg), viszont frankón tudom használni.
Felnőtt ember valóban tudja, hová tegyen egy olyan infót, amely nem gyakorlati tapasztalaton alapul.Megnéztem a Hp-t 2 játék benchmarkkal (mind2 játék maximum grafikán, Metro-nál PhysX off):
Metro LL: +0,1% (26-27FPS)
F1-2012: +4% (72-75FPS)Nem maxi grafikánál talán nagyobb a gyorsulás, ahol több erőforrás marad a prociban; de ezt még nem volt időm megnézni.
Ez (és az alkalmazásonként egyébként is változó teljesítmény) sztem fényesen alátámasztja, hogy nem képkocka-eldobálással dolgozik a Hyperformance, ha a leírásának még mindig nem hinnél. F1-ben viszont megnézem majd a VVSync-et, ha játékban be tudom állítani, hogy a "kockadobálás" mit hoz, illetve ront-e bármit a játékélményen.
PhysX sajna szívás, ettől tartottam VGA-váltás előtt, de hát DX11.2 döntött. Metro LL benchmark, ahogy berobbant az ajtó, az addigi 25-35FPS-ről lezuhant 4-5FPS-re, akár Hp, akár nem. Amúgy tudod esetleg, hogy a tesszelációt miért írja nem támogatottra a benchmark jelentése? Mert alapból simán hagyja Very High-ra állítani.
Tegnap néztem Crysis 3-at, látom, full grafikán 5-10 FPS a teljesítménye. WTF, mondom, aztán leesett, hogy elfelejtettem beállítani Virtuban
, IGP vitte. Azért ez nem semmi tőle.
-
katt777
félisten
Lehetsz régen a szakmában, de a Virturól tényleg fingod sincs. Köze nincs a driver optimalizáláshoz, Windows-t meg végképp nem kell telepíteni miatta. Még ha fent van, is kikapcsolható, vagy maradéktalanul eltávolítható. Ha annyira sem érdekel, hogy utánaolvass, nem kellene itt - vagy bárhol - vaktában szidni.
Az amúgy ált. értelmes hsz-aidat némileg rontod az ilyen megjegyzésekkel, de a te dolgod. Én, és akik még használjuk, élvezzük a gyorsuló, de minőségben nem romló grafikát. -
katt777
félisten
válasz
KAMELOT #33531 üzenetére
Virtuval, mint írtam, és látható is a képen.
HSM: Attól, hogy hülyeséget ismételgetsz, nem lesz igaz. Nincs eldobott képkocka, csak jobb hardverkihasználás, legalább olvasd már el a Hyperformance leírását, és ne keverd a VVSync-kel!
Érdekes, hogy aki szidja a Virtut, egy sem használja, csak valakitől hallotta, hogy rossz. -
katt777
félisten
A VGA-n semmi nincs állítva, gyári beállításokkal megy 0.89V-1.104V között, az órajelek 975/1500. Az eladó szerint alulfeszelve is megy a kártya, 1V körül tudja mindezt, amit hajlamos vagyok elhinni annak fényében, hogy az 1.104V-os maxxal 1100/1700MHz-et tud.
Egyelőre VirtuMVP-t tesztelek, IGP -/+ tuningot, majd procit, VGA-ra legföljebb utána kerül sor.
Virtu mellett nem tudok tuningolni, mert a GPU-Z-n kívül semmi nem látja a HD7870-et. Virtu supportnak alighanem írnom kell (Abu85 javasolta, ő sem tudott jobbat).
Amúgy megnéztem, a %-os értéket írtam el, +46%
grafikus teljesítmény az MVP Hyperformance 3DMark2011-ben; csak a 4. teszt után hittem el. Ennyit tutira nem tuningolsz VGA-n. Íme, ízelítőül:
Ahhoz képest, hogy HD7970 9600 pontot tud, ez nem semmi.
Már írtam (Abu85-től): asztali gépben még Virtuval sem megy a Zero Core, max CF-ben a 2. kártyával.
KAMELOT: Lásd fent, mennyit nem ér a Virtu.
Gabás: Hát azért szemmel is látható a különbség a kép folyamatosságában. Az meg, hogy a proci szabad erőforrását használja a Hp, elég jól nyomonkövethető a változó teljesítményéből (lásd korábban), főleg, ha a gyorsulás 25FPS alól megy föl. Az eljárásból következően jónak kell lennie az FPS-értéknek.
juve600: Az durva, az én XT-m beéri 2x6-tal (2x75W).
-
katt777
félisten
Nem olvastam el, mert biztos, hogy rosszul tudja (amúgy minden tiszteletem a VGA-s tudásáé). A Hyperformance-hez (mint írtam), nem szükséges a VVSync, 2 különálló eljárásról van szó, amelyek egymástól függetlenül, és együtt is használhatóak.
Zero Core sehogy nem működik asztali gépeken és CF híján, ez ügyben már futottam pár kört Catalyst topicban.
Akik mérték, azt írták, kb. 10W a megtakarítás IGP-vel.Infom szerint egy HD7970 9600 graf. pontot dob 3DM2011-ben. Alapból tehát a 7855-ös teljesítményű HD7870 jóval (-22,2%) gyengébb, ahogy a hardver miatt lennie kell, Hyperformance viszont megdobja a HD7870-et, ahogy egy HD7950 nyilván sokkal jobban gyorsulna tőle. Ezt a pontszámot viszont meg kell néznem a másik gépen, mert valamit tutira elírtam, a +14.666% miatt valamelyik érték nem jó.
-
katt777
félisten
Egy kicsit el vagy tévedve (mondjuk, hogy butaságot írtál
). A Hyperformance nem dob el semmit, az a Virtual Vsync. A Hyperformance a grafikus hardver működését javítja azzal, hogy felhasználja a processzor hozzáférhető erőforrásait (azt nem tudom,hogy az IGP-t v. a procit magát, előbbi esetben az AMD a jobb választás, utóbbiban az Intel). Azaz valóban megnöveli a grafikus teljesítményt, míg a VVSync 60FPS fölött optimalizálja a megjelenítést, ami meg HD7870-nel, a mai játékok magas minőségű grafikai beállításaival esélytelen. 60FPS alatt még lassít is, mint írtam.
Ne is tedd fel, még meghasonlasz.Egyébként van egy remek megoldás, ha mégis hiba lenne a Virtuban: a VGA-t rákötöd az egyik monitorbemenetre, az alaplapi csatlakozót meg a másikra, így ha módot váltasz a biosban, máris megoldottad a problémát. Az általam tesztelt sok játék közül azonban egynek sem volt problémája anno még a sima Virtuval. Egyébként az is jó volt benne, hogy pl. a video kódolóm látta az igp-t így azt is tudta használni a CUDA mellett. Utóbbit sajna most nélkülöznöm kell, de hát ez van, az nV nem DX11.2 kompatibilis, én meg 3 éven belül nem akarok VGA-t cserélni, konfigot sem nagyon.
RetepNyaraB: Ha ded. VGA-ra kötöd a monitort, akkor minden 3D-ben megy, és a 2D progikat kell megadni, hogy váltson a Virtu, ez esetben a játékok listája meg sem jelenik, csak egy üres, fehér mező (és persze magasabb lesz a fogyasztás. Remélem, segítettem (+lásd fent).
Szerintem nagyon sokan nem tudják, hogyan működik a Virtu. Ha működik, és te is lefuttatod az említett beállításokkal a teszteket, látni fogjuk, mennyit gyorsul. Ha többet, mint nálam, akkor a CPU-t használja, ha kevesebbet, akkor az IGP-t.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #33494 üzenetére
Valamit nem jól állítasz be. A te lapodon ugyanaz a Virtu chip csücsül, mint az enyémen, mennie kell.
A probléma lehet:1: Nem az alaplapi kimeneten van a monitor.
2: Nem IGP az elsődleges.
3: Valamilyen "3rd party" szoftver akadályozza a működést, mert pl. 2D-be vezérli a VGA-t.Ha a logo megjelenítését engedélyezed (pár mp-re pl.), látni fogod, működik-e.
MZsoltee: Nem huszárkodom, a proci és a VGA sem volt húzva, egyszerűen a Virtu előnyeit jeleztem.
MZsoltee: Nézd, a 7870XT alapból is közelít a HD7950 teljesítményéhez, a növekményt meg láthatod. Z77 lapban is megy a 2500K, tehát ha olcsón tudsz váltani, megérheti a lapot cserélni. Persze nem árt tájékozódni, melyik az ajánlott lap (nálam sem ASUS, sem AsRock nem volt problémás, de lásd a kollégát az imént). Az biztos, hogy csak az AsRock adja megfizethető áron a VirtuMVP-t. Ha meg tudsz 15-20%-ot tuningolni a VGA-n, ott vagy, ahol lapcserével lennél, csak hát nagyobb a fogyasztás, a melegedés, és a kártya degradálódásának veszélye.
-
katt777
félisten
válasz
MZsoltee #33491 üzenetére
Tudnék, de időm még nem volt rá. Hétvégén tanulás ezerrel, lesz időm tesztelni, de a procit is kellene már, mert nem tetszik, hogy auto 1.55V-ig elengedi a lap.
P67-et eladhatod, de Z77-tel már kapsz VirtuMVP-t, AsRock Extreme 4-gyel 30k alatt. i5-3570k persze drágább, de ahogy nézem, az A10 még ebben a felbontásban is simán elég a HD7870 alá, és azzal nem fordulhat elő, hogy a játékok többségében csak 2 magos, mint i3-mal, ha hasonló árnál akarsz maradni. Az F2A85X Extreme 4 22k alatt megvan (CF-re sajna nem jó 16+4 sáv miatt), az A10 36k, lényegében egy i5-3570k ára, és már van egy jó igp-d is VGA-csere idejére.
P67-ben van egyáltalán Virtu (a régi, nem gyorsítós)? Z68-as lapomban volt. A Hyperformance nagyon pöpec szolgáltatás, de csak VirtuMVP-hez jár. -
katt777
félisten
válasz
juve600 #33467 üzenetére
2x75W@12V kell neki, szóval tutira.
A Virtu "lassulásáról" és egyéb hátrányairól mellékelnék néhány adatot Hyperformance módban, VGA tuning nélkül, még ha ez félig-meddig OFF is:
Az ideiglenes CRT monitor miatt a felbontás mindegyik esetben 1280x1024.
A "HQ" az elérhető legmagasabb beállítást jelenti, a biztos kihajtás végett:
3DMark06: 8XAA level 2, 16XAF, Force full precision (minden max, semmi optimalizálás)
3DMark Vantage: 8XAA, 16XAA, minden Extreme, PPU OFF
Uningie: 8XAA, minden max/extreme, tesszeláció is.3DMark 06 "HQ" HDR: 8304 - 9494 +14.33%
3DMark Vantage "default" GPU: 23618 - 26502 +12,21%
3DMark Vantage "HQ" GPU: 17792 - 21735 +19,14%
3DMark 2011 Graphics "Performance": 7855 - 11524 +14,666%
Unigine Heaven "HQ": 35.9FPS/904 - 42,7FPS/1075 +14,916%
Uninine Valley "HQ": 45,2FPS/1890 - 45,2FPS/1892 +%0,1%
Valley: vagy jól optimalizált, vagy a Virtu még nem "érti".A VGA még mindig Sapphire HD7870XT gyári alap órajeleken (975/1500MHz@1.104Vmax, 72°C max, venti 57% max, ez még alig hangos). Akinek van kedve, tesztelje le. Szerintem ezek brutális növekmények anélkül, hogy a VGA-t túlhajszolnánk, csak a hardver jobb kihasználtságának köszönhetően. Bug eddig semmi. Akinek magasabb eredmények jönnek ki, feltétlenül szóljon!!!
(A Virtual Vsync 60FPS alatt viszont valóban lassítja a karit pár ezrelékkel.)
Amúgy még mindig nem értem, hogy egy ekkora kártya hogyan fér bele a dobozába, amely, akárhonnan nézem, mindenképpen jóval kisebbnek tűnik.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #33453 üzenetére
Viszont GPU Tweak valamiért mindig 1.256V-nak látja a terhelt feszt, Aida, GPU-Z, AB viszont szépen 1.144 alatt marad (igazából 1.105 fölött nem volt tuningolva sem). Ma még megnézem, fesz emeléssel lehet-e 1100/1700 fölé vinni. A hőfokok szerencsére 65-72 körül elvannak, szóval van még a kariban, és a ventik sem nagyon pörögnek. Kellemes csalódás a Sapphire azok után, hogy a HD4870 SE hűtéssel milyen forró és zajos volt.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Hát, majd megnézem, kíváncsi vagyok egyébként, hogy Trixx-szel mi a helyzet, ott ugyanis nincs force-os feszelés.
iPonos tapasztalatom a topicjában, keress a hsz-aimra. Ebben nem volt külső tesztelés, csak saját maguk intézték.
blade zte: Nekem a kisker intézte, amikor már 2 hónapja húzódott az ügy (ehhez képest a gyári forduló nem volt 1 hónap), nem tudom, iPonnál lehet-e kérni, hogy hagyják ki a szarszervizt. Egy levélváltást megér, ahogy Sapphire-nél is a supportot javaslom megkérdezni (azt is, hogy hibás termék esetén megtérítik-e a postaköltséget), sztem ők a gyári számból is tudják, garos-e a kártya, nemzetközi "warranty" szelvények nem is olyanok, mint a hazaiak. (Ha leírod a problémát, az is lehet, hogy valami jobbat küldjenek, mert odakint érzékenyek a hírnevükre. Vinyó esetében tudok ilyemiről.) Ha az megvan, azon is le van írva az eljárás szerintem. Persze angolul, emiatt perelheted a gyártót, mert kötelesek lennének magyar haszn. útm.-val forgalmazni az alkatrészeket, de e téren valahogy nem olyan szigorú az NFH, mint más termékek esetében.
-
katt777
félisten
válasz
blade zte #33439 üzenetére
De, ha hibaleírással elküldöd a gyárba (Lásd feljebb).
Nem kötelesek újabb kártyát adni (azonos árban), amíg van a régebbiből.
Szintén nem kötelesek tesztelni a cserealkatrészt.
Amióta rendszert váltottunk, megszűnt a 30 napos gar. határidő, hála az EU-nak. Csak törekedni kell rá, hogy mielőbb orvosolják a problémát, és hát ennyire törekszenek, ez van.
Ilyen szempontból célszerű betesztelt cuccot venni, én így szereztem be a HD7870-et (XT), és jó vétel volt. Hűvös, halk, alapfeszen (1,1V) a gyári tuningértékekhez képest további +13% tuning, és Sapphire. -
katt777
félisten
Órajelek eddig fixen mentek tuningolva is, csúszkát még nem volt időm tesztelni.
Fix feszt semmiképpen nem akarok adni, bár ki tudja, lehet hogy lesz olyan játék, amelynek kell, legföljebb nem megy automatikusan az AB. CCC-k után meglepett, hogy Fusionben milyen tág határok között lehet állítani az órajeleket, (asszem 1400/2000), a félelem előbb állítja meg a kezem, minthogy ilyesmire vetemedjek.Tuningolni szeretek (+/-), de hülye azért nem vagyok.
300/150 a 2D órajelem, alaplapi VGA csatit használva viszont valamiért 500/150, a fesz viszont 0.826V-ig megy le idle.
Azt néztem, hogy a tápom elbírna egy CF-t is, a lapom viszont nem, sajna 16+4-es, nem 8+8, és állítani sem lehet, no de +6k-ért (X6) már nem lett volna meg a konfig.
blade zte: Én HD4870-nel jártam hasonlóképpen, az "Expert"-tel, na, azok aztán minden szarságot kipróbáltak, hogy ne garizzanak, pedig ők maguk írták először, hogy garos a kari (vki lenyúlhatta a cserekártyát), bő 3 hónap múlva cserélte a Sapphire a gyárból, jobb híján oda kellene küldeni a karit. iPonról viszont csak jót tudok mondani, velem nagyon korrektek voltak, igaz, rossz tápot küldtek, azt kellett cserélni. Kaptam ennek az árában drágábbat (igaz, valamivel gyengébbet), és még egy ingyen futárom is maradt. Kérted egyébként konkrétan, hogy mivel teszteljék a kártyát, és kaptál részletes leírást a tesztről? Tudtommal jogilag lehetőséged van a teszten ott tartózkodni, ha viszont nem ott laksz, akkor persze ez macerás. Tudom egyébként, mit érzel (részletesen lejjebb).
DEV_NULL: Én a Sap. HD4870 helyett ASUS-t kértem, amikor már 2 hónapja garban volt, bolt hozott saját költségre, de 1,5 hónapig tartott a Glaciator hűtőjének a motorja, ehelyett ilyen hibával javítottat kaptam, ez 2 hét múlva megint beadta a kulcsot (azaz 2 kártyából 3 volt rossz ua. hibával), végül több mint 3 hónap, lényegében VGA-mentes időszak után jött végre a GYÁRBÓL a cserekártya. Nem egyedüli tapasztalatom, hogy a gyárból hamarabb oldják meg a problémát, mint az ügyeskedő magyar kereskedők. Csak hát a postázás nem olcsó, viszont a supportot elérni nem nehéz.
mysuAF: Az is 12V ág, a kérdés viszont inkább az, hogy hány A megy rajta a kariba.
HSM: Lehet, hogy ez a bibi. Ha a nagyker az Expert, akkor nem csodálkozom.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #33415 üzenetére
Úgy néz ki, 1100/1700MHz-et tud alapból a kártya, ezt max. 1.105V-tal. Afterburnerrel sajna nem lehet boost-ot és feszt állítani vagy monitorozni, mivel igen? Trixx, GPU Tweak, vagy más?
Fusion Centerben tudok tuningolni, ott a power csuszkát felhúzva emelkedni fog a fesz? (Tudom, nézzem meg, de most nincs rá érkezésem, 3 napon keresztül egész nap oktatás + munka reggeltől estig.)
-
katt777
félisten
AMD VGA gazdálkodás egyáltalán nem működik. A HD7870 csak akkor 300/150MHz, ha "single", ha dual graphicsra (PCI-E, mert onboard-dal az órajelek sem jók) teszem a biost, akkor 500/150, viszont Vision Center nem látja (csak CPU OC van pl.), semmi Zero Core, a kari működik és 25%-on mennek a ventik, fogalmam sincs, hogyan lehetne Virtu nélkül beállítani az AMD-feature-t, hogy alapból IGP dolgozzon, VGA lekapcs, terhelés alatt meg VGA. Ez hogyan kellene, hogy működjön?
Bocsi, ha lámák a kérdések, de nagyon régen volt AMD konfigom, azt hittem, kártya be, IGP/VGA pedig működik, ahogy Intel/nV párosnál Virtuval. Egyelőre anélkül szeretném normális működésre bírni.
A Sapphire HD7870-em egyébként 975/1500MHz-en (default), benchmarkok alatt eddig max. 71°C volt, hűtés max 47°C-on, feszültség max. 1.1V, de inkább 1,05 körül. Amiket a melegedésről olvastam, azokhoz képest jónak tűnik, és az eladó szerint alulfeszelve is megy, de a fenti hibák miatt egyelőre nem jutott időm több tesztre. Full HD híján csak perf. módban tudtam tesztelni, de 3DMark11-ben már így is megverte a GTX560-at. (Egyelőre még CPU-tuning sincs, minden alapon, ergo nyilvánvaló CPU-limittel ment a 3D06 és a 3DV is., Heaven-nel meg nincs összehasonlító eredményem.)
-
katt777
félisten
válasz
MZsoltee #33377 üzenetére
Ennyire azért ne legyen már gáz! Ennek a boostja állítólag már csak 1.144V, nem 1.2, és alulfeszelve is OK, de nem szeretném, ha a boost lelassítaná a karit a melegedés miatt. Meglátjuk, Sapphire-nek milyen a dual hűtése, HD4870-en az 1 ventis is elfogadhatóan dolgozott.
Talán, hogy tudjak venni...
Bár most már késő...
Vagy mindenkinek melegedni kezd a kánikulában.
Kérdezz rá. -
katt777
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Filmvilág
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest