- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
DeathAdder #9203 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #9148 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #9083 üzenetére
12.11b4
-
Alpachino
veterán
válasz
DeathAdder #8969 üzenetére
Tulajdonképen, igen, ha arányában azonos százalékban tudjuk tuningolni mind két karit....1300MHz, már a 7870 is a 7970 szintjét nyaldossa....
-
Alpachino
veterán
Majdnem mindegyik.... (pl az enyém
1.21v alapfeszen 1200-at megy stbilan) .kérdezz itt egy pár 7870 tulajt
Szerintem nem rosszab ez az arány mint nálatok 7850-eseknél
De szerintem ezt a témát zárjuk, mert sosem lesz vége.....
Mindenki olyan karit vesz, amire futja neki és az igényeit is kielégíti...szerintem.
-
Alpachino
veterán
Persze sokan azért tuningolunk, hogy egy következő kategória alapszintjét beérjük.
Pl. Nekem a 7950 szintje volt a célom, ami meg is van, már alapfeszen is, mert így van értelme a tuningnak, úgyan úgy mint a 7850-nek a 7870 szintére történő tuningolása.....ez így van rendjén és ez érthető is.
-
Alpachino
veterán
Mit lássak ?
Azt hogy én nem használom 1.3mV-on 7/24-ben, még nem azt jelenti, hogy nem lehetne itt használni....engem kérdeztél személy szerint....nem ?
Egyszerűen annyi az egész, hogy nekem bőven elég ez a teljesítmény ezzel a fesszel és hőfokkal
"24/7-ben 1,21V-on "... és te biztos vagy benne, hogy minden 7850 tulajnak ennyit megy 1.21mV-on ?
-
Alpachino
veterán
felesleges cinikuskodnod...
mert nem én akarom bizonyítani, hogy mekkora királyság a 7870, hanem pont fordítva ti 7850 tulajok szeretnétek ezt mindenáron bizonyítani, pedig bárhogy csűrjük csavarjuk a két kari között tuning ide, vagy oda közel 20% van, pláne az új 12.11b-el,
Egyébként sem nem nekem vannak olyan szlogenjeim, hogy "1200-on már a 7950-et is hozza" a 7850
De tovább megyek.....szerintem akkor 1225-ön, meg már lassan a 7970-et is
Ja...3DMark 11 és csak 1285MHz-es GPU-val
[link]
-
Alpachino
veterán
ott a : "ha".....
És ha nem ?
de ez az egész beszélgetés ezzel a "tuning mizériával",... "meg ki tud több feszt adni" versennyel kezd vicces lenni...szerintem maradjunk annál a tábláztatnál amit az előbb linkeltem
Vagy, ha nagyon erőlteted, akkor küldj 3DMark 11 tesztet 7850@1200-al én meg küldök 7870@1300-al és meglátjuk, hány %
-
Alpachino
veterán
"mai 7870-ek 1200-1250-et mennek."
Ezt már megint honnan veszed ? Max. fesszel 1300-at képes menni...(sőt fölötte is) a 7870-ek nagy általánosságban, mint ahogyan a 7850-ek is 1200-at
A mostani felhozatalról, meg kár beszélni, már ami a 7850-eket érinti,
egyébként sem használja senki itt ahogyan elnézem a 7850-et és a 7870 sem szénné feszelve.....Tehát, mint az már korábban is írtam, jól lenne egy feszemelés mentes tuningból kiindulni.....ez így lenne korrekt és reprezentatív az érdeklődők számára.
És természetesen a 7870 mérete már normális VGA méretű, nekem és sokunknak ez igen is fontos, ha már ezreket , 10 ezreket költünk a moddingra is....ez egy ilyen játék
A 660 és 7850 nálam már ezért is eleve kizárt volt.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #8856 üzenetére
Nézd milyen sokan segítünk neked....
Tehát komolyra fordítva : ASUS HD7850-DC2-2GD5 V2, és nem csak a gari miatt, ha nem azért is, mert én még nem csalódtam a DC2-es hűtésekben egy karin sem...... gondolom, hogy a 7850 sem fekete bárány ezzel a hűtéssel
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #8843 üzenetére
1200-at szerintem menni fog, ha máshogy nem egy csöpp fesszel
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #8836 üzenetére
6K toldással simán megérte 7850-ről váltani 7870-re....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #8705 üzenetére
........Gondolom a 7970-et, de te ezt szerintem személyes tapasztalatból jobban tudud
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #8700 üzenetére
Igazából, csak azt nem értem, hogy a 7850, akkor ezen az elméleti síkon, hogy hozza még 1200-on is a 7950-et
Vagyis 7850 1100-on hozza a 7870-et, de már 1200-on a 7950-et????
Érdekes, de akkor tovább latolgatva :
A 7870 DC2-V2 TOP órajelen ( gyári 1100MHz) szinte tunig nélkül, már fogja a 7950-et
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #8689 üzenetére
Kb. annyira kell "szénné feszelni" a 7870-et a 7950 befogásához, mint a 7850-et a 7870 befogásához
Erről ennyit...
-
Alpachino
veterán
válasz
legenda007 #8639 üzenetére
Gyenge lesz hozzá
Egy Phenom II X4@3.8GHz környékén min. de még ezzel is sok helyen procilimites leszel.
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #8609 üzenetére
Gondolom alapfeszen, mert az egészen más
úgy . kb. nekem is ilyen értékeket produkál,( 63fok) csak 50% max. ventire szabályozva.
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #8604 üzenetére
Nekem ennyit nem érne, mert itt már azért a V2-est is pörgetni kell rendesen, hogy 1.3mV-on lehűtse a GPU-t 70fok alá. Most jelen esetben 66fok max. BF3 alatt mérve, max. 50% ventifordulat mellett....ez így teljesen korrekt eredmény 7/24-re....de ha valaki max. fesszel használja, ám legyen
darky@ : Power limit +20%-ra kitoltad ?
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #8602 üzenetére
Nekem 7/24-re 1260-on megy a GPU 1.260mV mellett....1.3mv-ot, 7/24-re azért nem szívesen adnék neki...
-
Alpachino
veterán
válasz
B4ndiBuild3r #8516 üzenetére
Nem fogsz kárt okozni benne a tuningal, pláne feszemelés nélkül
Szerintem, alapfeszen, a TOP verziót is 1200-al megkínálhatod....
-
Alpachino
veterán
válasz
mrhitoshi #8307 üzenetére
Felőlem lefikázhatod,
de az én véleményemet is enged meg hogy leírjam : szerintem nagyszerű játék, gyönyörű graffal.... nem egyszer vittem már végig.
Ami az adatokat illeti. Én nem fogok belemmeni veled anno intel vs. AMD vitába,
mert személyes tapasztalatom van a dologról, vagyis Phenom II X4-ről váltottam I5 2500K-ra és érdekes módon a crysis2-ben a 6950 teljesen ki lett hajtva....de tudnék még neked egy pár olyan játékot mondani, ahol szintén procilimites voltam az X4-el, már a 6950 alatt is. De ha te is ugyan ezt a váltást megcsináltad, akkor beszélgethetünk a dologról...ellenkező esetben szerintem ne erőltesd a dolgokat
-
-
Alpachino
veterán
Nem jól látod...
A futár nem kerülhet a képbe, mert fizetés nélkül nem bonthatod ki a csomagot, amit a boltba adtak oda neki, vagyis, neki csak az a szerepe, hogy neked kézbesítse, te pedig fizess. A boltba teljesen más, mivel kibonthatod és meggyőződhetsz róla, hogy az van benne amit kaptál.....
"HD 7870-esnek csak a GTX 660 Ti lehetne vetélytársa, jól látom a helyzetet?"
Igen teljesen jól
-
Alpachino
veterán
Nem mindenki vehet Sapphire-t bármilyen jó és olcsó is...
Nekem a kék nyák miatt eleve ki volt lőve....a dizájn miatt, csak is az ASUS jöhetett szóba, ráadásul a hűtése, csendessége is kivalló........ esetleg még a MSI Hawk-ja....de az még drágább.....és nem is tetszett jobban.
Tehát én úgy vagyok vele, hogy össze kötöttem a kellemest a hasznossal, még ha ez +5K-ba került is..
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #8042 üzenetére
12.11b
meg fogsz lepődni, ha előtte pl. felteszed a 12.8-at és lesz mihez viszonyítanod....
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #8022 üzenetére
Ha elfogy, akkor lagol és képes akár folyamatos 60FPS-ről is lezuhanni kritikus játszhatatlan szintre...de ezen a beállításodon nem hiszem, hogy 1GB-nál kevesebb Vram-ot kér a gém
A 4xAA nagyon Vram zabáló, de BF3-ban is ennek az AA kikapcsolásával értem el a legnagyobb sebesség növekedést a GTX560 TI alatt és ekkor sikerült 1GB alá szorítanom a Vram használatot.
-
Alpachino
veterán
Az 1GB Vram-ból rendre kifutsz...ezért lagol, eltérő időközönként...és ezen a tuning sem segít
MOH WF-ben nekem 1200-1400MB-ot bezabál...tehát az 1GB nem kicsit sovány. próbáld a graff. beállításokat lejebb tolni és monitorozd MSI AB-vel a Vram használatot. Nem pontos, de viszonyítási alapnak jól jöhet.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #7921 üzenetére
Igaz
Benéztem.....
gyuromoj : Z77-be simán megy a 4+1-es tuning...de ha most H-s lapod van, akkor valóban nem, és az 2.8GHz nagyon sok játékban sovány lesz a 7870-nek
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #7873 üzenetére
20%-ot én simán mértem a korábbi 570-em és a jelenlegi 7870-em között és akkor még a két kari tuningpotenciáljáról nem is beszélek és az új 12.11b jótékony hatásáról
Tehát mindent egybevetve van ott előrelépés jócskán....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7740 üzenetére
Látom neked is kötve volt a kezed, dizánj szempontból is...vagyis vétek lett volna egy kék nyákos 7870-et a konfigba biggyeszteni...
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #7687 üzenetére
+1
Nálam is hibamentes, stabil a 12.11b4...MOH WF, BF3, F1 2012, Crysis2...stb. tesztelve....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7637 üzenetére
CF-nél érdekes módon, szinte semmit nem hoz a korábbi 12.8-hoz képest...legalább is sokan ezt tapasztalták...
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
zolika010 #7623 üzenetére
Akkor próbáld feszemeléssel. Adj neki 1.250-et és tedd 1200-ra, majd ha stabil, akkor csökkentsd a feszt...és megtalálod az optimális fesz értéket, ahol még stabil 1200-on....ez egy ilyen játék, sajnos úgy néz ki kifogtál egy "feketebárányt"
De azért lőj már egy képet a beállításaidról, kíváncsivá tettél.....
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #7615 üzenetére
.....10MHz..akart az lenni
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7585 üzenetére
Alapfeszen 1200-on, 62-63 fok, (bár ezzel az új driverrel, 1-2fokkal melegebb lett) feszemelve, 65-66 fok körül, max. 50% ventifordulat mellett.
Garsza : DC2-esnél elég nagy gond
-
Alpachino
veterán
Persze, hogy lehűti, csak nem mindegy hogy mennyire és mindezt milyen halkan
Nekem is járt kb. 6db, DC2-es kari a kezeim között, de egyik sem volt ilyen hatékony és halk, mint ez a V2-es példány....még a DC2 (három slotos) verziója sem volt ennyire jó. meglepődtem, mikor kipattintottam a 6950 DC2-t és helyébe ment a V2-es.
-
Alpachino
veterán
Ez a váltás még ''gazdaságtalanabb'' lenne, mivel még a 7870-től is 16K-val drágább
ami simán nem ér ennyit
Garsza : akkor visszakérném a pénzt és rendelnék máshonnan V2-est.[link]....de te tudod, ezt neked kell eldönteni, mi csak tanácsot adunk.
CJ3 : Ha cseréled is, akkor inkább 1K-val többért, DC2-V2-es ASUS, de 13K+ csak akkor adék, ha nem "csak" a teljesítmény volna szempont
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #7564 üzenetére
''Ezek a V2-es Asusok eléggé elszaporodtak''
Mondjuk kockaharcos kolléga ehhez nagyban hozzájárult, egyszerre kettővel javított ezt a statisztikát....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7560 üzenetére
Egy próbát mindenképpen megér....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7558 üzenetére
Nagyon szép ... és végre egy tuningolt 2600K-s eredmény...ráadásul 50Hz-el több van a karidban, mint általában szokott....Nekem 1300-1310-nél kifullad....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7549 üzenetére
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy feljebb stabil-e 1200 fölött. Nálam Crysis2-ben, már 1210-en elhasal alapfeszen...
BF3-ban még nem, de 1220-már igen....
De minden hiába, ha Crysis2 vizsgán megbukott az 1210-es tuning...
DroiDMester : egyet adnak....
Gondolták, akinek ilyen VGA-ra telik, annak a tápján is van min. +1 PCI-E csati...
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7539 üzenetére
Akkor úgy látszik, hogy egyre többen vagyunk 7870 DC2-V2-es tulajok, akiknek alapfeszen 1200-at gond nélkül teljesít a kari....
DroiDMester : szépen megy, látszik, hogy jól van optimizálva. 1920-ban 4xAA-val is a húzott 7850-el is simán játszható...
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #7530 üzenetére
Én egyszerűen a 12.8-at eltávolítottam az eszközkezelőből, és utána ment fel a 12.11b
-
Alpachino
veterán
Igen ez a teszt csak viszonyítási alapként szolgálhat max. az egyes karik között. ( valójában a tuning itt nincs belekalkulálva
) valójában az én átlag, de még a min. FPS-eim is magasabbak a tesztben Bemutatott értékektől.
szerk. Igazából single-ben az 50 FPS is több, mint tökéletes
teljesen folyamatos a játék, sehol egy akadás, belassulás, tehát semmi sem indokolja a grafikát butítani, mindaddig, még ilyen, de inkább magasabb FPS-el fut a játék.
..... A multi azt tudom, hogy más tészta.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #7522 üzenetére
Nekem tökéletesen fut a MOH. WF ( 12.11b) 1080p, full. ultra, 4xAA...tehát minden csúszka max.-on
60-70FPS között, ritkán látok 50FPS közeli értéket, a GPU kihasználtság is folyamatosan 100%-on....mindez I5@3900MHz, 7870@1260/1350MHz-el.
-
Alpachino
veterán
Pont ezt néztem én is, hogy még a korábbi tesztekben és driver mellett, a 6950-el pariban volt a 7850.....
Most már a 6970-sem ellenfél.Egyébként ebben a játékban furcsa mód
az 5-ös NV-ák igen jól szerepelnek, mivel a GTX560 TI is veri a 6950-et, holott a 6950 összességében gyorsabb.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest