- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
looser #49729 üzenetére
Arra azért figyelj, hogy ezek a stress-tesztelő progik NEM nyúzzák a VRM-eket. GPU/VRM nálam is elvan hasonló hőmérsékleten, sőt, a GPU ált. melegebb, gyakorlati alkalmazásban (vagy akár dMarkban) viszont a VRM-ek rögtön 20°C-kal (vagy többel) melegebbek lesznek a GPU-nál, ezért ezek hűtésére kell a leginkább figyelni.
hackeeeee: Már rég kint van a 3.0.0 Final, az sosem fog pofázni.
-
katt777
félisten
válasz
looser #49681 üzenetére
Igen, leveszi. A kártyák meg laposak, azt kell megnézni, hogy a vrm-ek ugyanott helyezkednek el, ill. adott esetben a RAM-ok elhelyezése is változik, de a fő ref. gyártó Sapphire-ön nem hiszem.
Mindegyik Sapphire hűtő zajos, legföljebb néhány hatékony is. XT-men is pöpec hűtés van, mégis elmennek a VRM-ek 100°C fölé (ha nem felülvezérelném), illetve süvítenek a ventik. GB sokkal halkabb és hatékonyabb.Érdekes, hogy anno még 3870-en cseréltem hűtést (Chilla), fullon pörgött két db venti, mégis totál halk volt, és hatékony.
-
katt777
félisten
Hogy lehet Windowst automatikus frissítéssel telepíteni???
MSI oldalán? (2013.okt.) Mondjuk az is szép, hogy nincs frissebb.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49666 üzenetére
Főleg, ha Mantle-t akarsz használni.
SLC09: Mintha 32/64bit keveredés lenne.
Volt teljes Uninstall (Utility-vel)?ELMÉLETILEG tiszta rendszeren, saját meghajtóval teljesen OK kellene lennie. A másik lehetőség, hogy valami "3rd party" programmal belekavartál a rendszerbe. Meg tudod nézni a karit másik gépben?
-
katt777
félisten
MSI drivert próbáld, természetesen C uninstall utility után. Mókolgatnak a kártyán, könnyen lehet, hogy ez okozza a bajt ref. meghajtóval (ASUS-nál ez soxor előfordult anno, amikor olyan kártyáim voltak, gyári meghajtó mindig megoldotta a problémát, még ha régebbi volt is). MSI saját szoftverei is segíthetnek a beállításokban.
MSI lapok elég trék, beállításokat érdemes lehet átfésülni (főleg a RAM időzítéseit), saját szoftver itt ismét ajánlott, viszont mindenképpen tesztelj procit (cache-kezelés), RAM-okat, nem ott veszik-e el a sebesség, mert a leírtak alapján mintha CPU-limites lenne a konfig (melegedés így szóba sem jöhet), ami a hardvert tekintve meg kizárt.
Akár egy 3DMark teszt CPU/GPU pontjai is sokatmondóak lehetnek, csak magas beállításokkal futtasd (Extreme, vagy kézzel mindent maxra.) -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49648 üzenetére
Hát, csak az, hogy magamtól mégsem hagynám el a fegyót, és jó eséllyel még ilyen esetben sem esne át a padlón, szóval sztem ez bug, de nagyon off.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49646 üzenetére
Nem magyarázom meg, a játék direkt nem hagyja, hogy bizonyos helyeken magaddal vidd. Még csak töltény sincs hozzá, a következő übertől el kell venni egy másikat (vagy állványról).
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49620 üzenetére
Nagyon figyelmetlen vagy.
Vagy hamarabb kilőtted a tárat, akkor meg béna.
Próbáld meg bármelyik létrán, lejáratnál, csőbe mászva, de különösképpen a liftet a Holdon.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
creedszl #49609 üzenetére
Mihez? Full HD-be nem kell több. C3 sem zabált többet, pedig fullban toltam. Thief Mantle-vel mondjuk majdnem megzabálja, 1940MB-ot is megeszik. A kari ára elég érdekes.
belinho: A Vsync-et hogyan kapcsolod ki? Mert akkor is aktív marad, ha játékból leveszed, és driverből is hiába.
Nekem is 2GB-os a karim, de nálam nem volt ilyen probléma (vagy megszokásból eleve userből indítottam).
Nem rémlik, hogy nálam lezuhogott volna az FPS. Hol történt ez, túl nagy forgalomnál? Vagy az elektromos soldatoknál? Ott az elején tapasztaltam, Totenkopfnál viszont nem, pedig annak a pajzsa eléggé effekt-telített. -
katt777
félisten
válasz
belinho #49595 üzenetére
Mert nem lehet kikapcsolni!!! Mindig lesz Vsync. Ha driverben mókolsz, akkor is elérhető 90% körüli kihasználtsággal Vsync, többet nem lehet elérni. Gyári max beállításokkal viszont nem tudom, miért nincs meg a 60FPS-ed, ha a shadowmapeket visszaveszed, már megvan.
creedszl: Azt érdemes lehet tudnod, hogy a 4GB RAM-mal nem mész semmire. A konfigot nézve nyilván nem 4k-s monitorod van. CPU limit bizony lehet, főleg, ha egy adott játék nem támogatja a több szálat.
blu79: Melyik új játék fut rendesen bármin? Semmit nem készen adnak ki. Több cikk is van róla, hogy mi a bibi a motorban, majd jönnek a patchek, és előbb-utóbb elkészül a játék, hála a sok béta tesztelőnek, aki megvette. Ha jól rémlik egyébként, AMD-n sem 100-as, csak kevésbé rossz.
-
katt777
félisten
válasz
CirrMee #49593 üzenetére
Vagy belebuheráltak a biosába.
Vagy még egy lehetőség: Paszta rossz, érzékelő jelzője is rossz, de valójában forró, és ezért pörög. Ez sem angyon esélyes, ha ugyanis a hőjelzés rossz, ált. az érzékelő is, és akkor éppen nem pörögne még melegebb kari esetén sem. 1700RPM mellett ráadásul a 27°C teljesen reális.Én látatlanban arra gyanakodnék, hogy volt ott egy AB (vagy más) felülvezérlés, amely már nincs, ilyenkor teszi 50% fixre a CCC a hűtést, a fordulatszámból ez tűnik reálisnak számomra.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49578 üzenetére
Mert VSync-kel dolgozik a játék. Ha magasabb kihasználtságot akarsz, arra is van mód:
A beállítások természetesen változtathatók, de már a képminőség sokat javít a képen és persze a GPU-használaton is. megj.: SS sajna be tudja lassítani a grafikát, de ez motor-hiba, mert nem jellemző, leginkább a kivégzőosztagos jelenetnél durva, de nem kötelező alkalmazni. Egyébként stabil 30FPS-re lehet belőni a játékot ilyen minőséggel. (A proci nem FX, de ennek nincs jelentősége.)
-
katt777
félisten
A "brutál tuningban" nem teszt! Ha mát itt tartunk, egyetlen példát sem mutattál, a neten pedig (nem azokról magyar oldalakról beszélek, ahol azt akarják bebizonyítani, milyen jól tuningolható az éppen adott kártya, amelyet éppen el kell adni), az új és erősebb nV kártyáknál is +15% fölötti teljesítményt látok, AMD-nél meg inkább 10% körül, azt is leginkább GPU-ból (még mindig nem a butított modellekről beszélek).
Abu85 is rég megírta már, hogy az AMD kártyák jobban megfelelnek a WHQL teszteken, ezért nem kell akkora ráhagyással dolgozniuk, mint az nV gyártóknak (emiatt nagyobb ott a tuningpotenciál), de nyilván a gyártók és a MS is hülye az egészhez.
-
katt777
félisten
Én is mondtam, nincs értelme vitázni. Nem csak magam teszteltem, más teszteket is néztem, és azokban az állítólag tuningolhatatlan nV kártyák is szépen viszik a túlhajtást. AMD-nél én csak azt láttam, hogy ami 15%-nál nagyobb tuning (most sem a 30% tuninggal sem használható alsó kategóriára gondolok, vagy az erősebb kártyák butított kiadásaira), az valahol, valamiben elbukik, lehet, hogy éppen Borderlandsben 45p játék után (tapasztalat), amit senki nem tesztel. Nagyobb tuningnál a léghűtéses kártyák meg jobbára megfőnek. Mutass már egy 30%-ban stabilan tuningolt 7870XT-t, légyszí!
belinho: Fesszel együtt úgy lehet beállítani, hogy 2 profilt csinálsz, csakhogy ezek auto váltása nem működik W8 alatt (pedig, ha megtalálnám, hogyan vittem le anno a gyári határértékeket, akkor 300/450-nel gyári 0.8V-on teljesen jó lenne). A Powerplay az órajeleket illetően rendben működik. Feszt sajna akkor sem vált, ha kikapcsolom a fix feszt. Egyébként most belőttem CCC-ben, az is majdnem annyi feszt ad a tuningnak, mint amit AB-ben adhatnék, AB-re meg rábíztam a hűtésvezérlést, mert a gyári egy kupac szar.
proci985: Kész szerencse, hogy már az elején írtam, hogy nem a gyengébb, illetve a visszabutított kártyákról beszélek.
Mind a 7850, mind a 7950 ilyen. nV-ból is sokkal jobban tuningolható egy ilyen jellegű kari, mint bármelyik kategória csúcsa.
-
katt777
félisten
Én sem ma kezdtem a tuningolást, és nem láttam soha 30-40%-ban fesz. emelés nélkül (vagy akár azzal) STABILAN (értsd: minden játékban megbízhatóan) tuningolható VGA-t. Persze, egy GPU-Z Shotra el lehet lőni, mint a 7GHz-es procikat.
Néztem teszteket újabb nV-król, és ott voltak elfogadható tuningeredmények, sehol nem írták, hogy ne lehetne túlhajtani őket (saját nV kártyáim is fesz emelés nélkül tudtak 25% tuningot). Ergo nem kell újra utánanéznem, és vitáznunk is valóban fölösleges.
És még mindig: azonos áron sincs CUDA-m és PhysX-em AMD kártyával, miközben ezekkel számos program gyorsulna. Tehát még kicsivel drágábban is jobban megéri az nV. Én is 760-at akartam, de remek vételként jött a 7870, és az említett hiányosságokat leszámítva pöpec kártyának tartom. -
katt777
félisten
válasz
joysefke #49481 üzenetére
De hát éppen ezt mondtam (ismét). A kisebb kártyák jobban tuningolhatóak, csak úgy sem érnek semmit. Nekem is volt 1600Pro-m, 24% tuning belefér, és úgy sem futott rajta normálisan semmi.
Asbee: Összehasonlítás volt, talán elkerülte a figyelmedet. Az is írtam, hogy saját tapasztalataimról van szó. A tuningolhatóság miatt volt eddig jobb az nV ár/értékben, hülyék, ha ezt tiltják. Ami tesztet láttam, ott nVnál 15% volt a tuningolhatóság (GTX770 pl.). Végeredményben pedig szeretném látni azt az AMD kártyát, amely CUDA és PX támogatást nyújt.
(Márpedig utóbbi hiánya nem kevés játékban erősen csökkenti a vizuális élményt).
- = Zk = -: Hát, számolni tanulhatnál kicsit.
Több mint 10k-t spóroltam azzal, hogy az olcsóbb helyről vásároltam alaplapot és procit. Ha neked ez "pár Ft", akkor gratulálok a jövedelmedhez.
Amúgy az új AB is szar. Ez most váltogatja az órajeleket (profilozás nélkül), de ugyanúgy változatlanul hagyja az 1x megváltoztatott feszt, mint a Trixx. Pl. 3D 1.013V-on van a kari, hiába vált vissza 300/150-re, a fesz fent marad. Én hülye meg letöröltem a régi profilt, amelybe el volt mentve az alap tartomány átírása (hiányzik az a szakasz), így nem tudok most 2D profilt csinálni, közben meg ott van a tök fölösleges intervallum 2400MHz-ig.
Most keresgélhetem a CCC beállításokat, hátha ott helyre tudom hozni.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #49470 üzenetére
Akkor most miben mondtál mást, mint én?
A 4830-nál 13%-ot tuningoltál, de ez csak GPU, RAM nincs benne, ha az nem volt meg, nincs ekkora teljesítmény növekedés. A többit is kiszámolhatnád. Túlfeszelni én sem szoktam semmit.
Arról nem hallottam, hogy 660-nál vmi korlátozta volna a tuningot, nekem 560-am volt, az hasított, mint az atom. -
katt777
félisten
nV-t lehet húzni, AMD-t kevésbé. AMD kártyáimon ált. 10-13% volt a stabil tuningpotenciál (kisebb kiadásokban valamivel több, ill. butított kistesóknál férhet bele még), nV-nál mindig 20% fölött, de inkább 25. Ha a tuningolhatóság fontos, maradj nV-nál, ezért (is) jobb ár/érték arányúak.
-
katt777
félisten
válasz
Gstyler #49423 üzenetére
Nem tudom, a vinyómnak még egyetlen AMD driver sem okozott problémát. Persze nincs kizárva, hogy ezt is beépítik.
C topicból infó: BF4-ben megszűnt a Mantle-támogatás.HopeckoR: Az összes Mantle-s programmal vsz. rendben lenne.
- = Zk = -: Változó, de szignifikáns.
Coolmat: Már többx írtam: bios-ban tiltsd le az PCI-E energiagazdálkodást, illetve akörül lehet keresgélni. Ahogy AMD platformról Intelre, rögtön ilyen hibák jelentkeztek (BS kevésbé, mert AB-ben letiltottam az ULPS-t, egyébként ez ügyben az is segíthet).
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #49389 üzenetére
Alul? Hol? Éppen az a bajom, hogy túl sok feszt ad mindennek. Még a tuning is gyári fesz alatt fut. Az új AB viszont rendesen dolgozik, profilozni sem kellett. Azért GPU-Tweaket még megnézem, bár nem tudom, az általad említett (és részemről nem talált) beállítással felismerné-e a GPU-feszt. Egyébként PrecisionX is rosszul ismerte fel, nem is tudta kezelni.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #49386 üzenetére
Mé'? Stabil ez! Ha nem lenne vsync beépítve, futna is, de nem tudom, mire nem elég egyeseknek a 60FPS sem, ez azért kíméli a VGA-t, ráadásul nyilván nem kell izomállat gép alá. AMD régebben is gáz volt egyébként OGL alá, olyan grafikai hibákkal, amelyek nV kártyán sosem jelentkeztek. (Heaven tesztben pl. objektumok feketén, kockásodva takarták ki a képet, stb.) Meg sem néztem még új driverrel.
Hogy a Mantle egy marketingcsomag, hogy ne vegyen az ember erős (értsd: Intel) procig, az meg tény. Máskülönben erős proci mellett is gyorsulna a VGA, nem ellenkezőleg. És hol van a 100x-1000x teljesítménynövekedés? Sztem simán vmi csalást építettek a cuccba, talán ezért más a megjelenített kép minősége is DX-szel szemben. -
katt777
félisten
válasz
bozont #49384 üzenetére
Nálam nem vált profilokat (ill. eleve 3D-ben akar indulni, hiába van 2D profil megadva, rögtön felkapcsol), és nem indul auto, ill. mint ÍRTAM, nem jól látja a VRAM-okat.
Lord Vader: VSync miatt. Egyébként, ha nem töketlen grafikai beállításokat használsz, simán fel lehet vinni a GPU-használatot 85-95%-ra. Mindent maxra, shadowmap-ot viszont max. 4k-ra, ill. driverből minőségi beálíltásokat választani, esetleg AA-t is feljavítani. Szebb is lesz a kép, a hardver meg bírja.
-
katt777
félisten
Ha valaki elmulasztotta volna, kész az új AB (3.0). Kíváncsi vagyok, ez végre felismeri-e a RAM-órajeleket, és mennyire működik W8 alatt. Tartok tőle, nem lesz jobb a bétánál.
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #49362 üzenetére
Olyan nekem nincs.
De sztem az overclock. Semmiféle feszt nem tudok állítani, és GPU helyett a VDDC-t jelzi ki (0.950V).
- = Zk = -: NFS fut, csak feltelepíteni nem lehet valamelyik hotfix óta. D2-höz olvastam, hogy GFWLive frissítés kell, de azért nem teszem vissza W7-et, hogy megtudjam, aztán telepítsek újra minden alkalmazást.
Most már úgyis jön a W9, aztán állítólag félévente új win... (lényegében egy használható win sem lesz).
ALONSO11: Olvass vissza, Fernando, ne csak a gázt nyomd.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49318 üzenetére
W7-en nem tudom telepíteni a NFS High Stakes-et, és nem működik a Dirt 1-2 (régebben műlödtek). D1-en a dx fix sem segít.
GPU Tweak lenne eddig a legjobb, az szépen váltogatja az órajeleket és a feszt is (de az sem indul), de éppen a feszt nem lehet állítani benne!Hiába írom be registry-be, nem hat. Talán azt az x jegyű számot kéne valamire átírni, ahol a max fesz van, de nem tudom, az segítene-e.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49313 üzenetére
Teljesen rendben van, azt leszámítva, hogy W8 alatt nem indul aut, és nem váltja normálisan az órajeleket, de ez a többi segédprogramról is elmondható. AppLauncherben 1 kattintással indítom, ha kell, órajelet meg váltok billen v. ikonon, ennyi. HwInfo adatait viszont csak RTSS teszi OSD-re, végső esetben annak az FPS számlálóját is használhatod, ha annyira viszolyogsz AB-től. Ha mást nem akarsz kiíratniv. monitorozni, hwinfo nem is kell.
nV mindig hűvösebb, 560-at sem tudtam annyira meghajtani, hogy ne maradt volna mindenestül 80°C alatt, és még maxi hűtés sem kellett neki (Windforce2). 4870 és 5x karikkal még frankón működött ATT, sosem használtam mást anno, amíg volt támogatás. Volt gagyibb kártyám, ahhoz meg az ősi RivaTunert, na, az sem hagyott cserben soha. W8 frankón betett ezeknek.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49311 üzenetére
Tévedsz. AB. Többit meg HWinfo-val.Fraps-et inkább videózásra (Oblivion) v. képmentésre szoktam, mert régebben AB-ben nem működött, és hát a megszokás...
-
katt777
félisten
válasz
motown5l #49309 üzenetére
VRAM hiba, nem kap elég feszt. Próbálj neki adni, v. órajelet lejjebb venni. Ha csak nem a CPU-ra várakozásba hal bele a GPU. A procit kidobhatod, ezzel a VGA kártyával talán még a régi VGA teljesítményét sem hozza.
bozont: Na, megint csalásokkal (ja, tudom, optimalizálás) teli a driver. CCC-ben szépen beállítottam a finomításokat, WTNO teljesítmény lezuhant 8-28FPS-re, és persze a kihasználtság felment 94-95% körülire. Viszont ha ott letiltod a VSync-et, a programban sem lesz (nálam felugrott 125FPS-re az elején, de még megnézem mindent Catalyst-butára visszaállítva).
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
bozont #49263 üzenetére
Na, ma megnéztem, elég volt árnyékképeket visszavenni, és 64PPS is OK, 60FPS-ig szalad a játék, feljebb nem, hiába van kikapcsolva a Vsync. Így is leesik néha 30-ig, de ez természetes, hiszen nem egyforma a grafikai igénybevétel. GPU max. 89%-ig ment fel, proci 44%. VSync nélkül jobb lenne.
-
katt777
félisten
válasz
Hardver Arc #49265 üzenetére
+1 tipp: Gigabyte Windforce 2
-
katt777
félisten
válasz
Hardver Arc #49265 üzenetére
Szerintem Sapphire. Persze, melyik ASUS?
Nagyobb venti mindig halkabb és hatékonyabb, és ha zajos, is kellemesebb a hangja, mint a kisebbnek. -
katt777
félisten
válasz
bozont #49263 üzenetére
Nem hinném Rage is OGL-es volt, és nV kártyán hibátlanul futott. Attól persze most még lehet hiba. Mivel a játékokat a driver ismeretével írják, erős a gyanúm, hogy az ilyen problémákat más játékok beépített javításai okozzák (ezért foltozgatják mindig ahelyett, hogy írnának egy tisztességeset). Nagyon érdekes egyébként (lehet, ki is próbálom majd ennél is), hogy amikor csak a drivert telepíted, és nincs fent a sok szoftveres sz.rság (CCC és a többi), akkor lényegében megszűnnek a hibajelenségek (persze lehet, hogy csak nincsen olyan programom, amelynek javítását ezekbe építették be). Szerencsére, amióta megvan a mostani karim, nem kellett ilyesmit tesztelnem, szóval, hogy ma is segíthet-e, nem tudom.
r00r1: Én már évekkel ezelőtt visszatértem oda, ez a 7870XT viszont kihagyhatatlan volt, és nálam eddig ezzel van a legkevesebb probléma, lényegében csak a BS-be futottam bele 2x, és most ez. Én tehát tulajdonképpen elégedett vagyok vele.
-
katt777
félisten
Volt alkalmam megnézni az új Wolfot AMD kártyán, hát, a driver megint hozza az AMD szintet. Igaz, legalább a régebben látott OGL hibák ugyan most nincsenek, de ugyanazon a szakaszon 1x lezuhan az FPS, egyszer meg hasít, párszor oda-vissza végigmenve visszaáll a sebesség (vagy nem), remek. Pedig azért vsz. a driver ismeretében írták a progit.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49223 üzenetére
Sokkal régebben kezdtem.
joysefke: Ha viszonylag régi és új játékokkal nem játszol, nehéz hibát találni. nV-val soha nem volt driver problémám, leszámítva azt az 1-2 régi játékot, amelyeknél több nem fut AMD-n. Nálam sem volt hiba 14.2b-ig, általánosságban most sincs, de éppen erre céloztam többször, ami évtizedes tapasztalat: egyes konfigokon és egyes beállításokkal bugzik, másoknál meg semmi hiba, teljesen függetlenül a segédprogramoktól, akár tiszta win-en is, ezt C topicban is követtem régebben.
r00r1: Én mindig úgy pasztázok, hogy hajszálvékonyan, egyenletesen felkenem a pasztát (pl. egy műanyag kiskanál nyelének élével, de bármi hasonló megteszi. Így nem nyomódik ki, pont elég lesz, és nem is levegősödik.
Steve198310: Azt vírus csinálja (elég régi); hogy te BF4-gyel kaptad meg, az csak egy dolog.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49215 üzenetére
Értem én az iróniát...
Jó magas labda volt. Kár hogy a cikkeim 15k feletti olvasottságának és a sok segítségnek nem tudtál utánanézni.
DanielLong: Hát, biztosan nem jártam erre, csak mhelyen volt netem. Azért nem találsz 2D órajeleket, mert neked kell létrehoznod minden profilt.
joysefke: AMD-nél? Bármi bármivel. Próbálkozz, sikerülni fog.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49213 üzenetére
B.szki!
Bf4-ben van, csak egyszerre jöttek ki (legalábbis 1x-re játszottam velük.) Egy kissé megkeveredtem.
Na, itt vannak a driverek visszafelé. Szóval a 14.2b v1.3 a jó. Hogy valami hasznosat is mondjak.
-
katt777
félisten
válasz
DanielLong #49203 üzenetére
Jó pap holtig tanul.
Kérdezhettél volna persze előtte is.
Egyébként AB-t is meg lehet trükközni, hogy vigye az alacsonyabb órajeleket. Ehhez ki kell próbálni, mennyit visz tuningban, ehhez beállítani a minimális órajeleket, és voilá, máris lejjebb lehet vinni. Nekem 1100/1700 maximum mellett 305/470-re sikerült levinnem (amúgy 400/700@0,850V lenne a minimum), mindezt pedig alapfeszen tudja a kari (0,794V), és persze 3.0 sávszéllel.
Trixx mindig elcseszi a feszt, hiába működik a PP, 300/150-en is 3d feszen marad.hellboy0415: Örülj neki, hogy visszaküldték, nem itt tökölnek vele, az még tovább tarthat. Sapphire gyárbó lgyártói gar. kb. 1 hónap, erről tudok nyilatkozni. (Előtte 2 hónapig itt volt "garban" "szakképzetteknél".)
Feltettem tesztképpen újra a Ghost-ot, és mit látok: NINCS MANTLE!!!
Nálatok?
-
katt777
félisten
válasz
DanielLong #49197 üzenetére
Na, az tényleg érdekes. Tölts re TPU-ról egy original biost, hasonlítsd össze a kettőt.
hackeeeee: b2-t telepíts, b3 már előrevetítette a 14.4 hibálit!!! (pl. graf hibák). Vagy, ha b4 és 14.4a különbözőek voltak (franc se tudja követni), akkor tényleg b3.
R3laX: Vsz. olyan játékokkal játszol, és nem a hibásan kezelt chipsetek valamelyike csücsül a lapodon (bár Intel lappal is volt már probléma).
-
katt777
félisten
válasz
BogyóBP #49187 üzenetére
Az a határeset, amikor alapból viszi a cuccot, de bármit rátuningolsz az eladdig OK beállításokra, már gáz van. Alapból 18-21A-t ajánlanak ezeknek a kariknak, tápfüggő, hogy ennek hiánya mikor okoz gondot, egyébként igen. Chieftecből vannak jobb és gagyibb tápok is, tiédnek nincs időm utánanézni, de ha túl sok fogyasztó nincs rákötve, nem nagyon okozhat gondot, vinnie kell.
A kevés cache a proci részéről okozhat gondot, anno nagyon sokan szívtak talán még 3870-es koromban azzal, hogy vettek egy olcsó, de jól tuningolható E5-ös procit, a játékok meg elkezdtek akadni, mert +50% tuningtól sem lett több cache a procikban, és amit egy E7 v. E8 elvitt, az E5 már nem, ua. órajelen.
Ha CPU limited van, VGA tuninggal még csökkenhet is a játékok sebessége, mert úgy még nagyobb, én legalábbis több ilyen helyzetben is ezt tapasztaltam.
Driver? 14.4-es meghajtóval Thief Mantle, tuning, és totál artifactes a kép. 13.2b-val semmi ilyen hiba. Sajnos AMD-nél az egyes driverek között csak az változik, mely játékok és milyen beállításokkal bugzanak. Ha találtál olyat, amelyik mindenben OK, akkor mákod van. (Kicsit azért túloztam, de elég gyakran ilyen érzése támad az embernek.)
De szerintem simán teszteld a karit, és HA bármi gond adódna, majd ráérsz akkor aggódni.
Bocs a rémisztgetésért.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #49183 üzenetére
Adott esetben nem árt mindenre figyelni, de itt konkrétan nem, hiszen adott a hardver. Csak aztán ne derüljön ki később vmi szűk keresztmetszet, mint CPU-limit, alacsony cache, elfogyó táp, driver mizériáról nem is beszélve. Vagy máris túl sokat mondtam?
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #49181 üzenetére
És még mennyi minden mástól is függ...
-
katt777
félisten
válasz
DanielLong #49168 üzenetére
Kevés a fesz (ráadásul RAM-oknak nem is tudsz adni). Ugyanezt kapod, ha kicsit túlhúzod a RAM-okat. Alighanem inmompatibilis a monitor beállítása és a driver. Az azért nem járja, hogy alapból videó jeleken tekerjen a kari takarékos mód helyett. Másik monitor/driver?
Esetleg régebben vki széthajtotta a karit, és degradálódott.Ha biosban nincs ilyen órajel, akkor valami a winbe cseszett bele, Afterburner is csinálhat ilyet. Esetleg driver- és rendszerpucolás?
Biosba én sem nyúlkálnék, eddig egyetlen használható bios moddoló progit találtam, de abban sem a GPU-feszt lehetett módosítani, hanem csak VDDC-t, az meg kicsit más.
-
katt777
félisten
válasz
BogyóBP #49141 üzenetére
Ha nem akarsz sokat költeni, egy A10-6800K tökéletesen megfelel. Tudom, nekem is fél évig az volt. Full HD-be alapon is elég, de 4.8GHz-ig lazán elmegy, még ha nem is "valódi' a 4 magja. Teszel alá egy 20k-s, középkategóriás lapot, osz' hadd szóljon!
Megj.: Most építettem gépet 7850K-val, 17k-s ASUS lapban, mindössze 4-es tápcsatival, 4.5GHz-en tökéletesen fut, és egy 8k-s hűtővel is alig melegszik. Mellesleg lazán lemegy a CPU-fesz idle 0.4V-ra, csak lestem. Terhelve és tuninggal persze fogyaszt ez is. Ez is tökéletes ezek alá a kártyák alá, ha van +8kd procira. Kissé off, de 2133MHz-es RAM-okkal az igp 1280x1024-ben maxi grafikával vitte az újabb játékokat is.
-
katt777
félisten
Vagy csak nem lehet minden hülyeséggel megvezetni, hogy kiszedjék a pénzt a zsebemből.
Mint említettem, én is játszottam multiban, még gagyi billentyűzettel és egérrel is. Persze sok játékban lehet csalni magas FPS-szel, de ez már más kérdés.
Zsohi: Tehát folyamatosnak érzékeled a képet. Azt fogja fel az agy, amit a max. mp-enként számoló progi nem mér, hogy 30 FPS úgy is kijöhet, hogy fél mp-ig áll a kép, fél mp-ig meg 60FPS. Nyilván ez túlzás, de ezek a visszaesések előfordulnak, és akkor csak hiszed, hogy megvan a 30FPS. Amit még érzékelhetsz, az a kép elcsúszása vsync hiánya esetén, emiatt persze szükséges lehet 60FPS, ha annyira zavar.
Részemről ezt a témát lezártam, felőlem mindenki olyan cuccokra dobja ki fölöslegesen a pénzét, amire akarja.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #49115 üzenetére
Biológiát kellene tanulni. A szem nem látja másképp a képet, akármi adja azt. Hogy a játék mikor jeleníti meg a képen, amit teszel, az egészen más kérdés, de pár ms miatt biztosan nem halsz meg. De én multiban sem találkoztam olyannal, hogy bármiféle érzékelhető késéssel lőttem vagy gránátoztam volna (és nem is nyírtak ki). Jóval inkább a szerverek a hunyók a késlekedések miatt.
Dtomka: Semmi sem viszi 60+ FPS-szel.
regener: A4 Tech X7-em van kb. 10 éve (de mindenesetre nagyon régóta), nem is a leggyorsabb, mégsem okozott gondot még egyetlen játékban sem. (Pedig még GTR E-t is kipróbáltam vele, sok kormánynál jobb irányíthatóságot adott.)
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #49108 üzenetére
Nem tudok munkahelyen videózni. De ha különbséget látsz +30 és +45 FPS között, akkor az nem +30 és +45 FPS, csak a mérőprogi nem méri a laggolást, mert olyan rövid (mivel nem 1/25 mp-enként mér). Fizikailag nem láthatsz akadást 30FPS fölött.
Én gyengébb kártyákon is toltam pár FPS-t, és valóban min 25 fölött nem volt lag, eltolódás persze lehet Vsync hiánya miatt, de inkább ez, mint a gagyi grafika. -
-
katt777
félisten
válasz
bluobluo75 #49102 üzenetére
C3-nak van egy érdekes "trükkje", amit még 6800K mellett vettem észre. Alap órajelen nem ment a kari csak 70-80%-on, miközben a CPU sem dolgozott jobban, aztán, amikor tuningoltam a VGA-n, azt hitte, hogy erősebb (drágább) cucc van a gépben, és rögtön 100%-on dolgozott a GPU (és a proci is jobban).
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #49072 üzenetére
Sajnos az "átszámolgatás" nem megfelelő metódus. Ahhoz az kellene, hogy a driver minden felbontásban ugyanolyan szinten működjön, ami AMD-ről különösen nem mondható el. Soxor futottam bele olyan problémába tesztjeim során, hogy az adott driver csak bizonyos (ált. használt) beállításra volt belőve, másban meg esett-kelt. A legjobb az volt, amikor anno Vantage full hd maxi beállítással CPU-limitessé vált egy 4870-en (
), mert nyilván egy rakás eljárás nem is működött ebben.
#49103: Miért kéne kikapcsolni az élsimítást?
Inkább rátenni kéne. A 7870XT simán vitte fullban. 30+ FPS-szel.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49064 üzenetére
Ez is hűti, csak nem eléggé. VRM-et mérő kari pedig erősen ajánlott, mert ált. sokkal jobban melegszik, mint a GPU, nálam ez már +30°C volt 1.2V-on.
Találtam végre képet.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #49038 üzenetére
Na, ezt frankón elírtam, 1300MHz jó lett volna.
Szóval 1.2V-on az 1200MHz OK, viszont max hűtéssel, jól szellőző házban is 103°C-ig hevültek a VRM-ek maxos full hd tesztekben, még ha GPU el is volt 75°C alatt, szóval Sapphire VRM hűtése továbbra is hátráltató tényező. A max, ami hőtanilag belefér az XT-be, 1150MHz@1.15V, csak akkor már maradok az 1100MHz@1.1V-on, mert határ közelébe inkább nem megyek, a VGA érdekében.
BogyóBP: X4 foglalattal amúgy sincs értelme. Lapvásárlás előtt kell megnézni, 8+8-as-e duálban (de már az is -3-5% sebesség ilyen kártyáknál)
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49032 üzenetére
Na, otthon megnéztem a karit +1x. 10MHz-et emelve RAM-okon, és vékony függőleges csíkokkal a képernyőn lefagy az egész rendszer. 1.2V-ra feltolva kb. 1.16V-ig megy el, 3DMark06 (extreme-re állítva full hd 96-98% GPU) első két tesztjére volt időm, 1300MHz-ig OK. Melegedés persze nem ezzel fog kijönni.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #49036 üzenetére
Megtaláltam ám! A 7870XT viszont a teljes listában sincs.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49034 üzenetére
Nálam üres oldal jön be, keresőre meg ez. AMD-t nem nézem, mert rühellem a felbukkanó ablakokkal indító oldalakat.
Leírásokat néztem egyébként, nem régebbi cikkeket, de anyagilag a kártyák lecserélésében érdekeltek nem fogják azzal reklámozni az átnevezett cuccokat, hogy vegyék az olcsóbb régit, mert az ugyanazt tudja, ráadásul a driver bugok sem sújtják azokat annyira. -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49032 üzenetére
Sajnos feszt a RAM-oknak nem tudunk adni.
Az1700MHz nálam teljesen stabil, 1710 felett már elvétve jönnek a kisebb-nagyobb zöld foltocskák a képben, és bár teszteket lehetne nyomatni így is, nem nyírom ki a karit, hogy döngessem a mellem, +1FPS-t értem el 3DMarkban.
GPU menne, de a RAM-ok gyorsításának híján sokat nem érne, hiszen nem mennek feljebb a GPU órajelének mértékében.Steve198310: Powercolorok egyszerűen gagyi alkatrészekkel készülnek, hűtésük hasonló minőségű. Mostaniakat nem néztem, de régebben pl. nem voltak hűtőblokkok a műanyag borítás alatt.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49028 üzenetére
/sze, tuningnak akkor van értelme, ha azzal van meg a min játszhatósági szint, v. vsync, azon kívül semmi.
Nálam 14.4 csak black screen-t dobott eddig, de ha AB-ből ULPS off, nincs gond. Ja, és persze a Mantle is szar (artifactelés), de az már az előző 2 bétával is az volt, 14.2b volt utoljára jó. Na de mindegy, Mantle-t úgysem használ az ember.belinho: Nem a dobozról beszélek, hanem a neten fellelhető infókról, de mindegy, a lényeget úgyis tudjuk.
juve600: Mert nem tudja, hogy átnevezték.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49026 üzenetére
Nem a "látást" említettem, hanem, hogy a 7xxx karik hivatalosan DX11.1-esek, Rx-esek meg DX11.2-esek; lényegében mind2 kamu, mert 11-esek tudják a többit. nV-nál kíváncsi lennék hogy van, már rákérdeztem, mert nem kaptam választ, 750-et kivéve ugyanis mindegyik deklaráltan is csak 11.0 Csak mert laptopot nézegetek, és inkább nV-sat vennék, mint AMD-t.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49023 üzenetére
Hát, ha azonos... viszont olvasmányaim szerint (lásd nemrég), nem annyira húzhatóak a 270-ek.
Viszont a 7870XT még mindig jóval olcsóbb (még ha már kevesebbet is ér, mint amikor egyébként ár alatt vettem).
Amit érdekesnek találok, hogy a hivatalosan csak DX11.1 képes 7870XT W8 alatt simán DX11.2-es. Lényegében persze ez egyértelmű, hiszen csak szoftveres a különbség, csak nagyon durva marketinggel nyomatják a "11.2"-es kártyákat, cserélje már le az ember az elavult 1 éves kártyáját. -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #49009 üzenetére
1100/1700, de ez valóban mindenben stabil (pl. Blands sem dobja ki 30p játék után). Feljebb nem a fesz, hanem a hardver miatt nem megy, én legalábbis nem nagyon akarok további feszt emelni, bár a gyári 1.144. 1.1-re állítva a droop (és nem drop) miatt 1.09 körül teljesít. Lehet, hogy majd megnézem, mennyivel megy feljebb eredeti 1,21V-on, de akkor már erősen melegszik (persze még így is bírja), gyakorlati értelme meg zéró.
belinho: Eredetileg az XT is 1.21V-os volt, de kiderült, hogy azok jobbak. A rosszabb alkatrészeket meg kiszórják a lá 270X.
A GPU gyorsítása mellé a VRAM-oké sem ártana, máskülönben az órajelemelés lényegében optikai tuning (azaz nincs akkora hatásfoka, mint ránézésre).
BogyóBP: A Mantle arra jó, hogy lassítsa a grafikai megjelenítést. A 10-100x gyorsulás nem más, mint marketing, illetve elméleti lehetőség, amelyet soha nem fognak kihasználni, máskülönben senki nem venne dedikált VGA-t, vagy akár csak középkategóriásat.
Steve198310: Hát, ekkora fesszel nem tudom, hogyan ilyen hűvösek (ha valóban annyi), de a 7870X-eket az ide linkelt tesztekből láthatóan nem nagyon verik.
Lenne egy kérdésem: W8 alatt melyik segédprogi képes normálisan vezérelni a VGA-t? És az sem ártana, ha aut. képes lenne indulni, mert egyik sem teszi, hiába a reg bejegyzés.
GPU-Tweak: nincs fesz állítási lehetőség
Trixx: indításra nem állítja be az órajeleket, utána pedig nem szabályozza a feszt az egyes profilok között, hiába vált.
Afterburner: nem váltja a profilokat, és profil nélkül sem kapcsol vissza 2D-ben (vagy fel 3D-ben).Eddig kényszerből AB van kézi indítással és módváltással.
W7-en nem fut Dirt 1-2 (DX fix-szel és Live frissítéssel sem, neten ezeket írják), és nem lehet telepíteni NFS4-et (régen lehetett, de W7 update után már nem működik). Ja, és W7-en tudtommal nincs DX11.2 lehetőség.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #49006 üzenetére
1300mV?
7870XT-m kemény tuningot visz 1,1V-on, azaz gyári fesz alatt. Ennyire gagyira válogatták a 270-eket?
-
katt777
félisten
válasz
adamkaa777 #48985 üzenetére
Olvass/kereső.
Táp 12V ága ajánlott 18A+
-
katt777
félisten
Bizonyosan nem stabil a driver, ha az eddig stabil emelt órajelekkel ezúttal nem az. Nálam pl. Thief Mantle-ben artifactel folyamatosan a kép, míg régebbiekkkel nem tette.
A bios szintű hibában én sem feltétlenül hiszek, de rendszerösszeomlást simán okozhat egy AMD meghajtó, én is belefutottam már. A szép mindig az, hogy csak bizonyos konfigokon, bizonyos beállításokkal jönnek elő a hibák.belinho: nV driver esetében ez sem probléma.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48931 üzenetére
A gyári beállítás sem feltétlenül jó, főleg, ha nem ismeri fel rendesen a RAM-ot.
Leszedhetnéd a meghajtót, fel egy régebbit, majd azt le és ezt újra (de csak szabályosan), hogy valóban ez okozta-e a hibát, de nyilván ezt most úgy érzed, kaktuszba akarlak ugrasztani.Viszont másképp nem derül ki. Ha nem akarsz kockáztatni, hagyd így, ha jó, aztán a következő meghajtóval esetleg kiderül.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48929 üzenetére
Viszont az akkor bezavarhatott. Nem mindegy, milyen feszen mennek a RAM-ok. Ha addig rendben ment, ilyen hiba is jelentkezhet pl. túl magas fesz esetén. Mindenesetre a helyedben alaposan letesztelnék mindent a rendszerben (táp?), mert ezek szerint korántsem biztos, hogy ilyen szinten okozott zavart a meghajtó (mert én aztán láttam AMD driverhibákat szép számmal, de ilyet soha). Ha pedig most annak tudod be, később akár nagyobb károd is lehet. Vagy, ha tuningolsz, legalább a beállításokat.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48927 üzenetére
Ja.
Ez a lejtő, nem a sísánc.
Sima bios reset sem működött rendben? Persze ez van, ha az ember az OS-re bízza a bios vezérlését. Én ezeket a beállításokat mindig kiütöm.scar07: Megjegyezni kívánom, hogy kötelesek lennének rendesen tesztelni, a kérésedre akár előtted is (ha nem változott ez a törvény). AMD-nek a hibái sajnos pont ilyen trükkösek. Nekem egyébként sokat sz.rakodtak az egyik 4870-emmel, a gyárból viszont, amikor már ott tartott a dolog, pikk-pakk küldték a cserekártyát. Csak az egész folyamat 3 hónapot vett igénybe (elsőre küldtek cserekarit, az kézen-közön eltűnt, aztán kitaláltak minden marhaságot, miért mégsem garos a kártya, pont olyan konfiggal nem tesztelték, amellyel a hiba előjött volna, stb). Ha más nincs, a gyártói garhoz még mindig jogod van a köztes lépcsők kihagyásával, amelyek gyakran tele vannak szeméttel.
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #48922 üzenetére
Ennyivel nem önmagában lassítja a 14.4.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48912 üzenetére
Úgy, hogy ilyen a driver (bár a bios frissítés nekem is új). Mondjuk annak fényében, hogy éppen az alaplapi meghajtók miatt adták ki a csonkított drivert, nincs kizárva, hogy nem csupán a jelzett chipsetekkel van probléma. Én magam amióta megint Inteles vagyok, csak azzal szembesültem, hogy a PCI-E slot en. gazdálkodását aktiválva hajlamos lefagyni a kártya alvó állapotban (értsd: kóma). AMD-s cuccban 1x sem fordult elő a procit és a lapot leszámítva totál ua. konfigban.
Egyébként eszembe jutott, hogy nem is 3870-nel, hanem 1950XT-vel szívtam anno, és azóta mondogatom, hogy AMD-driver telepítése előtt MINDIG mentsük el a teljes rendszerpartíciót. Sokan mondták, hogy ez marhaság, de a gyakorlat engem szokott igazolni.
A rendszer-visszaállítás kiváló dolog egészen addig, amíg szükség nem lesz rá.
kissd01: Egymásra frissítgetted a meghajtókat? Mert ez tipikusan olyan hiba. Catalyst uninstall utility, restart és friss driver telepítése megoldja a problémát (ha csak nem barmoltál a rendszerbe vmi 3rd party programmal). CCC-ben nem nagyon érdemes tuningolni, ráadásul azt sem árultad el, hová húztad azt a csúszkát.
-
katt777
félisten
válasz
mrhitoshi #48909 üzenetére
Én szabályosan feltelepítettem Intel rendszerre (régit uninst, újat restart után fel), és gond nélkül fut. Belebarmoltál a windowsba valamivel?
Esetleg az előző eltávolítása és restart között rendszert pucoltál? Vagy vmi segggédprogram?
Nálam 3870-en omlott a rendszer anno, de akkor egy előző driverre rátelepítés okozta a problémát.
hackeeeee: WHQL=b, csak hosszabban. Illetve a b nagyobb eséllyel jó.
AMD
-
katt777
félisten
Érdekes jelenségre figyeltem fel. Feltelepítettem tesztképpen a Trixx-et, azóta a VRAM-ok nálam is hűvösebbek a GPU-nál 2-4°C-kal. Ez most a normális hőmérséklet? Alaplapoknál már láttam olyat, hogy akkor jeleztek jól a mérőprogik, ha a saját szoft is fönt volt, de VGA-val még nem jártam így. Ja, és azóta Aida sem cseréli fel az értékeket.
Trixx-szel hogyan tudok power controlt állítani? Mármint a progival nem, de CCC-ben alkalmazva meg összezavarodik. Annyiból jobb lenne AB-nél, hogy normálisan váltja az órajeleket 2D/video/3D mód között, viszont nincs maxi teljesítmény, ha folyton visszaveszi az órajeleket, amikor szerinte nincs rá szükség. Az is előfordult, hogy pc restart után indítva nem alkalmazta az órajeleket, hiába van beállítva, de ez lehet, hogy a CCC-s beavatkozás miatt. És ez sem hajlandó aut. indulni W8 alatt, hiába van beállítva.
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #48879 üzenetére
Ennyit a sebességtesztről.
Az újakkal meg majd a régiek nem mennek. KotOR, Republic Commando, XIII? És még van pár. nV-nál alig akadt komp. prob. új meghajtók és régi játékok között. Bár igaz, sebességet akartál tesztelni, nem bugokat. -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #48877 üzenetére
Hát, ha jól működik... Bár az nV-s példát nem értem.
Azzal sosem volt gond oda-vissza cserélgetni a meghajtókat.
regener: Nem tudom, mennyire bízzak egy programban, amelyről minden héten kiderül, hogy rossz.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #48874 üzenetére
Ammi?
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #48870 üzenetére
Majd az AMD eldönti, melyik sikerül.
Javaslom egyébként a finomított (felülvezérelt, felmaxolt) beállításokat többet mondanak, mint a userek 90%-ának "leoptimalizált" default sz.rságok (játékokban, benchmarkokban és driverben is). Érdekes dolgok derülhetnek ki.Ha időd engedi, azt is kipróbálhatod, mi a különbség a driverek frissítése (akár uninst/inst, amikor adatok maradnak a rendszerben), illetve a totálpucolás (uninstall utility, regtisztítás)/retelepítés között. Előbbi esetben én mindig azt tapasztaltam, hogy egyre lassabbá válik a megjelenítés, néhány driver után már szignifikáns különbséggel a szűz telepítés javára.
JamesHun: Catalyst uninstall utility, és utána a registry-t nem árt még átnézni.
- = Zk = -: Azzal azért ott marad pár dolog. Kuksizd meg driver sweeperrel.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #48866 üzenetére
Mármint mi nem most lesz?
(Ezek elég gáz procik voltak, 6000+-hoz volt konkrétan szerencsétlenségem. Átváltottam szintén 3GHz-es E8400-ra, és duplájára gyorsult a rendszer.
)
Nem a lapból kerül ki, hanem a driverből. Úgy szokták.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #48864 üzenetére
Majd akkor örülj, ha úgy jársz, mint anno én, és egyszerűen kikerül a lapod a támogatásból. Hasta la vista CF (v. SLI).
Tudom. Nekem előtte 1950XT, 1600Pro, Geforce 4, Geforce 2, Voodoo, stb visszafelé C64-ig. Utána/vele 8800GT, 4870, GTX560, GT440, 7870XT. nV-val soha semmi probléma nem volt, és ismételten bevallom, ezzel a 7870-nel sem sok (2 BS, és az új driverekben Mantle Artifactelés tuningnál). Várom a DX11.2-es nV kártyákat, mert a CUDA és a PhysX is erősen hiányzik, a Mantle viszont egyáltalán nem hiányozna.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #48862 üzenetére
Miért is érdemes AMD-hez ragaszkodni.
Nálam anno a CF támogatás szűnt meg azzal a driverrel, amellyel végre rendesen működött a 3870 (20% gyorsulást produkálva 8 előző havi meghajtóhoz képest). Jó, hogy vissza tudtam térni Intelre.
csucsbicep: Mielőtt belefognál, figyelmeztetlek, hogy nem feltétlenül fognak előjönni nálad a mások által tapasztalt hibák. Nagy trükkje ez az AMD-nek, C topicban meg jönnek a "user error"-ok. Nálam sem jött elő egy rakás AMD-s hiba. Egy részük a drivertől függ (ill. a hardveres környezettől), más részük meg a gyártott VGA minőségétől.
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #48847 üzenetére
Van, ahol ez azt jelenti, hogy beleteheted a 2 kártyát.
Csodálkoznék, ha AMD procival komoly SLI támogatása lenne. Én olyat is tapasztaltam, hogy már AMD VGA-val Intel lapban olyan hibák tűntek föl, amelyek AMD-ben nem, pedig egészen egyszerű dolgokról van szó.
hackeeeee: Munkahelyről netezek, nincs időm keresgélni, köszönöm az infókat.
- = Zk = -: Remélem, meg tudod majd nézni Intel kombóval is, mire képesek. Csodálkoznék, ha akár 100% kihajtással ugyanaz lenne az eredmény.
csucsbicep: Hát, ez érdekes. Honnan láttad?
juve600: Az "ua. beállítás" nem mond semmit. Ilyen FPS-értékek mellett nyilván nem feltétlenül mérvadó a mérés.
Leavemealone: Nem cserélted föl? Vagy valami elállítódott. Érdemes lehet a beállítás fájlokat törölni, és újra beállítani.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #48845 üzenetére
FullHD maxigraf DX: 45FPS.
Mantle: -4FPS
Catalyst: 14.4-es meghajtóval -2 FPS.(Mindegy, DX v. M)
Driverből javítva a megjelenítés beállításain: -2 FPS (viszont legalább szebb a grafika).Megy a lapodban az SLI?
AMD-n nem szokott. Vagy GTX magára marad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Amazon Kindle
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest