- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#00137984 #50954 üzenetére
Felrémlett a kis (fogyasztású) NVidia Geforce 9600 GT ami 720/1000 MHz-en 3DMarkban még nem adta, de Crysis közben meglepődtem, hogy ennyire jobban vitte mint a HD4850-em 650/1000 MHz-en. Most megint visszatérnek ezek az idők?! GTX 750 Ti. Ez is sokkal kevesebbet fogyaszt és majdnem hozza azt a teljesitmény mint nálam a HD7850. Erre még nem váltanék, mert mégiscsak gyengébb mint a HD7850. Az NVidia ha ezen az úton indul meg, vagyis kis fogyasztás és közel azonos teljesitmény (amit a driverekkel behoznak), akkor megvan a következő kártyám (ami még nem létezik, csak tervben vagy kisérleti darab formájában).
-
törölt tag
válasz
belinho #50953 üzenetére
Hat hónapja írtam ide a topikba, hogy a HD7850 megjelenő új változatánál (nem az R265-re gondoltam akkor sem) már 3GB VRAM lesz a VGA-n. Akkor leoltottak elég rendesen... Minek ilyen középkategóriás kártyára ennyi RAM és (előre félve, de azért leírom) netalán 384bit-es memórivezérlő. Akkor megnyugodtam, hogy a BF4, Witcher 3 játékokhoz is elég lesz a gépem. Hát nem... A HD7850 nem bir el ilyen effekteket és texturát Full HD-n magas beállitásokkal. Pont mint régen a HD3870 és HD4850 a Crysis játszása közben. A videókártyának még kell 15% (20%) + teljesitmény, hogy élmény legyen játszani. A HD7850 OC 920 MHz helyett 1000-1050 MHz körül kezd éledezni. Ez a játékok hibája is... és hogy nem volt pénzem ennél drágább kártyákra sosem. Mi a helyzet a zöldeknél?! Mindig jöttek a konkurens termékek valamikor egy kicsit megkésve, de néhány hónap elteltével szépen lehajráztak minket. Mivel? Kérem szépen a Driver írási képességgel... Az NVidia driver alig fél éven belül annyit gyorsitott a kártyákon, hogy a kezdeti előny körhátránnyal végzödött. Nekik sikerül akár 30%-ot meghaladó + teljesitményt is nyerni és egyre kevesebb panaszáradat érkezik. AMD-nél örülni kell a 10%-nak is, és ezt sem tudják próblémamentesen elérni. Gondok vannak, nem kicsit...!
-
törölt tag
válasz
Apóca12345 #50813 üzenetére
A jelenséget a driver okozza. Mehet vissza valamelyik régebbi 14.4 vagy 13.12 Catalyst és a képhibák remélhetőleg megszünnek.
-
törölt tag
válasz
seav7n #50711 üzenetére
A hűtésre oda kell figyeni, mert megnövelik a hardverek élettartalmát és stabillitását. A légcsatorna a PC-n belül jőn létre, ha megfelelően van átszellőztetve.
Elől és alul (esetleg oldalt) befúvatod a hűvős, hátul és felül kifúvatod a felmelegedett levegőt, akkor ilyenkor keletkezik egy légcsatorna az áramlási irányban.
-
törölt tag
válasz
seav7n #50709 üzenetére
Ezért van a fórum... vagy nem? Röviden... Catalyst driver verzió, használt felbontáson túl magas beállitások, VGA és CPU tuning esetén történő instabillitás, hőmérsékletek túl magasak nagyobb terhelésen, a tápegységnek a 12V-os ága alulméretezett ehez a teljesitményigényedhez. Ellenintézkedések... Használhatsz régebbi megbizhatóbb drivert: 13.12-öt vagy 13.9-et. Visszavehetsz a tuningból és a játékbeállitásokból. Javitani kell a szellőzésen, főleg most nyáron. Elég Ampert és feszültséget (V) képes leadni, nem-e alulméretezett a tápegység. Tápegységet monitorozni játékok közben (CPUID HWMonitor) vagy kimérni műszerrel. A játékhoz érkezett-e friss update csomag, mert ez is javithat a futatthatóságán. Néhány játéknak már határeset a 4GB DDR3 RAM, mert a 8GB kezd az alap elvárás lenni. Remélem tudtam használható támpontot adni.
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50505 üzenetére
HKC 600W-os tápom én is megvédtem itt a fórumon, mert amikor 2 év! után megadta magát, a védelem megvédte a gépem alkatrészeit. Szerencsésnek érezhettem magam...
Kevés pénzből egy régi Delta belsővel rendelkező Chiefteket tudtam szerezni. Tudom a hatásfoka gyengébb, mert egy régi tipusról beszélünk, de megbizható tápegységet vettem. Az M-Tech tápok védelme sem mentené meg a géped alkatrészeit. Nagyon sokat láttam úgy elfüstölni, hogy alaplapot vagy akár CPU-t, VGA-t is vitte magával a Digitális Vadászmezőkre. Ennél még egy veszélyesebb dolog létezik, ha nem hozzáértő user vizhütést telepít a gépére és szivárgást, rövidzárlatot okoz vele. Akár lakástűzet is okozhat!
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50495 üzenetére
Tápegységnek egy FSP 450W-os is elég lehet vagy CM 500-550W körüli teljesitményen. A "Melyik tápegységet vegyem?" topikban felteheted ezt a kb. 12000 HUF-os kérdést. A többi hardver értéke ennél sokkal többet ér. Nálam 550W-os Chieftek van, de nem egy takarékos fajta, de legalább megbizhatóan teszi a dolgát. A 14.4 egymagában is képes fagyásokat okozni, de a tápegységet amint lehetőség adódik cseréld le.
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50491 üzenetére
Tegnap este válaszoltam, hogy milyen feltételek szükségesek a segitségnyújtáshoz. Látatlanban mindenfélét mondhatnánk, de nem jutnál sokkal előbbre vele. Tápegység, VGA, Catalyst driver, CPU és VGA tuning és ezek összefüggései. Elég tág hibahatár, hogy egyértelműen választ lehessen adni.
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50482 üzenetére
Kicsit több információra lenne szükség, hogy segiteni tudjunk. Cuccokra add meg a konfigod részeit, majd hogy melyik Catalyst verziót használtad. Privátban is kérhetsz tölem tanácsot, eddig senkit sem zavartam el, zártam ki... A driver nem válaszol, majd helyreállt üzenet és a kifagyásos újraindulás ami a Reset gomb aktiválását is szükségessé teheti lehet hardveres gond és Catalyst hiba miatt is.
-
törölt tag
válasz
Nuada herceg #50485 üzenetére
26806[link] A Catalyst telepitésére vonatkozóan a fórumon sincs egyetértés... a legtöbb felhasználónál az eltérő hardverek és szokások miatt ez másképpen történik. Rátelepités nem minden Catalyst változatnál szerencsés, de valakinél nem okoz gondot. A Telepitett programok listából az AMD Catalist Install Managert futtasd és ezen keresztül távolitsd el. A következő telepitésnél ha nem tapasztalsz gondot és rendben befejezte, akkor készen vagy... ha nem akkor kérdezhetsz nyugodtan, majd segitünk.
-
törölt tag
Nálad is szépen teljesit a HD7870 és a Phenom IIx4 párosa még ezen a felbontáson is. Nálam is jó, igaz Full HD-n... Másoknak már ez nem elég.
CPU-d NB órajelét hányas szorzóval használod (10-11 vagy 12) ezen a 3600 MHz-es beállitások mellett? Nálam 1.328V CPU feszültség, 2200 Mhz NB órajel (+0.2V) és jó időzítésű DDR3 RAM-ok viszik az alapórajeles 3500MHz-en a Phenom II x4 970-et. A HD7850 OC-t már egy kisebb tuning után is megfelelőnek láttam, de 1000/1250 MHz főlé feleslegesnek találtam emelni. Fogyasztás/teljesitmény arányban nem érte meg tovább hajtani, ezért csak rövid tesztek idejére hajtottam ki. Ekkor a CPU-t már 3800MHz-ig (1.38V) emeltem, de a GPU 1100 MHz-es órajelen ment még stabillan, de eddig is mértem gyorsulást rendesen. Megnéztem ilyenkor mások eredményeit és eléggé elcsodálkoztam... Most akkor nálam miért ennyire jó és másoknak miért kell ehez 4 GHz-es Intel és mellé szénné húzott VGA. Ja kérem, mert tán nem elég a kétszeres élsimitás használata ekkora felbontásra és a High és Ultra beállitások közt megtalálni az egészséges egyensúlyt. A teszterek kihasználhatják a maximális élsimitás beállitásait, de nem a játszható szintet keresik, hanem a hardverek teljesitményére kiváncsiak. Én a játszhatósági élvezeti faktoron belül maradva szeretném a legtöbbet kihozni a rendszerből. Ezért igen valószinűleg elég sok fórumozótól eltérő véleményt fogok kijelenteni ilyen esetekben.
Adott játékokban és benchmarkokban magasabb felbontásban és beállitásokkal emelnem kell a CPU és rendszer teljesitményét is, még ha a VGA-t ilyenkor nagyobb terhelés is éri, de mégis mindent kihozok a HD7850-ből amiben nem sok tartalékot hagyok benne. Ami visszafogja a gépet most, az most egy jó AMD Catalyst driver.
-
törölt tag
válasz
haypro #50391 üzenetére
Én kevesebb cserélgetéssel inkább Full HD-s monitort vettem. Ezzel nálam még több lett a FPS a játékok közben, de ezt is leirtam fentebb. Tesztoldalak is Intel CPU-t, lehetőleg 4GHz felett használnak a CPU limit elkerülésére. Nekem az FPS értékem nem növekszik 4GHz-es órajelen sem, csak ha a GPU-t is tuningolom vele együtt. Ebböl indultam ki ahogy nálam müködik és ez úgy látszik hiba volt.
-
törölt tag
válasz
haypro #50381 üzenetére
HD6850-et használtam 1280x1024-es felbontásban ameddig nem volt FHD monitorom. Amikor megvettem a HD7850-et még mindig a CRT monitort használtam ebben a felbontásban. Akkor is mértem gyorsulást, nem is keveset, majd Full HD felbontásban kaptam meg azt a teljesitmény ami elvárható. Ne állitsunk már olyanokat, mert nem hiszem el hogy 1440x900-ban kevés egy Phenom II X4 és hogy olymindegy hogy egy HD7850-et vagy egy HD6870 használunk a gépben.
-
törölt tag
Még kerestem az elöző hsz-ben a kifogásolt részt. Az első mondatban a monitora felbontására utaltam és helyeseltem a HD7870-es kártyára. Rendben... Megelőlegezve a bizalmat, hogy FHD monitornak is szükségét érzi majd idővel, a CPU órajelemelésre hivtam fel a figyelmét, mert ezen a felbontáson és ehez a kártyához kevés lehet a Phenom II X4 ereje. Kiegészitésre nem kivántam ennyit hozzáfüzni, de megint olyanért kell magyarázkodnom, ami nem volt az olvasatomban és félre értelmezni sem lehetett volna.
-
törölt tag
válasz
kovsol #50375 üzenetére
Ezért irtam a végére a vegyes limitre utaló megjegyzésem. A tesztek szerint ilyen CPU limit kikényszeritéséhez egész alacsony felbontásban kell használnod a programokat (800x600 vagy 1024x768). Ennél nagyobb felbontásban nem okozhat akkora gondot. Intel CPU-ra nem tudom ez mennyire érvényes, mert AMD-s rendszert használtam mindig és jelen esetben is erről kértek infót, ezért gondoltam rövidebbre fogom. Full HD-n High vagy Ultra beállitást használva kevés lehet a Phenom II X4 3600 MHz-en, ezért ajánlottam erre az esetre CPU órajelemelést.
-
törölt tag
válasz
urbi73 #50372 üzenetére
A Phenom II X4 955 az 1440x900-as felbontásban megbirkozik a HD7870-es kártyáddal. Monitor csere esetén FHD-n már a CPU-t 4GHz-re kéne húznod. Videókártya tuning esetén lehet már kevés lenne a Phenom II. Én is Phenom II X4-et használok alap 3500 MHz-en a HD7850 950/1250 órajelekre. A GPU-t 1050 MHz-ig húzva is gyorsulás van, ezfelett már nekem is a CPU-t kell tuningolnom 3800 MHz-re. A játékokban is vegyesen van CPU-GPU limit, ezért szerintem még jó lesz a Phenom II X4.
-
törölt tag
válasz
csabi0805 #50369 üzenetére
Catalystból a 14.4 amit érdemes használnod, ami a böngészőkben okozhat hibát. A játékról fentebb véleményeztem. A kártyát nem nyúzni, használni kell.
HD7850-et 950/1250 órajelekkel, Power Limit 25%-on használom. Igen ám, mehetne 1000 MHz-en a GPU, de ilyen játékoknál nem ez a 5-6 FPS fog hiányozni, hanem egy jó driver a kártyád alá. Ha érkezne egy jó driver a 13.9 helyett amit most használok, akkor gond nélkül megy a tuningos órajelem felfelé. Egy közepes tuningot ajánlok a 14.4 driverrel kipróbálásra.
-
törölt tag
válasz
csabi0805 #50354 üzenetére
Ezt a képet a Grid Autosport játékban mentetted el, akkor nincs is több kérdésem. Ütközéseknél és falnak csapodások után (lezúztak és kilöktek), szines sávban áttetszős képhiba keletkezett nálam is. Ez más Codemasters játékban is látható volt másoknál, de eddig nálam nem... Ez a játékmotor hibája is lehet, amit a következő driverban vagy egy patch formájában javitani fognak (optimista egy megközelités részemről). Amúgy ez a játék irányitás és belső nézet szempontjából nem egy jól sikerült alkotás, mert már törlésre van kijelőlve. TERMINATED
-
törölt tag
Azoknak akiknél képhibák fordulnak elő, erősen ajánlott valamelyik régebbi 13.9 vagy 13.12 driver használata. AMD Catalyst 14.x-es driver HD7000 és R200 szériára sem ajánlott, mert fagyást és képhibákat okoz. Én már az összeset átnéztem 13.35-14.6 RC2-ig és eddig egyet sem tudok ajánlott kategóriába sorolni. Tudom egyeseknél elfogadhatóan müködhet... vagy nem okoz olyan látható és könnyen azonositható hibát. Egy ismerősnek egy driver tette használhatatlanná a HD4870-es kártyáját, mert az mondta nála minden rendben és nem érti nálunk miért nem jó. Egy bekapcsolás után nem adott képet a VGA...A driver csendben is képes egy hardvert kikésziteni, az árulkodó jelekre pedig érdemes időben odafigyelni. A HD4850-en nálam hibákat okozó driverét az elözőre visszacseréltem és vártam egy jó drivert. Az a kártya még egy év múlva is használható maradt és eladtam cserélve a HD6850-re.
-
törölt tag
A 14.1 pedig katasztrófális volt minden tekintetben, majd jött egy 14.4 Március 27-i kiadás amivel majdnem elégedett voltam. A böngésző hardveres gyorsitását kell kikapcsolnom. A 14.6beta még a 14.1-en is túltett negativ értelemben, és Mantle sem volt. Talán egyszer összejön nekik. Én szurkolok nekik és a Németeknek a foci VB-n.
-
törölt tag
Megkérdezhetem... a felhasználó miatt? Mindent fogjatok nyugodtan másra, mert az AMD-t kár is érte hibáztatni, mert 300 millióból sem tudnak egy jó drivert megirni. A Catalyst 13.9 érdekes olyan jó volt mindenkinél, mégsem ezt fejlesztették tovább. Ez mellé csak egy Mantle támogatás jöhetett volna...
-
törölt tag
Az AMD Catalyst Install Manager-t használva a hibanapló megtellik, és a hardver használat is problémás. Driver Sweeper-t sem használnék, de a kialakult helyzet miatt vagyok rákényszeritve, mert ilyenkor kevesebb a gond. HD6850 közben is volt néhány változat (11.10), HD 7850 (13.9), amikor nem használtam, majd a megint visszatérő hibák után újra előkerül (13.12). Mint ez a téma is...
-
törölt tag
Majd két és fél éve nem volt friss windows telepitve a gépre. Régen (HD4850) használtam a sima rátelepitést, de valamikor összegyült már vagy egy tucat régi Catalyst telepitési mappa, de akkor már a windows is belassult rendesen. Évente újratoltam. A HD6850 már nem kedvelte ezt a formát, mert telepakolta a hibanaplót bejegyzésekkel, mire fel én itt a fórumokat.
Itt már nem volt elég a Catalyst-ot a windows Programok Eltávolitása listából törölni. Maradt a Win7 újratelepitése fél évente. Majd felfigyeltem az AMD driver eltávolitási segédprogramra a Display Driver Uninstaller (DDU) néven. Használtam jópárszor, de már akkor nem értettem minek kell külső féltől származó eltávolitó program. Ezzel nem csak az ágat, de az egész fát kivágtam magam alól.
Itt már mindenben jelentős károkat okoztam, mert hetente cseréltem a Win7-et.
Itt a fórumon ajánlották a Driver Sweepert.
Azt mondod ez sem jó az AMD drivernek és a gépnek, mégis jelentős időt átvészeltem gond nélkül. Felteszem a friss Catalyst drivert és a hibanapló most már 4 hibaforrást jelez. A gondot az AMD driver jelenti, mert nem akarja eltávolitani magát. Ezzel visszakanyarodtunk néhány évet, de nem lenne gond ha legalább jól müködne. Ezért én mint user lennék a felelős... nagyon kétlem. Ez nem hardveres kérdés már napok óta, de mit ér a VGA jó meghajtó driver nélkül?!
-
törölt tag
válasz
belinho #50030 üzenetére
All right... Igazatok van, de ha már csak átcimkézés, akkor meg végképp nem értem a teljesitmény ingadozást. Catalyst 13.9-ig mindig konstans stabilan és hibák, fagyás nélkül vitte a folyamatosan gyorsuló HD7850-et. Catalyst 14.1 - 14.4 és a 14.6 beta driverekkel csak a gond van. Na jó hagyjuk, már nem is érdekel... mutogassatok ezért is rám. Az AMD drivere perfect és az átnevezett R200-as szérián is hibátlanul megy.
-
törölt tag
válasz
belinho #50018 üzenetére
Szerintem világosan leírtam amit most idézek neked: a HD7000 és az R200 GCN átment egy generációváltáson. Az R200-as szériában az egész GCN achitectura optimalizálva lett, jobban a párhuzamositásra koncentrálva. Ez driver szinten is más feltételeket ad, mert máshogy kell az adatokat cimezni, adagolni, stb... Ezt mások jobban meg tudják mondani. Logout-on is volt egy cikk mire elég egy négymagos Phemom II, vagy Phenom II x6. [link] Egy HD7850-re elég...
-
törölt tag
-
törölt tag
Én a driver kódokról beszéltem, amiket időnként cserélnek a friss játékok és kártyák miatt. A régebbi kódokkal, ami nekem és visszamenőleg a HD5000-es szériáig jó volt, azok meddig is maradhatnak bent a driverben... Amiben a 13.9 jó volt azt kérném Mantle driver támogatással! Ez a kérés nem kerülhet 300 millióba, vagy mégis... A Catalyst saját eltávolitója még a HD4850 driverét rendesen letörölte. Ezt is kérem vissza... Na meg is volna egy jó alap egy tényleg jó driverhez.
-
törölt tag
válasz
belinho #49996 üzenetére
Én R3lax üzenetére válaszoltam. Olvass csak vissza... Az ő adatlapján van HD7950. Azt is írtam, de az adatlapomon is megnézheted, hogy HD7850 2GB OC (920/1250) van a gépemben, amit 950/1250-ben használok akár 24/8. A Phenom II X4 970 a 3.5GHz-el miért is lenne kevés egy ilyen kártya mellé? Kimértem 4GHz-en is ha ennyire @-kodni akarsz velem. Gyorsulás ezeken az órajeleken nem volt. Mantle API közben simábban futott a BF4, de DX11-ben sem panaszkodhattam. Multiplayerben meg nem játszok, szóval erről ennyit... Már elnézést, hogy nem írtam ki minden posztban, hogy hány fokos a szobahőmérséklet (24fok), elég ha én figyeltem ha jelentősebb eltérést tapasztaltam. Az R260-as kártyát pontszámban nem tudtam beérni, csak a Catalyst 13.9 driverrel. A friss mérések szerint a HD7850 egyre jobban leszakadozik és én is hasonló következtetésre jutottam. Ezért is írtam tegnap az 1000/1250 órajelet Catalyst 14.4 driverrel, mert a közel azonos eredményhez ezek az emelések voltak szükségesek. Ezek a pontszámok persze semmit sem jelentenének, ha a játékok simán futnának. Erről szó sincs... Ezért emeltem ki a minimum FPS fontosságát, amihez a CPU-nak esetemben semmi köze sincs, mert közben a CPU terhelést is néztem. Drivert cserélgetve jöttek ki ezek az eredmények. Az AMD nem tud olyan jó drivert kiadni mint a zöldek.
-
törölt tag
válasz
belinho #49982 üzenetére
Itt most a HD7950 (Tahiti) és HD7850 (Pitcairn) volt a kérdés tárgya. GPU órajelet lehet emelni akár 1100MHz-re és feljebb is, de akkor is visszafogja a teljesitményedet a driver. Nálam a 13.9 driver volt a legkiegyensúlyozottabb. Magasabb átlag és max FPS szám nem meghatározó, ha leesik 30-25 FPS-re, és játszhatatlan lesz a BF4. Olvasatom és tapasztalatom alapján néhány Catalyst driver a tuningteljesitményt is visszafogja. Nálam konkrétan melegitette a HD7850-et 65-72 fokra, pedig a teljesitmény nem javult. Én 950 MHz-en és alkalmanként 1000 MHz-en használom a GPU-t, a VRAM 1250 MHz-en marad. 60-62 foknál nem volt még sosem magasabb a GPU hőmérséklete. Elvárás lenne a teljesitmény emelkedése minden friss kiadás után, ha már számokkal támasztják alá. Aztán mi felteszük és leteszteljük nekik és kiderülhet, hogy nem jó irányba fejlesztenek. Visszatelepited a régit a gépre és gyorsulás semmi. Megint! HD4850 és HD6850 is jó start után látványosan lemaradásba került a konkurens termékkel szemben. A Driverek miatt. Ezekben mennyi tartalék maradhatott benne? HD7850 tudása teljében hullik-e a porba, nem tudva mire lett volna még képes. Egy jó driver még hozhat egy kis haladékot a váltás elkerülésére. Az AMD tud még olyan jó drivert adni ami a HD6850-et nálam olyan stabillitással vitte, vagy ez volt az utolsó AMD kártyám...
-
törölt tag
Driver Sweeper mindig használva van driver csere közben. Az AODDrivert meg manuálisan távolitom el. Igy tisztán telepítem rá az újat. Sapphire HD7850 2GB OC nem használ Mantle API-t 14.6 beta és BF4-ben. Másnál sem. Lehet ez az elavulás. Elavultam...
HD 7950-en más GPU van, Tahiti és nem Pitcairn. V-Sync nekem nem okozott képtörést csak a beeső fps volt zavaró néha V-Sync közben is. Visszábbvettem egynéhány beállítást és az élsimitást 2x értékre és megint simán ment. Egészséges kompromisszum.
-
törölt tag
Ezzel a kijelentéssel jópáran nem értenek egyet és jómagam is köztük van.
VGA gyártó kódja (subvendor) és a VGA BIOS is eltérő. Valamelyik alapján a driver majd eldönti miket engedélyez-korlátoz a programok futtatása közben. Nálam a Mantle tartogatta ezt a meglepetés csomagot. Catalyst 14.1 és 14.4 (március 27) közben van Mantle támogatás BF4-ben. Ez a két verzió között és a 14.6-ban nem került telepítésre. A 14.6 Catalyst Control Centerben kijelzi a Mantle verziószámát, viszont a Mantle API technikailag nincs a gépen feltelepítve. BF4 ilyenkor nem is érzékeli és csak DX11-ben indul el. A másik probléma szimplán lehetne felépítésbeli különbségre is visszavezethető, mert a HD7000 és a R200 GCN már átment egy generációváltáson. Tesztprogramok és játékok fps szám mérése alapján kiütközött a régebbi hardverek teljesítményének hanyatlása, ami az R200 szériára nincs jelentős hatással. Ez a driver kódok megváltoztatására és az új VGA-ra való optimalizálásra utal, de a régiek miért nem férnek meg egy ekkora telepitőfájlban? Néhány kód már kártékony a programok (játék, bőngésző, hardveres GPU gyorsítások) futtatása közben. Ennyi fagyásról és képi hibáról évek óta nem olvastam és nem tapasztaltam meg. Firefox nálam is okozott fagyást (Chrome is addig a néhány napig amig használtam). Catalyst 13.9-ig folyamatosan javult a teljesitmény, azóta meredeken semmi gyorsulás és temérdek hiba.
-
törölt tag
válasz
Raidon #49954 üzenetére
Firefox közben nálam momentán kifagyogatott a gép (Catalyst 14.1 és 14.4). Hardveres gyorsítás kikapcsolva Adobe Flash pluginben. A fehér csikos bevillanások lehetnek kábel érintkezési hibák is simán. Nálam az asztali DVD lejátszóban a HDMI kábel kimozdult portőrlés után és képhibát okozott, majd helyreállt. Hasonló fehér csikokat a videótechnikában dropout-nak nevezik.
VHS kazettán láthattál is ilyet. Monitor meghibásodástól nem beszélhetünk, mert csak a szőveg csúszott szét a képen, de a fórumozó avatárja viszont nem. Bőngésző és driver hiba egyaránt lehetett.
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #41077 üzenetére
1333Mhz-es RAM-ot cserélned 1600Mhz-re nem érdemes. 1866MHz felett már éreznél némi többlet teljesitményt. Oda meg már FX kell...
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #41074 üzenetére
Szerintem igen. Nekem 3.5GHz-en éppen elég ez a CPU erő a 950MHz-es GPU órajelemre. Nagyobb VGA tuning esetén ajánlott az emelt 4GHz-es CPU órajel. Tesztjeim alapján az elért plussz teljesitmény FPS-ben nekem nem érte meg, hogy ennél többet kihozzak ebből az AM3-as lassan kiőregedő rendszerből.
-
törölt tag
válasz
gyuszaa #34558 üzenetére
A hsz.-ban a tuningot meg sem emlitettem. Egyébként a jobban sikerült csipek a tuningot is jobban viselik, ezért öket válogatják egy OC-s VGA-ra. Azért választottam a Sapphire-tól az OC-s kiadást, ami nálam alapfeszültségen (1.138V) 1GHz-et megy hibátlanul, elég jól hűvösen tartva a gépházban. Nekem ez elég és nem kell tartanom hibáktól és jelentős degradálodástól.
-
törölt tag
Határértékeket és hozzá tartozó órajeleket is megoszthatnád. Egy VGA-nak 60-80fokon is hibátlanul kell müködnie. Gyengén legyártott csipet kifogva rövid ideig terhelve is előjöhetnek hibák. Az órajelcsökkentésért és a feszültségemelésért nem magyarázat a néhány fokos melegedés.
-
törölt tag
HD6850-et akartam írni, csak már elegem lett a cseszegetésből, ezért OFF
-
törölt tag
Itt olvastam a PH-s HD7850 (Barts) tesztet és abból indultam ki. Már én kérek elnézést... (de itt kezdték el javítani a shaderek párhuzamos munkavégzését és máshol is optimalizáltak a Sweet Spot irányelveket követve. Fejlődés az mégiscsak volt, de a teljesitménye nem követte)... A modorod már bőven átlépte a megengedhető szintet.
-
törölt tag
Már megint olyanokat írsz le tényként amiket én nem állitottam, csak kiragadsz részeket és azon kötekedsz. Milyen HD7850 4GB (mondjuk a HIS bevállalta magának) emlegetsz. Nekem nem futotta ennél jobbra, de nem is vennék, mert a következő szériából cserélhetek magamnak ennél erősebbet, amire többet raknak mint 2GB VRAM, mert az a belépő szintű gamer kártyákon lesz. 3GB vagy 4GB memóriával miért olyan hihetetlen a HD7850 utódja (HD8850 vagy HD9850).
-
törölt tag
válasz
katt777 #34197 üzenetére
HD4850 512MB GDDR3 memóriával és 60GB/s sávszélességgel már akkor kevés volt. FullHD játék még alapbeállitásokon sem volt elég minden esetben, élsimitást meg nem is használtam, mert a 2xAA is játszhatatlanná tette a sebességet. HD6850 1GB GDDR5 128GB/s sávszélességgel már játszható volt a FullHD élsimitás nélkül, vagy a GPU órajelét emeltem 840MHz-re, ahol a 2xAA élsimitást még elbirta. A HD7850 megint duplázott egyett a RAM-ok méretében, de a shaderek száma és a sávszélesség alig emelkedett. Minden magas beállitásokon és 2xAA (2xSMAA Crysis 3-ban) még vállalható, de növelve az élsimitást a GPU órajelét 950/1250MHz vagy magasabb értékre kell feltornásznom. A következő VGA-m 4GB VRAM-ot és magas 1200/1500MHz-es órajeleket fog alkalmazni.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #34178 üzenetére
A VGA gyártók nem igy gondolják (HIS Radeon HD7850 4GB), és befolyásolják az ipar szereplőit. Előre tekintve a Witcher 3 és a BF4 megelégedhet 2GB VRAM-on, de CrossFire-ben talán kevésnek bizonyulhat élsimitással és High texturával. Az, hogy most még nem érezzük szükségét azon véleményünk változhat.
-
törölt tag
A Gigabyte HD6850-el észlelt hibák után a Catalyst AMD Overdrive használatát inkább mellőztem, mégcsak be sem aktiválom. A HD6850 a Trixx-et használta, majd a HD7850-em az Afterburner beállitásait fogadta el.
-
törölt tag
Sapphire HD7850 OC videólejátszás (DXVA) és YouTube-os videók nézése közben emeli az órajelét 450MHz alapra és rövid időközönként 920MHz-re kiugrik (0.900 V-on), ami az alapértelmezett 3D-s órajele, mert egyébként 950/1250MHz-re állitottam az AB 3.0.0 beta11-ben. Unigine Valley tesztben rendesen 950MHz, 1.138V-on megy ingadozások nélkül. A Power Limit +0%-on van.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #33595 üzenetére
Gigabyte HD6850 BIOS-át kellett flash programmal átírnom a ventilátor túlpörgése miatt (75%-on sűvített). A Gigabyte gyári programot és rom fájlt adott, hogy a megvásárlás után még én szöszöljek vele... Frissítettem már VGA-t, alaplapot és DVD írót, asztali Pioneer DVD lejátszót és telefont (SE P1i - UIQ3), DE amig nem muszáj nem élek ezzel a lehetőséggel, ami veszélynek teszi ki az eszközöm és az idegi épségem.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #33587 üzenetére
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #33587 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #33577 üzenetére
Windows újrainditás után nem töltötte be a profilomat, amit manuálisan kellett kijelőlnöm. Ezek után a feszültségek nem váltottak vissza az alap 0.825V-ra, maradtak 1.138V-os értéken. Sapphire Trixx 4.6.0.
-
törölt tag
Az MSI Afterburner 3.00 beta10 végre jól kezeli a VGA-m 2D/3D órajeleit és feszültség értékeit (0.825V, 0.900V, 1.138V). Megszüntek a beragadó órajelek és feszültségek. Az órajelet emeltem és a feszülséget alapon hagytam. A ventilátor vezérlést is beszabályoztam. Most nem mennék bele bővebben, miért nem használtam a Catalyst Overdrive-ot.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #28232 üzenetére
A Catalyst 13.4 WHQL-re nekem a mimum FPS érték visszaesett, ezért a 13.5beta2-t használom. A GDDR5 órajeleket emelhetnéd 1250-1350 MHz-re, hogy a sávszélességed meglegyen a GPU 1100MHz-es teljesítményéhez. A TressFX teljesítményem nekem is javult, de tuning nélkül inkább nem használom.
-
törölt tag
válasz
lowzor #28205 üzenetére
A HD 7850-et az OC-s 925/1250-en tudnád tesztelni? Hasznosabb írás lenne...
A gyári stock 860/1200-as teszteket már elégszer lemérték a tesztoldalak. Megegyező órajelekkel való teszteknek is több hasznát vennénk, föleg újabb 13.3beta3 vagy 13.5beta2 Catalyst-al. Remélem elkészül az írás, majd meglesem.
-
törölt tag
Sapphire HD7850 OC-re létezik 950/1250 BIOS változat? A BIOS-t érdemes-e szerkesztenem az RBE programmal, és a kész BIOS biztonságosan flash-elhető? Sapphir Trixx a 4.6 verzióval sem tökéletes, nem állnak vissza a 2D-3D feszültségek. ASUS GPU Tweak az órajeleket nem állította vissza. A többivel meg... Ez a kártya nem volt egy remek választás, még jó hogy 920/1250 megvan.
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #10534 üzenetére
Itt PH-n is többen s(z)órakoznak a COD-os táborba. Szerintűk jó a grafikája, története (MW3 szintű). Otherworld is pozitiv kritikát dobott. Akkor az én készülékemben és a HD7850-ben lehet a hiba, mert nálam tré... MOHW is szebb képet mutat, 900-1400MB-os VRAM terhelés melett. Nem kell BF3 szerűen igényesnek lenni (de igen). Minimum Spec Ops The Line, Inversion, Darksiders 2) alapokat hozni kell és kész.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #8898 üzenetére
Örültem volna egy kicsit jobban kivitelezett tesztnek. Jónéhány ponton módosítva értékelhetőnek is tartanám.
-
törölt tag
válasz
seederking #8873 üzenetére
Mint írtam HD 7850-re elég, és még emelhetném is a GPU órajelét 1000MHz-re. A HD 7870 erősebb kártya (tőbb shader és órajel, sávszélessége is magasabb), ezért ide már nagyobb CPU teljesítmény szükséges, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a rendszer. Nekem 8GB 1600MHz-es DDR3-as RAM-om van a gépben (CL8-as), de ennél erősebb CPU-hoz gyorsabb memóriát is ajánlott használni.
-
törölt tag
válasz
Dealer95 #8835 üzenetére
Phenom II X4 970 BE alap órajelen, 3.5 GHz-en hajtva a HD7850-et. Tuningolt 3.8 GHz-es eredményem, hogy a minimum fps számok emelkedtek keveset, de a játékban nem sokat veszek észre az egészből. 4,2 GHz-en sem látok nagy esélyt gyorsulásra. Egy Phenom II X4 955 BE is elég lenne talán...
-
törölt tag
Asus GPU Tweak kitesztelve. Ez sem akart jól müködni. Ez a Sapphire egy ratyi, hogy ennyire le van fogva. 3D-ben az órajel 920MHz-ről 450MHz-re és a feszültség 1.138V-ról 0.900V-ra esik vissza, ingadozik (akár másodpercenként váltakozva). Szinte hihetetlen, hogy egy tuningprogram sem tud a power managementel összeférni. Hagyom magában...
-
törölt tag
Sapphire HD7850 2GB OC (Dual-X) és a tuningprogramokkal (Sapphire Trixx és MSI Afterburner) vagyok gondban. Az energiamenedzsment és a feszültség beállításaim nem férnek össze. 1.138V feszültség nem vált vissza 0.825V-ra (Trixx 4.4.0b). A GPU és RAM órajelek nem váltanak vissza (MSI AB). Trixx 4.3.0 és az Afterburner már okozott újrainditásos fagyást. Most egyiket sem használom, 920 - 1250 alapórajelekkel megyek (ASIC 76,2%). A ventik vezérlése és a 950 - 1250 (Elpida RAM-os) lenne a célkitüzésem alapfeszen.
-
törölt tag
válasz
kockaharcos #8631 üzenetére
Játékmenüben már minden beállítást végignéztem. Youtube videokon nem látszódott hiba, de játék közben viszont jó nálam is. Thanks.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Háztartási gépek
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest