- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz
ViiiiktorOC #815 üzenetére
Sajnos csak felszerelt állapotban van 1-2 kép, a folyamatról nem csináltam, tele van vele a tyúb. Hangja? Nos igen... nem is hallottam hogy megy, ezért az egyik ujjam bánta, 1 centis vágást csinált rajta a venti, ahogy alányúltam megnézni megy-e...
Szal hang zéró. Meg ugye fel sem pörög rendesen, max terhelésen is 30%-on jár.
Szente80: ha abból indulok ki, hogy a régebbi i5-öm után az SB i5 majdnem kétszeres fps-t hozott kb azonos órajelen, akkor lehet nem elég. De sajnos amd proccal nincs tapasztalatom.
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #813 üzenetére
óóóó értem. Akkor én hittem rosszul. Bocsi
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #810 üzenetére
Illetve nem értem a kérdést... Ez idáig benne voltál a témában
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #810 üzenetére
hűtő az Arctictól a 6990-hez.
-
deadwing
addikt
válasz
ViiiiktorOC #807 üzenetére
Nem szokásom bencselni. Mivel kell és hogyan?
Jah, game alatt ilyen 50-55 fok
Apone, prokxy: köszi! -
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #799 üzenetére
Hát elmondom. Nem ma jött meg, hanem csütörtökön. Hétfőre vártam, akkor kellett volna elutaznom, szerdáig vártam a megérkezésre, ami nem történt meg. Emiatt elhalasztottam az utazásom csütörtök reggelre, és akkor este meg is érkezett. Nade, mivel nem voltam pesten, meg kellett bíznom egy barátomat, hogy vegye már át a cuccot, mert hétfőn 24 órázom és kurvára nem bírom ki, ha kedden kell beszerelnem... Ezért Ma a melóhelyemen felmarkoltam a cuccot és be is szereltem. Kb ennyi a történet. Kb 1-2 óra múlva rakok fel képeket meg furmarkos eredményeket. Az én gyári hűtésemhez képest 30 fok-. Ennyit mondhatok most, de haverok várnak, szal most gém.
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #792 üzenetére
És 11.12 kata? Mert nekem az van.
Apone: hűtő még mindig nem jött meg. Tán gls kihagyta a mai szállítástEzt mondták pcgearben...
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #765 üzenetére
Fejlemény van AB ügyben. Feltettem a legújabb béta helyett a 2.1.0-t, azzal nincs fagyás!
-
deadwing
addikt
Pfú de elegem van már...
Felraktam az eddig 11.11 helyett a 12.3-at + CAP. Driver sweeper természetesen megvolt.
Azóta az első magom 450-en megy a 2. meg 830-on. Vramok fullon. 2D-ben!!
Mi a szar ez??? A fene egye má meg ezt a nyomorult amd-t hogy egyre rosszabb drivereket csinálnak, eszem megáll. Ki tudja, mit kell még tekergetnem, hogy jó legyen ez a kotla??Ja és 2. gpu furmark alatt meg se nyikkan...
-
deadwing
addikt
No ennek nem is hinnéd mennyire örülök
Berendeltem viszont egy ilyet. Ha ezzel jó lesz, majd jól meg is ráncigálom a bajszát
Csak azért voltam megijedve amúgy, mert game alatt sokszor csinált olyat hogy eltűnt a kép 1-2 másodpercre. Nem is tudom hány fokos lehetett akkor az a szerencsétlen gpu...
-
deadwing
addikt
Köszi, asszem jól jönne. Folytattam a csiszolást, de nem lett jobb semmivel. Arra gyanakszom, hogy mivel sokáig a gyári állapotában használtam, és valószínű 100 fok körül, nem lehet hogy megfőtt a GPU? Az okozhat ilyet, hogy indokolatlanul sok hőt termel ez a mag? Nem örülnék neki mondjuk, de nincs tapasztalatom...
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #770 üzenetére
6 rugó az aktív saffire. Eyefinityhez kell? Mert ha 1 monitorod van elég a passzív is.
A sírámaimra pedig a válaszok:
1. mag 450-en, a 2. 250-en megy alapból. Gondolom ez így rendben.
Elkezdtem síkba csiszolni, nos akkor derült ki mennyire pocsék az egész réz úgy ahogy van. Egyébként azért is gondoltam az újra pasztázást, mert game alatt highban egyre gyakrabban el-el tűnt a kép, sajnos nem monitoroztam a hőfokot, mert AB-vel fagyok. Szóval gondoltam, hogy túlmelegszik, ezért csinálja.
Szóval most itt tartok. Azt, hogy hogyan illeszkedik, nem lehet megnézni, mert a hűtő nincs külön a háztól.
Íme a gyönyörű fotó kb fél óra csiszolás után készült, erre aztán akárhogy is tekergetem, nem fog rendesen illeszkedni: -
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #767 üzenetére
Saffire-t kellett volna vegyél. Nekem azzal sosem volt baj.
-
deadwing
addikt
Tisztára depi lettem. Átpasztázás után a 2-es mag hőmérséklete maradt amilyen volt, de az 1-es mag még rosszabb lett sokkal. A 2-es mag 38, 1-es pedig 70 fok, nyugalmi állapotban. Szétszedtem újra. A pasztát elnézve kb a fele ért hozzá a maghoz, annyira sz@r ez a rézfelület, hogy elképesztő. Nyomtam több pasztát a szóban forgó helyekre, alig változott valami. 1-es mag 65 fok
Igaz a paszta nem ezüst, hanem olcsóbbik fajta, nade ennyit nem jelenthet, vagy mégis?
Megőrülök már... Mit tudok még tenni szerintetek? Mondjuk ezt a fajta hanyag mechanikai minőséget kizárt, hogy pasztával ki lehessen húzni az a gyanúm... Az is lehet baj, hogy túl sokat nyomtam rá vajon? Pls help -
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #761 üzenetére
Leszedtem mindent, először drivereket, utána tiltottam is, semmi változás. 20-30 perc után jön a fagyi.
dudzsi 762 A kártya 400W/db, elképzelhető, hogy 1200W jobb választás.
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #759 üzenetére
Ugyan tiltva nincs, de sosem használtam... Úgy is lehet gond?
Szerk: hülyeséget beszéltem, tiltom aztán kipróbálomMajd jövök a tapasztalattal, hátha érdekel valakit.
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #757 üzenetére
Háttérben is fagyaszt...
Realtek = pl alaplapi hálókártya? Van egy wifi adapter is a gépemben ami realtek még a lanon kívül. Nem használom semmire, kiveszem, és meglátjuk úgy. De a lan az kell... -
deadwing
addikt
Nem jár valaki hasonló cipőben mint én, miszerint MSI afterburner ha fut, akkor rendszeresen fagy a BC2? Nem a legújabb a katám, az AB viszont igen. Katát cseréljem-e?
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #741 üzenetére
Azt tudom, eddig eyefinityztem. De most csak 1 monitorom van
Pont ezért lennék kíváncsi a kölönbségre/elvre...
-
deadwing
addikt
Szerintetek mi a különbség játékok alatt a következő felállásokban, abban az esetben ha 1 monitort használok?
aktív DP-DVI átalakító
passzív DP-DVI átalakító
DVITeljesen mindegy, melyikkel használom vajon? Én különbséget nem nagyon látok ugyanis... A legjobban az aktív illetve passzív DP adapter közötti különbség érdekelne.
-
deadwing
addikt
Én azt mondom, nem kell ezt túllihegni. Nekem egy 750-es CM van, és el fog bírni még egy 6950-et a 6990 mellett. Jó, még nem próbáltam, de tuti menni fog.
Köszönhető az 1 ágas brutál 12V-os résznek. És itt a lényeg. Mert ki tudja, hogy a több ágas táp egyik-másik fele mennyire tudja amit kell? Csak az a baj, hogy kevés 1 ágas táp van 600W környékén. Viszont ha valaki talál ilyet -én nem néztem-, az vígan elvisz egy 6990-et + akármilyen procit akárhogy meghúzva, kiindulva abból, hogy a kártya 400-at eszik. Mi eszi meg a többit? 100-110 a procinak a többi meg elhanyagolható fogyasztás. Így is marad még 100W. Bocsi ha hosszú voltam, nemrég értem haza valahonnan...
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #683 üzenetére
Még az is lehet, hogy elviszi, feltéve ha a tápod 30-35 ampert le tud adni 12V-on. De ezt kétlem. Szal ha csak a wattokat nézzük, akkor elméletileg működhetne, de a gyakorlatban nem valószínű. Viszont egy próbát megér. Max lekapcsol.
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #667 üzenetére
A 6990 mellé. Hogy ne low-ban kelljen multizni végre már.
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #665 üzenetére
Ó nem, sosenem...
De ha lesz eladó 2G 6950-ed, dobj egy üzit!
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #609 üzenetére
Az az érdekes, hogy eyefinity módban mutatja mindkét magot, de amint átváltok 1 monitoros módba, a 2. mag eltűnik. Továbbá az első mag 15 fokkal melegebb, ezt is furcsállom eléggé. Igaz nem a legújabb kata van fent, 11.11 asszem, most nem tudom megnézni, meg az AB-t is lehet frissítenem kéne... Mindenesetre furcsa egy kicsit.
-
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #613 üzenetére
Vsync? Olyan egér latency keletkezik vele mint egy ház. Mindig és mindenhol. Engem rohadtul zavar, ezért sosem kapcsolom be.
És ezzel nem vagyok egyedül...
-
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #607 üzenetére
Remélem...
2 kérdésem lenne.
A 2. mag jellemzőit is mutatja neked az AB? Nekem csak 1 mag hőfokát jelzi ki...
Továbbá azt a profilt át tudnád nekem küldeni?
Megköszönném -
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #605 üzenetére
Akutyafáját.
No akkor ha lesz időm bepróbálom én is a dolgot -
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #603 üzenetére
Már el is felejtettem. A kapcsoló ezek szerint feszt is emel? Máskülönben nem értem.
-
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #600 üzenetére
Hát nemtom... Ha meg van rendesen támogatva procival a kártya, átkapcsolva game alatt simán felmegy 90 fok fölé. Én így inkább hagyom a tuningot és maradok a 6950 órajeleken... Az a 4-5 fps nem ér meg nekem +10 fokot.
-
deadwing
addikt
válasz
szab.tam #592 üzenetére
No erre kíváncsi lennék!
Mint ahogy minden tesztre ami érint... én is folyton tesztelgetek, pláne ha új hw érkezik a gépembe, ami mostanság elég gyakori. Igaz csak 2db játékkal szoktam, BF3 illetve elsősorban BFBC2.
Annyit fűznék még hozzá, hogy szerintem jobban járnál ha vennél még egy 22-es monitort, én a TV-vel nem szenvednék... 30 rugó környékén lehet venni újonnan Fujitsukat DVI-al.
Na de a lényeg, hogy szólj amint lesz publikálni valód! -
deadwing
addikt
válasz
szab.tam #587 üzenetére
Ezt mondjuk nagyon nem értem, hogy leütöm az entert és már akkor megjelenik egy válasz a hozzászólásomra amit akkor írtam meg. Lehet túl sok dr WHO-t nézek, de ez akkor is durva. És nem is ittam sokat... Na de hogy ON legyek, nekem vagy egy miniDP - DP átalakítóm amit boltban 1500-ért kapsz minimum. 1k-ért elviheted ha esetleg kell.
szerk:
szab.tam: amikor vettem 2db 6970 volt CF-ben. És tévesen vettem a sima dp-s active kábelt. Gondolhatod, nem nagyon örültem, mikor hazajöttem a kocsmából és nem tudtam bedugni a sima DP-t a kariba...Kellett várnom 1 napot amíg megoldottam egy újabb átalakító kábellel a dolgot. Ez működött is, de mint előbb írtam, nincs szükségem 2-re.
-
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #575 üzenetére
Értem, köszi! Egyelőre egyébként mindegy, mert jelenleg nincs pénz másik karira, de majd jövőre lehet beszerzek mellé akkor egy 1 magosat
-
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #573 üzenetére
Köszi! Ezt majd holnap megnézem. Csak annyit fűznék hozzá addig is, hogy a 6990 egyedül nem CF, hiába 2 gpu. Teljesen más az elv. Most viszont alszok...
-
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #570 üzenetére
Igen, én is láttam 1 azaz egy darab olyan tesztet, ahol 6990 CFX ment, de annyi fps-el amit szerintem egy szimpla 6970 tudna. Crysis 1, 40 fps-el...
Tiszta vicc volt az egész, a faszi nem is értem miért rakta ki. Pls küldj nekem linkeket ahol az eyefinity cfx mellett megy. 1-2 elég lenne. Egyébként Nakosnál sem ment együtt a 2 kártya tudtommal, de én már kezdek teljesen összezavarodni a kérdést illetően...
-
deadwing
addikt
Ez a jelenség nekem 6970CF esetében is fennállt. Írtam is erről a fórumba elég sokat, meg még veled is beszéltünk erről priviben
Akkor az alaplapra gondoltam, hogy amiatt. Megoldás nem született. Ezért vettem a 6990-et. Ezek szerint kijelenthető, hogy eyefinity esetében semmiféle CF nem megy?! Mert nagyon úgy tűnik. Megette a fene akkor
Pont az eyefinity indokolná a CF-et, erre pont az nem jó. Ez azért elég gáz.
Milyen lappal próbáltad egyébként? -
deadwing
addikt
Köszi Urak a válaszokat
Annyit sikerült kiderítenem, hogy max 5% a különbség a 16x javára /1 kártyával/, ami elhanyagolható. 2 kártya esetében meg lehet még ennyi sem lenne a különbség, mert lehet, hogy a szandi nem tudná meghajtani mind a 2db 16x buszt rendesen, hiába az NF200. Igaz, ez csak tipp, és annak ellenére, hogy 2 kártyás tesztet nem találtam, mégis megnyugtattam magam, hogy nem kell kidobálnom a pénzt egy 80 ezres lapra
Jó lesz az a 8x pcie. -
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #558 üzenetére
Igen, úgy nekem is penge
De hát elköteleztem magam a 3 monitornak, ami bizony ilyen dolgokkal jár, sajnos. A 2*6990 akkor ezek szerint konkrétan pénz kidobás? Próbálok művelődni ezzel kapcsolatban, de ha tud valaki konkrét oldalt ami ezzel kapcsolatos, az kérem ne tartsa magában a linket
-
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #556 üzenetére
Pl arra, hogy eyefinityben is tudjak low felbontás felett is játszani bármivel
Azért egy BF3, sőt a BC2 is dx11 alatt megeszi a kártyát már mediumon is, ekkora felbontás mellett! -
deadwing
addikt
Szerintetek ha a későbbiekben 6990 CF-en gondolkodnék, vajon mennyire lenne kisebb a sebessége a kariknak 8x slotokban? Csak mert lehet nem sok "kedvem" lesz 2x16x lapot venni... 6950-nél ez gondolom nem nagy probléma /pár % veszteség/, de a 6990-nek nem lehet, hogy nagyobb sebességű busz dukálna?
-
deadwing
addikt
Hm. A 11.11-ben benne van a CAP is újabban. Egyéni telepítésnél ki lehet azt is választani...
És az openCL drivert is feltüntetik a release notesben. Persze ugyanúgy nem aktív -
deadwing
addikt
Már csinálom is, köszi nektek
-
deadwing
addikt
És hurrá
Tökéletesen működik az általad felvázolt megoldással
Driver sweepert azért nem is próbáltam mert nekem régebben valamiért nem szedte ki az összes registry bejegyzést nekem. De hálistennek, most jó lett
11.9+CAP4.
Tényleg, a 11.10-hez kell felrakni külön CAP-ot? Csak mert nem találtam hozzá.
Vagy azt tényleg jobb hanyagolni?
Node, köszi a segítségetGombcomp: igen, a gép kikapcsolt állapotában kapcsolok
-
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #512 üzenetére
Sőt... Azt hittem az evga precision kavart be, de nem.
Leszedtem a francba.
Most a helyzet a következő:
Kapcsoló 1-es állás /kártya tápcsatija felé/: 2*880MHz és 2*1250 a vram. Ez így jó is.
Kapcsoló 2-es állás /kártya kimenetei felé/: 2*880MHZ ??? 1250 és 1375 a 2 vram.
Hol itt a gyári bios a 2*830-al? Meg mi ez a ram eltérés??
Hibás a kártyám?
11.10 csinálhat vajon ilyet? Mert ha igen, akkor azonnal leszedem.Szerk.:
Én amúgy úgy tudtam, hogy openCL már amd-n is elérhető. Sőt, a 6950@70-es kártyákon ott virított a pipa GPU-z alatt. Szal ezért nem értem. -
deadwing
addikt
Sziasztok Urak!
Mit gondoltok arról, hogy egy Asus 6990-nél gpuz alatt az openCL nem engedélyezett? Ez normális ennél a kártyánál, vagy valami nem oké nálam szerintetek?
6970CF-ben ott volt a pipa ugyanis. És kicsivel lassabbnak is érzem a kártyát. /nem játékkal tesztelem/
Továbbá az egyik mem clock 1250, a másik meg 1375. Defaultból így indul el...
Ezt se nagyon értem.
Valaki okítson már ki pls, mert nem igazán van tapasztalatom, kb 1 hetes a kártya
11.10 van fent. 64 bit.
Remélem nem az lesz a válasz, hogy downgradeljem 11.9-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Diablo IV
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gitáros topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BOINC: compute for science
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest