- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
ittakary #25306 üzenetére
? mi van?
a Q6600 ha a tunningolot is beleszámoljuk kábé phenom2 szint
és ugye láttad a tesztben te is hogy full HD alatt az is csak lógatja a lábát(mint kábé minden proci)
szerintem felcserélted véletlenül a dolgokat összekeverted
nézd a grafikát alapvetően a videókaresz számolja ki, elsődleges a videókártya, utána Ramok és CPU azok inkább másolagosak játékélmény szempontjából(ha ninc
-
Remus389
veterán
válasz
ittakary #25302 üzenetére
míg a CPU majd megszakadna a rengeteg feladattól, addig a VGA csak a lábát lógatná... full HD-ban ez nem igaza pirosat kell nézni
hogyhogy nem még az AMD x4 is ugyanannyit ad mint a szuper hiper giga mega Sandy EX, tök egyforma
pont fordítva, a CPU lógatja a lábikóját, és a videokareszra hárul a brutális grafika megrajzolása
1280*1024-ben meg szerintem tökmindegy
vagy azt akarod hogy fizessen ő is
-
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #25198 üzenetére
igen a ket giga ram lehet a leggyengebb lancszem
elsonek vennek bele 4 giga ramot, arban az a legkevesebb
kiprobalni a jatekot javult-e
utana erdemes a videokartyat cserelni es akkor mar jobb lesz sokkal tutira
bf3 eseten eros vga limitem volt full hdban, ha bf3-ra kell
tehat elsosorban ram(4 giga ma mar alap) es videokaresz
ha marad elvernivalo zseton akkor lehet erosebb procira is kolteni
butasag jatekra eros proci+gyenge videokartya kombo, a gyenge proci+eros videokartya a jo(nyilvan ha nincs eleg zseton)
-
Remus389
veterán
válasz
JAckass6 #25195 üzenetére
nekem egy ketmagos E5200 3.6ghz-re huzva mellett van
en full HD felbontas mellett hasznalom, oda tulajdonkeppen eleg hiszen vga limit van(magyarul a videokartya jobban van leterhelve mint a processzor)
a supreme commander 2, az Assassins creeed brotherhood, a modern warfare 3, a dirt 3, battlefield 3
ezeket jatszottam es mind kifogastalanul futott az 5850-esen
van olyan jatek is ami profital a negymagbol full hd felbontas mellett is, ilyen a gta4, tehat ahhoz celszeru gepet is fejleszteni
legjobb ha kiprobalod, es ha kevesnek erzed alatta a gepet fejlessz
-
Remus389
veterán
nagyon jól fut a modern warfare az 5850-esen
full HD-ba maxon
szerintem jobb mint a BF3
-
Remus389
veterán
elképzelhető hogy négymagosom lesz
egy Q9400 személyében, baráti áron kapom, jövő hét elején
úgyhogy saját szememmel fogok meggyőződni hogy mennyire volt igazam
a kiváncsiság hajt, meg időnként nem árt frissíteni a gépet, pláne ha van egy jó ajánlat
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24861 üzenetére
hát akkor úgy tűnik nálad nem gömbölyű valami, nálam pont hogy gömbölyű
meg kicsit fejlettebb lap(P45) nem egy elavult p965 mint a tied! húha most el kell hogy pityeredjek vagy mi? hány éves vagy?most jól megmondtad a gonosz bácsinak, nekem
egyébként lehet azért mert a 965 chipseten csak PCI-E 1.0 a P45-ön pedig 2.0 van lehet, bár az enyém 1x16 a P45-ön meg 2*X8 de 2.0
lehet ez kavar be
tökmindegy, fps-ben szerintem nincs nagy eltérés, az a lényeg hogy mennyit ad a gép, nem az ilyen túlteoretizált b@romságok amivel traktálsz
kit érdekel hogy nálam 99%-on jár nálad csak 93%-on, valami gixer van nálad
cpu limit pedig nincs azt már bebizonyítottam
-
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #24848 üzenetére
igen, de olyan nincs ami grafikonon mutatja?
hisz ha benyomom félórára kijelzi a minimum fps-t, de az valószínűleg a pálya legelején méri(mikor még picit tölt) tehát semmit se ér
olyan kell ami grafikusan mutatja mint egy e.k.g., tudom hogy van ilyen csak melyik? nem tudjátok? félórás BF3 tesztet szeretnék nyomni
-
Remus389
veterán
nem tud valaki olyan progit mondani ami grafikonszerűen méri az fps-t?
és pontosan?
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24812 üzenetére
szerintem az lehet a magyarazat hogy vagy valami teljesen mas jatekot mert le ami nem hasznalja ki(erre utal hogy meg jobban is hajtottam)
azt hiszem az lenne a korrekt ha ugyanazt a palyat es ugyanazt a jatekot nezi, igy neki is kijon a 99%
de kulonben nem ez szamit hanem az fps, fpst kene merni grafikonosan 4 mag vs 2 mag, a dirt3 full hd benchmark pl nem tamasztja ala hogy 2 magnal kisebb a min fps, ahogy szerintem a fraps se esik le drasztikusabban
vegig kene jatszani a bf3-ban egy palyat vegig monitorozni es ott is ki fog jonni az ami a dirt3 benchmarknal, hogy nincs kulonbseg, vagy van de minimalis a negymagos javara
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24811 üzenetére
erdekes
ez eleg hihetetlen, hogy nalam jobban mukodik
vaaaagy esetleg... na nem feltetelezek rolad ilyet
-
Remus389
veterán
válasz
Gerisz #24792 üzenetére
Én E8400-at cseréltem 2500K-ra tavasszal és ha nem mérem nem veszek észre semmit
vs.
az ember nem is tudja kinek higgyjen
mondjuk a 2500K egyszálon is jóval erősebb mint egy AMD vagy egy régi Intel
még arra lennék kiváncsi hogy Full HD alatt BF3-ban hogy alakulnak a min FPS-ek, állítólag néha nagyon lezuhan ha csak kétmagos, pl robbantásnál(bár a fraps nem jelzett nekem ilyesmit, illetve esett de annyira nem)
nincs olyan fps mérő program ami grafikonszerűen mér? és akkor végigjátszanánk egy adott pályát és gyönyörűen jelezné
van valakinek ehhez kedve?
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24783 üzenetére
én amit állítottam, azt tartom
de Full HD-ra vonatkozik, nem mondtam hogy 1440-ben vagy az alatt is gpu limit van(az esetek nagy részében persze)
neked azért jobb az eredményed mert kétségtelen erősebb processzorod van, és a dirt3 elég jól kihasználja már a 4 magot, tehát kijön a plusz
full hd alatt a videokaresz izzad, így ha veszel egy full hd-s monitort a videokareszod fog izzadni, és nem a cpu, tehát nem lesz előnyöd(hasonló lesz az eredményed mint az előző posztomban nekem vagy mint neki)
Full HD esetén vesd össze a kettőt, nem úgy az igazságos? De mert én full Hd alatt játszom és eszembe sincs lejjebb venni a felbontást
egyébként DX11-be tolod?
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24779 üzenetére
de nem igazságos, mert nem full HD alatt történt, full HD alatt gpu limitál
visszakerestem [link]
nos lefutattam a tesztet mindent maxon, még 8XMSAA-t is ráraktam(lehet ő csak 4xMSAA-t rakott)
az ő gépe négymagos 3,4 ghz-es Phenom2 X4, 4 giga ram, 5850 alapon
neki:
725/1000 Reference deafult:
A. fps: 48.69
M. fps: 40.84az enyém 3,6 ghz p. dual core, 4 giga ram, 5850 alapon
[link]nekem:
A. fps: 46.77
M. fps: 38.10alapvetően annyi a különbség hogy neki 4 magos, több a cache-je, tehát viszonylag igazságos a meccs, a +2 mag előnye van csak
látható hogy nincs se minimum fpsben sem átlag fps-ben semmilyen érdemleges eltérés, az a -2 fps(minimumban és átlagban) akár amiatt is lehetett mert én 8XMSAA-val teszteltem
és nem igaz hogy olyan hűde alacsony a minimum fps, azért mert kétmagos
és egyébként is win7 alatt tesztelsz?
de ha ez a +2 fps a négy mag "hozománya", akkor nevetek
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24774 üzenetére
ez annyira nem mérvadó hisz full HD alatt megnő az erősebb processzor előnye, 1440-ben cpu+gpu vegyes limit van valószínűleg
na lefutattam, 1440x900, ultra preset(magának beállította high és ultra keveréket), 8 MSAA
így jó?
cpu 3,6ghz-en(12x300), memóriákat nem tunningoltam(mert geil value és nem bírják), GPU 800/1080(igazad van ez nem alap, így lett felejtve, ha akarod lefutatom alapon is)
55 fps
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24769 üzenetére
jó akkor mérjük le grafikonokkal
már csak ezt a tabut kell megdönteni
van olyan monitoring program ami fps-t mér ki grafikonnal
ha nincs több FPS, akkor biztos a minimum fps a több, beztos
Grave444: OK, pill, de melyiket? rég játszottam vele, mintha több benchmark lenne
illetve a vga legyen alapon?
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24766 üzenetére
miért is? ki tesztelt itt multit? single playerről volt szó
felállhatsz ötös! ferdítésből
ricshard444: kérdés ki él tévhitekkel, én elfogadnám ha úgy lenne hogy a 4 mag hatalmas Boost-ot ad, de hát kipróbáltuk, leteszteltük és nem. Engem nem érdekel ha úgy van, de ha nálatok sincs több fps, akkor kinek van igaza?
-
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24764 üzenetére
a cpu limit/bf3 dologban nekem volt igazam(meg a gpu kihasználtságban), csak azután mondok majd ilyet ha az illető(k) is mond(anak) nekem hasonlót
de cserébe hazugnak neveztek, meg meghamisítottam az eredményeket, úgyhogy várhatod...
egyébként visszaolvasván a négymagos/négyszálas kollégáknak(amit itt korábban közzétettek) sincs több FPS-ük sem dirt3ban sem BF3-ben mint nekem(hogy is lehetne erős gpu limit mellett), tehát egyelőre nekem áll a zászló
ennyi
-
Remus389
veterán
válasz
Rico45 #24761 üzenetére
én az Ivy Bridge-re hajtok, bulldozer felejtős
azt jövőre megveszem, oszt elleszek vele évekig
22 nm fincsi, remélem egy 6 ghz-t ki lehet belőle szedni
nagy ugrás lesz
nekem nincs gondom ezzel se, talán mert full HD-ba játszok, ahol a videokareszom dolgozik legfőképp
a másik dolog a netezés arra meg sok is
-
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #24757 üzenetére
csak bemeséli magának, én is ezt mondanám ha kiadok egy finom summát
de nem volt igazatok, láthatod nincs cpu limit, milyen bizonyítékot kérsz? és a GPU is 97-99%-on pörgött
ez elég hihetetlen mi?
fent van a dirt3 tolhatok egy benchmarkot és te is tolhatsz, kiváncsi vagyok, csak mond meg melyiket és milyen beállítással
aztán ne szomorodj el ha csak 2 fps-el leszel gyorsabb
Full HD-ban az esetek 90-95%-ában VGA limit van, legalábbis 5850 esetén
van pár játék amit direkt úgy írtak meg pl a GTA4 ahol jól jön a négy mag és mesterséges cpu limit van, de pl dirt3 és bf3 esetén tökmind1 mi van alatta, annyira leterheli a videókareszt hogy lehet akár 20 ghz-es 60 magos is
-
Remus389
veterán
válasz
X Factor #24755 üzenetére
Nem próbáltad még mással, így nem tudod mi a különbség... biztos gyorsabban konvertál videót, de én ritkán konvertálok és játékról beszélünk
arről volt szó, arról volt szó hogy azt állítják Full HD alatt nagyon sok múlik a procin(ezesetben BF3 alatt, de más esetekben is)
ezt tudtam hogy nem hisz nem 800*600 low-on játszik az ember, hanem full HD-ba ahol a videokártya terhelődik
azt mondták nekem felesleges tunningolni a videokareszt mert az E5200-ba csak 2 MB a cache és nem 6 MB és ez rendkívűl visszafogja az egész játékot(ez tudom hogy nevetséges)
mondjuk az már valószerűbb ha azt mondják hogy mert csak kétmagos
tehát cpu limit van szerintük, nos levettem a felbontást és meglódult a játék, tehát nincs semmilyen cpu limit, a korlátozó rész a videokártya, egyszerűen le van terhelve és hiába adnék alá gyorsabb cpu-t nem tudja attól még gyorsabban kirajzolni a grafikát
.
leveszem a felbontást gyorsul a gém: konklúzió: játékra videókártyát, videokonvertálásra processzort ennyi[link][link][link][link][link] -
Remus389
veterán
válasz
h1n1_900 #24750 üzenetére
milyen erdekes
valtozatlan jatekbeallitasok mellett levettem a felbontast full hd-rol 1366*768-ra
talaljatok ki mennyi lett az fps a gyengusz E5200-zal
megsugom nott, nem is keveset
nincs itt semmilyen cpu limit, ahogy a legtobb jatekban full hd eseten
nem a procin mulik, hanem a videokartyan...
droidmester: nem ez szamit, hanem a jatekelmeny es az fps, talan nem is er sokat ez a mericskeles(vagy ahogy te nezed)
-
Remus389
veterán
válasz
dark_hmz #24747 üzenetére
faj nekik az igazsag
mondjuk ehhez jo nagy kockanak kell lenni
de logikus a full hd miatt foleg a vga-n van terheles, nem tudom ezt miert nem lehet elhinni
1024*768-ban low-on jatszanank ott szamitana a cpu akkor az en gepem 200 fpst az ovek 350 fpst dobna ennyi
igy viszont hasonlo fps-eket kapunk mert a videokaresz csak 40-50 fpst izzad ki, ergo semmivel, vagy alig gyorsab nekik a jatek
semmi gond nincsen a ketmagos core2-essekkel full hd alatt
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24744 üzenetére
nem tudom sirjak vagy nevessek
ezt az igazam elismeresenek tudom be, mert a kozolt adatok valosak(en 100% tudom)
az hogy hazugnak tartasz az a te nyomorod
tevedni emberi dolog ez a masik
de kuldhetek screenshotokat medium vagy low beallitasokkal, 60-70 fps-el, meg akkoris cpu limitnek hiszed?
-
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #24741 üzenetére
ezt dobta a gép, nem tehetek róla
vagy azt hiszed olyan gyerekes vagyok hogy átirogattam
ismerem ezt a fajta embert, ha nincs igaza hazugnak mondja a másikat
, nem szép
egyébként meg játszottam, mobilról küldtem el az előző hszt, mikor épp töltött(sőt, össze is vetheted a loggolás idejével a hsz-em idejét ha nem hiszed, ha hazugnak mondasz)
jah most látom hogy ebbe benne van a 725/1000 illetve a 850/1100 tunningbeállítás is
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24737 üzenetére
ráhibáztál, végig 99%-on van(amikor nullán akkor értelemszerűen a windowsba vagyok vagy a menübe, még mielőtt belémköttök, nem vagyok profi ebben)
elég nehéz részen vagyok így sokszor meghaltam, értelemszerűen ott ingadozik
egyébként ajánlom figyelembe ezt (alalpon)[link]
és ezekhez képest mennyit gyorsult VGA tunninggal(900/1200)
[link][link][link][link]bőven játszható, látható hogy nincs cpu limit, hisz gyorsul rendesen a játék
és ajánlom ezt is, mások már belátták igazam, csak te makacskodsz[link][link][link]
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24729 üzenetére
pil most jatszok
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24725 üzenetére
nincs igazad mert vga tunninggal gyorsult
eddig olyan 35 fps-t dobott, alap orajelen a karesz, vga tunninggal 40-45 fps ugyanott
tehat a valos teszt tobbet er, na latod, latod ...
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24720 üzenetére
na elkészült, hogyaqn tudom feltölteni? mondj egy jó helyet, mert eddig csak kepeket töltöttem fel
negyedóra játék után
ha jól olvasom ki, 92-96%-on jártak a magok terhelés alatt, tehát jól ki vannak használva
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24720 üzenetére
OK
Csak nehogy seggre ülj majd ha 90-100.% on látod végig a CPU-t! a GPU meg nem lesz végig 99.% on! erre szokták mondani ne igyál előre a medve bőrére, nem vagy elég bölcs még látom
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24523 üzenetére
csinálnék akkor az E5200-zal (3,6 ghz-en) 4Giga rammal(alapon) és 5850(900/1200-on) BF3 tesztet hogy bebizonyítsam VGA limit van
az a kérdésem hogyan kell loggolni AIDA64-ben, mert nem tudom mit kell nyomni
-
Remus389
veterán
válasz
belaazallat #24617 üzenetére
11.10
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #24531 üzenetére
allitsd siman ultrara a grafikat
azt kesz, ne customra, hanem ultrara(asszem 4*AA lesz)
catalystben minden alap, kiveve az orajelek
a proci meg jarjon 3.2 ghz-en, talan akkor lesz olyan eros mint az E5200 3.6 ghz-en(vagy ahogy gondolod)
egyebkent nezzetek meg a prohardveres processorteszteket pl amit linkeltem, ok is 5850-est hasznalnak, es jatekok alatt full hd-ban nincs igazi fps elteres(1-3% elteres neha), akar AMD, akar ketmagos, akar i7...
dirt3-ban sem, metroban sem
-
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #24525 üzenetére
dirt 3 maxon volt 45-50 Fps tehat nem volt tobb opcio
avp detto maxon
na mindegy most bf3-rol volt szo, hogy ott szamitana-e egy negymagos cpu full hd-ban, szerintem kicsit jobb de sokat nem szamit,
a grafikon csaloka hisz gtx 590-rol van szo(ferditesz), 5850 eseten attol meg vga limit van, rakd be a keresobe hogy dirt3 a forumba, kijon hogy a tobbieknek sem volt tobb fps-uk pedig negymagos volt alatta
egyebkent lessetek meg ezt: az i5 650 ketmagos(igaz HT-vel 4, de akkoris joval harmatosabb), es nezzetek meg full hd-ban tok egyformak a procik teljesitmenye
m.prohardver.hu/teszt/intel_sandy_bridge_teszt/jatekok.html
kell ennel tobb bizonyitek? nem 800*600-ba jatszok hogy kijojjon a cpu limit -
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24523 üzenetére
rendben valoszinu holnaputan, nem vagyok otthon
leirom az orajeleket, a driver verziot, a konfigot a felbontast, a palyat is(itt ugye tisztesseg is kell mert talan van elteres palyankent is)
aztan akinek ugyanugy 5850ese van de valami negymagos alatta meg fog lepodni hogy nem akkora a kulonbseg mint hiszi, sot az is lehet egesz minimalis lesz a vga limit miatt
egyebkent el is kezdheted, gondolom negymagosod van 5850-el, korabbi hsz-omban van egy beallitas ugy futtasd(maximalishoz kozeli), 900/1100 legyen a karesz, a proci pedig 3.2 ghz-en mondjuk(hisz mas architektura)
es azon a sotet palyan
ebbol mar leszurheto valami
-
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #24521 üzenetére
nem azt vonom ketsegbe hogy gyorsult, mert ha kihasznalja akkor nyilvan(ha nem vga limit van ami azert ritka full hdban)
azt vonom ketsegbe hogy megeri-e, tehat hiaba gyorsul ha a ketmagos is helytall(ezekben a bizonyos esetekben)
olyat meg nem hallottam hogy valaki panaszkodott volna az E8500-asara hogy szaggatnak a jatekok full hd alatt
hiaba mert ki kulonbseget
a masik pedig egy emberi oldal, ha mar kiadott penzt meg kell magyaraznia maganak hogy igenis megerte (gyorsult)
-
Remus389
veterán
válasz
Bogyó bá' #24518 üzenetére
na ez az a gepem 3-5 eves alkatreszekbol all
tehat nem uj
most felturboztam egy ati 5850-el es egy ips dell monitorral, ennyi
es szepen viszi a legujabb jatekokat is
lehet ha i7es es ddr3 lenne alatta talan kimerheto lenne bizonyos jatekoknal esetekben nemileg tobb fps, de legtobbszor elegendo a wolfi is
-
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #24516 üzenetére
ez OK, csak...
1. lathato hogy a ketmagosok is helytallnak, 50+ fps az mar igen jo, es eleg
2. a ketmagos olcso, kevesebbet fogyaszt
3. azert a legtobb jatek nem ilyen, hogy ennyire szepen kihasznalja a plusz magokat
a dirt3-al kaptam en is kb 45-50 fpst, nem rohantam a boltba negymagosert, sot 5850es lehet nem is gyorsult volna, mert vga limites (mert gyengebb mint a gtx 590)
egy atlagembernek mint nekem boven eleg egy ketmagos, 50 fps-t tud dirt3ban maxon full hdba, nem fogok azert szazezret kiadni hogy 80 legyen az fps
egyebkent nincs cpu limitem, mert visszakeresve dirt 3 benchmarkra 5850-el es i7-el, nem volt tobb 50 fpsnel
nincs igazad, hiaba raksz 5850 ala jobbat
persze az ati 6990 / gtx 590 az mas
-
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #24508 üzenetére
dirt3 fent van deus ex fent van es ugye a bf3
dirt3-nak van benchmarkja, az annyira jol futott hogy meg a cpu tunningjara se volt szukseg
talan 48 fps-t dobott, de maxon full hdba vga alapon
a minimum meg 42 fps korul
nyakamat nem teszem ra mert nem gep elott ulok
miert akkor ezek szerint egy i7es gep 80 fps atlagot ad? kotve hiszem
van egy alapveto mentalitas elteres koztunk, nekem ha egy jatek jol fut akkor letojom hany fps
pl a avp-nel nem is volt szuksegem semmilyen tunningra mert tok smuth volt, nem is mericskeltem vagy tunningoltam, lattam hogy lefolyik a kepernyorol annyira smuth, hat jatszottam, dirt3 ugyanez
bf3-nal kell tunningolni, hat tunningolok, ennyi, ezert se derult ki eddig mit tud a vga-m, mert alapon is gyors volt hat hanyagoltam a tunningjat mert minek?
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24507 üzenetére
akkor az 1%-ba pottyantam
mondom sokat nem teszteltem catalyst szerint atment, jatek alatt se volt gond(nem lepett ki, nem fagyott), szerintem ez stabilnak mondhato
ugye csak bf3al probaltam mint mondtam, de megerte hisz szepen gyorsult, illetve visszapakolhattam a motion blurt es az AA-t, es meg igy is mintha smoothabb lett volna
-
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #24505 üzenetére
fenyvesen vagyok epp egy padon galaxy s-rol
nincs bf3-nak benchmarkja?
osszehasonlithatjuk de azonos beallitasokkal, azonos driverrel, azonos vga orajelen(850/1100?),full hdba
nem lesz egetvero kulonbseg a javadra lefogadom, lesz nemi elonyod de nem nagy...
jatekra videokartya ami szamit alapvetoen, foleg full hd-ba
a korites legyen legalabb 2magos es 4 giga ram, de alapvetien nem ezen mulik
a videokareszom veget meg nem talaltam meg, tonkretenni nem szeretnem, megnezem alapfeszen mit tudnak a ramok es a gpu
talan a gpunak adok egy kis egeszseges feszt, szerintem van ebbe egy giga, a ramok is biztosan tobbet tudnak mint 1100
-
Remus389
veterán
asus direct cu 5850, 2011 marciusi gyartasu
alaporajeles tehat nem gyarilag tunningolt
33 ezerert vettem a nyaron
catalystba beallitottam 900/1100 mhz-et, feszkokhoz nem nyultam, azt se tudom hol kell, es meg se kottyant neki, nincs kitesztelve de bf3 eseten nem volt baja es a catalyst orajel ellenorzesen is atment
es ez meg nem az alapfeszes tunning vege, hisz ido hianyaban ezt a 900/1100-at probalgattam csak, majd ha hazaertem megyek feljebb is 920-940
laza
-
-
Remus389
veterán
válasz
Repsol600 #24494 üzenetére
nekem is asus direct cu-m van
eloszor beallitottam 850/1050-et, catalyst teszten atment
gondoltam legyen 900/1100 atment a teszten es bf3 alatt is jol mukodott, a jatek is szepen gyorsult(BF3)
alapfeszen!
tobb idom nem volt, de azert eleg laza karesz
ventifordulatot feltekertem 80%-ra, biztos ami biztos, fulessel jatszottam tehat nem zavart
szerintem alapfeszen is van meg benne tartalek
szerintem van ebbe 1 ghz is + fesszel(de minek? igy is minden zsirul fut)
szerintem eloszor ne adj neki feszt hanem csak az orajelet emeld es ott keresd meg a hatarait
aztan ha kell meg +50-100mhz(minek?), akkor szorakozz a plusz fesszel
de szerintem felesleges(ami 900mhzen szaggat az 1 gigan is) illetve veszelyes a plusz fesz szerintem, ha megis akkor az asus programmal csinald, az csak nem b*ssza el
-
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #24491 üzenetére
azert csinal screenshotokat is
high-on megnezem en is, biztos lesz nekem is annyi hisz ezt-azt levettem(pl motion blur, anti aliasing), probalgattam es szepen gyorsult erzesre
tehat szo sincs arrol hogy cpu korlatozna, vga limitem van
40+ fps meglesz highon nekem is(ugye ultra high customon vagyok)
Balcsin vagyok tehat nem ma
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24487 üzenetére
ollie cikkenek jobban hiszek, ott nincs ilyen kulonbseg crysis alatt, radasul 2 mega cache van ott
ott a grafikon, pont. a tenyekkel ne vitatkozz
lehet hogy 50 fps-e volt, de nem mindegy melyik palyan es pontosan milyen beallitasokkal
nekem is vab 50 fps-em ha a videokartyat kevesbe terhelem(ha visszaveszek a grafikabol, ugye a grafikat nem a cpu szamolja)
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24481 üzenetére
ez erdekes es volt is errol teszt hogy a tobb cache szinte semennyit se szamit(ollie cikke logout.hu)
c2duo eseten
az e8000 legfeljebb a magasabb orajelnek koszonheti elonyet
keress ra a cikkre
a 6 mega cache parasztvakitas
logout.hu/cikk/intel_gyorsitotar_csata/teljes.html
tessek, ez neked nagy kulonbseg? a kozepso ket grafikon, ez egetvero?
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #24474 üzenetére
a cache nem szamit annyira ez butasag
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
ricshard444 #24462 üzenetére
miert?
nalad nem fut ilyen jol?
1. nekem jatekra van optimalizalva a win7-esem
2. a legujabb hotfixes driverem van fent
szerintem nalad a fenti ket pont kozul nem stimmel valami
most megyek ket napra balcsira de utana lemerem az fpst
egyebkent full hd-ba
-
Remus389
veterán
nálam kétmagos E5200-zal(3,6 ghz), 4 giga ramm, 5850 @900/1100mhz
minden ultrán egész szépen elfut a BF3, FPS-t nem mértem de smooth
-
Remus389
veterán
hi bf3-at melyik driverrel erdemes tolni?
-
Remus389
veterán
5850-en Atin hogy fut full HD-ba a gém?
a BF3
-
Remus389
veterán
válasz
Sandrew #23804 üzenetére
én azt mondom refkaresz+aftermarket hűtőt nem érdemes(csak ha szeretsz gányolni), de kockázatos
legjobb inkább picit drágábban egy gyárilag rendes hűtésűt venni(Sapphie vaporx, Asus DirectCu stb... minden gyárnak van nagybordás hűtős karesza tudtommal)
és ez is elég, hiába nagyobb a zalman 30%-al, ez is lehűti annyira amennyire kell, ráadásul halkabban, és még 10K-t se végsz ki az ablakon és nem veszélyezteted a kártyád épségét
-
Remus389
veterán
válasz
Sandrew #23801 üzenetére
Zalmant én sem szeretem, a márkaneve jó, de hangosak a zalmanok
mondjuk nekem procihűtőm volt tőlük, de Zalmant ne, túlárazott és hangos
különben is mi a fenének ha egy ilyen kareszod van[link]
tiszta halk és piszkálni sem kell
proci hűtőm meg Asus Silent Knight leszabályozva
mind2 alig hallható, még terhelés alatt sem -
Remus389
veterán
na catalystben nyomtam egy autotune-t 890/1250mhz-et ertem el
ez jo? semmi feszemeles minden alapon
a kartya asus direct cu 2x6pines tapcsati van rajta a 8 pines helyett
-
-
Remus389
veterán
most raktam fel a just cause 2-t
szepen viszi maxon full hdba az 5850esem
egesz jo kis gamma, gyonyoru grafikaval elmenos tortenettel
crysis warhead szintu a graf
alapon kb 50 fps full hdba szinte maxon
-
Remus389
veterán
válasz
- = Zk = - #23287 üzenetére
jól van én az erős egychipes videokaresz híve vagyok
az a tuti
a best buy az 5850, dehát te tudod, egy 5870 se rossz, talán hangosabb/forróbb/drágább és persze gyorsabb
-
Remus389
veterán
válasz
- = Zk = - #23285 üzenetére
az 5870 egy tizessel drágább, szerintem ahová nem lenne elegendő egy tunningolt 5850 oda a 5870 sem lesz elég
ahol pedig az 5850 80 FPS-t nyom és ott az 5870 100-zat az már tökmind1
szerintem az 5850 éri meg, bár látom felment az ára[link], én akkor jó vételt csináltam
szerintem az 5850-est vedd, annyival nem jobb az 5870 mint amennyivel drágább és érzetre sem lehet nagy különbség
még ami megfordult a fejemben az a 6850 és társai, de abban gyengébb a chip csak nyomtak rá egy gyári tunningot[link] tehát nem érezni az őserőt, olyan mint a 4850, tesco gazdaságos
de az 5850 az olyan mint egy 8800GTX semmi spórolás,, visz mindent szépen és halkan
nagyon tetszik
-
Remus389
veterán
válasz
- = Zk = - #23283 üzenetére
én másfél hónapja 33 ezerért vettem ilyet 1 hónapos használt, nemistudom talán 3 év garesszal [link]
csak hogy legyen mihez viszonyítani, jó vétel volt
ez a karesz nem kérdez, mindent maxra feltolsz full HD-ba és viszi mint a sicc folyékonyan(eddig a crysis2, AVP, AC brotherhood vagy mi) ezekkel próbáltam
bezzeg a 4850-nel trükközni kellett 1280x1024-be hogy szép legyen a grafika és néha erőlködött, ez meg alapon visz mindent full hd-ba, milyen lehet ha feltunningolom?
van benne tartlék, talán 1 Ghz is
de 900-950 mhz lazán benne van tehát még vagy +30-40%, a 4850be volt +8-10% erő
szerintem olyan 2,5x olyan erős ez mint a 4850, érezni a kraftot, nem kérdez, viszi
baró
szegény 4850-esemet nagy nehezen elpasszoltam egy tizesért, így 23 ezerbe fájt a csere, de megérte, legalább 1-2 évig ez lesz az fix
-
Remus389
veterán
válasz
kisza25 #23281 üzenetére
jó a Sapphire mert ár/értéke jó
semmi bajom nincs velük, előző két kareszom tőlük volt és semmi bajuk nem volt, jó áron adtak minőséget
ugyanakkor ez az Asus is teljesen jó
elvileg drágább, de én olcsón jutottam hozzá, elvileg van hozzá ilyen Asusos progi amivel jól lehet tunningolni(még nem próbáltam, majd talán a crysis3-nál elkél), full HD-ban eddig jól vitt mindent maxon, fantasztikus
a hűtője igen halk, 40-45 fokon tartja a kareszt alapon, tehát minőséggel nincs itt se gond
szerintem tökmind1, ami számít az az ár és a hűtő csak ebben látok lényegi eltérést, egyébként ugyanaz szerintem, felesleges hűségesnek lenni
mondjuk amit utálok ebben az Asusban hogy mi a fenének adna ilyen batár dobozt
, a Sapphireben pont az tetszett hogy kicsi dobozt adnak, kidobni nem fogom a dobozt mert eladásnál számíthat, de mi a fenének ilyen drabális dobozt
-
Remus389
veterán
válasz
- = Zk = - #23278 üzenetére
egyébként az upgrade-et én is sapphire-ban képzeltem el
dehát Asus lett, az is jó, sőt
ugyanígy teljesítene egy Sapphire Vaporx mint ez az Asus
ha egyárban van nem tökmind1? a chip ugyanaz rajta
de ha ragaszkodsz a Sapphire-hoz, szerintem semmiről sem maradsz le, ugyanakkor semmit sem nyersz
nyugodtan vegyél mást ha jó árban van és jó rajta a hűtő
mellesleg elképzelhető hogy a Sapphire nyákját is a Asus gyártja vagy fordítva tehát tökmind1
ami eltérés az a hűtő és az ár(ebben jobb a Sapphire, de én Sapphire árban vettem az Asust)
hűtő az mind2 halk, hasonló
tehát halálmind1 mit veszel szerintem
nincs eltérés
-
Remus389
veterán
válasz
- = Zk = - #23274 üzenetére
énnekem a 3850esem és a 4850esem is Sapphire volt(referencia egyslotos, a 4850esem 3 évig kiszolgált, és ma is szolgálna ha nem újítottam volna a monitorom full HDre)
aztán úgy hozta a sors hogy az 5850-esem Asus lett, áron alul egy hónaposként vettem, directCU és nagyon megy
nagyon halk terhelés alatt is amit a referencia 4850ről nem mondhartó el(az csak alapon halk, terhelve hangos), ez meg terhelve is szinte kussban van fatasztikus
szerintem nem kell elzárkózni más márkáktól sem, ha jó áron jutsz hozzá
-
Remus389
veterán
válasz
intercooler #22998 üzenetére
olyat is probáltam
hogy elinditottam a gépet csak a tv-vel
és mutatta a bootolási dolgokat, de mikor a windows bejött : nagy feketeség: no signal
azt hogyan lehet beállítani hogy melyik legyen az elsődleges és melyik a másodlagos? mit ajánlasz clone-t vagy extendet?
-
Remus389
veterán
válasz
intercooler #22996 üzenetére
azt írja a teve hogy "mode not supported"(ha rádugom egy windows hang tudatja, tehát van valami kapcsolat, illetve bootolásnál a tévé muttatja ezt a DOS-os felületet) utána pedig "no signal"
és a monitor és a tv is full hd-s 60 hz-es, tehát ez nem kavar
-
Remus389
veterán
sziasztok, gondban vagyok, mert vettem egy asus 5850-est, és kéne egy VGA 8 pines tápkábel, de legalább egy 6 pines VGA tápkábel(molexes)
van valakinek elfekvőben, mert a hülyék az Asusnál csak egy 6-osat adtak, ez pedig egy 6+8 pines
jelenleg a régi 4850-esem 6 pinesét használom(6+6 pinnel megy), de hamarosan elviszik és kéne sürgősen egy legalább 6 pines de sokkal jobb lenne már egyből egy 8 pines
ha van valakinek veszek!
Sürgős!
-
Remus389
veterán
sziazstok belépek a clubba egy kis drágasággal: ASUS Radeon 5850 Direct CU
eddig tetszik, nagyon halk
most vettem ki az elődöt a Sapphire 4850-est(3 teljes évig hűen szolgált, és mindent vitt), viszont most beruháztam egy nagy Dell Full HD-s monitorra és szükség volt egy erősebb kariraa(eddig 1280x1024 volt), szegény 4850 már nem biztos hogy megbírküózott volna a full HD-val
na a lényeg, végülis csak kicseréltem, 9.12 catalyst van fent, melyiket ajánjátok XP 32 bit-hez, melyiket rakjam fel? és hogyan uninstall elég?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest