- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
bluemirage #18943 üzenetére
Köszi a linket, nem gondoltam, hogy ennyire jól megy ez az i3-2100 ilyen alacsony fogyasztás mellett, mégis úgy érzem, hogy számomra nem éri meg az árát: 30,000-ért megy, és használtan nem is igazán láttam, a későbbi upgrade gazdaságosága pedig a 1155ös deszka miatt kérdéses, intel nem csökkenti a kifutó termékek árait, akkor sem amikor az ujdonságok mellett már nem életképesek, inkább kivonja őket...
ennek a 2100-nak a fogyasztása az ami igazán csábító: lényegesen kevesebbet eszik egy 750/760-nál is... Én pedig egyszer az életben szeretnék egy viszonylag halk gépet
-
joysefke
veterán
válasz
bluemirage #18939 üzenetére
alapvetően kérdezni jöttem a topikba és nem okoskodni, de ezt nem hagyhatom szó nélkül
:
nekem az az infóm, hogy a 2100-nak jobb a magonkénti teljesítménye, ezért 1-2 szálat használó alkalmazásokban veri a Phenomot, nos azokban a játékokban ahol csak 1-2 szál van használva irreleváns, hogy melyik a gyorsabb, mert ezeket a régebbi játékokat mindkettő kiválóan futtatja 1-2 fps ide-oda nem számít, viszont a legújabb játékgeneráció egyre több magot fog használni, és ott kijön a Phenom többszálas ereje. Legalábbis ez az elgondolásom.
Ezt meg tudja valaki cáfolni?ha veszek valamit és az nem Phenom2 lessz, akkor csak valami másik 4 magos szörny jöhet szóba (i5 750/760 vagy valami hasonló)
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
egy hasonló kérdést már írtam a Lynnfield topikba, most AMD szemszögből teszem fel a kérdést.
játékra tervezek venni egy lap/proci/ram kombót, ha látok valami jó dealt, lecserélendó a Conroe E6550 procimat. Procit/ramot mindenképpen használtan akarok venni, ezzel kapcsolatban a következőek merültek fel:1,
i5 750/760 vagy Phenom 2 955/965BE jöhetne szóba, mivel értelmes áron egyszerűen nincs 4 magos SNB, a 2100-as széra pedig nekem túlárazottnak tűnik, megkockáztatom, ha tömegesen jönnek a 4 magot használó játékok, a P2X4 csúnyán átlépi.Erről nektek mi a véleményetek? Ezek a best buy (használt) procik játékra?
2,
Mennyi a P2x4-955-tényleges fogyasztása az i5 750-hez képest? Tényleg annyival többet eszik? Ugye mindig lehet arról hallani, hogy a TDP mást jelent a két gyártónál.
Mennyire lehet optimalizálni a P2 955/965 fogyasztását (idle alacsony fesz, alacsony szorzó, sleep, tudomisén)?3,
Milyen cipsett az ajánlott? Semmi csicsa, SATA2, PCI-E, 10/100/1000-LAN kell oszt jónapot. És lehetőleg keveset egyen a lap.4,
Melyik a,legolcsóbb deszka, amiben egy P2 955-t értelmesen, a rendszer többi komponense stabilitásának kockáztatása nélkül húzni lehet? Esetleg (csak ha nincs nagy felára) legyen nextgen Dózer-kompatibilis.5,
Kb mekkora tunning mellett éri el a P2 az i5-760 teljesítményét, kizárólag legújabb játékokat tekintve?üdv
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest