- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tray86
tag
Az known issue, hogy csak úgy eltűnik a CPU sor adrenalinbol...
Elvileg a Ryzen Master Utility-t telepítése után újra megjelenik.
(mondjuk azután kb mar feleslegesen, mert akkor a Master Utility-ben mokolsz rajta, nem az Adrenalinban).Ez engem jobban zavar:
"Intermittent system or application crash may be observed while playing Cyberpunk 2077"
Ez az összes driverben benne van mióta váltottam AMD-re, fórumokon azt írják, hogy Path Tracinggel futtatva X idő után szétfagy, gyári beállításokon is. Nalam is kifagyott, azt hittem UV miatt, aztán kiderült, h driver...
-
Vagy úgy, nekem is magától frissített ma.
Hazaértem, próbáltam kikapcsolni a gépet de csak fehér képernyő volt, jó, főkapcsolóval szépen leállt. Majd kábelrendezés az asztal alatt, két óra elteltével bekapcsolom és nincs cpu.. Most látom hogy írtad hogy ma frissítette le. -
Van néha hiba az új driverrel. Ha van, érdemes visszarakni az előzőt. 25.4.1 Ott több beszámoló van, mint itt.
-
ÁdiBá
veterán
Kezdek besokalni a Radeonnal, nem játszottam a héten, most lenne időm beülni elé erre automatikus frissités van beállitva ami úgy sikerült hogy nem müködik semmi, sőt még azt dobálja fel hibának hogy device lost... mint ha túl lenne húzva a VGA.
Driveren belül eltünt a 9700X beállitása is... -
-
Zilko87
tag
Doom 36 gpu test [link]
-
válasz
zsirfecske #3354 üzenetére
Már voltam is bent 14 órakkor indult az EU-ban, környezetemben mindenkinek van fullos(kapják be)
-
24/7-re én is a low power levelt választom mert nagyon meg lehet zabolázni az XT-t, és még a stocknál akkor is gyorsabb.
Ez a max tuning +420 -120 2814mem fast, +10 pwl 365W fogyi
+350 -80 2740 mem fast -20 pwl 260W fogyi -
Goszti11
csendes tag
emlékeztek a 6700xt ref 2ventis hátlap padozásra ?
na a 9700xt 20gb - xtx stbi társai, mind ugyanigy
-12fok -
Norb79
őstag
Mai radeon driver patch notes:
"New Product Support
AMD Radeon™ RX 9070 GRE graphics card"Ez hova érkezett a 9070 és 9070 xt közé, vagy azok alá?
-
SirRasor
addikt
válasz
zsirfecske #3342 üzenetére
Egyébként igazad van, csak mérges voltam na
Semmi baja a kártyának, csak a borda picit hajlott a támasztópöcök hiánya miatt. Kb. pont úgy, ahogy a GamersNexus-os reviewben volt.
Sőt, KCD2 fast traveles bugja vágott ki, előtte -100 mV-al próbálkoztam ami nyilván sok volt, szóval a -75 mV még akár jó is lehet, de tegnap nem volt több idő próbálkozni.CW pontosan olyan, mint az előző Pulse-nál, úgyhogy ehhez nem kérek megint cseretápot. Ha elengedem a haját, brutális, ha lekorlátozom, akkor nincs. Ez a tápom sara, de ezért nem veszek most újat, úgyse hajtom ki.
A visszahívást arra alapoztam, hogy Sapphire kártyák sokáig nem voltak elérhetőek, mert a gyártó a nagykerektől bekérte a kiszállított kártyákat: erről volt valami cikk. Nyilván memóriacserét nem csináltak, de a pöcköket berakták. Ez az egyetlen logikus magyarázat.
-
zsirfecske
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz
MZsoltee #3334 üzenetére
327k, felbontott.
Nézzük csak: kitámasztó sehol: ezt visszahívta a Sapphire, csak ezek inkább eladják akciósanEzt már fel se rakom apróra, megy vissza így, ahogy van.
Ja -75 mV-nál már instabil. -65-nél 1 óra KCD2 alatt nem volt gond. Hynx RAM kb. 5 fokkal melegebb, mint a Samsung.
Más különbséget nem tapasztaltam. -
KAMELOT
titán
válasz
kealan.darey #3336 üzenetére
Hol van a teszt?
Valami képek a kártyáról + rig
Játék + bench tesztek OC + stock? -
shad83
tag
válasz
egy sima time spy-t is nyomass majd
-
kzkz
őstag
válasz
Egy Steel Nomad és egy Super position 4K benchmarkot nyomj, utána látod itt a korábbi értékeket a hozzászólásokban
-
kealan.darey
lelkes újonc
Sziasztok!
Sapphire Pulse 9070XT boldog tulajdonosa lettem tegnap. Az eddigi benyomásaim nagyon jók.
Már kézbe véve is látszott, hogy egy masszív, szépen összerakott kártya. Beépítve minden oké, ment 95-100%-on is egy ideig, meglepően csendes - venti gondolom nem ment fel maxra ennyi idő alatt - Zotac RTX2060 hangosabb volt maxon az biztos. Procim i5-11400f, volt bennem kis félelem, hogy bottleneck lesz, de eddig nem tapasztaltam ilyet.
Amiket próbáltam eddig:
Silent Hill 2 Remake - rettentő rosszul van optimalizálva, de 1440p natív pár dolog közepesen megvan a 60fps, 4k max RT-vel natív 25 fps, fsr-el 40-45, frame gennel kb 80fps. Még próbálgatom Optiscalert, DLSS inputtal FSR 4 valóban szebb.
Elden Ring 4k max RT high/max - 60 fps, pár rosszul optimalizált helytől eltekintve (DLC-ben van több is sajna)
Még jön Hogwarts Legacy meg Bloodborne PC modHol vagy hogy érdemes megnézni (viszonylag könnyen), hogy hozza-e a szintet meg minden oké a kártyával?
-
shad83
tag
-60 mv / 2718 mhz default timing / -5% PL
jelenleg három játékkal játszom: pubg, marvel rivals, hogwarts legacy. 0 fagyás ezekkel a beállításokkal. a célom az volt, hogy közel gyári teljesítményem legyen max 300w fogyasztással (315w a default)
memória hőmérsékletre ezek nincsenek hatással, venti profilt picit emeltem és így hogwartsban (ez hajtja ki leginkább a VGA-t a három közül), 90-on megáll a ram hőmérséklet korábbi 92-93 helyett.
-
SirRasor
addikt
Nekem se a Hellhoundot, se a Pulse-t nem tudtam -75mv alá vinni, de azon stabil volt mindkettő. XT.
Lesz egy érdekes összevetés, mert miután kigondoltam, hogy elég a sima is, tegnap szembejött kihagyhatatlan áron MEGINT egy Pulse, úgyhogy ma/holnap kiderül, hogy az esetleg -75 alá tud menni. Ha az is ott áll meg, akkor...ez már nem lehet véletlen. Akkor vagy a táp, vagy valami más befolyásolja. -
tray86
tag
Így ~2 hónappal release után a tuningolóknak milyen tapasztalata van XT-vel?
Mennek itt is, redditen is a nagy UV, OC beállítások, de kizártnak tartom, hogy benchmark-ot leszámítva ezek "real-world" használatnál tényleg stabilak legyenek.Most ott vagyok, hogy -40 mV / 2800 Mhz VRAM (enhanced timings OFF) / -10% PowerLimitnél nem crash-sel komoly RT, nagy GPU usage-es játékoknál se.
-50 mV-nél még default VRAM beállítások mellett is crash-elt. Nem azonnal, hanem órák elteltével. Lehet ez vkinek stabilnak számít, nekem akkor se, ha csak 4-5 óra után crash-sel.
-
kzkz
őstag
Kipróbáltam én is még tegnap este, nálam is nulla a CW, talán tuning alatt van egy minimális, de a ventitől nem hallani, pedig az is halkan jár.
Csináltam egy 10 perces terheléses tesztet én is, 1-2 fok különbség van a tiedhez képest.Összességében talán ez a legjobb kártya, ami nálam járt, CW szempontjából mindenképp.
Ez a 9070 XT CW sorrend:
Gigabyte Gaming OC
Asus Prime
Asrock Steel Legend, Aorus Elite
Sapphire PulseEzek körül nekem csak a pulse volt zavaró, a többi vállalható volt, az első kettő meg szinte 0.
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
SirRasor #3306 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom, de Asrock 9070 Challenger ami még a Steel Legend alatt van sem tűnik gagyinak számomra. Nem esett szét a kezemben, szinte hangtalan terhelés alatt is, no CW.
Persze ha nem a gépbe raknám, hanem naphosszat csak simogatném lehet más kritériumoknak is meg kellene felelnie. -
Ja amit nem irtam CW nulla, de az utobbi 5 kartyammal sem volt. 2 honap alatt.
-
válasz
ggbuffon1897 #3312 üzenetére
Nem alul mezd meg kozelebem sin s ennek a fordulatnak sem, gyari venti profillal.
Alergias vagyok a zajra en is, meg egyedi profilt sem allitottam de alapon teljesen jo. -
14 perc lett
-
SirRasor
addikt
Ezeket néztem, de
-Hellhound jó lenne 260-270 környékén
-Gagyibytet nem veszekViszont amit most néztem, habár XT:
ASRock Radeon RX 9070 XT 16GB Steel Legend Dark
319k-ért nem tűnik rossznak, csak ház ASRock is kb. giga szintAhogy fentebb is írták, ha ASRock, akkor TaiChi alá nem kéne adni minőség miatt.
-
Megjött a Gigabyte 9070 XT Gaming OC.
Nagyon faja hogy kis compact ugye 288mm ezért mindenki azt írja hogy szar a hűtése.
Na nem szarEleve vaporchamberes stb. Beraktam ez teljesen alapon amit tud.
Memoria Hynix még nem a Samsung ami elvben hűvösebb.
Van most vinyo a gépemben hangosabbak mint a kártya semmivel nem hangosabb mint a TUF volt és a hőfokok is kb. ugyan azok, tuningot meglátjuk.
-
zsirfecske
addikt
papíron kevés, de ez egy elég jó táp, gyakorlatban sztem teljesen simán bírná. ahogy fentebb már volt róla szó, max a spike-ok lehetnek para, mivel ATX12V v2.4 szabvány. de az 5700x egy nagyon takarékos proci, elvileg 400w körül megállna vele a teljes fogyasztás, akkor azért van bőven tarcsi még benne.
én tuti steel legend xt karit vennék ár miatt, az csak 304w max tdp és 2x8 pin, amivel nem lehet gond. és még lehet lehúznám kicsit -10% power limitre meg kis uv, hogy még halkabb és hűvösebb legyen. aztán ha később lenne nagyobb táp, akkor max kipróbálnám oc-ben is, de szvsz ha használni kell nem pistizni, akkor bőven elég bármire,
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest