- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolty20
senior tag
válasz Zsolty20 #7796 üzenetére
Hoztam néhány 3DMark eredményt
Time Spy Extreme, Fire Strike Ultra és Steel Nomad -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz Zsolty20 #5794 üzenetére
"De pont ez az, hogy nem alapbeállításon volt, mert a driver túlhúzta az GPU órajelet, így már érthető, miért jöttek ki ilyen hibák."
Egy driver sosem húzza túl az órajelet csak úgy magától Ilyen szarvashibától már rég zengene az internet, ha igaz lenne. A VGA-k úgy működnek, hogy amíg a maximálisan engedélyezett fogyasztáson és a maximálisan engedélyezett hőfokon belül vannak, addig tolják fel a GPU órajelet, ameddig lehetséges, hogy minél több sebességet kapj. Én nem állítottam semmit a driverben és mégis a gyári Boost órajel fölé megy a VGA-m, mert ez a normális működés. Mindenkinek így működik, nem csak nálad. Nincs ebben semmi különös és veszélyes.
[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz Zsolty20 #5787 üzenetére
Szerintem nem vagy jó úton sajnos. Minden hardware-nek alapbeállításon működnie kell rendesen. A Vga default setuppal nem okozhat képi hibákat. Ki kell zárni az egyéb szoftveres tényezőket, nincs e valami ami bekavarhat( Pl Msi ab, stb). Ellenőrizni a beépítést, kivenni a kártyát pcie sínt tisztítani, csatlakozók épségét, rögzítettségét ellenőrizni.Nincs e kóros görbület a kártyán, én ilyesmiket néznék.
-
PuMbA
titán
válasz Zsolty20 #5779 üzenetére
A gyárilag megadott boost órajelnél minden kártya többet megy, az enyém is, így az nem lehetett a gond A 2450MHz-es órajel csak a legrosszabb esetben igaz, azaz például ha a sivatagban, 50 fokos szobában használnád a kártyát és emiatt 110 fokos lesz a hotspot.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Zsolty20 #5051 üzenetére
Hát már most úgy tűnik hogy mindegy lesz.
Update:
Mivel újabb fejlemény jött a "kártyám" ügyében. Mivel egymás mellet elbeszéltek az Alzánál vissza hívtak ma hogy jó lenne úgy nekem hogy csütörtökre legkésőbb megérkezik az utalás tőlük és ők legkésőbb akkor elküldik nekem ugyanazt a kártyát vadonat újat ugyanazzal a feltételekkel mint az elsőt és ingyenes szállítással (mysoftnál ugyan ennyiben kerül ugyanez a kártya és ingyen másnap kihozzák ).Így kapva kaptam a lehetőségen.
Apropó így muszáj lesz elgondolkodom riser kábelen. Piacon ez a legolcsóbb bár kifejezetten a házamhoz is van gyártva de az 1.5x-s szorzó legalább. A legolcsóbb jó lesz nekem vagy drágábbat kell néznem? -
raziel01
veterán
válasz Zsolty20 #4278 üzenetére
750W-os tápja van, ahogy fentebb is írta. Nem azon az 50W-on fog múlni.
Másrészt mindig jó 30-40%-al magasabb igényt írnak, hogy a gagyi tápok is gond nélkül elvigyék.
Márkás tápnál bőven elég a 750W.
Amúgy meg ha teszt programokkal nincs fagyás akkor a játékkal van gond.
Eleve új játék, AMD-kkel azért voltak többször driver gondok. -
Piszmaty76
aktív tag
válasz Zsolty20 #4275 üzenetére
Én is kezdek arra gyanakodni, hogy a 7900 XTX Nitro+-om esetleges tüskéi az 5900X társaságában kinőtték a Seasonic Prime 750-esemet. Framedroppok, random fagyások (főleg barlangokban), bár a 6900 XT-vel érezhetően több volt belőlük. Pedig már a feszt is lejjebb butítottam a power limmittel együtt.
[ Szerkesztve ]
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
turistakolbi
aktív tag
válasz Zsolty20 #4109 üzenetére
egy 4 éves FSP Hyper M 650 táppal hajtom a 7900XT-t 5800X3D-vel párban.Még a VGA Oc-t is kibírta.
Egy rendes minőségi táp kell neked. nem 1500 wattos szutyok
Hatékonyság nagyon meghálálja 4-5 év alatt. Kevesebb hő, kevesebb villanyszámla.[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
xtremist
senior tag
-
Speedy007
őstag
válasz Zsolty20 #4040 üzenetére
Újra tudod pasztáztatni és padoztatni a VGA-t vagy undervoltot alkalmazol 5700XT esetén régen bevett szokás volt ahol 110C° körül volt a Hot Spot és az AMD szerint ez teljesen normális eset. De célszerű lenne ha más is megosztaná a tapasztalatát hogy neki ez a konkrét típus hogyan muzsikál gyári állapotában feszelgetés nélkül.
-
Norb79
őstag
válasz Zsolty20 #4033 üzenetére
Használd, ha megint lekapcsol, az a hőmérséklet kell neked, ha akkor is 100 fok alatti a hotspot, akkor a táp, ha 100 fok körüli/feletti a hotspot akkor a hűtés, ha a zistennek se akar újra előjönni a hibajelenség, akkor vmi egyszeri malőr volt, lehet az áramhálózatban.
-
Norb79
őstag
válasz Zsolty20 #4008 üzenetére
Túlmelegedésnél ugyanezt csinálja egy vga, szóval mielőtt tápcsere felé mozogsz el, én bekapcsolnék vmi mérőrendszert, akár azt ami a driverben van, és mérnék hotspot hőmérsékletet, hátha az a baj és elég levenni a detailből, hogy ne főzd meg a kártyát míg kitalálod hogyan lehet jobban terelni a levegőt a gépházadban.
Illetve nyilván minél több táp kábelen kapja a vga az áramot, ha 2*8 pines, azt nem egy táp kimeneti kábelen oldottad meg gondolom. -
arabus
addikt
válasz Zsolty20 #4010 üzenetére
Ha a 750-es lekapcsolgat akkor sokra nem mész a 850-el sem.
De ez szerintem egyéni preferencia.
Nekem 1.25kw-os van.
És persze tápfüggő is mennyire bírja a tüskéket.
1000-1200-as körül nézelődnék a helyedben.
Nagyobb tápokat viszonylag olcsón találsz aprón.
Thermaltake 1200 van 25 körül fent.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz Zsolty20 #4008 üzenetére
Jogosan.Pont ezt szokta csinálni.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arnoldito
senior tag
válasz Zsolty20 #3964 üzenetére
Ez egy Benchmark [link] érdemes kipróbálni, nyugodtan válaszd a 8K opciót tekeri a vga-t maxon ott látod mit bír a hűtése,(HotSpot is érdemes nézni) és megjön a tekercs hangja is. Sajnos a költséghatékonyság jegyében gyengébb tekercsek vannak rajta amik nyikorognak, ez ilyen. Asus a ROG Strix 3090-is azt pakolt, volt nálam pár darab és nyikorgott rendesen. Most legutóbb egy MSI Trio Classic 7900XTX volt nálam 0 CW produkált. ASRock Phantom is volt nálam az is néma csendben ment, referencia is, de volt már Nitro+ amin lehet hallani a CW-t. Éppen milyen tekercs kerül rá, lehet a jobb fajtából is gyengébb darab és már nyikorog is.
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
-
arnoldito
senior tag
válasz Zsolty20 #3962 üzenetére
Mert akkor kap terhelést a kártya normálisan, vagy engedj rá egy Superposition 8K tesztet megjön a hangja, baja nem lesz. Vannak játékok ahol menüben fps limit nincs, na ott aztán tudnak visítani. Pulson gyengébb tekercsek vannak mint a Nitron, aztán nyikorog. Ne aggódj az első RedDevilek, na azok mint egy láncfűrész úgy visítanak terhelés alatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- League of Legends
- Elektromos cigaretta 🔞
- Windows 11
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OEM NVIDIA GeForce RTX 3080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest