- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Farmerbe öltözik a Redmi Pro Max
- A Vivo bemutatta az OriginOS 6-ot, ezekre a telefonokra lesz telepíthető
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Igen, úgy nézve tényleg az MT-é a győzelem, mert a DS1000-el már 2019 legvégén megjelent mobil, igaz csak Kínában (Oppo Reno3 lehetett az elsők között) nálunk 2020-ban). Az Exynos 2100 meg 2021-es.
A DS1000 és a DS1200 csak cpu felépítésben tér el, viszont abban is alig gyorsabb az utóbbi. -
gusthy
veterán
válasz
aprokaroka87 #8 üzenetére
Világos, viszont itt a kérdés az volt, hogy a SoC - ők közül melyik tudta először.
Amit te írsz, abból csak annyi következik, hogy a mai procik feleslegesen erősek az átlag usernek. (Illetve praktikusan egy hardveres decoder lehet, hogy kevesebbet fogyaszt.) -
aprokaroka87
nagyúr
Közben a Google is lépett az ügyben valamit.
Egyébként tényleg észrevehető a változás.
Mert nekem a Realme 9 pro + ( Mediatek dimensity 920 ) és a Lenovo tabletem ( Mediatek G99 ) is tökéletesen viszi a 4k@30 fps AV1 videókat.
Kb 1 éve még igen csak küzdelem volt neki.
Nyilván ez szoftveres " gyorsítás " de gondolom a Google bele unt abba hogy nem igazán akar terjedni a hardveres gyorsítás. -
zorzy4
addikt
Nekem az bajom a media tek-el, hogy hangban mindig gyengébb. Legalább is amit én tapasztaltam. A családban van redmi note 11, és 11s. Ahol a a picit jobb telefon szól rosszabbul, pl ugyan azzal a fülhallgatóval. De korább mtk, is mind gyengébb volt.
-
Aethelstone
addikt
Hehe, emlékszem, nem is régen, mennyire a lesajnált kategória volt a MediaTek mobil SOC. Viszont árban mindig jók voltak, várható volt, hogy az elitista snapdragon széria előbb, utóbb visszacsúszik.
-
LosBlancosRM
őstag
Amilyen gyenge az Exynos, nem meglepő. Már rég rossz, ha a saját procid helyett másét rakod a csúcstelefonjaidba. Vicces lesz, ha a Huawei is beelőzi.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Lista frissítve (1000+ db laptop - 2025.10.07) - RTX-es GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Gombászkönyvek egyben
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest