- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
válasz envagyok #2794 üzenetére
Itt több oldalon is foglalkoztak vele és azóta fixen azt ajánlják hogy 2 pcie kábel legyen mindegy milyen a táp :
[link]
Ezekben a reddit postok-ban meg van bőven :
[link] [link]
Itt még Vega 64-el volt róla szó, még teszt is készült róla, hogy stabilabb 2 kábellel :
[link]Elméleti szinten teljesen igazad van, nem kellene gondnak lennie, de mivel egyikünk se lát a GPU mélyére, hogy milyen feszültség felvételek játszódnak le a másodperc törtrészére is akár, így ez van.
Sok esetben a dupla kábel a coil whine-t is eltünteti, ahogy olvastam.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz envagyok #2792 üzenetére
Írtam én táp túlterhelést valahol?
Védelem alatt is a GPU-ra gondoltam bár újraolvasva elég hülyén fogalmaztam meg.
Magas Vdroop miatti feszültségugrásra gondoltam., hirtelen magas terhelés esetén.
A lényeg hogy több száz embernél a dupla pcie kábel oldotta meg az fps drop / stutter problémát, akár logikus akár nem és a Seasonic hivatalos videóban is 2 pcie kábelt ajánlanak 1 helyett Vega 56-hoz, ami megint csak nem 300+ W-os GPU.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz envagyok #2789 üzenetére
Persze meg az összes reddit-en megoldódó stutter probléma is az Gold/Platinum tápokkal.
Még a táp gyártója is azt ajánlja, hogy a 200W feletti GPU-kat 2 kábellel kösd be.
Lásd Seasonic és single rail-es : [link]
A feszültségugrálások utáni vdroop miatt, mint itt Shkizo-nál volt [link] , 104A-es GPU Current spike a normál 50-55A körüli-hez képest.A logikát kár keresni benne, meg mondani hogy single rail és tudnia kell.
Tudnia kellene, mennie kellene mégis rengeteg ember ajánlja hogy 2 külön kábelen futtasd.
Spike-oknál sok tápnál közbelép a védelem és azért kapsz fekete képernyőt vagy pedig fps drop-ot stuttert.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
-
korcsi
veterán
válasz envagyok #2677 üzenetére
Már 290x-nél is segített
Bocsi, rosszul emlékeztem.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
alázógyík
addikt
válasz envagyok #2519 üzenetére
Jön a kártya, plusz a hosszúkás gar.papír.
Annak az alján lesz egy 2*3-as kód, amit az Alsa fiókodban a játékokhoz beírod.
ott kapsz egy kódot, amit az AMDrewards-on kell megadni.
A gépre fel kell telepíteni az amd verifications toolt. Ami ellenőrzi, hogy AMD vga v. Ryzen proci van a gépedben.
Ezután választhatsz, hogy Borderlands v. Breakpointot kérsz, és kapod meg a serialt hozzá.
Ha megvan a serial, már nem kell se az adott hardver se a verification progi se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest