- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Dr. Romano #14953 üzenetére
Hülye vagyok, most olvastam vissza, 2002 körül volt és W95-el. Aminek az eredeti telepítője ha jól emlékszem 40 mega körül volt, azt sikerült 13 floppy-ra rárakni.
-
peti_s
addikt
válasz
Dr. Romano #14953 üzenetére
Azt nem mondta hogy hányszor használta azt a 13 floppy-t.
Ám, ez nem is olyan rossz ötlet, 70-80 floppyval át lehet így tenni.
A régi gépekhez amúgy is türelem kell, ez most sem lesz másképp.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Dr. Romano #14945 üzenetére
Azért nincs az 300 lemez
Tömörítve min anno a 486DX-re 13 floppyn hurcoltuk át a sima, NEM SE verziót, majd Norton Commander (DOS) alatt kitömörítettük és lett egy telepítőnk a hdd-n. Sok sikert
-
válasz
Peti leírta a lényeget, de úgy látom pont ezzel akad gondod.
Valószínű nagy a régi HDD áramfelvétele, és nem indítja el a sima USB-s átalakító - jól értem hogy ilyet használsz, nem külső tápost?
Használj IDE átalakítót ha megoldható, bootolj a win98 cd-ről az asztali gépben, csak ez a hdd legyen a gépben, formázd meg a rendszerfájlokat is átvive /s-sel (ha megy és nem írja ki hogy kevés a memória a rendszerfájlok betöltéséhez, gyakori probléma), majd ahogy előttem leírták, másold át a cd-ről a win98 könyvtárat.
Ha nem megy a /s, akkor marad a floppyról boot a notin.
Egy gond még lehet, ha az asztali gép máshogy kezeli a hdd-t, ezért nem érdemes azzal partícionálni, azt javasolt nem bántani.
Másik ami gond lehet, hogy az USB-n (legalábbis nálam) csak masterben ismeri fel a gép a hdd-t, se slave-ben, sem cable selectben nem.
Harmadik, hogy ha USB-n látja is a gép a hdd-t, ha win98 cd-ről bootolsz, akkor nem fogja látni, csak pl. XP alatt. -
peti_s
addikt
válasz
HDD-re rámásolod a Win98 telepítőjét, majd Win98 indítólemezzel beírod h setupcor.exe, vagy setup.exe természetesen a megfelelő meghajót, majd mappa kiválasztása után.
-
válasz
Dr. Romano #8739 üzenetére
van egy DTK lapom, az sem evett minden soros portot, csak ez a "ritkább" fajta volt neki jó... egy szemet szereztem hozzá, vigyázok is rá, mert ha az elveszik, nem tudom a lapot használni
-
válasz
Dr. Romano #8734 üzenetére
A lapodhoz másik fajta soros port kivezetéss kell, ennyi az egész...
Van olyan fajta soros port kivezetés, ahol mondjuk balról jobra az első 4 kábel felülre megy majd a maradék 5 pedig alulra megy, viszont van olyan, aminél egy megy fel, majd egy le, megint fel, majd megint le...
na ez a fajta a ritkább... tuti neked is ilyen kéne a lapodhoz
egyszer próbáltam magamnak átforrasztani... de valami érdekes módon nem fogadta el továbbra sem... -
válasz
Ha az esetleges irq ütközést is kizártad (pl nem rendelted hozzá biosban isa kártyához a 3-as 4-es irqt): szedd ki az elemet, nagy sugárral mosd át az alaplapot (zuhanyrózsa pl), és 2 napig legalább hagy száradni miután kiráztad belőle a vizet.
-
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
CSapja bele egy regebbi livecd es egybol kiderul hogy hol a bug:- )
udv
neduddki
p.s. vagy kde/gnom-ot akrj inditani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged