- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nem is gondolnád, hogy milyen komplex külső akkut gyártani
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Én meg Phenom 9500-al indítottam, így az a tréfás tanyasi tény esett meg velem, hogy előbb lett 4 magos CPU-m (főhasználatú - tehát nem eladásra szánt) mint saját két magos gépem, mert utána lett 2C4T-vel a Core I3 4330.
Azt nem tudom, hogy a HD3200 milyen, de a HD4200-al nekem is van tapasztalatom, és egész jól el lehetett vele kerregni, egy csomó játékot simán játszhatóan futtatott. A HD3870X2 és a HD4850 között egy ideig (pár nap) nem volt VGA-m addig nyomultam azzal, plusz 2011-2012-ben pár hétig.
Azért sajnálom, hogy ma már nem divat az alaplapra VGA-t integrálni, mert ha a HD4200-ból indulok ki, akkor mostanra akár járhatnánk az RTX3200-nál is, ami mondjuk valahol a GTX960 és 970 között lenne teljesítményben kb félúton. Vagy hasonló Radeon oldalon. Az a gyanúm, hogy ma már lehetne olyan VGA-kat a lapra rakni amikkel simán el lehet játszogatni, és jobb bármelyik legújabb IGPnél is (hiszen az IGP esetén sokkal-sokkal kisebb helyen kell megoldani mind a nagyobb számítási kapacitást, mind a hőelvezetést).
Amióta csak bejött ez a CPUba integrált VGA történet, én azóta érzem ezt visszalépésnek sok szempontból. Maximum valami nagyon mini ITX projectnél jön ez jól.
Mondjuk szép is lenne a lapra integrált játékra alkalmas VGA, de ha a prociban is van egy VGA, meg a lapra is integrálva, az már eléggé fölös pénz kidobás, főleg ha dedikált GPU-t is vesz a player. Persze mindez is csak akkor lenne érdekes, ha nincs ez a cripto baromság, mert amúgy csak annyi történne, hogy az (integrált VGA-s) alaplapok is megdrágultak volna... Furcsa, hogy ekkor jöttek ki az F-es (VGA nélküli) procik is ... -
válasz
jokeph
üzenetére
240-es volt nekem is, nagyon jó budget procinak találtam. Ráadásul tuningolni is lehetett. Az első ebből a családból egy korai Phenom 920 volt, azt is nagyon szerettem, a végén pedig az X6 bacsisnál kötött ki.
envagyok: 386/486-ba simán rakhatod. Ugyan nem VLB, de a rajta lévő RAM sokat dob a sebességen. De inkább kuriózum, mert amikor kijött már volt szoftveres megoldás.
DarthSun: Pentium kategória nekem csúszott, másra ment el a pénz. Pl. ott volt egy év amikor mellékesben dolgoztam, majd középsuliban tanítottam és már akkor sem volt sok a tanári fizu... Így amikor már tudtam váltani 6x86 volt az olcsó, de elfogadható sebességű választás. 6x86->6x86MX->150MHz-es Pentium (persze 200-ra húzva) -> 166 MMX tövig tuningolva... VGA-ból viszont kivártam egészen a Riva 128-ig, addig egy jó képet adó Miro S3-mat használtam jó sokáig. Előtte a VLB Cirrus, még előtte pedig az atombiztos Trident 8900CL adta a képet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Milyen autót vegyek?
- Cudy routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

DarthSun