- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #103659 üzenetére
Na jó, hajítom ki a P4P8X-et.
Említettem hogy finnyás a memóriákra, csak 2x256 DDR400-at találtam itthon amivel hajlandó működni, úgyhogy rendeltem bele ebayen olyan memóriákat, amelyek a gyári specifikáció szerint is támogatottak, ezekkel sem megy, se kép, se hang. Beep code sincs.Mondjatok nekem légyszi valami jó P4 alaplapot (vagy hogy apróról melyiket vegyem meg), amivel a 2.8-as 800-as FSB-s HT Prescottom tudnám használni AGP videokártyával.
Illetve hogy számoljam itt az FSB-t? Nekem ez az éra kimaradt, így furcsa hogy a CPU-ra a spec 800 MHz FSB-t ír, Aida 200 MHz-t, a 400-as memóriára pedig hogy DRAM - FSB ratio 1:1 tehát akkor feltételezem hogy mivel Double Data Rate a 400-as RAM 200 valós órajellel bír, na de akkor a CPU FSB hogy jön ki 800-ra?
Milyen chipsettel nézzek alaplapokat, amik problémamentesek? Amivel szopok a ramokkal, i865P.
-
válasz
Valamiért ez a gépem nagyon kényes a DDR memóriákra.
Egyelőre csak a vörös PCB-s egyoldalas Kingamxokkal tudtam megbízhatóan működésre bírni, amiken a memóriák között van egy valami pici chip, ami nem tudom, mit csinál.Van 2x1GB kétoldalas Nyanya chipes 400MHz-esem, illetve 2x1GB Elpida chipes ugyancsak kétoldalas 400-as, egyik párossal sem indul, és egyiken sincs az az apró chip kb középen.
Van ötletetek, miért lehet ez? A lapnak szerintem működnie kellene a kétoldalas memóriákkal, elvileg 4GB-t elbír, mire figyeljek amikor RAM-ot veszek? Ha lehet, elkerülném még egy pár fölösleges vásárlását
A célom 2GB memória lenne a gépbe, 2x1 felállásban, dual channelben. -
Pikari
veterán
válasz
Az biztosan dvd író? Azt írják, hogy az egy cd író, és dvd olvasó kombó.
-
arn
félisten
válasz
Ugyanilyen hazam van (ujonnan vettem), es az athlon era volt
-
válasz
Hát de ez elég fehér a fotó alapján, ha jobban kifehéríted, akkor átlátszó lesz
P-III BX amúgy xopásmentes szokott lenni...
Audigy fehér-asszem nem láttam még, nekem csak külső dobozok vannak, azok ezüst-Alu színűek.X-Fi 5.25" helyes meg fekete, külső doboz meg szintén ezüst-Alu szélesebb Hifi torony szabvány, hopp a frontja viszont fekete.
CPU hűtő hiába fullCU, kicsi, bár ha nem tuningolod, akkor ok.
SS7 : szakértő vagy?, ha nem akkor xopáshegyek, de ettől szép a retró, ha sikerül stabilra megoldanod.mod : kártyaolvasós és USB kimenetes IDE DVD író : aztaQ.., ennek mi a pontos típusa?, ilyen evolúciót még nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest