- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4rs
tag
Nem olyan különlegesség ez, legalábbis számomra nem. Abit NF7 v2.0-ás lapomnál úgy van, hogy 3 DDR slotja van, 3GB-ot kezel maximum, de csak 2GB-ot tud 400MHz-en (DC-ben), 3GB-ot már csak 333MHz-en. Tehát kevesebb gyorsabb, vagy több lassabb. És nem is olyan butácska noname lap.
Mellesleg szerintem 2GB is nagyon-nagyon sok mindenre elég, főleg egy ilyen korú konfignak. -
törölt tag
-
törölt tag
Már mindkettő MP... és megy is dualban.
Tényleg nem ördögi dolog, csak nem alumíniumos gittel kell próbálkozni. Valószínűleg eddig ezzel szivattam magam...
Az eljárás egyszerű. Kell egy kis poliészteres gitt és ezüst vezetőlakk. Összekevered a gitt két komponensét, majd egy gombostű hegyével belegyömöszölöd az L5 híd utolsó lyukába. Megvárod míg megkeményedik, utána levágod késsel amit lehet. Utána megkaparod a gombostűvel, hogy egy pici gödör maradjon, majd a gombostű fejével odapöttyentesz egy picit a lakkból. Végül letörlöd ami a proci felületén marad. Ennyi. Nagyító nélkül szinte észre sem venni a különbséget. ( Baromi pici az a lyuk. )
-
peti_s
addikt
Köszi, nekem egy 64 MB-os mellé kell keresnem, hardveraprón semmi, mogyorón is csak 32 MB-os van, úgyhogy majd kiteszek magamért.
Egy 333-as K6-2 mellé kéne, én minimum még 1db 64 MB-ra gondoltam, keresek egyet ebay-en. Azt nem tudod hogy u.az-e a foglalat a 333-as mobile K6-2-nek mint a simának? Mert nézegetettem a netet, és elvileg u.olyan.
-
Rive
veterán
...egy 286os gépbe ...Linuxot ...
A Linux a kezdetektől 386-ra lett fejlesztve. Nem volt 286-os verziója, abból a prociból egyszerűen hiányzik egy rakás dolog.PPro meg van nekem, a teljes 200-as sorozat. Beszéltünk is már róla, hogy egy teszt erejéig elviszed, de mindig kimegy a fejedből
-
Nem megoldhatatlan, de nem hiszem hogy valaki megoldotta. Nagyon kispécizett hw kell hozzá, és rohadt nagy softwares tudás. És kb a semmiért, mert a 286os teljesítménye modemes netre jó még esetleg.
Hw szinten ott bukik el hogy a 286os kb semmit nem támogat ami egy multitaskingos oprendszerhez kell, ráadásul 16bites is. A különböző disztribúcióknál a jelölések (i386, i686, amd64) a minimálisan szükséges utasításkészleteket tartalmazzák. Tudni kell azt is, hogy már a legelső kernel is minimum 386os processzor igényelt. Pedig az semmit nem tudott, csak "futott", nem hogy 80g-s hddre töltögessen vele az ember.
Egyetlen, alapjaiban módosított kernelről hallottam, az elks-ről, ami elvileg mehet 286oson. De ez work-in-progress, és 2006 óta áll.
Szóval ez a "de én 286osra töltök le" csak alálicitálása a másiknak. Még 386oson se kivitelezhető épelméjűen a dolog.
Az 540mbos korlát volt 386 és 486osnál is, attól függően hogy mikori a biosa, mert bios limit volt. Ami ezt áthidalta, volt az LBA mód.
más: akkor nem kell senkinek a miroTiger driverrel pentium proért vagy osztáshibás pentiumért cserébe?
-
-
Ranagol_5
senior tag
Nem hát, nem adták oda barátnőmnek, mert hogy mást megvette
Mondja barátnőm, hogy ő is azért foglalta le, hogy megvegye.. Szóval ennyit erről. Egyébként vicces, hogy van amit olcsón adnak(valószinüleg nem vágják, hogy mi is az), de a videókártyákat horror áron. Pl ami ki van rakva Quadro, 120%, hogy nem nagykerből van, és 80at simán kérnek érte, én meg szégyeltem anno az enyémet 15ért eladni
Amúgy nézt csak meg a lapnál, oda van írva, hogy "lefoglalva" alá meg, hogy "eladva", akkor most melyik is?
-
L4rs
tag
A tesztet várjuk. Én még annál is jobban...
Egyébként egy nagyon jó kérdést hoztál fel. Mikortól lehet valamit rétrónák (<-szerintem a helyesírás ellenőrzőt Győzike csinálta) nevezni, és ami előtte van, vagy utána, azt hogy hívják?
Penyus: Te vagy még hozzám hasonlóan elvetemült régiség mániás. Ferrit gyűrűs memóriád van-e? Csak hogy ki a legkegyetlenebb.
-
-
L4rs
tag
Melyik gyár melyik tápjának milyen erős példányával próbáltad?
Egyébként a HD3850 elég keveset fogyaszt (kevés hőt termel), főleg a 6800GE-hez képest. Az fűt, mint az állat. Volt alkalmam egy ilyen V9999GE-t használni egy kis időre.
Számomra ez egyáltalán nem meglepő.
Meg mondjuk ha jó kis 15k rpm-es SCSI-jaid vannak, azok is szeretik, ha nem sajnálják tőlük az ennivalót.Ez a VGA fogyasztásos dolog úgy valahogy van szerintem (AGP-s kártyákkal értve), hogy Ati/AMD-nél az X1950 környéki széria, Nvidianál a 6800 környéki széria kajál a legtöbbet. Az új HD4xxx karik alig esznek, de a 7800GS+-om se melegszik annyira, mint 6800GE.
Lehet, hogy nem így van, de tapasztalatok, és felületes információim alapján erre következtetek.szerk: kivételek természetesen mindig vannak, egy-egy csúcsra járatott darabnak több áram szükségeltetik
-
Badman 4ever
őstag
Zabál, mintha muszály volna neki, gondolom melegszik is rendesen...
Valahogy csak nekem fura ez a mondat?
(Wikipediáról van)
The Tualatin River is a tributary of the Willamette River located in Oregon in the United States.
Mostmár tudom Intelék honnan szedik a neveket, kimennek a természetbe és az első dolog amibe botlanak, arról procimagot neveznek el kb. így: Nézd mán ott van északra egy erdő...hmm, akkor legyen Northwood a következő magnév! -
Badman 4ever
őstag
Nekem a 4MB-os Tridentem mentette meg a 9600 XT-met, amikor elflasssheltem a BIOS-át. A S3 3D/2X 4MB-omat akartam kipróbálni, hogy mire elég a 3D gyorsítása, hát semmire
. Warcraft 3-at, Quake 2-őt és Quake 3-at próbáltam indítani. Ebből nem indult: Quake 2, Quake 3 és a Warcraft textúrák nélkül, fehér objektumokkal indúlt és már a menüben is 1 FPS volt a max sebesség. Jah és a drágalátos kártya csak a 24 bites színmélységet támogatja. Ehhez képest a 4MB-os Rage Pro Turbo AGP 2X ezeket mind vitte játszható sebességgel, sőt Return to Castle Wolfenstein és az NFS Porsche is ment vele, pedig ez alatt egy 400-as PII dolgozott, az S3 alatt meg egy 850-es PIII.
Amúgy megjelent Penyus cikke: Klikk! -
törölt tag
Van két PCChips M918i alaplapom. Mindkettő Ver1.2A jelölésű NYÁK-ra épül és ugyolyan alkatrészek is vannak rajtuk, kivéve az alaplapi cache memóriát.
A régi lapomon a cache helyére kamu chippek vannak forrasztva. A memóriaátviteli görbén ez látszik is. Akár be-, akár kikapcsolom a BIOS-ban az alaplapi cache-t. Az újabb alaplapomon viszont foglalatok vannak, így lehetőség van 256kB, 512kB vagy 1MB cache telepítésére. Ez szintén látszik a átviteli görbén.
Akár hogy is méricskélek, a Pentium Overdrive (83MHz) és a Cyrix 5x86-os (150MHz) is lassabb SuperPI alatt ha bekapcsolom az alaplapi cache-t.
Hogy miért van rajta? Erre egyszerű a válasz...
Az alaplap nem csak ezt a két processzort támogatja és nem csak EDO memóriával működőképes. A régebbi FPM (Fast Page Mode) memóriákkal és alacsonyabb órajelen üzemelő processzorral már más lenne a helyzet. Ráadásul cseppet sem biztos, hogy minden EDO memória képes a legjobb időzítésekkel 50MHz-en is elmenni. De amit használok, azok tudják. -
Háát egyenlőre siralmas a helyzet, azaz mondjuk úgy hogy a laphoz mérten elfogadható. (50-60-66 FSB lehetőségek)
Penti 75-ös egyszerűen nem akar feljebb menni, még 90mhz-re sem, pedig pont ettől vártam többet
a 120-as megy 133-on
a 90-es meg 100-on
Sajnos ennyi van a lapban. Majd ha lesz AT tápom akkor valami értelmeset is alkotok. -
Beszállnék a versenybe egy HP vectra 100-assal
Sajnos a vargáné tápom elindul de nem ad feszt, azaz az 5v-os ágon semmi, ha a 12v-ost mérem akkor egyszerűen lekapcsol a tápHiába van 5 lapom socket7-re ha nincs hozzá táp, ezért marad a Vectra.
Gyári 100w-os táp, HP lap + cache bővítő + vga ram bővítő (pwm bővítés nincs benne) 128mb edo ram (2x32+4x16 60ns), videókari integrált Cirrus Logic 2mb, SB vibra 16c Fm tunner-es hangkari, 2.1Gb quantum vincsi, cd rom még nem tom milyen lesz (ha belefér akkor SCSI).
Ez a gép a rádióm
Valamiért most megmakacsolta magát és szétfagy a win95 betöltéskor. -
törölt tag
Még nem töltöttem fel, mert még nem sikerült úgy lefotóznom a processzorokat, hogy nekem is tetszen.
Lassan már fél éve ígérgetem, hogy előbb-utóbb nekiállok a dolognak. Épp ma érkezett meg a fényerőszabályzós, nagyfrekvenciás elektronikus vezérlőm a körfénycsövemhez. Ettől remélek kellően szórt fényű megvilágítást... na, már csak a tartóállványt kell összehozni. Még 1-2 hónap...
-
Oliverda
titán
Akkor nyilván az órajelgenerátor tud 45MHz-et is csak az nincs dokumentálva a lap manualjaban.
Amúgy megvan az MVP3G2-es Epox lap. Szinte olyan mintha új lenne, eredeti dobozában kaptam meg, mondjuk manual és CD nincs meg hozzá, bár nem mintha ezeket nem lehetne könnyen pótolni. REV 1.4-es a cucc. Majd megnéznéd hogy a tiéd melyik REV.?
-
törölt tag
Ilyenem tényleg nincs. De az AMD állítólag csak 133-as CPU-t gyártott, az összes többi felirattal megáldott AMD 5x86-os túlbuzgó fantáziával és kreativítással megáldott emberektől származik.
Ezt leginkább az alábbiak támasztják alá:
- nincs róla hivatalos infó,
- csak egy-két darabot ismerünk "150"-es és "160"-as felirattal,
- még ennek a pár darabnak is eltér a felirata,
- egyik-másik ilyen példányon épp a mókolt betűk elég furcsák,
- a lézerezett felirattal még 2000-ben is gyártott az AMD 5x86-os, de abból csak 133-ast ( ezt ugye nem igen lehet lekaparni és átlézerezni)
- az AMD mikor piacra dobta az 5x86-os a sebességbeli osztályozást az ADW, ADY, ADZ feliratokkal különböztette meg és a felhasználóra bízta a tuningot (ez sokak szerint hivatlaos infó, bár én nem láttam róla AMD dokumentációt). Az utolsó betű a hőfoktűrésre vonatkozik és az ADY megy 150 az ADZ meg 160 MHz-en (de ez már csak szóbeszéd, szerintem a legtöbb ADW is megy 160-on)Egyedül a P75+ feliratú darabokról van olyan általános vélekedés, hogy ez talán nem "FAKE":
-
L4rs
tag
A Vargáné és Tsa. Bt. táp kegggyetlen.
Pont egy ilyen 200W-os példánnyal próbálok a közeljövőben OC-skodni egy kicsit.
Acorp 5TX29 -es Socket 7-es lapban akarom majd kipróbálni a Pentium MMX 200-at, AMD K5 PR100 ABR-t, és egy IBM 6x86 P166+-t. Nem tudom mik az esélyek. Nagyából nem sok.
A tápról már régen le lett vágva a molex csatik fele, hogy még véletlenül se legyen rárakva több, mint egy vinyó, és esetleg egy ODD
Jó kis játék lesz, jumper állítgatás sucks. Kérdés mikor jut rá idő, mert előtte elő akarok állni valami eszement hűtés megoldással. -
cskamacska
addikt
??? Reggel van még. 2001-es a film, és kb 2003 áprilisa körül jelent meg a Radeon 9600/9800 vonal. No meg miért használtak volna gémerkártyákat profi OpenGL gyorsítók helyett? Ami régi teszteket néztem, hát nem domborítottak nagyon a FireGL/Quadro kártyák mondjuk a 3Dlabs profi cuccai ellenében..
-
törölt tag
Hehe...
Megjegyzem, ismételten le a kalappal a "Royal mail" előtt. Péntek reggel nyertem a licitet a PCChips M918i alaplapra és már itt van a kezemben. Szerdán meg hollandiából rendeltem pár cuccost UPS gyorspostával. Azt is most kaptam meg. Egyedül a kínai posta vetekszik még vele...
Máris izzítom egy újabb SuperPI eredmény reményében.
-
K6-ból egy 400-as /2-es van sajnos csak AFR 66-os FSB-vel
K5-ből egy 100-as van ha jól emlékszem
Esetleg ha kell valakinek akkor van Cache kártya asszem 512-es
Cyrix-ből sajna csak a 200-as jó, de ha van türelmed és visszahajlítgatod a lábakat és a forrasztás nyomatit akkor van még 266-os és 166-os is. Mivel ezek a procik halhatatlanok ezért valószínű túlélték a sütőlapprojektemet is.
Extra fanatikusoknak van intel 486 SX 25mhz (!) borda nélkül üzemelt gyárilag, sztem agyonfeszelve aktív hűtővel meglenne a +100% tuning -
Badman 4ever
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged