- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
Ohh. 80-as évekbeli technics erősítő, annak minden előnyével és hátrányával.
Én most egy ilyet pofozok helyre. Yamaha R-3. Lényegiben semmi baja, csak a szokásos "kipucolom előtte mielőtt eladom" történet. Ez is egy korú a technicssel, bár inkább picit öregebb. Itt még nem mindent lepett el az akkor divatos "csakazértis nyomógomb" dolog :] -
zoltanz
nagyúr
Persze el lehet használgatni néha, de azért messze van széptől mivel képeket sem jelenít meg és a praktikuságtól azért.
Volt egy kis fejlődés az utobbi 30 évecskében akkoriban első PC -k 1 MB központi memóriával gazdálkodhatott, (igaz nem sok van belőlük sajna) ma alap desktopban proci cache -ben ennyi, de a 286 is csak 16 MB -al össz.
-
-
-
Pedig igazándiból semmi nem kell hozzá. Kell egy atmel proci (atmega8 tökéletes), annak beüzemeléséhez pár passzív alkatrész + párhuzamos port hogy felprogramozt isp-n a megfelelő programmal. Persze ha késztetést érzel akkor át lehet írni a kiosztást meg egyebet. A program sem nagy szám, egy beérkező infót hozzá kell rendelni egy tömb eleméhez, és elküldeni kamu-usbre.
Ennek ellenére én se kapkodom el -
-
a számítógép retro-zás és gyűjtés nem korfüggő
van egy 50éves cimbim, ő is gyűjtő bár ő elég lassan szedi be a cucokat, mert nem úgy áll anyagilag, de neki is tele van már a szobálya gépekkel a 486ostól a 2magos AMD-ig MINDEN konfigból van neki azaz p1, K6, P2, P3 stbstb....
ha ez a hobbija, valakinek, hiába "komolyodik meg" az után is az lesz a hibbija és komoly létére is ugyanúgy gyűjteni fogja a régi hardvereket -
peti_s
addikt
Naugye.
Én kb. egy éve változtam meg, először én is így voltam, most már inkább szabadulok a kacatoktól, és már számomra fontosabb dolgokra költöm a pénzem. Ez alatt azt értem hogy a rengeteg Socket7-es lap mind-mind megy a padlásra, plussz elég nagy százalékuk a méhtelepen végzi.
-
-
Nem tudom hogy a sokat masszírozott F1 miatt (nem tudom hol találtad, semmi infót nem találtam erről) de végül megtalálta a hdd-t a scsi kártya, és bootolt is róla. Utána F1-ezés nélkül is megtalálta minden bootolásnál. De bebootolni nem tudott, a német win95 elhasalt félúton. Én meg nem tudok németül. Enterre kikapcsoltatta volna a számítógépet, szóval valami rendszer dolgot nem tudott betölteni. Csökkentett mód se játszott.
Most azt csinálom épp anyám gclf gépén hogy beledobtam a scsi kártyát, és copyzom az egész hdd-t.ÉÉÉÉSss van driver a miroTigerhez
Legalábbis van egy miro mappa, benne gyanúsan win 3.x driver.
Hirtelen ennyi. Még nézelődök mik vannak ezen a scsi hdd-n
-
-
peti_s
addikt
Jah, nagyon.
Pécs, Kertváros sztem nem az.
Én maradok az XP tűzfalnál.
Hamarosan jönnek a képek a Slot1-es CPU-król, csak még meg kell vennem egy 450-t, mert a mostani 450-mről nem akarom levenni. Bacsis 800-án kell cserélni, mert a nagy passzív borda miatt nem lehet a tápot betenni a helyére.
-
peti_s
addikt
Engem az idegesített nagyon hogy szerinte 3 percenként támadás érte a gépem. És nem lehetett azt a figyelmeztető ablakot kikapcsolni. Mert elvileg majdnem mindig másik gépről jött a támadás, így mindig hozzá kellett adni a kivételekhez. Így pedig nincs értelme a tűzfalnak.
-
Badman 4ever
őstag
Szerintem az Award a legjobb ha a szöveges biosokat nézzük. A kis Compaq-jaim biosa olyan, mint a programoknál a felső legördülő (Fájl, Szerkesztés, Nézet, Súgó, stb.) menüsor, csak itt a bios funkciók vannak. Sajna elég butácska biosuk van, de szerintem jól kezelhető, ha lenne egér, akkor tényleg egy Windows programablakra emlékeztetne kis X nélkül a sarokban.
Valami ilyesmi: Klikk!
Az új AMI biosok viszont nem tetszenek, régiekkel meg nem nagyon találkoztam még. -
-
Badman 4ever
őstag
Ezt én is megtaláltam egyszer, de nem jöttem rá miért jó akkor..egy tweaker progi javasolta, hogy fixáljam a memó és az L2 cache méretét. Erre az Advanced SystemCare aszonta, hogy törölné az értékeket, tahát ne legyen érték megadva, azt javasolta...ez most akkor hogy is van?
Jé, ahogy most megnéztem, itt található a PAE engedélyezése is...na akkor be is kapcsolom. -
-
-
törölt tag
A Cyrix 5x86-os azonos órajelen kb. 10%-kal gyorsabb mint az AMD 5x86-os. A Pentium Overdrive meg még többel. Viszont ez utóbbi 100MHz-en már nem igen akar elindulni, mígy az AMD 5x86-os 160MHz-en tutira eldöcög. A Cyrix 5x86-os meg talán 120-133MHz-ig megy. 150MHz-en még nem sikerült elindítanom.
Vagyis a három processzor eredményei elég közel vannak egymáshoz, de a PODP-nek van a legtöbb esélye... aztán a Cyrix 5x86-nak és végül az AMD 5x86-osnak...
szerk.: A PODP 83MHz-én a SuperPI idő kb. annyi mint az AMD 5x86-150-en.
-
-
-
L4rs
tag
Az ám.
Voodoo 2 SLI-m van nekem is. Méghozzá Gainward Dragon 3000 tekintélyt parancsoló darabokból. Nagyon retro, nagyon komoly.
Érdekességképpen először az egyik 100MHz-es, a másik 110MHz-es RAM-okkal voltak szerelve, de mivel szerettem volna, hogy egyformák legyenek, a 110-es tuningosat "elcseréltem" egy 100-asra. Elég antituning, de legalább teljesen egyformák.
Ha valakinek kell esetleg jó minőségű SLI kábel, tudok csinálni, csak szóljatok, megbeszéljük privátban a részleteket.Akiknek nem teljesen világos:
egy rajz az elvi megvalósításról,
és egy kép, amikor a gépben vannak. -
-
-
-
-
-
zoltanz
nagyúr
Kipróbáltam már Win7 -et egy PIII -ason 512 MB RAM -al, nem erölködött különösebben a telepítésnél sem.
Ha az XP -vel (Vista -t hagyjuk) hasonlítjuk össze csak nagyon kb (20 progi) megterhelve lesz ilyan döcögös mint ha 4-5 progit futtatok a Win7 -en, de a memóriakezelője sokkal jobb azza gyorsabb lett.
-
-
sajna ezek még forrasztva voltak
de lehet őket tuningolni kis forrasztgatással, pár áramkört rövidre kel lszárni "mintha jumperelnél" bár már az ilyen régi notikhoz a leírás szint emind eltűnt a netről
nekem a kis toshiba libretto-hoz megvan a leírás, akár 266MHz-ig is fel lehet húzni csak még nem mertem megcsinálni mert ha nem bírja akkor kuka -
-
törölt tag
Nincs floppy lemezem...
Másik CD meghajtót és lemezt már próbáltam. Ugyanaz a probléma.
Az 1.FD System Type(00) kiírás gondolom azt jelzi hogy talált a lemezen egy floppy disk boot szekciót ( ha jól tudom a boot CD-k először floppy-ként indulnak, aztán az onnan betöltött loader töltegeti a többi dolgot a CD-ről... ) vagyis felismeri a meghajtót, a lemezt is, a boot szektort is, mégsem megy... Azt hittem hogy csak valami gombot kellene nyomni ( "1", enter, nyilak, stb... ) de nem működik.szerk.: A hibaüzenet a merevlemezről jön. ( CD nélkül is jön )
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest