- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip #37911 üzenetére
Én erre a 60 hz-es mizériára úgy emlékszem akkor jött elő Ati karikkal Xp alatt, ha a monitort csak később jutott eszembe bekapcsolni, mikorra már felállt az oprendszer, akkor tényleg csak 60 hz-en hajtotta és csak az újraindítás segített rajta, ha viszont hidegen előtte/egyszerre a géppel vagy legalábbis Xp elindulása előtt bekapcsoltam a monitort, akkor nem volt gond, hogy ez Xp vagy driver specifikus gond fogalmam sincs, mert Linux alatt pl soha nem jelentkezett ugyanazon konfiggal.
-
Ádyka
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip #37726 üzenetére
a bacsis-tuningon már a működésük közbeni videót is meg lehet tekinteni
-
Rive
veterán
válasz
gerlaip #37659 üzenetére
...Nagyon igényesen vannak összerakva ezek a kártyák...
Hát, igazából nem annyira. Pl. azon a kártyán ott fönt (mai szemmel) a leggagyibb fajta elkók lapulnak, amik ma ~ semmire se lennének jók egy mai cuccon.
Ami változott, az a cuccok iránt támasztott követelmények, a terhelés. Egy mai, ~ hasonló kaliberű kártyán lenne min 1-2 kapcsolóüzemű táp, legalább az egyik többfázisú: a chipek lábai ahelyett a szép, kényelmes elterpeszkedés helyett mind begyömöszölve az alkatrész alá: a vezetékek a nyáklapon a vaskos, helyfoglaló 0.2 helyett max. 0.1 vastagsággal... Furatátmérők dettó...
Szóval ez nem arról szól, hogy a régi cucc igényesebb-e vagy sem - ez az izé sem igényesebb, például, mint egy mai motor, csak ... más
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #37584 üzenetére
Dual ventis-hez lap is kell, mert a kondiktól nem fér el sok helyen(meg én úgy vettem észre inkább csak a kisebb procikhoz jó, nagyobbak már melegednek vele, oda heatpipe..). A tölcsér nagyon jó dolog. Csak az újabb házaknál lehet gond a 9cm venti miatt. De az igazából ami nagyon jó, ha minél nagyobb a kuckó.
Gtx460-am matx házba hangos volt mint a dög. Csifi házba meg hangja nincs. Hát igen a megrekedt levegő.
Nekem a p3-as csúcs rendszerem ilyenbe van: Chieftec BG-02B-B-SL-OP
-
Sanchez638
addikt
-
Ranagol_5
őstag
válasz
gerlaip #37535 üzenetére
Nálam a merlin-es driver, amit ők használnak xp alatt fel sem megy. Dob két hibát, hogy nem tudja telepíteni, aztán úgy néz ki mintha felment volna, de a 3dmark2001 kifagy amint elindítom.
Csak a 3dhq driver-e működik nálam. Még windows 2000 alatt megpróbálom a gyárival ma.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
gerlaip #37488 üzenetére
Meggyőztél.
De azért ezt az E5700-et megveszem a AGP-s lapok mellé. 300-as FSB-vel meg egy kis volt moddal el tudnék vele érni 4,5ghz-et, ami már azért talán meghajtaná a 3850 AGP-t vagy a Gainward Bliss 7800GS+-t vagy a 9800 PRO-t.
Milyen feszkóval használtad az E8200-at 500-as FSB-nél?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip #37450 üzenetére
hehe pont tegnap pörgettem ki a 3. részt
Ranagol_5! Esetleg úgy érdemes próbálkozni még, hogy a PCI buszt nem fixálod le, hanem hagyod hogy az FSB emelés vigye magával...
Anno mikor a S462-ből próbáltam kihozni a maximumot még az AGP órajelének emelése is hozott egy kicsit
Jóó persze, egy Vodoo5 5500-nek nem kell akkora sávszél, de azért a PCI lehet hogy már szűk keresztmetszet -
válasz
gerlaip #37460 üzenetére
Én nem is kutakodtam utána, max csak annyit tuningolok amit feszemelés nélkül megy. Nálam egy retro konfignak nem kell kimagasló teljesítményt nyújtania, csak jót. Ha egy játék vagy progi nem megy vagy akadozik az adott gépen akkor bekapcsolok egy újjabbat.
Rive : diskeditorral byteonként, manuálisan írogatod rá az anyagot ?
-
Ranagol_5
őstag
válasz
gerlaip #37457 üzenetére
A merlin fel sem ment, így a 3dhq-val tolom. De ahogy néztem őketm ők is. A athlon-os windows 98 alatt a gyárival nyomja. De én is azzal próbáltam az nf7-esen, és habokba se volt az eredményem az övéhez képest.
Még megpróbálom a LOD-os modot rivatuner-el, aztán meglátjuk.
-
válasz
gerlaip #37451 üzenetére
Jó géped lett ! Szép és jól megy.
Ennek tiszteletére bekapcsoltam én is a jó kis öreg AthlonXP- met
Epox 8KRA2i lapban van. Ez KT600- as. + 2600+ proci és 6600 GT, single channel ram mivel benne hagytam a 3. modult is.
Defaulton :Csak 10MHz- et tudtam húzni hirtelen az FSB- n, nemtom miért de nincs jelentősége mert cserélve lesz a proci :
Rézmagos Spire hűtővel 55 fok körül mozog terhelés alatt a proci.
Mennyit fog menni ha belerakom a 3200+- t és a 6800GT- t ?, ja és a tápot is cserélni kell
Csak lusta vagyok kiemelni mert rajta van 1 router + 1 switch bekábelezve. Majd megejtem valamikor azért és akkor lenyomom az eredményed
-
gerlaip
addikt
válasz
gerlaip #37444 üzenetére
Hogy minden fut rajta az tényleg igaz, Far Cry, GTA3 gond nélkül, nem fagy órákon át. Csak a matrixos teszt a 3DMark2001-ben. Na jó, nyilván akkor a Max Payne is fagyni fog...
A Tt Volcano hűtővel van valakinek tapasztalata?
Nagyon bonyolult kábelezéssel van megoldva, külön helyre megy a fordulatmérő kábel és egy föld, illetve külön csatolóról kapja a feszültséget, és van még egy csatoló a hőmérő szenzornak, ami természetesen már nincs meg hozzá.
Lehetne venni egy szenzort, de arra gondoltam, hogy leegyszerűsítem az egészet, összerakom a kábeleit egy csatolóba, és rárakom egy Zalman potméterre, mert a sajátjával nem tudom 2500-as fordulat fölé tornászni. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip #37441 üzenetére
így va kiírja, de az csak egy logó
valahol a menüben tudod kiválasztani, asszem hogy MMX vagy 3Dnow!-ot használjon, vagy valami ilyesmi... a 3Dmark99-ben még automatikusan ha megtalálta a a 3Dnow!-ot akkor használta is, azért húztak el olyan brutálisan az AMD K6-2-esek az Intelekkel szemben a 3Dmark99-ben
-
-
unclefucka
senior tag
válasz
gerlaip #37362 üzenetére
Nincs mit.
Nekem beváltak a Zalman sünik.
A kétoldalas hővezető jobb hőátadással rendelkezik, mint egy rózsaszín gap-pad, amit több helyen alkalmaznak a gyártók is. Rosszat bizonyosan nem teszel vele. Por pedig nálam soha nem gyűlt össze rajta olyan mennyiségben, mit a ventis bordákon, a légáram rajtuk pedig annyi volt, amit a környező légkavarók keltettek. A porszűrés persze mindig ajánlott. -
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip #37269 üzenetére
Quake 1-hez még volt hozzá patch, de úgy is elég gányul nézett ki, igazából kb 2 tucat korai 3D-és játék ami futtatható rajta (sőt saját Apija is volt S3D néven, arra kb 4-5 játékot adtak ki, konkrétan a Terminal Velocityre emlékszem csak, amire csak S3D volt), bár 400x300-as felbontás felé menni nem igazán lehet normális sebesség mellet (ami nem nézett ki sokkal jobban a szoftveres módnál és gyakran gyorsabb sem volt), szóval 3D gyorsítónak hívni barokkos túlzás azért.
Virge név meg passz, ha nagyon tippelni kéne akkor ha a virgin-ből jön, akkor a 3D-és gyorsítás szűz terület volt még és talán ők léptek be/rá először? -
gban
veterán
-
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip #37250 üzenetére
GT hűtők egyáltalán nem rosszak S462 fronton, inkább nézd meg, hogy nincs-e be/rászáradva a paszta a procira/hűtőre és ha kell takarítsd le és pasztázd újra, ill. ellenőrizd le, hogy jól felfekszik-e (2 féleképpen is fel lehet tenni, az egyikben nem fog rendesen felfeküdni, ill. találkoztam már olyannal is, hogy gyárilag-e vagy utólag, fordítva lett rátéve a lefogató). Esetleg ha Light verzió, szerválhatsz rá egy gyorsabb 8 cm-es ventit.
-
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip #37243 üzenetére
Ha Zalman CNPS-7000-re gondolsz akkor csak szólok, hogy NF7-el nem kompatibilis alapból, max ha szét farigcsálod a hűtőt. Amúgy miért nem inkább 2500+@3200+, az harmad/negyed ennyiből kijön, akár egy pretested is, nameg arra figyelj, hogy 400-as FSB , 400-as RAm órajel mellett az NF2 nagyon válogatós a ramokra, Samsung TCCC/TCCD, Kingston K, Winbond amivel biztosan, Hynix, Kingmax, Geil egyes szériái amivel biztosan nem megy stabilan, szóval alaposan ki kell tesztelni, ha nem szeretnél meglepetéseket, furcsa anomáliákat.
-
-
-
-
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip #37153 üzenetére
Hát ha 7-8 évvel ezelőtti lapos, akkor sanszos, hogy bővíthető vmi T2ezres vagy T5ezres Core2 szériáira, ill DDR2-es sodimm ramok sem túl drágák már, az 512-est szinte utánad vágják, de ha van rá lehetőség akkor akár 2Gb-ra is felbővíthető, így ha nem ért a Linux-hoz (bár használni abszolút nem nehéz, több nyugdíjas könnyedén megbirkózott vele minden további nélkül, igaz nem nagyon volt előtte Wines előéletük), egy 32bites Win7/8.1 már eldöcög rajta, XP-t nem ajánlom netezésre (nameg egy SP3 is nagyon döcögős 512mb-al, min 1 Gb kell annak is), nem biztonságos, max ha deep freeze-el lefagyasztod, nameg egyre több dolog el sem indul rajta, jövőre már pl. Crome sem jön rá újabb.
quailstorm: 9600SE mellé Debian 7-es nem túl jó választás, abban még nincs normális támogatása, min Uborka 14.04 alapú javasolható rá, ha nagyon ragaszkodsz a Debianhoz akkor max 8-as, de nem igazán javaslom, mert Debiannak lájtos DE-ekel elég gyengus az ablakkezelése (lassú, tearinges), inkább Arch, Fedora ,Ubui 14.04 alapú disztrók javasolhatók alá xfce-vel. Bár az 512 ram így is szűkös lesz, de ha FF-et használsz flashblockkal, hosts file-os szűréssel és Bluhell Firewallal akkor végül is 1-2 nyitott lappal azért használható, 2500+-as Athlon Xp, 1 GB rammal, 9550-es Atival, kurrens Xfce-es disztróval jól belőve, simán használható netezésre, videótól függően a 360/480p simán megy, smtube-al 720p is 40% körüli cpu terheléssel (pont ilyesmit tesztelgettem nemrég).
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip #37184 üzenetére
Átraktalaok ON-ba.. ha már AGP, akkor retro
Most egy 3,4@3,85-ös Prescott P4-be etsztelgetem, de értelemszerűen ide is túl erős.... Mondjuk ilyen Crysis, meg Far Cry 2-vel meg lehetne izzasztani 1920X1080-as felbontás mellett, de ezek a játékok már a proci miatt is elég cinkesek egy ilyen gépen...
sanchezsa! Igen!
Az összes HIS VGA kártya, A Radeon X800-tól a HD4870-ig mind UV reagens -
-
gerlaip
addikt
-
válasz
gerlaip #37153 üzenetére
Üdv!
Bármelyik XP jó, tegyen fel egy NOD-ot, annak van normális tűzfala, a Windows-ét el kell felejteni. A ramot én megdobnám kicsit, illetve érdemes lenne nézni bele egy izmosabb procit, és egész használható lesz, minimális ráfordítással.
Windows frissítéseket le kell tiltani, több kárt csinálnak, mint hasznot - aztán valaki úgyis megmondja, hogy butaságot beszélek.
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #37146 üzenetére
kidobálja fejet, nekem a 2db 1tb-ből az egyik csinálja, probléma még nem volt.
Más: Megcsináltam a letöltő gépem Kb 2,3Tb tárhey. Giga lan, 100% kihasználható(raid0). A gép eszik max kb 30w-ot. Távoli eléréssel kezelem, ugyan így a torrent(+ webui). Meg szépen lassan más is.
csabyka666: Hds% hülyeség... Lehet a 100bad-tól írja, de attól még "semmi baja" a vinyónak. Tapasztalat, amíg nem fagy és nem szaporodik a bad, addig nincs probléma. Van itt Cache hibás darabom... 60mb/s szekv. sebbeség...De nem csinált galibát
-
válasz
gerlaip #37146 üzenetére
Őszintén, én nem foglalkoznék vele.
Használok 9%-os vinyót rendszervinyóként, de az nem kattog, gyakorlatilag csak azért tudom, hogy hibás, mert a HDS írja. De a kattogás már fizikai sérülés, fontos cuccokat semmiképp se tárolj rajta, ha vannak pillanatnyi fagyások vele, akkor kuka. -
Tim82
félisten
válasz
gerlaip #37134 üzenetére
Nem válik külön, írták a cikk kommentjeiben is. Cseppet mintha félreértettek volna valamit az IT cafés cikkszerzők. Gyakorlatilag csak átszervezésről van szó, külön szervezeti egység lesz az AMD keretein belül a Radeon Technology Group (de még csak nem is leányvállalat).
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #37108 üzenetére
fx5800 nem kínálandó eladásra?
más: akit érdekel: 3850 dobozzal 7k
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest