-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaland
tag
válasz
jokeph #77652 üzenetére
Probáld ki pl: Tp-link powerline adaptert egyszerű és nagyon jól működik, akár set top box-hoz is.
Olyan mintha lekábeleznél házon belül bárhova. Nálam 100mbit megvan. -
válasz
jokeph #77650 üzenetére
Nem kell másik gépről internet megosztás, routerre kell dugni UTP kábellel. A Win98- ban már DHCP képes hálókezelés van. Simán látszik a helyi hálón és netet is kap. Már a Win3.11- hez is van DHCP- s driver amúgy. A helyi hálóra kötött 386 is látszik Win7/8.1/10 alól, sőt a Wifin csatlakozó telóról is látom a kábelen csatlakozott 386- ot. Telefonra, tabletre telepített TComm- el pedig a lakás bármely részéről másolást is tudok indítani közöttük, oda-vissza.
Annyi hogy Win7- től fokozatosan nő az MS féle megosztás paranoiája, tehát egyre mélyebbre kell ásni a hálókezelésükben, hogy régebbi géppel kapcsolatot kreálj. Nekem igen hosszú ideig tartott mire rájöttem miket, mire kell állítani, hogy ráengedjen a Win98/Win3.11- es gépekre.Azzz iigeen, mindenhol van kincs, pincét nézted már ?
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #77646 üzenetére
A WPA tul uj dolog lesz, szoval valoszinu, hogy a 9x-es driverekben, csak WEP van. A WEP az 64 vagy 128 (valojaban 40 vagy 104) bites kulcsot hasznal, amit egyszeruen be kell allitani. Ugyonezt a kulcsot kell beallitani az AP feluleten is.
A beallitas lehet kozvetlen a byteok megadasaval, de akar egy "jelszonak" a megadasaval, aminel a karakterek ASCII kodja lesz az adott byte a kulcsbol. Pl itt irja, hogy "64 bites" WEP-nel 10 hexadecimalis karakter (pl. 64 32 22 2A F4 vagy 6432222AF4) vagy 5 sima (pl. ALMAF), "128 bitnel" pedig 26 hexa, vagy 13 sima.
Ha WEP-et hasznalsz, olyan, mintha semmit sem hasznalnal. Ha csak WEP van, akkor felejtsd el a WiFi-t.
-
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #77640 üzenetére
A WiFi tobb dolgon elcsuszhat. Elofordulhat, hogy az eszkoz csak WEP-et ismer, ekkor ugye vissza kellene downgradelned a pillanatok alatt torheto WEP titkositasra. Ezek utan, ha pl van WPA tamogatas, nem biztos, hogy a WPA1/WPA2 mixelt modot is felismeri, mint kompatibilis WPA1 implementacio. Titkositatlan WiFi-re fel fog csatlakozni, de ezt nem szabad hasznalni. 100%, hogy WEP-re is fel fog, de ezt sem szabad. WPA-bol vissza kellene downgradelni egy proba erejeig WPA1-re es kikapcsolni az AES titkositast is (visszarakni TKIP-re). Igy visszalassulsz 802.11b/g sebessegre (tehat elbucsuszol az n, az ac es az ad dolgaitol).
-
válasz
jokeph #77637 üzenetére
GeForce/2/3/4/FX
Radeon7/8/9xxx
Ezeknek biztosan van.
9600GT tuti nem megy 98 alatt, esetleg valami extra hackeléssel, melyről nemtudok.
Szó volt róla hogy asszem az AGP nV7xxx - ekhez van valami moddolt driver, mellyel van esély a sikerre. Meg talán a PCIe 7900- as is megy még avval -
válasz
jokeph #77594 üzenetére
Príma
UOSP telepítésnél pár menüpontot ki szoktam hagyni. Ettől függetlenül tovább tart mint a 98 telepítése.#77597 : nemtom, lehet bejelöltél olyat, melyet én nem szoktam
. Asszem majd az UOSP- t is részleteznem kell, mit érdemes kipipálni, hogyan javasolt telepíteni.
-
válasz
jokeph #77576 üzenetére
Nem dupla az IMC, csak 1 IMC/két csatorna/4bank, mely felismeri a DDR2/3- at is. Azért jó hogy a CPU- ba költözött, mert a HD DDR2- őt is lehet használni - kommersz kínait, vagy a Samu is kiadott ilyeneket. Nekem az utóbbi van AM2+ - ban - 1-2 foglalat = HD, 3-4- be már csak SD mehet, így 12GB a max.. AM3- ban meg már alapból mennek a 4GB- os modulok 4x4 kiosztásban is. AM3+ - ban jött hogy a 8GB- os modulokat is kezeli, legalábbis az FX CPU, Phenom-II nemtom, azt nem próbáltam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77570 üzenetére
GF2/4 MX-en mindegyiken kicsi volt, de nagyon szerettem a 2-est a maga idejében , a 4 MX már megkésett volt, akinek lehetett inkébb GeF3-at javasoltam, persze sokan mentek a fejük után, egy időben nagyon sok MX420, MX440 volt ismerősi körben kifejezetten játékra...
Ennél Pitta haverom volt csak durvább aki előbb egy MX420-ba ruházott be, majd mikor rájött, hogy nem lesz jó, (667@1000MHZ PIII vagy Celeron nem emlékszem már pontosan) akkor vett egy MX460-ast. MX460 árából (valami drágább, minőségi kivitel volt, nagy arany színű hűtővel a közepén, egy halom CDnyi extrával) tudott volna venni egy Ti4200-at 128MB-osban.DDR3-al???
Ezek az E2/4/6000-es CPU-k mentek DDR3-al is?
(amúgy ha igen, és a lap is menne, az külön jó lenne, mert egy nagy marék hibátlanra tesztelt DDR3-as RAMOM van)
A felajánlást meg köszönöm -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77553 üzenetére
Majd úgyis jelented mi lett a 3db X-es kártyával. De igen, hasonlóra gondoltam, hogy nem szeretik a lapot valamiért.
(nekem a HD6850 van a saját dobozába szépen visszacsomagolva).6600GT : Na még Inno is? iszonyatos módon potyogtak azok a kártyák, szinte nem volt ami megélte az 1 éves kort, egy idő után már nem is 6600GT-k jöttek vissza garba, hanem 7600-as GS-esek asszem helyette. Akkoriban számtech boltban dolgoztam és alig akadt nap, hogy ne lett volna belőle visszahozott példány.
GeF3 : De fura ez ... mert nekem még mindig ment legutóbb a gyári kereplő, pedig már akkor is személyiigazolványa lehetett volna a kártyának. (igaz, nem folyamatos használat, hiszen 2007 júniusa óta csak alkalmilag volt használva). Egyébként OC barátak voltak ezek, ugye az enyém is simán ment Ti500 órajelein felül is...
Asus V9550 : Az valami FX5900 ha jól tudom.V3800 : az TNT2, pontosan tudom milyen, mivel nekem is volt
Sajnáltam h anno eladtam.
Igen, a Conroe CPUknál látszott igazán először a "nem számít az órajel" metódus. 1800-2000-en agyonverték a 3GHZ+ -os P4-eket.
-
válasz
jokeph #77553 üzenetére
Nem másoltam fel a HDD-re a telepítő CD-t
Nagy hiba, rengeteg problémát vonz.
rádugtam egy 20 GB-os SATA HDD-t
Nem jó ötlet, főleg megfelelő driverek nélkül, esetleg ha már minden modern patch fentvan.
Pendrivehez meg kell az NUSB driver, telepítés után a sajátja aktív, mely nem kezeli a pendrivet.Inno3D : szerencsés példányom van, 6600GT és hibátlan, szinte újnak nézett ki, mikor kaptam, ki akarták dobni.
a W98, talán nem kedvelte a SLOT1-es BX-es lapot
BX- en a leginkább probléma mentes, azt nagyon kedveli a 98.
De hogy magamat idézzem, necsak kritika legyen(bár inkább helpek a fentiek), tőlem meg amiatt megy a dícséret, mert kitartó vagy :
"előbb utóbb csak összekalapálom ám", sokan hamar feladják.
-
válasz
jokeph #77545 üzenetére
No, bekészleteztem, hogy ne kelljen mozognom sokáig, még 2 hét van a szabimból(valamint marad még 3 hét idénre
), ennyi talán elég lesz a projectre, ha nem jön közbe semmi váratlan. Bár azért lesz más szükséges teendő is.
Mehet a retro tehát rogyásig.
Nekem mániám hogy a Win98- as gépnek DOS alatt is működnie kell, mégha ahhoz képest elvetemülten overkill is.
Megdícsérted a tesztállomásomat, ezennel VIP tag lettél, mivel ritka esemény, próbálom precízen tolni a retro szekeret, a dícséret ritka, inkább a kritikával jönnek, persze az is kell, nade azért...szóval érted szerintem.
NF7-S 2.0 nálam kondizásra vár. Helyette az Asus lapos Barton konfiggal szoktam flexelni. Az eddigi legerősebb AGP- s pedig a 939- es gépem, ő ennyit kapott 3DM2001- re, de még bírná feljebb is a tuningot. Bár úgy nézem hogy ez a mostani project/korai775 el fogja verni a C2Duo- val.
#77546 : Win98 telepítő CD..nálam az a Biblia, mindíg a tesztpad mellett
#77547 : Corsairt (meg az ADatát) sem szeretik ezek az egyszerűbb lapok, én azt tapasztaltam (hátha Nálad is az a gond). Kékhalál nem volt, de mikor másodszor visszadobott a 3DMark az asztalra, sürgősen cseréltem KingMaxra, amint már említettem is. Evvel stabil, amíg aludtam 6 órán át ment az Aida stress hiba nélkül, így a hűtés is vizsgázott, a kis Titán is elég lesz az E6600- ra is sztem. A csavaros/backplaines lefogatójával pedig optimális a leszorító-erő is, a stock trágya pöckössel ellentétben.
XP SP2- höz még ok az 512MB RAM, SP3- hoz 1GB ajánlott. Bár nálam mindegyik jól megy, spéci driverpakkos telepítőket használok, jól optimalizáltak alapból, valamint teljesen automatikusan települnek, belövik a rendszert a saját szájízemre...kényelmes is, utólag csak pár setet kell módosítanom.re #77548 : kár hogy nem sikerült, ha stabil Win98- at összehoztál volna(nem ördöngősség, csak évek meg rutin kell hozzá), akkor Lovaggá is ütöttelek volna
(#77550) KROK640 : persze, végeztem is a dossal, még ma megy felfele az XP. Külön vinyóra, van még korabeli gyors, hibátlan szabadon. Az E2220- hoz viszont nemigen tudod hasonlítani az eredményeket, mert ez a kis Conroe magos proci megeszi reggelire a gyors Bartonokat is, még akkor is ha olyan magasra tuningolod, amit említettél. Az E6600- as pedig kiütéssel fog győzni, az első menet első percében.
Legalábbis a @2400- on járatott Bartonom, a kanyarban nincs az E2220- höz képest.
AthlonXP- re sztem nem való a Win7, XP- t ajánlok. Win7- en pld a 3DM2001 sem hoz korrekt eredményt, amint már említettem is. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77540 üzenetére
Az azért fura, hogy az X1000-es széria mennyire elhullott...
A 6600GT-n nem lepődök meg...
ASUS V3800TNT-ért irigyellek. Volt nekem is, sajnálom ,hogy nem lett megtartva. (3400TNTből is csak a doboza maradt meg)
A GeForce3-asod meg pont olyan mint az enyém, csak az enyémen legutóbb még ment a kis kék házas kereplő -
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #77546 üzenetére
512MB-os Corsair DDR1 viszarak, W98 sikeres telepítés.
Végre...
Hogy mennyire lesz stabil, majd elválik.XP-vel indítva, igencsak gyászos az 512 MB ram, határozottan "gondolkodik".
Muszály volt XP alá vissza mennem, mert csak innen tudtam átdobni a sajár meghajtójára a szükséges cuccokat, a pendrive-ot megismerte, de USB-s eszközként telepíteni nem tudta. -
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #77538 üzenetére
Vége: Összesen 20 db, RIVA TNT-től a HD 3850-ig.
14 megy, 6 kukagyanús.
Kukagyanúsak: 2 db X1950 PRO, 1 db X1650 PRO, egy noname GF2 vagy GF4, 1 db Radeon 9550 és 1 db GF 6600 GT.A 3 db HD3850-nek kifejezetten örülök, csak úgy mint a saját példányú dobozos/tartozékos Sapphire X1950 GT 256 MB VGA-nak - ebből van még egy ugyanilyen ami az i850-es RD ramos konfigban van, anno működött még 2 éve.
Van jó pár mindenféle GF2 MX, GF4 MX, egy Asus V3800, Asus V9550, Inno 3D GF3 Ti 200 128 MB - ezen dög a kis kereplő, cserés lesz.
És van még egy GF 7800 GS 256 MB 256bit is, remélem driverrel is okés lesz, ez tán az egyetlen "értelmes" AGP-s nVidia VGA-m.Holnap szánok időt a pci-e VGA-kra is, azokból kevés van.
-
válasz
jokeph #77527 üzenetére
Régi teszt. A 9800 még az utolsó W98/6.2- es driverrel megy, talán optimalizáltabb még a régebbiekhez, a 3850- hez meg újabb driver kell. Lehet hogy nálam is kevesebb lesz XP alatt, kiderül...
A Wifi valamelyest lassít, talán még ezen gépeken is, de a régebbieken mégjobban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77486 üzenetére
Jah, értem. Mert nekem sem volt lé a maguk idejében ilyenekre. Sőt, nekem ezek ki is maradtak. (GeForce 3, majd 7300GT és HD3870X jött)
4 felé, az szép
Régen nekem 3 particiósak voltak a winyóim 20GB-1TB, aztán azóta 2 particiósakat használok. Itt gondolom a méret miatt volt fontos
Hát ez 5500ft-ért tényleg nagyon olcsó volt.
Nekem a HD4890 anno valami 15 ezerért jött. Alig 1 évvel később egy vadi új 2TB-os HDDért (akkori ára 20K körül volt) meg 8000ft ráfizetéssel (mármint nekem fizettek) ment elés még ígyis sajnáltam kicsit...
-
válasz
jokeph #77486 üzenetére
Utólagos felmásolásnál is bentmarad a registryben a telepítő helye, tehát úgy is bekéri, de betallózhatod, de azt is többször kérheti egy drv telepítéskor. A registryben utólag is át lehet írni a telepítő forrás keresési útvonalát, de fejből nemtom hol, neten lehet fent van még valahol.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77471 üzenetére
Na, én sajnos nem találnék ilyesmiket
ugyanis eleve ez a három kártya amit írtál nekem kimaradt annak idején. A másik meg ha volt is valamim akkor azt kénytelen voltam eladni és az árát beforgatni az újba.
Win98-ashoz a 80-as bőven elég lesz, sőt, lehet, hogy le is kell jumperezni 32GB-ra.
-
válasz
jokeph #77480 üzenetére
98- at nem szabad külső eszközről telepíteni, sem USBről, sem optikáról. Orbitális xopás a végeredmény, később bekéregeti a telepítő médiat, minden állítgatáskor, driver-telepítéskor. HDD- ről kell indítani, az ajánlott folyamatot már leírtam, gyakran vissza is linkeltem.
-
válasz
jokeph #77480 üzenetére
Biztosan jó a vinyód ? Format c: /u /s - el tudod kiszűrni, ha nem ír a végén rossz szektorokat, akkor ok. Ja és ha van a BIOS- ban AHCI, akkor kapcsold át IDE módra, ha 98- at telepítesz. Ha már fent van akkor van a Loew csomagban minden, ami a nagy vinyókhoz kell. AHCI, SCSI, SSD TRIM, több TB- os támogatás, meg ilyesmik állítólag, de ezeket még nem ellenőriztem, nekem egyelőre csak a mempatch kellett.
-
válasz
jokeph #77459 üzenetére
Megvolt már amúgy, csak rákattintottam a linkre. Akkor feldobta, de már nem, most tölthető, nem jelez a Nod gyanús dolgot. Nemtom, lehet valami véletlen pont akkor akart betörni
3DM03- al meg szivacs, el is felejtettem a sysinfo- s marhaságát, mivel régen futtattam 98 alatt. Sok kersesgélés, megtaláltam offline itthon, meg a neten is az eredeti, nonpatches verziót. Most az UT2004- el küzdök, maga a játék megy, de az UMark nem szedi ki a pálya/mérési adatokat, valami registry kavarodás lehet, talán amiatt.
-
válasz
jokeph #77420 üzenetére
Jó eredmények lesznek. Kíváncsi leszek, az E6600 elég jól megpörgette a 8600GTS- t, de azért a PCIe4870- esed erősebb mint a 3850AGP, avval lett volna fer a hasonlítás, kár hogy behalt Nálad.
3DM99 : patch kell hozzá, ilyen szintű gépen már csak avval megy, úgy viszont akár Phenom-II- vel is ok.
-
válasz
jokeph #77392 üzenetére
2001SE kéne...de a táblázatomban látható hogy mivel teszteltem a DualCore gépeimet. Az UT2004- hez fel kell tenni DirectX 2010- et - DirectX End-User Runtimes (June 2010), a mérés automatizáláshoz pedig az UMark kell.
UnrealTournament 2004 1024x768 def DM-Deck17 FPS demo - settel mértem, jó tágas track, megizzasztja a vasat. -
válasz
jokeph #77388 üzenetére
Szép kártya
, de PCIe- s, a lapodon 4x- s sáv van, de még akkor is lehet lenyomja az AGP- s HD3850- et. Hát majd kiderül, ha végzek a 98 mérésekkel, akkor mérek én is XP SP3 alatt 3850- el, ahogy említettem. Nálad erősebb lesz a proci, de a chipset elvileg lassúbb, kíváncsi leszek hogy alakulnak a pontok.
Ma vettem a szupergagyi stock hűtő helyett, egy normálgagyit, Titán, szintén csak Alu, de egyrészt magasabb + nagyobb venti, valamint már csavaros + hátlapi modul, nem az ótvar stiftes lefogatós. Erősebb, szabályozható leszorítóerő(rugós csavar). Komolyabbat akartam, de realtime a polcon csak ez volt 775- re. Amúgyis mikor mondtam hogy 775- re kéne, úgy nézett rám a csávó, mintha másik galaxisból jöttem volna(nem ismer, a lomis helyeimen már tudják hogy gyakran retroért megyek). Ó, van itt 1db elfekvőben, ez már úgy sem kell senkinek.
Szerintem elég lesz az E6600- ra, ha mégsem, akkor rendelnem kell, és csúszik a projectJa és az 1600- as képernyőn szépen el lehet helyezni, a mániámnak megfelelő adatokat, 1280- on is éppen elfér.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77369 üzenetére
Ez fura, mert azt gondoltam volna, hogy a slotokba tehető maximális 1GB határozza meg a 2GBos liitet, elvégre 2×1GB.
Azt esetleg megpróbálhatod, hogy 2GB-ás az egyikbe 1GB-ás a másikba.A E5200-as sosem a jó teljesítményéről volt híres, mivel az Wolfdale (vagyis Pentium Dualcore, ethát egyfajta Pentium D) még a pl E6300 az már Conroe vagyis Core2Duo. (Annak ellenére, hogy az előbbi egyébként kb 2 évvel újabb)
-
válasz
jokeph #77350 üzenetére
2GB RAM XP- hez elegendő is(Win98-hoz pedig kánaán), sőt már az 1 is. A 775i65G R2.04(3)- ba is annyi a max. Tesztelek majd XP+HD3850- el én is, kíváncsi vagyok Nálad milyen eredmény születik 3DM2001 alatt - összes adat+időbélyegző a képmentésen
, ha hiányos akkor nálam érvénytelen
.
Úgy látom a weblapján hogy a Tiédhez nincs 98 driver, de gondolom amúgy sem akartál volna vele szórakozni.
-
válasz
jokeph #77243 üzenetére
Végülis jó az úgy is, ha mérek esetleg hasonló konfigot, lehet hasonlítani. A hosszúra nyúlt SS7 teszt alatt lett mániám hogy mindent rápakolok(az első mérésekre még ott sem tettem rá az időbélyegzőt), még 1280- as képernyőn is elég jól el lehet helyezgetni, hogy minden ráférjen.
-
válasz
jokeph #77236 üzenetére
Elég jó viszonyításnak, ezt a kombinációt nem is tudtam mennyit megy kb. Ja, kár hogy nem részletesen lett lementve, én már jó ideje ilyen formában mentek, min ennyi adatot tartalmazzon, valamint időbélyegző is legyen rajta, akkor egyrészt tudom mikor futott, valamint hitelességet is ad a tesztnek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77119 üzenetére
Olyasmi ugrás lehetett ez neked akkor mint nekem a Phenom 9500-ről az I3 4330 (vagy arról a mostani 10400F, elég csak szegény GTX950-est látni, ki van hajtva rendesen).
Phenom 9500 után az I3 4330 mellett egy HD4890 volt, ami rögtön 2× annyi FPS-t adott minden játékban, és lehetett érezni, hogy meg van hajtva rendesen. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77117 üzenetére
óóóóóóóó hát én röstellem, de sosem vittem végig a kampányt. Ellenben megjelense napján már Frozen throneoztam. Évekig voltunk 4v4ben EU elsők, ezenfelül kissebb versenyeken rendszeresne ott voltam. Itt a faluban a helyi PC barlangban rendsztersen 2-3an jöttek ellenem, 2014-15ben meg az esti játszások alkalmával ha a War3 került elő, akkor rendszerint az volt a csapatfelosztás, hogy az egyik fél én, a többi meg csomóra (ez 2-3 ember).
2015 óta csak egyszer vettem elő, még tavaly január-március tengelyen, de nagyon berozsdásodtam, meg a játék is sokat változott.Emlékszem erre a lapra volt rajta AGP és PCI-E is, akartam én is ilyet, de túl drága volt, ráadásul az Athlon XP-m lecserélését hozta volna magával, ami 2,66GHZ-en még bőségesen elég volt akkoriban.
De ilyen 5200+ egy ismerősömnek volt, 512MB RAMmal kezdte, a végén már 3GB memória volt benne neki, meg vagy 3 VGA-t is elfogyasztott, a végén már 9600GT volt benne, utána megfvette a 9500-as Phenomomat 2GB RAMmal HD4850-el. (később megvette külön a HD4890-et is tőlem)Nekem a HD4200 az a HD3870X2 és a HD4850 között volt pár napig, míg az egyik kártya elment a másik meg megjött.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #76965 üzenetére
Xeon E5-1650v2 volt a másik amit nagyon nézegettem, de végül a 10400F mellett döntöttem.
Mondjuk nem lenne rossz, ha tudnék legalább Win7-et használni.
Van ennek amúgy saját topicja is, ott nézelődök egy ideje, lehet hogy végül rászánom magam egyre. (ha másnak nem, tartalék gépnek is jó lenne, lévén jelenleg a második legerősebb gépem ami itthon van egy project állapotú Athlon XP félig összerakva, jelenleg mindössze 256MB RAMmal (megvan ennek is az oka, remélem majd idővel megmutathatom most miért épp csak annyi van benne; de most mindegy ha mind a 1,5GB RAMot beleteszem az sem sokat változtat ha mai weboldalakat akar nézegetni az ember), HDDvel, ami még 9800Proval is bitang messze áll manapság a használhatóságtól...
XP-t mér nyilván nem raknék egy ilyen gépre, de a Win7-el még mindig jobban kijövök mint a 10-essel... ugyanakkor jó dolog, hogy ott a 10-es mint opció. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #76949 üzenetére
C2D-nél a tuning élmény nekem is abszolúte megvolt.
Sok-sok C2D-t hőztam fel több száz vagy akár 1000MHZ-el is.
Sőt, van egy C2D-m ami 100% tuning felett tud ... Na köré erősen gondolkodok egy bika gép építésének. (tudom, elég egy retro gép, ehhez képest, most kettő van, de nem rég három volt, és még terv is van jajj...)
X58-as platformon meg tavaly év végén meg idén év elején gondolkodtam, de sokkal újabb kínai gépek is megfordultak mint lehetőség.... Nem mellesleg van egy haverom aki P4EE-vel (975 extreme) még ma is azt használ.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #76931 üzenetére
Videoton TV-Computeren én suliban tanultam, itthon meg C64 volt. Tökre zavart, hogy a C64-es tudásomat nem tudtam csillogtatni a suliban (pedig C64 szinten az osztályban legpengébb voltam, igaz rajtam kívül vagy ketten ha C64-eztek) mert teljesen más utasítások voltak.
Egyébként hasonló ideje nyomatjuk a PC-t én 1999 májusában kezdtem.kukából összedobott gép : Sajnos a szoftverek gépigénye addig növekedett, hogy ez igaz. Múltkor WinXP alól megpróbáltam felmenni a netre IE-vel, és konstaláltam, hogy tökéletesen használhatatlan. MINDEN IS. Pedig a gépben 1GB RAM volt, és emlékszem, mikor még 512MB is az áhított "gamer" volt, sőt én neteztem még 32MB RAMmal is. De egyébként is, az egyéb szoftverek is bőven várakozásomon alul futottak, amiből nem találtam ősrégi verziót, annak a jelentősen megemelkedett gépigényét azonnal nyögte a konfig.
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph #76725 üzenetére
Én 2009-ben vettem a CX400-at. Egy AsRock K7NF2-Raid, Athlon XP-M 2500@3200+, 2 GB DDR400 és MSI Geforce 6600GT konfigot hajtott.
Az előző táp (350W-os Hyper) játék közben hatalmas durranás és büdös füstszag mellett elhalálozott. Szerencsére semmit nem vitt magával, de ekkor döntöttem úgy, hogy csak márkás tápot veszek.
Mikor 2012-ben az Athlon XP-t upgradeltem Llano-ra akkor csak a ház és a táp maradt meg a régi gépből.
Most 2020. őszén mikor Llano Ryzen uppgrade következett azért már cseréltem a tápot is, de akár maradhatott volna is. Mindjárt lemérem mennyit vesz fel a mostani gépem a konnektorból, és beírom ide
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #76725 üzenetére
Nekem nullaszor volt kitakarítva. Illetve 2015ben egyszer átfújva, de szétszedve meg külön glancolva sosem.
A venti (ADDA) a mai napig kb. hangtalan szintén.
Jó minőségű cucc az biztos(haveromnak van egy 2003-as Cheiftec 550W-os tápja, ugyan 2017 óta nem a napi gépében van, de az is mai napig működik).
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #76720 üzenetére
Jó rég vetted akkor. Én a CX400-ig jobbadára noname tápokat használtam a főgépembe is.
Fura, de így utólag visszaszámolva, ft/év arányban is sokkal jobban megéri minőségi tápoit használni.Hiába vettem anno 20 ezer ft-ért a CX400-at (amit furcsállok mert a korabeli sajtó 13-14 ezres árról ír), akkor is olcsóbbak jövök ki, mint azzal, ghopgy korábban félévente 4-5ezreket költöttem tápra.
Ha megnézem (még 20Kval számolva is) évente(!) 1666ft-ba van a Corsair CX táp nekem idáig, míg a koráűbbi megoldások éves szinten 6-8-10 ezer ft-ok voltak, és akkor még nem vettem bele a kiesést és a szerelést. (valamint feltételeztem, hogy a tápon kívül semmi más nem halt meg).
Noname tápoknál mostanra cca 60 ezer ft-nál járnék, plusz szerelés/leállás. -
válasz
jokeph #76376 üzenetére
Lehet, nem is néztem utána, a Phenom-II- nél hallottam ezt először, aztán ahhoz rendeltem Kínai (most nézem valójában Samsung, de gondolom Kínában gyártják, ezen a mentésen látszik hogy Zhidian a PN-jele) 4GB HD modulokat, működik rendesen azóta is.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #76227 üzenetére
Az volt a lényeg, hogy mind a 6 maggal meddig tudunk felmenni. (singel coreon 4700MHZ körül volt a vége)
Egyébként 4520MHZ-en iszonyatosan ment a kis gépecske, de ésszerű használat mellett napira allcore 3800MHZ-en maradt. Ment az rendesen úgyis.
Aztán 2017-ben eladta a lapot, procit, RAMot (8GB) meg a hűtőt mindössze 50-ért. (akkor jött rá, hogy talán túl jó az ár, mikor egy órán belül hárman is felhívták , hogy jönnek érte azonnal)
Egy Ryzen 1500X-asa lett helyette, az van most is neki. -
válasz
jokeph #76227 üzenetére
Jó kis mechanikus billek, egy bajom lenne vele, hogy csak az alapot világítja, jobban kedvelem ami a karaktereket is átvilágítja. Itt éppen retro gépen a Trust GXT (Zen- hez használom, csak az LP Dell- en nincs PS2 csati), itt meg éppen az egyik Genius Scorpiont használtam hozzá, ebből kettő van, az FX- en és a letöltős géphez szolgálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i5-13500 OEM
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged