- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #7052 üzenetére
Az AMD úgy tűnik, hogy nem vette be azt a kanyart, amit én gondoltam, hogy az Apple példája alapján be kéne venni. Nevezetesen azt, hogy elindul a széles, de alacsonyabb frekvencián ketyegő irányba.
Ezért nem biztos, hogy hibáztatható most, mert minden jel arra utal, hogy a zen4=zen3+ + 2xL2$ + AVX512 + N5 és ennyi.Egyelőre úgy tűnik, hogy haladnak tovább a magas frekvenciás úton.
Tehát én egész biztos vagyok benne, hogy a perf/W tekintetében az apple továbbra is verhetetlen lesz. Mármint akár az M1 is. Ebben nyilván a tranzisztorszám is egy faktor, ahogy HSM mondja. Nem kizárt, hogy azt is kiszámolják, hogy a rendelkezésükre álló gyártókapacitásból így jön ki több eladható lapka - hiába tudnának másfélszer ekkora lapkából 30%-kal kisebb fogyasztással ugyanilyen teljesítményt kihozni, ezért felárat senjki nem fizetne, viszont kevesebb eladható lapka jönne ki belőle.
Ami az 8N vs N7 viszonyát illeti. Szerintem a Qualcomm 4LPP vs N4 eredménye jól illusztrálja, hogy mi a helyzet.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #7055 üzenetére
Azt hittem, ezt már megtárgyaltuk a VS-ben.... (Utolsó bekezdés [link] )
És mint azóta megmérték, az M1 Pro-tól már a korábbi AMD-k sem voltak lényegesen jobban lemaradva, mint ami a magszám különbségből következik. [link]
A Macbook árával tisztában vagyok.Úgy tűnik, te nem vagy tisztában a Macbookok üzleti modelljével. Egyébként a Ryzen 7000-esek árazására írtam a 2500-3000 dollárt, arra az esetre ha 30-60 milliárd tranzisztorból építenék fel a vélhetően nem épp olcsó 5nm-es eljáráson.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #7052 üzenetére
"az AMD mit tudna felmutatni az Apple M1 pro-val szemben ugyanolyan fogyasztas mellett"
Ennek továbbra is csak akkor lenne bármi értelme, ha hasonló tranzisztorszámról is beszélnénk.
Az M1 Pro/Max-nál teljesen egyértelmű, hogy a legkevésbé sem spóroltak a tranzisztorszámmal, de egy kevésbé rétegtermék esetén viszont egészen más a tervezési szempont. Ami egyébként szvsz örvendetes, én pl. nem örülnék neki, ha mondjuk 2500 dollár lenne a 12 és 3000 a 16 magos modell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest