- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
GeryFlash #7052 üzenetére
Az AMD úgy tűnik, hogy nem vette be azt a kanyart, amit én gondoltam, hogy az Apple példája alapján be kéne venni. Nevezetesen azt, hogy elindul a széles, de alacsonyabb frekvencián ketyegő irányba.
Ezért nem biztos, hogy hibáztatható most, mert minden jel arra utal, hogy a zen4=zen3+ + 2xL2$ + AVX512 + N5 és ennyi.Egyelőre úgy tűnik, hogy haladnak tovább a magas frekvenciás úton.
Tehát én egész biztos vagyok benne, hogy a perf/W tekintetében az apple továbbra is verhetetlen lesz. Mármint akár az M1 is. Ebben nyilván a tranzisztorszám is egy faktor, ahogy HSM mondja. Nem kizárt, hogy azt is kiszámolják, hogy a rendelkezésükre álló gyártókapacitásból így jön ki több eladható lapka - hiába tudnának másfélszer ekkora lapkából 30%-kal kisebb fogyasztással ugyanilyen teljesítményt kihozni, ezért felárat senjki nem fizetne, viszont kevesebb eladható lapka jönne ki belőle.
Ami az 8N vs N7 viszonyát illeti. Szerintem a Qualcomm 4LPP vs N4 eredménye jól illusztrálja, hogy mi a helyzet.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #7055 üzenetére
Azt hittem, ezt már megtárgyaltuk a VS-ben.... (Utolsó bekezdés [link] )
És mint azóta megmérték, az M1 Pro-tól már a korábbi AMD-k sem voltak lényegesen jobban lemaradva, mint ami a magszám különbségből következik. [link]
A Macbook árával tisztában vagyok.Úgy tűnik, te nem vagy tisztában a Macbookok üzleti modelljével. Egyébként a Ryzen 7000-esek árazására írtam a 2500-3000 dollárt, arra az esetre ha 30-60 milliárd tranzisztorból építenék fel a vélhetően nem épp olcsó 5nm-es eljáráson.
-
HSM
félisten
válasz
GeryFlash #7052 üzenetére
"az AMD mit tudna felmutatni az Apple M1 pro-val szemben ugyanolyan fogyasztas mellett"
Ennek továbbra is csak akkor lenne bármi értelme, ha hasonló tranzisztorszámról is beszélnénk.
Az M1 Pro/Max-nál teljesen egyértelmű, hogy a legkevésbé sem spóroltak a tranzisztorszámmal, de egy kevésbé rétegtermék esetén viszont egészen más a tervezési szempont. Ami egyébként szvsz örvendetes, én pl. nem örülnék neki, ha mondjuk 2500 dollár lenne a 12 és 3000 a 16 magos modell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Yettel topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- MSI Sword 15 A12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged