Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Balala2007 #3571 üzenetére
nalatod. pont az a jo, ha mindennek van non-avx codepathja.
bazinagy piros resetgomb megynyom, es megis mukodik minden tovabb, csak amig lemegy az atallas, picit lassabban. -
Ueda
senior tag
válasz
Balala2007 #3567 üzenetére
Esetleg amire az avx képes, azt meg lehetne oldani több maggal is. Konkért példa, x265 kódolás, 4 mag avx2-vel vagy 6 mag avx/2 nélkül. Az utóbbi kombináció rugalmasabb,kvázi "RISC architektúra". De én is csak laikus vagyok, szóval nem tudom, mennyire felcserélhető a avx/2 a több magokkal.
-
Petykemano
veterán
válasz
Balala2007 #3565 üzenetére
Értem
Egy laikussal beszélgetsz
Akkor nem lehetne ez(eket) úgy megcsinálni (reset?) hogy van az
AVX, AVX2, AVX3 - ami utasításkészlet
És tartozik a képlethez még maximális vektorhossz is, ami meg hardveres implementációHa jól értem, az SVE2 esetében is előfordulhat, hogy lesz SVE2.1, SVE2.2
Nyilván ezek azonban mind 128-2048 vektorhosszúságig ugyanúgy jók lesznek.Azt gondolom, hogy a kis és nagymagok közötti szegmentálási lehetőség az ARM-os megoldással (vagyis hogy az utasításkészlet megegyezik a kis és nagy magok között, viszont a feldolgozó szélessége nem) rugalmasabb. Ha az intel nem csinálna hibrid cpu-t, lehet, hogy ez a kérdés fel sem merülne. Hogy látod, lehetne-e, vagy érdemes lenne-e az AVX család következő verzióját már így készíteni?
Vagy lesz egy hátraarc és GPU?
Egy laikussal beszélgetsz
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Balala2007 #3567 üzenetére
"Ezt honnan lehet tudni? Sztem ez egyaltalan nem igaz, 10 ev alatt tortent ez+az"
iden doglott ki a Phenom II alol a lapom, addig az volt "A" melos gep.
egy szoftver se jott szembe, ami reklamalta volna, hogy neki marpedig egetoen szuksege van az AVXre -
S_x96x_S
addikt
válasz
Balala2007 #2192 üzenetére
> Vszeg a PDEP/PEXT lassuasaga van mogotte.
lehetséges; valaki - valamilyen fórumban azt írta, hogy ezt a 2 utasítást a ZEN emulálja ..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Balala2007 #2192 üzenetére
hm. akkor hamarosan varhato az ezekkel kapcsolatos Intel sec bug ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest