Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
Régi szálhoz kapcsolódóan :
"A több évtizedes kutatás ellenére egyetlen fordítóprogram sem képes akár csak megközelíteni azt a vektorizálási szintet, amelyre az emberek képesek."
"A vektorizált memóriaterhelés egyáltalán nem vektorizált a motorháztető alatt. [...] A hatékony adatgyűjtéshez a teljes CPU-t át kellene tervezni egy 16 portos gyorsítótár köré, ami nem az az ár, amit az Intel hajlandó megfizetni."
https://encode.su/threads/4041-Iguana-a-fast-vectorized-compressor
-
Ueda
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Amit Gelencsér András is mondott, mert elfogynak az erőforrások. + ez a videó is a megértéshez : https://www.youtube.com/watch?v=4Mqud7JPa1k
-
Ueda
senior tag
-
Ueda
senior tag
Megmosolyogtató (nem bonyolult) optimalizálás az zstd asm kódban : [ https://github-com.translate.goog/facebook/zstd/pull/3013?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp ] .
-
Ueda
senior tag
Szvsz ennyire nem fogyaszt sokat egy gyorsítótár.
Nem tudom ... nekem ilyen tapasztlatom van :
Engemet meglepett (helyesebben mondva zavart) a megnövekedett hőtermelés és fogyasztás, amikor Q8200 -ről Q9650 -re váltottam. Azt gondoltam, hogy a kisebb teljesítményű modellek eleve a rosszabb csipekből kerülnek ki. Ehhez képest a Q8200 jégcsap volt a Q9650 -hez képest. 4 MB vs 12 MB L2 cache. Szerintem az optimális a 8 MB L2 volt, ami a Q6600 -ban volt.
-
Ueda
senior tag
"Ne feledje, hogy 1 Colden Cove helyigénye a becslések szerint körülbelül 2 Milan(teljes Zen3) magnak felel meg.
És hogy a Renoir mag (cache csökkentett zen2) körülbelül fele akkora.
Vagyis 1 E mag kb. akkora, mint egy Renoir mag, tehát nem is olyan kicsi."Eddig eszembe sem jutott, pedig így gyorsan össze lehet hasonlítani a két gyártót.
-
Ueda
senior tag
Először látok assembly optimalizálást a zstd tömörítőben :
Még a legelején vannak, nem lehet tudni, milyen lesz a végső változat.
A táblázatban átlag 20 % gyorsulást (speedup) látok.
[https://github.com/facebook/zstd/pull/2722] -
Ueda
senior tag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
"és pár napot eredmény nélkül úgy el lehet tölteni, hogy még mindig nem tudod, hogy fog-e ez futni native módban."
Lehet nem ártana, ha maga a proci képes lenne programozási nyelvet futtatni. Hiszen az assembly használata úgyis hanyagolva van, csupán a fordításra korlátozódik.
-
Ueda
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy a fordítók csak a programkódot fordítják le (tehát helyetted nem fognak semmit megcsinálni). Az eltérő utasításkészlet kezelését programban kell megoldani, tehát mindenképpen plusz (emberi) munkaráfordítás kell.
Tulajdonképpen ez hasonlít a driverekhez. Eltérő hardverekhez más driver kell.Mondjuk épp azon filóztam, hogy a C64 a konzolok őse is volt egyben, mert fix hardvere volt, ezáltal minden rá készített (jellemzően játék)program (és milyen furcsa kimondani) vajsimán futott.
A fragmentáció meg bonyolítja a dolgokat.
-
Ueda
senior tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Az Sg.hu -n az írják, hogy figyelik a piacot és szükség esetén
(a beépített kémek LOL)gyorsan tudnak reagálni (a cikk végén, utolsó sorokban). https://sg.hu/cikkek/it-tech/143274/evekig-tart-majd-az-intel-felzarkozasa (Pletykemano-nak ment volna #4361-re) -
Ueda
senior tag
válasz
Balala2007
üzenetére
Esetleg amire az avx képes, azt meg lehetne oldani több maggal is. Konkért példa, x265 kódolás, 4 mag avx2-vel vagy 6 mag avx/2 nélkül. Az utóbbi kombináció rugalmasabb,kvázi "RISC architektúra". De én is csak laikus vagyok, szóval nem tudom, mennyire felcserélhető a avx/2 a több magokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Teclast Tablet Topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- EAFC 26
- Akadozásmentesítő csúcskiterjesztést kapott a Vulkan API
- Mini PC
- További aktív témák...
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest