Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Sziasztok! Én is APU tulajdonos lettem :-)
De mint mindenkinek , nekem is kérdéseim támadtak azonnal miután beüzemeltem a gépem.
A processzor A10 X4 5800K, az alaplap AsRock FM2A75 Pro4, a memória 2x2Gb Kingston KIT ddr3 Hyper X 1600 MHz cl9.
Rengeteg kérdésem lenne, lehet, hogy olyan is amit már megválaszoltatok itt a fórumon belül.
A videokártya ugye egy integrált Radeon HD7660D , ami mellé úgy olvastam ,hogy egy PCI-E Radeon 6670-et érdemes legfeljebb venni ha esetleg bővitenénk még játékra a gépet. És kettő db. PCI-E Radeon 6670 betehető? Az integrált vga működése megmarad akkor is? Olyan lenne mintha 3 videokártya lenne a gépben?Érdekes jelenségre figyeltem fel. A fentebb említett memóriákat gondoltam kipróbálom kicsit húzva. Az alaplap UEFI-jében (BIOS-ában) átállítottam a RAM frekvenciát 1600 MHz-ről 1866 MHz-re.
A gép , a windows , a játékok elindulnak így is, az 1866-os érték megmarad ,de eltűnik az egyik RAM-om! Single chanell-be áll át, a DIMM1-es foglalatban levő RAM 1866 MHz-n működik, de a DIMM3 foglalatban levő eltűnik, az UEFI , az AIDA sem látja többé. Így a 4 Gb-ból csak 2 Gb-om van.
Ha visszaállítom a frekvenciát 1600-ra akkor ismét működik a Dual Channel , megvan mind a 4 GB RAM-om.
Miért van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- TCL LCD és LED TV-k
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Linux kezdőknek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Riasztó topik
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Call of Duty: Black Ops 7
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- CORSAIR K100 AIR
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest