Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vamp
senior tag
válasz
HDR renderin
üzenetére
Nem értem miért olyan meglepő a nagyon gyors XP-boot. Itthon egy 3200-as AMD-vel is kb 1-et tölt a winem, 80-as maxtor vinyó társaságában.
-
nguru
tag
Hali!
Szóval az AMD is amputálta a procik lábait! Azért arra kiváncsi leszek, mikorra hozza ki az Intel az Első igazi négymagosait!
-
Hack3er
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Ez van, Intel nagyot alkotott a C2D-vel

-
HDR renderin
senior tag
ide skubizzatok!
[link]
egy kicsit szar gép!!!!

meg kicsit hangos is! -
siriq
őstag
We have finally found the strength of the Quad FX platform that actually originates exactly from the server side. We can see that as the number of simultaneously processed tasks increases, Quad FX platform starts outpacing Intel based systems. And this is quite logical, actually. Sooner or later Intel processors use up the entire bandwidth of their memory subsystem that serves for data transfer between the Kentsfield core pairs that have no shared L2 cache. Quad FX platform features two independent memory controllers in two CPUs and hence features twice as high memory bandwidth. Therefore, Quad FX turns out more efficient than a much faster quad-core Intel Core 2 Extreme QX6700 once the multi-threaded workload increases dramatically.
Tehat itt mutatja meg az erosseget az amd platform. Kesobbiekben a 4 magos procikkal megjobban ki fog jonni. -
dokar
addikt
![[kép] [kép]](http://xbitlabs.com/images/cpu/amd-quad-fx/charts/multitasking.png)
-
deter
aktív tag
Lehet, hogy írtátok már és ezért bocs, hogy nem olvasok vissza. De túlhúzás terén mi a helyzet? Mert overclocking tekintetében elég rossz ómen, hogy a [H]ard|OCP -én nem szerepelt a tesztben.
üdv_
deter -
Pipó
őstag
Őrületes ez a dupla áramfogyasztás egy nagyobb teljesítményű proci ellen! Több mint 500W. Nem tudom pontosan, de talán 30 Ft körül lehet egy kilowatt, így minden óra 15Ft-al növeli a számlát (plusz monitor fogyasztása). Napi 5 órával számolva az havi 2250Ft csak a gép működése és ez nem egy extrém felhasználás.
-
Fori23
őstag
Szinte már látom, hogy párba válogatott procikat árulnak a neten
-
dokar
addikt
Még 1 teszt: [link]
-
knajf
senior tag
deszargép... megyrajta az ekszel

amúgy holkapnimostilyetéshogyér? -
Foxi
senior tag
Azért a fogyasztás ütős lett... Jó tudom senkit nem érdekel...
-
dokar
addikt
AMD 4x4 FX-74 vs C2E QX6700 teszt: [link]
-
ftc
nagyúr
[link]
íme az alaplap... -
westlake
félisten
ismet egy erdekes hir.. nem is annyira az amd uj processzorahoz kapcsolodik, hanem az asus-hoz.. [link]
az amd megvette az nvidiat -> az asus kizarolagos 8800gtx gyarto lesz -> az asus kizarolagos 4*4 lapgyarto lesz..
ez a mondat annyira jo:
An un-named product manager company accused AMD of, ''acting like Intel''. ''We won't help them in future'', he said. -
Toto89
csendes tag
Hát engem ez a dolog nemigazán izgat, mivel nem vagyok egy nagy játékos, de ha az Intel Core2 Duo Extreme bőven megveri az AMD FX62-t akkor valószínűleg a 4 magos Intel is verni fogja a 4x4-et...szerintem.
-
robekri
addikt
Én meg már a Budapest nevű proccantást várom!

Üdv.: Robe -
westlake
félisten
megint nehany semmitmondo kep
[link] -
Tomoty
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
-
dokar
addikt
Íme a Barcelona:
![[kép] [kép]](http://i.n.com.com/i/ne/p/2006/amdbarcelona550x512.jpg)
mod: teljes kép itt: [link]
[Szerkesztve] -
FireGL
aktív tag
K8L: Altair, Antares, Arcturus, Spica
Az Altair és Antares kódnevű egyedek megjelenését jövőre ígérik, az Arcturusét jövő télre. Az Antares processzorok 512 kilobájtnyi másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek magonként és 2 megabájtnyi harmadszintű megosztott gyorsítótárral. Az első sorozat 2,6-tól 2,9 GHz-ig fog terjedni, a többit 2007 harmadik negyedévének végén fogják kiadni.
Processzor (Antares): 2,0 GHz - 2,1 GHz - TDP (Thermal Design Power): 35 W
Processzor (Antares): 2,4 GHz - 2,7 GHz - TDP (Thermal Design Power): 65 W
Processzor (Antares): 2,6 GHz - 2,9 GHz - TDP (Thermal Design Power): 89 W
Az Arcturusnak nem lesz harmadszintű gyorsítótára, csak 512 KB másodszintű minden egyes magnak. Sebességük 2,1 GHz-től 2,3 GHz-ig fog terjedni. A sorozatot az egymagos Orleans Athlon 64-ek leváltására szánják, fogyasztásuk mindössze 65 W lesz.
2007 vége felé az egymagos processzorok már csak az olcsóbb konfigurációk számára lesznek elérhetők, és erre a piacra szánja az AMD a Spica kódnevű processzorait.
[link] -
dokar
addikt
ez ám a nem mindegy
[link] -
dokar
addikt
íme a rev H
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/061001/revh_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
törölt tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Architektúra szempontjából értendő az előbbi véleményem. Nem teljesítményre. Abban tényleg közvetlen vetélytársak.
FireGL: Az Opteronok továbbra sem különböznek alapvetően a sima A64-ektől. A socket F többlet kivezetései alapvetően csak a +2 HT link miatt szükségesek. Egyelőre. Aztán hogy az FB-DIMM támogatású procik is mehetnek-e majd ebben a foglalatban (természetesen más lapkialakítással), az már egy másik kérdés.
A 4x4-nek pedig egy előnye van. Mehet sima A64-es chipsetekkel is (akár nF4 SLi-vel is), mivel a processzorok felé csak egy HT link kell, szemben egy Opteronos rendszerrel, ahol minden procinak saját kapcsolata van a chipsettel. -
ftc
nagyúr
ha kijön a K8L amit hivatalossan nem megerősitett név akkor a platform 8x4-es lesz...
-
Achill3uS
nagyúr
tudom hogy ez Socket F-ben lesz vazze
, máson akadunk fenn.. én azt mondom mire ezek a rendszerek kijönnek, a Kentsfield már rég elérhető lesz, és hogy sokkal gyorsabb ''ellencsapás'' lehetne ha inkább am2-es dual socket lapok lennének.. én ezt nevezném a dual procis rendszerek bevezetésének felhasználói szinten.. nah off vége..
[Szerkesztve] -
FireGL
aktív tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
nem kéne hozzá uj procit fejlesztenie
Remélem ezt most viccből mondtad. A Socket F az direkt az Opteronokhoz készült, ezek az új FX-ek is ebbe mennek bele. Nem vetted még észre hogy ezek az FX-ek teljesen egyenlőek az Opteronnal ? Teljesen egyezik a felépítésük, csak FX-ként adják ki. -
-
Achill3uS
nagyúr
Kentsfield-et senki nem hívja 2*Dualcore Core2-nek, és akárhogyis csavarjuk akkoris 4 mag 1 nyákon (összeköttetés ide v oda), amit amd most ezzel a 4x4-el akar kiváltani vagy fenetudja mit akar
csak ennek sztem akkor lenne értelme ha nem kéne hozzá uj procit fejlesztenie, hanem mondjuk kidobnak csak uj lapokat és szépen vághatnád bele az am2-es x2-ket..
[Szerkesztve] -
FireGL
aktív tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
vallanák be hogy nem állnak sehol a 4 magos chippel
- csak a féreértések elkerülése végett:
A Ketsfield sem 4 magos, hanem egy tokozáson bellül 2 dualcore proci. Akkor lenne 4 magos ha mind a 4 mag direkt összeköttetésben lenne. Az igazi első 4 magos (woodcrest) procikat 2007 végére / 2008 elejére igéri az Intel a szerver vonalra (Xeon). Ezzel szemben a K8L már 2007 elején kijön és az tényleg 4 magos lesz.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
Kiváncsi leszek mi valósul meg az egészből, de hogy a dualprocis lapok behozatala a ''hétköznapi'' felhasználók piacára lenne a jővő.. háát.. viszont a Kentsfield-nek kapásból előnye, hogy már rég kapható lesz mire ebből kézzel fogható dolog kisül sztem.. nemtom miért kell fejleszteni ilyen köztes megoldást, vallanák be hogy nem állnak sehol a 4 magos chippel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/060928/eng_sample_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/060928/sock_f_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
dokar
addikt
4x4 = 4 CPU core x 4 GPU core
-
t72killer
titán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
jó kérdés. de ha jól láttam a fentebbi roadmap-ot, abban lesz 4x4++ (azaz nem 8x8) ami már 4magosokat is fogad
Lehet h onnan jött a rendszer neve, h 2x2 CPU mag x2GPU x2x2RAM ez meg így több mint 16
acsudatudja -
Yushchenko
őstag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
jogos. Biztos folytatja az áemdé a vices számolását. a plusszokat sem sikerült rendesen megszámolni. Úgyláccik a magokat sem

-
bagyulajuve
addikt
lehet hülye vagyok, de miért 4x4-nek hívják, mikor 2x2 magos

-
Yushchenko
őstag
Hát, eléggé le van maradva az áemdé

-
dokar
addikt
AMD also promises to release three tiers of 4x4 in the box where processor kits will start “well under $1,000” and go up from there.
Akkor most párban 1000$ alul indul vagy pedig szólóban annyi? -
#gab_
őstag
játékra 4x4 ?
minek ? 
-
vedini
őstag
a 4x4-et fogja leváltani a cpu-gpu hibrid:
[link] -
ngabor2
nagyúr
mod: mivel egyre inkább jönnek a 4x4 hírek, ezért a topikot vissza kinyitottam.
-
Oliverda
félisten
Hát, az Intel eddigi stratégiája alapján ez számomra erősen kétséges. Sokan reménykedtek abban is hogy a drága pénzen megvett 975-ös lapjaikba majd belenyomhatják a Conroe-t. De úgy legyen.

Szerintem aki ilyen 4x4 platformot fog választani, annak nem fog fájni a feje a villanyszámla miatt sem. illetve amire kapható lesz, addigra már itt lesznek az AMD féle 0.65-ös procik is, amelyeknek már várhatólag valamivel kissebb lesz a fogyasztása. -
-
Oliverda
félisten
Majd ha befut a K8L, akkor meg lesz 8X8. Jééé...az már pont 64.

-
Komplikato
veterán
''-Milyen foglalatokban fog megjelenni?''
''AM2, később AM3''
Ha nagyon sok felesleges pénzed van, akkor veszel egy NF4-es Dual Opteronos (s940) Rioworks SLI alaplapot, beteszel 2db kétmagos Opteront, vagy egy procit és egy 3.000 dolláros cooprocit, meg bepakolsz két atomdrága VGA-t (GF7950x2) és van egy Istencsászár rendering munkaállomásod. Na igen, picit drága, de nem kell ide AM2
-
Speed
addikt
ejj de jó cucc lesz

-
dokar
addikt
-Ez két procifoglalatot jelent az alaplapon? (valami szerver lapban futott?)
így van két foglalat egy lapon, de elsősorban játékosoknak tervezték, aztán ki tudja mi mindenre lesz még jó
-Milyen foglalatokban fog megjelenni?
AM2, később AM3
-Milyen ramot használ? (DDR1v.2)
DDR2
kieg:
ami igazán a 4x4 erőssége, hogy HT linken keresztül kapcsolja össze a procikat és a VGA-t, ellenben Kentsfield-el ahol ugyanis meglehetősen nagy probléma az FSB 4 mag esetén
a 4x4 nem csak procikra vonatkozik, de az érintett procik >= FX62
[Szerkesztve] -
Pipó
őstag
Pár kérdés felmerül bennem:
-Ez két procifoglalatot jelent az alaplapon? (valami szerver lapban futott?)
-Képes ez XP alatt működni? (vagy miért béta Vistával tesztelték?)
-Milyen foglalatokban fog megjelenni?
-Milyen ramot használ? (DDR1v.2) -
dokar
addikt
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060726/aa1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Bemutatta AMD a 4x4 rendszerét ahol ugyanis 2 duplamagos processzor erejét ötvözik!
forrás: [link] és [link]
''A bemutató során elért pontos eredményeket állítólag a Microsoft kérésére nem hozták nyilvánosságra, mivel a tesztek a Windows Vista bétaváltozatán futottak. Kellőképp illusztrálták azonban a platform erejét, mivel teljesítményét szembeállították az AMD jelenlegi zászlóshajójával, a szintén ikermagos Athlon 64 FX-62 processzorral (egyetlen darabbal), és a legtöbb számításigényes, többszálas feladatban a 4x4 bizonyult - jóval - erősebbnek. Ez utóbbi két prototípus chipre épült, amelyek az FX-62-höz hasonlóan 2,8 GHz-en futottak - az AMD szerint testesíti meg a jövőt, különösképpen, ha elkészülnek a négymagos chipekkel. ''
Na én erre a prototípus chipre lennék kíváncsi.
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060726/aa2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060726/aa3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
kieg:
''Building on AMD’s already recognized leadership among PC enthusiasts, AMD also announced plans for a new enthusiast platform codenamed “4x4” that will extend AMD’s long-standing commitment to those consumers who demand the highest-performing PCs. The 4x4 platform features a four-core, multi-socket processor configuration uniquely possible via AMD’s Direct Connect Architecture. The 4X4 platform will be designed to be upgraded to eight total processor cores when AMD launches quad-core processors in 2007. Project 4x4 represents system-level enthusiast enhancements and is designed for ultimate multi-tasking performance across gaming, digital video, processor-intensive and heavily-threaded applications. ''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.theinquirer.net/images/articles/INQ_AMD_65nm_Quad_Core_Wafer.jpg)