- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanyyX
csendes tag
Hi
Ha lockos a Procim, akkor azt kell csinálnom amit a THG-n leirtak?
http://www.tomshardware.hu/howto/01q4/011112/
Ez az ezüstlakkozásos L1 híd összezárós unlockolásos művelet megoldja?
Amugy AthlonXP 2800+ (Barton) procirol van szo
[Szerkesztve] -
Segítség
csendes tag
Lenne egy olyan problémám: AMD 2800+ nem engedi a biosban húzni, ha beállítom akkor meg lefagy és nem indul újra.
Ha valaki tud segíteni akkor köszi!
Configom:AMD 2800+ , Asus A7N8X-E Deluxe, 512 ram , Ati 9600XT 256 ram ! -
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
-
kumpl
aktív tag
48° teljes terhelés után? Nem csináltam semmit. Tegnap, amikor próbáltam ennyit mért. Lehet, hogy a pasztának kell egy nap amire belejön a dologba? Vagy csak nem akarja rendesen mérni a hőt? Csinált olyat, hogy akármit tettem nem akart 43 fölé nmenni. A BIOS-ban pedig 46-volt. Ez gond lehet, nem?
-
kumpl
aktív tag
Hát végülis ez evidens. A hárdveres rész megoldódott. Rátettem egy másik ventillátort, a tápcsatlakozóról, de nem segített. A spire alacsonyabb fordulatszámon is ugyan ugy fújt. Levettem a bordát a prociról, szépen elkentem a hővezető pasztát, és így megint nyertem 3 °-ot. Max terhelésem most 54 fokos. (Tuningolva). Az jó, vagy sem? Szoftveresen hogyan lehet feljebb pörgetni a ventit?
-
kumpl
aktív tag
Szevasztok. Lehet, hogy buta vagyok, de valaki megmondaná, hogy hogyan lehet a SpeedFan progival feljebb állítani a procihűtő fordulatszámát? Mert én nem tudom. Csak lefelé! 3200+-ra felhúzott 2800+-os Barton max terhelésen FalconRock II-vel 57°C. Az jó, vagy sem? Hogyan pörgethetném feljebb a hűtőt (hardwaresen)?
-
Boxer001
veterán
válasz
Elessar19' #179 üzenetére
Hát nem szivesen közöltem, de sztem 100 a dolog, nekem is ez volt, van a 2600+ bartonommal...
Szeretném is lecserélni egy 2500+ lockmentesre, vagy mobilra esetleg, de eddig nem sok sikerrel a hardver piacon. Szépen megyek lefelé, uppolni meg nem sokat lehet egy nap...
Szal ezen a fronton se valami jó... -
Elessar19'
csendes tag
köszi a gyors választ..
kár érte..pedig már kezdtem reménykedni.:
-
Boxer001
veterán
válasz
Elessar19' #177 üzenetére
Sztem ennyi a válasz erre: lockos a procid...
-
Elessar19'
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2800+ bartonom egy asus a7n8x-e delux lapban és egy glacialtech 25xx pro hűtőm.
Az lenne a problémám, hogy elvileg nem lockos a proci,mert mind a szorzót mind az Fsb-t tudom állitani.
de miután kilépek a boisból egyszerűen nem hajlandó elindulni a gép..csak a monitor kapcsol ki és a gép zümmög,de semmi jele annak ,hogy valami is történne..igy 1 perc után kikapcsolom a gépet és utánna minden megy, mintha mi se történt volna. visszaállitom biosba és utánna már normálisan bootol.
Akkor lockos a porci vagy kéne biost frissiteni?(még nem volt)
vagy csak én vagyok láma az ügyben?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DeciBELL
csendes tag
Semmi gond. Elnézem neked, mert én olyan rendes vagyok!
Időközben az én bajom megoldódott. A lapom egyik memória foglalata rossz
De most már megy, igen 166mhz az alap.
Neked azt tudom mondani hogy nagyugodtan húzd az fsb-t. Azzal nem lehet elrontani semmit, amíg a feszt nem emeled!
Ha már túl sok a memónak akkor egyszerűen kifagy. Ennek csak a op rendszered fogja kárát látni!
De vannak olyan mákos memóriák amit névlegesen 333mhz-esek, és még 400 on is simán mennek!
Próbálgasd nyugodtan!
[Szerkesztve] -
T@nker
csendes tag
Bocsi, az DeciBELL
Ezer bocs!
[Szerkesztve] -
T@nker
csendes tag
BeciBELL!
Az nem lehet. Hát 166 FSB az alap 2800+nak -
T@nker
csendes tag
Valaki válaszoljon plíííííz!!!
Amúgy megpróbáltam, 177 Mhz-ig mertem, utána már nem. Azzal stabilan megyegetett -
DeciBELL
csendes tag
Na most mit csináljak???
Kifagy a gép! 166Mhz FSB-n minden játék 5-10 perc után fagy!
160Mhz-en már nem!!!
Szar az alaplapom???
HELP PLÍÍÍZZZZ!!!!!!!! -
T@nker
csendes tag
Kérdésem a következő lenne:
Sajna az egyik memom 266 Mhz-es, a másik 333. Meddig szabad emelni az FSB-t??? vagy próbálgassam és majd meglátom?
Vagy inkább érdemes lenne kicserélni azt a 266-ost 333-ra? -
Gyick
őstag
alakitott már vki 2800-+-t mobillá???????
-
PZSX
csendes tag
Nekem 45-50fok. Az a 70 nagyon sok! Én everesttel nézem, meg speedfannal, de mindenhol ugyanannyi!
-
DeciBELL
csendes tag
Hali mindenkinek!
Arra lennék kiváncsi hogy kinek hány fokos a procija, és hogy milyen progival lett mérve az eredmény. Mert nekem van egy kis problémám vele. Ugyanis húzás nélkül elég forró a cucc. Everest pl két hőfokot ír a procira (melyiknek higgyek??) az egyik a CPU : alapon 56 a másik a CPU diode : 43 fok. Játék közben a CPU felmegy akár 70-re is!!! Most mi van?? A dióda hőmérséklet meg marad 50 körül!!!
HELP PLÍZ!!!! KVIKK! -
imikee
tag
Hali!
nekem is volt egy abit nf7 lapom nincs még egy éves és kalács neki. minden szarul fut rajta. fagyi reset stb..... majd visszaviszem de előtte kicsit nagyfesszel adok neki (elektromos gázgyújtó)
de már vettem egy asus-tés most minden tutin megy
-
PZSX
csendes tag
válasz
gumikacsa001 #162 üzenetére
Az MSIvel nincs semmi bajom, csak jóval tovább menne a proci egy Abitban. Nemcsak 1.8vot tudnék neki adni. Mondjuk minden programban néztem már az az 1.8 igazából 1.9.
Én is láttam már néhány beszart Abit alaplapot, de mégis a legjobb választásnak tartom.
[Szerkesztve] -
Ender Wiggin
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy szorzólock mentes 2800+-os procit Drymantől , első tapasztalat, hogy 1.8V-on 250MHz-es FSB érhető el vele, 10-es szorzó esetén már nem indul az XP, de 9,5-ön elindul, a stabilitását még nem teszteltem, bár még egy kis feszemelés biztosan megoldja majd a dolgot.
-
gumikacsa001
csendes tag
Én vettem.
Egy hónapig bírta, aztán elszállt. De úgy istenigazából... Se kép, se hang.
A kereskedő kb. uennyi ideje nem képes megoldani a helyzetet. Azt mondták, hogy visszaküldték a forgalmazóhoz - vizsgálatra. Ott megállapították, hogy elégett a csip, ezért ''komolyabb vizsgálat'' kell, hogy nem tuning miatt történt-e. (Igen, ez uaz az ABIT, amelyiknek üzletfilozófiája a tuning...)
A ''komolyabb vizsgálat'' kb. 3 hete tart. (Tart?!)
Nos, részemről ennyit az abitról. (Régebben is az volt, nem volt vele gondom. De most ezzel nagyon szívatnak.)
Amúgy nem tuning miatt szállt el: minden alapon ment...
Azóta vettem én is egy MSI-t. -
PZSX
csendes tag
Ja. Azon minden szart lehet állítani. Én is azt akartam, de már nem cserélek, majd már 939hez veszek.
-
PZSX
csendes tag
Vmilyen ABIT NF2-es lapot vegyél, egy egyszerűbb már 15 körül a tied.
-
PZSX
csendes tag
Szerintem mást nem bánt. Ha meg nem sajnálod a VGAt, próbálgasd hátha lehet tőle húzni, mint disznó!
-
szjoci
őstag
aham... Nem hiszem hogy van ilyen a BIOS-omban, de rásasolok megint... igen, 66-nak kellene lenni (2x33) de nekem így már 2x38=76MHz-en ketyeg az ezeréves ATi9200-esem
. Másnak nem lehet baja csak a vidikártyának? (azt nem sajnálnám, de monnyuk ha a 160-as winyóm elszállna lehet hogy comorú lennék...) Amúgy is le szeretném cserélni a deszkámat valami normálisra, mit javallotok, melyiket lehet tuningolni? Max egy 20-ast rászánnék egy jó SocketA-s lapra
-
PZSX
csendes tag
Az enyém 66 alapon. AGP clock: default beállítást keress! Egyébként ezzel tudod állítani, hogy mennyit kapjon az AGP, az videókártya függvénye, hogy mennyit bír. -
PZSX
csendes tag
Az gáz! Nálam jelentősek a különbségek. Nézd meg a regedeitben, hogy engedélyezve van-e az 512kecs, mert hajlamos a windows nem észrevenni. Én is megnéztem és 256 volt csak. Átállítottam és a metabench 7500 pontjából rögtön lett 10000. Most nem tom hirtelen hol van a regisztriben, me nem otthon vagyok. Amúgy meg örülj, hogy a tied nem lokkos, megszenvedtem vele mire összejött a 12,5X200. A mem menne 440ig CL2-be, de asszinkronba szarabb, mint szinkron 400ba.
-
-
PZSX
csendes tag
akarom mondani 2650et
-
PZSX
csendes tag
Hali!
Az enyém 2505ön stabilan fut 1.8v-on egy TT Silent Boost van rajta, amin a ventit lecseréltem egy Heatterminatorra.Kipróbáltuk vízhűtéssel Abit NF7ben 2.03v-on ment 26503t stabilan, terhelve volt 44fok. -
szjoci
őstag
#144-re mondjon valaki vmit, plííz. sajna ennél a lapnál nem lehet külön állítani a frekit
[Szerkesztve] -
Zeck
aktív tag
Nekem ménem válaszol soha senki??
3200-ig feltoltam a procim és ígymár +20 pontot értem el 3dmark05-ben. Ez teljesen természetes? Ennyire nem számít neki a proci? Mert sisoft-ban az értékei megfeleltek egy 3200+ os prociénak. -
Zeck
aktív tag
Próbaképp felraktam az fsb-t 174-re, azaz a 2.8+ ból lett kb. 3000+, memtest hibátlan proci sem melegszik, de 3dmark2005-ben 20 pontal kevesebbet értem el.
Nem vártam nagy növekedést ettől a ''hatalmas'' tuningtól, de azért ez furcsa.
Mi lehet az oka? -
Zeck
aktív tag
Én úgy tudom, hogy lehet belőle gáz, de valahol be lehet állítani, hogy ne szinkronban fussanak, azaz ne eggyütt növekedjenek. Ha tévedek javítsatok ki!
Upp! -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy 2800+ barton magos prockót. A kérdésem a következő lenne: most éppen asszem 185MHz-es FSB-vel tesztelem egy ASUS A7V8x-x deszkában (512-es Samsung PC3200-es memmel) , de az FSB után van egy szám ami együtt növekszik vele. Asszem ez az AGP sebesség lenne... Lehet hogy hüleséget írok. Na ez most 38Mhz. Ez nem gond hogyha ilen magas? Gondolom a 33MHz az alapbeállítás. Nem szeretnék kinyírni semmit a gépemben. Ha gondom lehet belőle pls írjatok! -
törölt tag
Abit Nf7s2G ; Barton 2800+ ; TT Volcano 12 ; 2x256 Infineon DDR Duálban
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Már többször próbáltam változtatni a beállításokat a bios-ban. De még egyik sem jött be. Az a baj, h. fogalmam sincs hogyan kell a memóriát beállítani, a max. feszültségeket sem igazán vágom. A proci szorzózáras, csak az fsb-t tudom növelni.
Elcseszni nem szeretnék semmit a gépben. Ezért kérek segítséget.
A konfigom lent olvashatjátok. Ja a tápom csak 300W-os Codagen.
Előre is kössz mindent!!! -
WEBER
tag
azé mindent ésszel kell csinálni de ha felrakod 2.8 voltra és 266-on járatod a ramot akkor meglehet nézni everestben hogy a DMI áramfelvétele nem lesz 2.8 volt
amúgy azé a procinál igaz hogy más a helyzet de lényegében ugyanez másrészt a proci könnyebben elsül mit a ram ha nagyon sok feszt adunk neki
a lényeg : ramnak 2.8-nál többet ne adj
és hogy procit is ésszel húzd. a feszt mindig csak a legkisebb léptékekben emeld és csak akkor adj neki több feszt ha alapvoltagen nem indul. -
WEBER
tag
én nekem van most egy 333-as kingstonom az bírja lazán a 2.8 voltot
volt egy 400-as samsungom az is bírta és még csak nem is melegedett.
nem kell parázni de 2.8nál többet ne adj a ramnak
egyébként a 2.8 volt az a Maximális amit a ram fölvehet ha kevesebb kell neki kevesebben megy.
a proci fesznél is így van.
a biosban a maximális feszt állítjía az ember. -
Zeck
aktív tag
Azér parázok a feszemeléstől mert a memóriánál nem tudom a hőmérsékletet ellenőrizni és félek, hogy tönkremegy. Ja meg azt el is felejtettem hogy 256+512-es modulok úgyhogy a dual felejtős.
Egyenlőre a proci tuning izgat. Szal szerinted fesz emeléssel birni fogja a 333as ram 180-on? Csak holnap tudom megnézni, most csak készülök a legrosszabra.
-
Zeck
aktív tag
Most lehet hogy hülyeséget irok, de én úgy gondoltam szinkronba állitva húzom 180 körülire a mem-et meg a proc-t. Tehát a proci alap fsb-je is felmegy 166-ról 180ra meg a memók is. A 400 (azaz 200) nyilván megy 180-on a kérdés a 333-as ram. Ha nem duálban mennek nem izgat, az nem számit sokat ha jól tudom, meg mostse dualban megy.
-
WEBER
tag
emelj a ramnak egy kis feszt és akkor elmegy szinkonban és duálban a két ram de szvsz nem érdemes ezzel szórakozni mert úgysem fog szinkronban menni a procival mivel a procid fsb-je 333
én azt javaslom hogy vagy hagyd a ramokat 333-on és állíts be jobb időzítéseket vagy húzd a procit és emelj feszt esetleg a ramnak is. -
Zeck
aktív tag
Hi! Nekem az lenne a kérdésem, hogy vajon 2800 lokkos barciból egy 333-as meg egy 400as samsung ram modullal mit lehet kihozni? A 180 körüli fsb menne a gyengébb rammal ha szinkronban hajtanám? És még egy kérdés: a byspeed és auto ram beállitások között mi a különbség?
-
Bratyó
csendes tag
Sajna lockos.Csak FSB-t tudnék húzni
-
gumikacsa001
csendes tag
Nálam semmi: ugyanúgy 12,5-es szorzóval indul, mintha nem is változtattam volna meg. (Egy korábbi NF7-es lapomban viszont el sem indult - csak CMOS reset után.)
Ha esetleg vki MSI lapokkal kapcsolatban ötletet adna:
Ha a BIOS-ban maunálisan állítom be a mem. időzítéseket (de ugyanarra, mint amire az ''optimális'' beállításokkal a gép teszi...), a win xp az ''üdvözöljük'' üzenetet követően megáll (==> reset...). Mi lehet az oka?!
Újabb kérdés:
A BIOS-ban állítom az FSB-t, de csak 166-ról 172-re (175, 180-ra, mindegy). A win nem indul vagy lefagy. Míg, ha alappal indulok és az MSI core centerében szoftveresen állítok FSB-t, akkor 185-ig hibátlanul megy a dolog. -
c.zsolti
őstag
Először meg kéne nézned, hogy lockos-e a procid. Ha lockos, akkor szint biztos, hogy elfelejtheted az FSB200-at.
Csökkentsd a szorzót pl. 10.5-re. Ha műxik, akkor elvileg felnyomhatod az FSB-t 200-ra. Viszont az NF7-ben a leírása szerint, csak 2db DDR400 modult lehet használni. -
Bratyó
csendes tag
HI ! Szval a konf.: ABIT NF7 v2.0 U400 + proci u.a. + Leadtek A350 (FX5900) 128MB DDR2 My VIVO + 2x256MB HYNIX éa 1x512MB SAMSUNG 400-asok + 160GB PATA 8MB SAMSUNG HDD + NEC 3500AG + LG DVD ROM + LG F700B moncsi.Ja ami fontos a tápellátást egy true silent ULTRA POWER SD-T400 PP 400W biztositja. A ramokkal kéne hogy azonos fsb-n menjen a proci. Vagy ,hogy volna a legideálisabb használnom.Ezt szeretném tudakozni, hogy vagytok-e már kik már igy használjátok. Na semmi gondom nincs a gamekkal, mind királyul mennek. De hát ha lehet,akkor .................................
-
atee07
tag
Szal,nekem is ilyen procim van,tervezem a tuningot,csak előszőr le akarom cserélni a 300w-os Codegányt
Kérdésem:most egy GT 2520 Pro hűtő van rajta,a gép egész nap ment,játszottam is.és a procihő 49-52 fok között volt.Ez normálisnak számít?ha felhúzom mondjuk 2200-2300-ra,mekkora hővel számoljak? -
Bratyó
csendes tag
Hali mindenkinek.
nekem is Athlon XP 2800+ procim van AXDA sorozat.Annyi lenne a kérdésem,hogy 166MHz helyett bátran használhatom 200MHz-n??? Hűtő egy SPIRE WnisperRock IV. 2340rpm. A szorzón nem tudom állitani (sajna
). Kérek tapasztalati infókat . thx thx thx
-
ZüD
tag
én is vmi ilyesmire keresem a választ néhány hozászolásal feljebb
válasz még nincs rá.
de ami késik nem mulik...remélem -
pofa
tag
Srácok ha visszafele tudom állítani a szorzót, akkor nem lockos a proci?
-
ozirisz
tag
Húzni szeretném a 2800+-os Bartonomat. Alapon 12,5*166, ha fölrakom a szorzót 13-ra, akkor 833Mhz-et ír, ha 12-re állítom akkor 2000Mhz ezeket gép indításakor írja ki.Miért van ez, hogy húzzam meg?
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Nekem is van 2800+ Bartonom, garmacor féle szériából!
Ezeket a procikat hoztam haveroknak is, és így 4 proci összevetett jellemzését olvashatjátok:
A procik egytől egyig a AQXCA steppingűek, ergo egy szériából valók, és 27. hétben gyártottak, azaz lockmentesek!!!
Kinézetre barna színűek, és olyan vastag a processzor barna szinű fedőrétege, hogy nem látszik át rajta a lábakhoz futó rasztelhálós rézvezetékezés, Ezt legfőbbként alul a lábak és a középső üres négyzet alakú helyen veheted észre!
Valahol olvasgattam hogy ilyen vastag fedésű tokozások, mindegyike jó tuningpotenciállal bír....
Na de mégis hogy mit bírnak:
MSI valamilyen NForce2-es ultra 400-as lapban
a szórzót hagytam 11-en és kezdetnek alapfeszen 1,65V-on 200-as FSB, ugyanúgy mint a 2500+Bartonnál megszokott módon 11x200=2200 azaz 3200+ ként lazán elindult, és stabil is a masina. A ramok jó kis corsair tuning ramok, ugyhogy nosza FSB 210 és még mindíg stabil alapfeszen, FSB 220, azaz a ramok már 440-en hasítanak a proci meg 11x220= 2440MHz -en , a rendszer postol, de win XP már nem tölt be, akkor adjunk neki egy kis V-cort, és vizsgálódjunk... 1,725V-on prime-mal tesztelve 59-61Fokon stabil a rendszer, és nem is használtam különösebb hűtőt (Wisperock 4 rézmagos)
szóvalennek a procinak ez a vége!
Következő próba : Abit NF7-S ver2,0 szintén Barton 2800+, a másik proci testvére
Alapfeszen ez is megy 11x200-at, hát legyen egy kis FSB emelés kapásból 220MHz-re
De meg sem nyikkan, még boot sem, vissza bios és emelem a V-cort 1,725-re, és lőn világosság már van is kép a monitoron, de vindows az fagyi, további Vcore emelés max 1,775V tovább vétek lenne és már szalad is a windowsom stabilan, de a prime hibákat hoz.....terhelve nem Ok, ekkor döbb-döb döbb, hogy Iglo silentbreez 2-es csak 3000+ig hűt, és a proci hőfoka 67 fok, hűtőcsere aero7 turbinás rézmagos szutyokra, és a hő visszaállt 52fokra, de még mindíg nem megy a prime hibátlanul, és most Isteni szikra :
Codegen 300W-táp, gyorsan kicserélem egy Walós 400-as Mercuryra, és lőn csoda, már nem kell a procinak a 1,775V-core, megelégszik a 1,725-tel és hasít 2440MHz-en
További két procival is játszadoztam, de ugyanez a tapasztalat,
Tuninghoz: Jó proci, jó ramok, jó deszka, és ezekszerint egy jó azaz megfelelő teljesítményű táp szükséges, és természetesen egy nagyon jó hűtő sem hatrány!
Dryman -
ZüD
tag
Hellosz!
A hétvégén összefutottam Bobsurfel...és összeállt egy ilyen konfig:
Epox 8RDA+ lap
AMD XP 2800+ Barton
256/400 Hynix
256/400 Samsung
AIDA ezt irja:
CPU típusa AMD Athlon XP-A, 2100 MHz (6.25 x 336) 2800+
Elöször is egy banálisat kérdeznék:
Ha szorzólokkos a proci akkor a biosban attól még lehet állitani a szorzót?
mert nekem engedi, de akitől vettem azt mondta,hogy lokkos.Ő okos
de azt nem értem,hogy ha lokkos miért engedi állitani.vagy mivaaan????)
ill milyen fsb ill ram beállitásokkal használjam?
nem vagyok vmi guru. ezért kérnék segítséget.ill valahol el kell kezdeni megérteni
elöre is köszi
üdvZüD -
pr0
csendes tag
Aki tud mondja meg mi baja van a gépemnek !
amd 2600+ barton asus alaplap....
és a videókártya ... eddig geforce volt de most valamelyik okos ember azt mondta cseréljem le és megtettem, ez volt a probléma vettem egy ATI RADEON 9600xt-t
és amikor elkezdek jáccani pl az NFSU2-vel egy pár percen belül kidob a windowsba és ennyi . nem ír ki semmit se csak egyszerűen kidob és ugyanezt csinálja a half- life -nál is.
na most akkor újraraktam minden xart és akkor is ! mi lehet a baj ? nem kompatibilis esetleg a videokártya az alaplappal vagy vmi ilyen?
várom a kiválóbbnál kiválóbb ötleteket !
a legjobb tanácsadok között egy nokia mobiltelefont sorsolunk ki! -
pr0
csendes tag
Aki tud mondja meg mi baja van a gépemnak !
amd 2600+ barton asus alaplap....
és a videókártya ... eddig geforce volt de most valamelyik okos ember azt mondta cseréljem le és megtettem, ez volt a probléma vettem egy ATI RADEON 9600xt-t
és amikor elkezdek jáccani pl az NFSU2-vel egy pár percen belül kidob a windowsba és ennyi . nem ír ki semmit se csak egyszerűen kidob és ugyanezt csinálja a half- life -nál is.
na most akkor újraraktam minden xart és akkor is ! mi lehet a baj ? nem kompatibilis esetleg a videokártya az alaplappal vagy vmi ilyen?
várom a kiválóbbnál kiválóbb ötleteket !
a legjobb tanácsadok között egy nokia mobiltelefont sorsolunk ki! -
armandusy
aktív tag
Javítanám 11*221fsb
-
armandusy
aktív tag
nahmegvettem a 2800+ barcit annyi lenne akérdésem hogy meddig emelhetem a feszt thermalright hűtő, van slk847u 92mm>>>>120mm átalakítóval venit van rajta 120mm hatalmasat hűt most egyenlőre 11,5*210fsb-n megy 1.75V-on meddig emelhetem még szerintetek? most idle 38C full load 48C
-
TRitON
aktív tag
Helló!
Igen érdekes észrevételem volt a minap.
Apám vett magának 2db. 2800+t (2 régebbi proci helyett), ahogy megláttam, szembetüntek a sérülések a processzormag tetején. Csak az egyiket láttam, a másik már be volt szerelve. Nem késlekedtünk, amelyik nem volt beszerelve, visszavittük a boltba, ott szó nélkül adtak érte egy 2500+os Sempront (ami mellesleg épp alapfeszen megy 2100MHz-en, így rakta be az NF7). A másik proci beállításakor egy igen érdekes dolgot tapasztaltam: az ABIT NF7 kétféleképpen hajlandó elindítani: 2800+ként és 3200+ként, ami ugyebár két különféle szorzót és FSBt jelent. Miért van ez? Meg van trükközve a proci, vagy ez egy teljesen normális dolog? Nincsen szorzólock??? Érdekes. Várom a reakciókat. Üdv!
[Szerkesztve] -
Robixman
tag
válasz
.:GoliBali:. #90 üzenetére
Magas fsb-n magas szorzó!!!
De viccet félretéve: magasabb fsb-n kell járatni, lehetőleg szinkronba a memóriákkal, így érhető el a legjobb teljesítmény.
Ha feszt emelsz akkor jelentősen emelkedhet a hőmérséklet! Van erre valami négyzetes szabály de mittomén hogy vancsak azt tom h nekem bírja a 2,800+os a 220-as fsb-t és a 11x es szorzót.56-57 fok fölé nem ment még egész éjszakás cpustabtest warmingtesztje után sem.
-
armandusy
aktív tag
marosstól vettem kérd tőle bár majd szerda csütörtökön majd kiveszem a procot akkor megnézhetem
-
atosz
őstag
válasz
armandusy #106 üzenetére
Hany fokos ott terhelve? Sztem azzal a bordaval nyugodtan adhatsz neki 1.8-at, csak azert nezd mennyire melegszik.
De ha megnezed mit visz azon, en akkor sem jaratnam ilyen magas feszen, elkezd felette mar melegedni, meg zabalja az aramot, meg egyebkent is, minek? Bartonnal en 1.6 es max 1.7 kozott adnek neki vhol, es ott ami kifer a csovon. Az is lesz nalad olyan 2300 Mhz kornyeken sztem. Jo ki proci az biztos. Azert ird mar majd le a procin levo kodsorokat, ha a kezedben lesz a proc, mert kivancsi vagyok en ennek az 1.5V rejtelyere. -
armandusy
aktív tag
nah valaki mondjon valamit 1.8V nem gázos pl az én esetemben?!
most 1.75-ön megy 2415mhz-n
[Szerkesztve] -
Anthony001
senior tag
Hall nekem is ilyenem van
Lockmentes.
De nekem 14 * 166 1,65V-n van
ÉS akarom emelni 15 * 166 -ra
de nem indul az Xp
Nemhogy a 1,65V-n kéne állítani???
És az 1,8V felett már nagyon gázos a procinak. -
armandusy
aktív tag
nah vettem tegnap marosstól egy 2800+ barcit alacs feszültségűt 1.5V-ost
most 1.75-ön megy 11,5*210-en annyi lenne a kérdésem hogy 1.8V ig nem árt még a procnak ha felrakom??
ezt azért kérdezem mert egy dolog hogy ez 1.5V-os de akor mihhez képest ell nézni a fesz emelés nagyságát az 1.65höz vagy 1.5V hoz? -
atosz
őstag
válasz
Anthony001 #100 üzenetére
Az a 2500Mhz kicsit durva lenne ha menne alapfeszen.
De en a helyedben megneznem, hogy az a 333-as RAM, nem e viszi a 400-at, mert ha igen, sokkal jobban jarnal a 200-as FSBvel... Aztan azt nezd meg, hogy alapfeszen mennyi amit a 200-al tudod szorozni. -
Anthony001
senior tag
Aha értem
Én ez a max tuningnak gondolom vagyis ennél már nem akarok nagyobbat.
A feszkót pedig nem akarom 1,75V nél magasabbra emelni.
a hűtőm: PRIMECOOLER HYPERCOOL 2+ -
Cane
őstag
válasz
Anthony001 #100 üzenetére
egészen biztos. kevés a kraft.
emeljed belátásod szerint. egyesek az 1.8V-os határon megállnak elégtelen hűtés miatt. -
Anthony001
senior tag
na föltettem a szorzót.
15 * 166 -ra ami 2500Mhz.
De az Xp nem bootol be.
A Volt 1,65.
Nemhogy az a baj hogy följebb kéne tenni???
De mennyire???? -
Cane
őstag
válasz
.:GoliBali:. #97 üzenetére
1. valami ilyesmit keress biosban: shutdown temperature
2. az alaplapokon a lapos-kis-kör-elem közvetlen közelében van egy jumper, azzal resetelheted az elqúrt biost.
mondjuk azért nem ártana tuning(?) előtt átnézni a használtai utasítást. a pionír tuningolás veszélyekkel járhat. -
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Anthony001 #93 üzenetére
Akkor nem emelem meg annyira, hogy belesüljön az alaplapba!
amúgy ki tudja, van az ASUS A7N8X-E lapban olyan, hogy veszély esetén kikapcsolja magát a lap!
Jah, és hol lehet manuálisan resetelni a lapot, nem tudja véletlenül valki, mert most lusta vagyok végégbújni a használati utasítást! -
Cane
őstag
-adott órajelnél mindig a magasabb FSB-s megoldással érdemesebb próbálkozni, így gyorsabb lesz a memóriakezelés + egyéb alkalmazások.
-fesz emelésnél vigyázni kell, mivel plusz fesz ---> plusz hőt jelent. megfelelő hűtésről gondoskodni kell (elsősorban CPU, NB és mosfetek)
ált +10% feszkó emeléstől nem szoktak még visszariadni, főleg spéci hűtésssel. -
aktív tag
nincs véletlenül a bioszban az fbs mellett(alatt, fölött) egy olyan opció, ahol valmi olyasmit tudsz beállítani, hogy user defined, vagy valami ilyesmi?
mert nekem is először 166mhz, ill 200mhz ajálnott fel, és után át kellett állítani már nem tom mit, ami után egyesével lehet állítani az fbs-t! -
peestike
senior tag
hell! az lenne a kérdésem h ezt a témát nem nagyon vágom de abit nf7 2s az alaplap a bios-t állítva v 2084 en ment a proci vagy ha feljebb vettem az fsb-t akkor 2500 - on de járatva olyan 55 fokig melegedett a két órajel közé nem tudom sehogy belöni!
Szal ha valaki tudja mit állítsak kb írjon ha netán valakinek van ilyen konfig: 2800+ barton és abit nf7 2s alaplap az elé leborúlnék!!!!!!!!!!!!! előre is thx! mindenkinek!!!!!!! :0 -
Anthony001
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #92 üzenetére
Hát
A Bios azt írta hogy ha nagyon megelmelem akkor meghal a proci -
aktív tag
válasz
Anthony001 #91 üzenetére
nekem is lockmentes, szal nekem is az a kérdésem, hogy lehet e valami galiba abbó, ha feljebb tolom a feszt?
-
aktív tag
ha feszt emelek, akkor jobban fog melegedni?
meddig lehet húzni egy ilyen procit? 1,7V mellett? inkább magas szorzó, és alacsony fbs, vagy magas fbs mellett alacson szorzó?
Ramom 400mhz-es de az adataim között ott van a gépem leírása! -
armandusy
aktív tag
nah srácok akkor elvileg ha 1.5V os 2800+ lockmentesem van akkor ez mobil barton?
Másik kérdés most 10,5*215fsb-n megy 1.7V on mennyit adjak neki max 215 fsb felett nem megy kérdés hogy mennyi voltot adhatok max neki !? -
Anthony001
senior tag
Nem tudom .
Szerintem túl nagy a frekvencia, vagy emeld 1,7V a CPU Core-t
Sajna ebben nem tudok segíteni.
Kicsit talán olvass vissza. -
aktív tag
válasz
Anthony001 #86 üzenetére
Megoldottam a problémát, és szültem egy új problémát!
Meg oldottam, hogy a procit 13-as és a feletti szorzóval lehessen működtetni, de ha pl 13*170mhz állítok be(ami=2210mhz) akkor újraindításkor a gép nem ilndul újra!
mitől lehet ez
Jah, 12,5*185mhz-n már nem indol el a gép, resetel állandójan, de 180mhz simán elkaristol 46-47 fokkkal! -
Anthony001
senior tag
Ja és Lockmentes procit fogtam ki azéret írtam ezt
-
Anthony001
senior tag
Hogy ha csak a szorzót húzom akkor más nem emelkedik(frekvenciára gondolok)
És azt hogy kb mikor kell feljebb vinni a proci frekvenciáját??? Nekem most 1,65V
Válaszoljatok valami értelmeset légyszi. -
armandusy
aktív tag
nemtom milyen proc ez de 1.5V az alapfesze mennyit szabad maxba adni neki az alaphoz aminél semmiképp ne rakjam feljebb?
-
armandusy
aktív tag
ma sikerült hozzájutnom egy 1.5 V-os 2800+ hoz eddig most 1.6V-n megy 11*210-en azaz 2300mhz mennyi voltot addjak max neki szerintetek mennyit merjek léggel?
-
aktív tag
válasz
Anthony001 #79 üzenetére
csak mondom, hogy a szorzót, nem lehet feljebb állítani, mint 12,5 és nekem 2000mhz 48-49 fok, de most 2250mhz csak 46 fok?!
Nemtom hogy lehet, de eddig semmi elemző program nem dobott ki hibát, és tökéletesen fut agép, szal húzom tovább az frekvencíát. -
Anthony001
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #76 üzenetére
Szerintem ne a frekvenciát küldd feljebb, hanem a szorzót:
PL: Most 12,5 * 180 on vagy ami : 2250Mhz
Ha úgy állítanád be hogy: 14 * 166 : 2324Mhz
És így lehet hogy be tudnád nyomatni.
A hő az annyira nem gáz
Nekem fordulatszámmérős a hűtőm és ha leveszem a procit 1200Mhz-re akkor is 53 °C és ha felküldöm 2166Mhz re akkor is.
És általában 50-60 fok a jó. -
Anthony001
senior tag
De hogyha túl van húzva a proci akkor kikapcsol az alaplap nem??
És 13,5 * 166-nál a Vcore-nak mennyinél kéne lennie??
Nekem most 1,65V van. És 13 * 166-on használom -
armandusy
aktív tag
kérdés az hog yegy átlag 2800+nak mi a vége? léggel?
-
aktív tag
nekem is lenne egy kérdésem!
ASUS A7N8X-E lapom van, Athlon xp 2800+ val, és eddig 12,5*180mhz megy semmi baja!
Kérdésem, hogy lehet, hogy szorzót 12,5 alatt tudom állítani, de már 13-as szorzót nem állíthatok(nincs is lehetőség a bioszban)
2. Kérdés, kielégítő, ha a procinak a hőmérséklete 48-49 fokon van állandóan, 100%terhelés mellett? (hűtő: 1800 fordulaton: Aero 7lite) -
Anthony001
senior tag
Hali mindenkinek!
Szerintetek meddig lehet húzni 1 2800+-os barton szorzóját?
Nekem most 13 * 166=2166Mhz
Konfigom: Asus A7v600 - x , AMD Barton 2800+ ,256DDR (333) + 512DDR (400),
Geforce 4 MX 440, Primecooler Hypercool 2 hűtő
Előre is köszi mindenkinek.
Elég fontos lenne. -
lol
senior tag
azt mondtam, hogy állítsa 128mb-ra, hol itt a probléma?
''A mérete ugyancsak meghatározza, hogy mekkora legyen az a terület a a rendszermemóriából, amelyet a grafikus kártya használhat a texturák tárolására.''
ez a felhasznált memo mennyisége, nem? igaz nem írtam egy oldalas hsz-t de benne volt a lényeg...
Szerk.: max ott hibáztam, hogy a memo mennyiségének 1/4-re kell állítani, de ha lessz 1 giga memom akkor 256-ra fogom állítani...
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
De ha mar belinkelted, el is olvashattad volna.
Ez az opció állítja az AGP rekesz méretét (AGP Aperture Size). A rekesz a PCI memória megcímzett tartományának egy része, a grafikus memória megcímzett területe. A ciklusok, amik érintik a rekesz (aperture) tartományát, azok tovább vannak küldve az AGP-nek forditás, átalakitás nélkül. A mérete ugyancsak meghatározza, hogy mekkora legyen az a terület a a rendszermemóriából, amelyet a grafikus kártya használhat a texturák tárolására.
Az AGP Aperture Size a következő formula alapján van kiszámítva: maximálisan felhasználható AGP memória mérete x 2 plusz 12 MB. Ez azt jelenti, hogy a felhasználható AGP memória mérete kevesebb, mint a fele az AGP Aperture Size-nek. Ez azért van, mert a rendszernek szüksége van AGP memóriára (uncached - nem cache-elt) plusz egy megegyező méretű írással kombinált memóriaterületre valamint hozzáadott 12 MB-ra a virtuális címzéshez. Ez cimzési hely, nincsen fizikai memória használva. A fizikai memória csak akkor van kiosztva és ''szabadon engedve'', ha a Direct3D egy ''create non-local surface'' hívást kér.
A Win 95 (VGARTD.VXD-vel) és A Win98 a ''vízesés effektust'' (''waterfall effect'') használják. A felületek elöször a helyi memóriában képződnek. Ha ez a memória megtelik, akkor abból ''kiömlik'' es a felületek az AGP memóriában valamint a rendszermemóriában képződnek. Tehát a memória használata autómatikusan optimizált minden alkalmazáshoz. Az AGP- és rendszermemória nincsen használva csak ha az mindenképpen szükséges.
Sok ember azt mondja, hogy az AGP Aperture Size méretét a rendszermemória felére kell állítani. Ez nem igaz ugyanabból az okból, amiért a swapfile méretét sem kell a rendszermemória 1/4-ére állítani. Úgy, mint a swapfile mérete, az AGP Aperture Size is egyre kevesebb területet kíván, minél több memóriával rendelkezik a grafikus kártya. Ez azért van így, mert a legtöbb textúra magán a grafikus kártyán van tárolva. Tehát azok a grafikus kártyák, amelyek 32 MB RAM-mal rendlkeznek, azoknak kisebb AGP Aperture Size szükséges, mint a kevesebb memóriával rendelkező kártyáknak.
Ha a grafikus kártyánknak nagyon kevés a memóriája, akkor az AGP aperture Size-ot a lehető legmagasabb értékre kell állítani, egészen a rendszermemória feléig. A több memóriával rendelkező videókártyák esetén nem kell az AGP Aperture Size-t a rendszermemória feléig állítani. Meg kell jegyeznünk, hogy az aperture mérete nem arányos a teéjesítményhez, tehát annak növelése nem növeli a teljesítményt.
Ettől függetlenül az AGP Aperture Size-ot ajánlott 64 MB-tól 128 MB-ig beállítani. De miért van szükség ilyen aránylag nagy méretű AGP Aperture-re, amikor a legtöbb grafikus kártya sok memóriát tartalmaz? Nem lenne jobb beállítani az abszolút minimumot ahhoz, hogy RAM-ot spóroljunk meg?
Nos, sok grafikus kártyának legalább 16 MB AGP Aperture Size-ra van szüksége a rendes működéshez. Ez valószínűleg azért van, mert a virtuális címzési terulet eleve 12 MB helyet foglal. Továbbá sok szoftvernek szüksége van AGP Aperture Size-ra ami általában nem meghatározott. Néhány játék is annyi textúrát használ, hogy az AGP memóriára is szükség van a grafikus kártya nagy memóriája ellenére.
Ha még emlékszünk a fenti formulára, a szükséges AGP memória mennyisége több, mint a szükséges textúra tárolási terület kétszerese. Tehát ha plusz 15 MB textúra tárolási hely szükséges, akkor 42 MB rendszermemória van használatban. Ezért van értelme magasra állítani az AGP Aperture Size-ot, hogy az könnyedén kiszolgálja a különböző szoftverek kívánalmait.
Fontos tudni, hogy az AGP Aperture Size lecsökkentése nem spórol memóriát. A beállítás csupán az AGP Aperture maximális méretét határozza meg, amit a rendszer csak akkor használ, ha mindenképpen szükség van rá. Addig ez a memória nincsen használva, amíg ez mindenképpen nem szükséges. Tehát ha az opciót 64 MB-ra állítjuk, az nem azt jelenti, hogy a rendszermemóriából vesszük el azt. Ez csak behatárolja azt a maximálisan használható memóriát, amelyet szükség esetén az AGP bus felhasználhat.
Most miután az AGP Aperture Size-ot ''felturbóztuk'' akár 128 MB fölé, ez nem igazán fogja vissza a teljesítményt, de a legjobb eredményt akkor kapjuk, ha 64 MB vagy 128 MB-ra állítjuk, így a GART tábla nem lesz túl nagy. Minél több memóriát szerelnek a grafikus kártyákra, és minél hamarabb elterjed a tömörített textúrák használata, úgy kevésbe lesz szükség 64 MB-nál nagyonbb AGP Aperture Size-ot megadni. Ezért ajanlott, hogy ezt az opciót állítsuk 64 MB-ra vagy legfeljebb 128 MB-ra. -
lol
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #70 üzenetére
Bővebben: link miket nem tud ez a google?! amúgy ez a ramból felhasznált memo mennyisége, általában a ramodnak 1/4-re szoksá allítani, pl nálad > ha 512mb >> akko 128mb-ra állítsd!
[Szerkesztve] -
aktív tag
hali!!!!!
Valószínü láma kérdés, de a AGP Aperture Size = A videokártyám memória nagysága? -
VENDI
tag
Szasztok! Tudom az örökzöld téma lehet hogy egy kicsit unalmas, de tud valaki valamilyen módszert az L-3-as híd átvágására?
-
Amigo78
senior tag
válasz
Répafőzelek #57 üzenetére
Vegyél Casetek CK1018-1v2............... kuvva jo ház
-
gesuz
senior tag
Mit lehet kezdeni a szorzólockkal?
-
Begi
senior tag
Nekem az lenne a kerdesem, hogy ASUS A7N8X(meg elso szerias, nforce2, dual DDR) -es alaplapban miert nem tudom az FSB-t 200 -ra allitani. A proci egy 2500+ Barton.
Valoszinu, hogy szorzolockos, mert lejebb se tudom venni a szorzot, ezert akartam az FSB-t novelni, hoyg a 400-as ramokkal szinkronba mukodjon.
Szerintetek mi lehet a para?
Nem tudja az alaplap? -
Flashy
veterán
válasz
Jim Tonic #63 üzenetére
azt az alaplap áramköri úton olvassa ki ugy mint a proci feszultseget, arra is van a procinak néhány lába. ezek vannak áthurcolva a nyák tetején a hidakon, így lehet piszkálni. a cpuid már szoftveres dolog, a procinak a hidak átvágása után már nem tudják megmondani hogy ő milyen proci.
-
Igen, nekem is ez volt az érzésem. Így igazolja a feltevést, miszerint minden barton ugyanazzal a maggal készül, csak strapa teszt után derül ki, melyik sebességen adják el őket!
szerk: De! Ha alapból beteszed egy bios resetelt alaplapba, akkor az mindjárt 2800+-ra állítja be automatikusan. Ergo valahol mégis benne van, milyen procinak készült. Furcsa, hogy a cpu id nem ezt olvassa ki.
[Szerkesztve] -
Furcsa kérdésem lenne. Ha felhúzok egy 2800+-t 3200+ra, akkor az AMD cpu ID miért írja ki processor name-nek, hogy 3200+? A progi is csak a beállított szorzót/fsb-t veszi figyelembe, vagy ezen 3200+ mag van?
-
tzoli986
tag
nekem nem 2800+,hanem 2600+ van,de drótozásos módszerrel nem tudom kikapcsolni benne a szozózárat. ha valaki tud más módzsert rá írja már le,vagy adjon egy linket.
-
Thauglor
aktív tag
válasz
PSYCHO(EE) #51 üzenetére
Hát épp nem vagyok az
Egy 3200+-os Bartont 100% -on mennyire hűt le? MEr abbol ki tudok indulni. NEked 2420-on nem megy a gép? Mer h igen inkább ott nézzed meg h mennyit termel! (engem az érdekel, me' a mostanival is viszi szegényesen) -
Répafőzelek
tag
igazi low-end megoldás
sajnos a forró procinak a házam az oka, túl kicsi már szegényke, és túl sok dolog van benne és így szinte megáll benne a levegő.
Ma bejártam a fél várost egy új ház után kutatva, de egyszerűen egy olyan sincs amire azt mondanám, hogy ez kell, vagy az van, hogy most jött a marsról a ház, vagy az, hogy szerelhetőségből 0, vagy pedig 60e Ft... -
fokukac
nagyúr
válasz
Répafőzelek #54 üzenetére
hát azért ez még nem a legjobb megoldás... nem kellene hűtőt cserélned?
-
divot
veterán
válasz
Répafőzelek #54 üzenetére
Ja halk lehet.
Hány centis a venti? -
Répafőzelek
tag
sikerült megoldanom a procim hűtését frankón, most az új módszer segítsévével stabilan 52 fokon van
be is rakom a megoldás, elég látványos lett szvsz!
Bővebben: link -
Sunyi Sanyi
senior tag
Hali! Érdemes várni az Fx-51-re(míg lemegy az ára) vagy elég ha most megveszem a AMD 3000+ Barton magos procit? Milyen alaplapot érdemes venni hozzá? Én Abit NF-s v2.0 vagy Asus néztem ki.
Üdv:Sunyi Sanyi -
Thauglor
aktív tag
válasz
PSYCHO(EE) #49 üzenetére
Nem tudom... sztem ha hűtőt veszek akkor vagy Zallmant vagy semmiet...
a mostani az egy Wisper Rock 4 rézmaggal, alapon csöndes. És eztet akarom kicsit feltupírozni (2600-2700 ->3200RPM)
csak az a bánatom h az Epox-ot nem ismeri a SpeedFan... -
Répafőzelek
tag
alap hőmérséklete a procimnak 64 fok, ez a teljesen deafult
1. pár óra kemény játék utána mondjuk a farcry-jal felmegy 69-70 fokosra ami már elég kritikus szvsz, nem is nagyon játszom amíg meg nem oldom a hűtését a cuccnak
2 a házamban egyenlőre még nincs plusz ventilátor, de köv beruházás az lesz, minimum kettő
3. igen a tápomon 2 ventilátor van
a házam oldalait is leszedtem a jobb szellőzés érdekében de sajnos ez is csak kb 1 fokot jelentett. -
haris
őstag
válasz
Répafőzelek #27 üzenetére
Hali
Hogy magas-e?
Attol függ. Nem irtál semmi konkrétat. Alapon sok, terhelve határeset.
1 indits el vmi játékot, vagy videokodolást, a lényeg, hogy nyuzzad, nézd meg mennyi a fok.
2 nem irtad van-e venti a házadban, és ha igen mennyi. A jo hűtéshez jo szellőzés is kell. Hiába veszel méregdrága procihűtőt, ha nem tudja leadni a felvett hőt, mert a házban megreked a meleg levegő.
3 nem irtad, 1 vagy 2 ventis a tápod(ez is csak a szellőzést javitja). A 2 ventis táp nálam 4-5 fokkal csökkentette a proci hőmérsékletet.
stb stb...
Üdv haris -
Thauglor
aktív tag
válasz
PSYCHO(EE) #43 üzenetére
hát engem az nem zavar mer a vga-mon van egy GlobalWin hűtő (7000-7300)
-
PSYCHO(EE)
tag
Szerintem léghűtés közül a coolink 122+ érdemes választani ha valaki csak teljesítményre megy viszont iszonyat hangos cseréb(6800-7200között pörög) olyan mint egy hajszárító
-
PSYCHO(EE)
tag
Szerintem léghűtés közül a coolink 122+ érdemes választani ha valaki csak teljesítményre megy viszont iszonyat hangos cseréb(6800-7200között pörög) olyan mint egy hajszárító
-
Wolwarine
csendes tag
Javítás TITAN DELUXE 8500 = ENERMAX UC-8FAB-B
Bocsánat a tévedésért !!
[Szerkesztve] -
Wolwarine
csendes tag
válasz
Répafőzelek #34 üzenetére
Szia linket sajna nem tudok adni tegnapelőtt futott be a boltba is, új árú.
-
Wolwarine
csendes tag
Nah akkor még leírom a tegnapi ''tesztalanyokat'' mert hogy annyi mindent megnéztük még... :c
Monitormindegyiket a Samsung monitor tesztelőjével néztük)
-- 19'' S957MB 0.20 1920*1440,96KHz,MPRII,TCO99 -- Ez volt az első monitor amit kipróbáltuk. Nagyon a jó a monitor nekem bejön 1280x1024-ben bírja a 85Hz-et.
Ami tetszett: a magicbright funkció mellyel elmentett beállításokat lehetett előhozni és kényelmesebbé téve a monitor kezelő felületét.
Ami nem teszett: mindenféle állítgatás után se sikerült kiküszöbölni a hullám szerű csíkok megjelenését amely csak sötét és mintázott felületen észlelhetők. Még egy dolog a moire-szűrő sem akart nagyon produkálni de erre nem is volt szükség.
Képség: Bővebben: link
-- 19'' LG900B 2048x1536/61Hz,0.26,96Khz TCO99 -- Hasonló kép mint az előző monitor ez is 1280x1024-et 85Hz-en futattuk. Ennek nem annyira teszett már a kinézete nem volt annyira ''komoly''.
Ami tetszett: minden féle beállítás nélkül jó a monitor színe stb.
Ami nem tetszett: a KÉPPONT TÁVOLSÁG NAGYON SZEMBE TŰNŐ
Képség:Bővebben: link
Mousefőleg játkokban teszt)
-- A4Tech-iWheelWorks-Mouse 4D (WWT-13 Trackball) -- Jó fogás, jó szofverek, zavaró a 2 scroll.
Ami tetszett:kinézete és a vörös fény átteccése az egész egéren
Ami nem tetszett:kát scroll=fölösleges+rosszul görögnek-->durván
Képség:Bővebben: link
folyt köv...
[Szerkesztve] -
Wolwarine
csendes tag
Nah arcok...
Körbe érdeklőttem CPU hűtökről!!
Sokat megkaptam kölcsöm egy kis tesztelésre az eredmények a kövik:
-- Eredmény a 3200+ AMD pörgetve egy 2800+ AMD következő CPU hűtők --
( PC ALERT 4.0 val mért eredmények)
AERO COOL Tx bruttó 7000 fitying
hűtő ventillátor NÉLKÜL (!!!) erre még egy vencsó ami jó
2500 fitying. --42 fok--
TITAN DELUXE 8500 ez a csoda csupa réz ami a sorozat számával megeggyező
ára van (8500huf). Ez már leviszi ezt a CPU-t --38 fok--ra
COOL MASTER Socket A CM AERO7 + (ASB-V73) 3200+ EZ NEM VOLT JÓ!!
--52 fok-- 5000 huf -
nkpolip
tag
Ugyan ez az alaplapon és a procim meg 3000+. Én nem sokat tudtam húzni 166-ról 180-ra. De lehet többet is de viggyázz mert az alaplap ahogy húzod a procit a memóriát is húzza úgy hogy álisd lejebb a memoriánál a szinkront ami ott van ahol a procit húzod csak lejjebb. Ilyenek vannak 1:1 ,4:5,3:5 stb. Sok sikert, írd meg hogy sikerült.
-
Répafőzelek
tag
sziasztok, volna egy olyan kérdésem, hogy az normális-e, hogy a 2800-as procim hőmérséklete 62 és 68 fok között van, én egy kicsit magasnak tartom. A hűtés rajta egy GalacialTech Diamond 2100 gold edition, ami a doboza szerint 3200+ -t is elbírna, pedig látszólag már az én procim sincs ínyére. Megprobáltam max fordulaton pörgetni folyamatosan (3400), de az se segített nagyon, átkentem a procit még1x szilikonpasztával is, de az se volt hatással rá sajnos...
így felvetdődött bennem a kérdés, hogy talán le kéne cserélni a bordát minimum valamire, vagy akár az egész hűtést valami másra. Olvastam itt a topikban már pár hűtőt, ezek között vacilálok, ti melyiket vennétek? :f -
NoLF
veterán
itt spire falconrock II hűti, +3 házhűtő 5 volton, perfekt.
-
NoLF
veterán
énmeg nemtom
most 2100, de nem zuztam még halálra. de nem is akarom. alapfesz 2100, azt viszlát
-
Thauglor
aktív tag
Huhh! Akkor még mindg jól érzem magamat hogy 2420-on gond nélkül ketyeg a Bartonom...
de lenne egy kérdésem: melyik progival lehet a hűtést aktívabbá áklítani? (magyarul emelni a fordulatszámot) Mivel így 60 fölé megy kódoláskor... -
NoLF
veterán
prockót szépen lassan kezdd el huzogatni, érzéssel mintha magadnak csinálnád
jó tuninghoz általában jó ram is kell. hynix, infineon...
a másik hogy sztem az oldallapi ventid elé gyárts vmilyen porszűrőt, mert 2 hét múlva megnézheted a házad belsejét bizony! én ezt harisnyával oldottam meg, 2hetente kiporszivozom belőle az 5 kiló koszt, nagyon jól műküdik 0 ftból.
peace
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Olyan 2300Mhz-ig elmehetsz léghűtéssel..
-
Hektor
csendes tag
Volt ilyen laphoz szerencsém,és nem bírta a tuningot.Válassz Abit lapot.
-
Norbyte
tag
Hali,
bazz, majdnem tök ilyen az én gépem is.
MSI K7N2 Delta-L
AMD XP 2100+ (betervezve Barton 2500+ vagy 3200+. Ez utóbbit láttam 50br-ért)
Glacialtech Igloo SB
MSI GF4 Ti4200-8X
2*256 DDR400 Samsung (előtte DDR333 volt)
... és Morex ház. Csak az enyém fekete.
Bővebben: link
Nekem ez már a harmadik ilyen lapom, mert kettő elhalálozott.
Az első tuning miatt, de az is érdekesen.
Történt hogy megvettem, majd kipróbáltam, hogy feltettem az fsb-t 166-ra.
Szépen elindult, ment stabilan 2700+-osként. Aztán visszatettem alapra (133) és annyi. Az alaplap megdöglött. A proci ép maradt, minden mással együtt. Kicserélték gariba, mert nem látszott rajta semmi.
A második alaplapi infra miatt. Öcsém hozott egy Redsnake infrát, pineket megnéz, rendben. Lapra rádug, bekapcs. Szálló füst és bűz.
Visszavisz, és kap Delta-L. A halottak nem Delta lapok voltak.
Na azóta nem tuningolok (a Silent Breeze miatt nem is menne nagyon) inkább veszek egy 3200+-ost.
És alaplapi infrával sem foglalkozom. Vettem egy USB-set. -
Wolwarine
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat megfogadom!! A memóriát pedig már sikerült dulba raknom thx for you !!
-
Aram
tag
Hi Wolwarine!
Tehát:
- a RAM-okat kétféleképpen járathatod Dual Channel üzemmódban. Vagy az 1-3 slotokba rakjad, vagy a 2-3 slotokba. De ezt az alaplaphoz adott manual-ban le tudod ellenőrizni
- nem tudom, hogy a processzorod fix szorzóval van ellátva, vagy sem. Ezt könnyedén ki tudod próbálni, méghozzá úgy, hogy a BIOS-ban átállítod 12,5-ről, mondjuk 12-re. Ha így 12*166MHz, azaz 2000 MHz a processzor sebessége, akkor tudsz szorzót állítani. Ebben az esetben a legmagasabb FSB-hez találd meg azt a szorzót, melyen a gép még teljes stabilitással működőképes. A stabilitást Memtest86 ill. Prime95 programokkal tudod ellenőrizni, melyeket az interneten könnyedén megtalálsz.
Ha nem ''szorzólock''-os a processzorod, akkor csak az FSB emelésével tudod a processzort tuningolni. Tehát 166-ról elkezded emelni és a fentebb említett programokkal teszteled.
Ne kergess álmokat! Az Athlon XP architektúra teteje, léghűtéssel 2300 MHz környékén van. Természetesen ehhez már komoly hűtés és szerencse is kell. Ha a 12,5-ös szorzó mellett működik a géped 185-ös FSB-vel, akkor kifejezetten jó helyzetben vagy, ugyanis az 2312 MHz, azonban valószínűsíthető, hogy a számítógéped nem teljesen stabil ezen a frekvencián, de szerintem olyan 2200 MHz-en, vagy kicsit felette stabil lesz a géped.
Hűtőnek ár/teljesítményben a GlacialTech termékeit javaslom. A tesztek és mások tapasztalatai alapján az Igloo család 2510-es modellje lehet a nyerő választás. Ez egy kifejezertten jó hűtési teljesítménnyel bíró borda+venti kombó, kellemes zaj-szinttel.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
Aram -
Wolwarine
csendes tag
Na akkor:
- hogy lehet dualba rakni a ramokat ??
- miért nem engedi a bios hogy 185 MHZ-nél nagyobbra rakjam az FSB-t ugyanis ne indul el a gép és rsetelhetem állandóan ??
-ez a COOLINK amit mondtál mennyi zsé ?? Mert a mostani VACAK proci hűtőm alap feszen meg fsb-n 55 fokos(!!!) ami nagyon nagfy szerintem.
-örülök hogy teccik valakinek a házammost vettem bele neon fényeket !!
- a szorzó 12.5 x 166 mhz = 2083MHZ
[Szerkesztve] -
TRitON
aktív tag
Szerintem egy jó hűtővel, meg némi feszemeléssel, nameg 400MHz-es ramokkal megpróbálhatod a 200-as FSB-t, mer CSAK (
) 2500MHz lenne...azt hozzá kell tennem, hogy az alapból 2500+os Bartonom 2300-on még stabil alapfeszen... (1,65V)
-
TRitON
aktív tag
nnyi ennek a proccnak a szorzója? 12,5?
-
TRitON
aktív tag
Nekem is az van. Ha a szobában 25 fok van, akko a 3200+os Bartonom 45 fokos 3300-as fordulaton (1800-4800 között szabályozható potméterrel; 2003.június (?) óta asszem a legjobb hüttő; ja és olcsóbb, mint a Thermaltake)
-
TRitON
aktív tag
Ménem raktad dualba aramokat?
A házad egyépként k*rrrvajó!
Ja! És ha rám hallgacc, akko veszel egy COOLINK COOL U2VS tipusu procchüttőt. -
Wolwarine
csendes tag
Üdv mindenkinek !!
A konfig a következő:
CPU________________AMD ATHLON XP BARTON 2800+ 512C
MOTHERBOARD_____MSI K7N2 nforce2 DELTA
VIDEOCARD_________MSI GEFORCE 4 TI4200 128MB DELUXE EDITION
RAM________________2 x Samsung 256MB 333Mhz
És egy - két kép hogy teljesen legyen a kép
Nos a következő a kérésem/kérdésem:
Mit tudnék ebből én kihozni vasat tekintve és a kinézetet és a hűtési mód is érdekellne !!
Előrre is köszönöm !!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged