Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aram

tag

válasz Wolwarine #6 üzenetére

Hi Wolwarine!

Tehát:

- a RAM-okat kétféleképpen járathatod Dual Channel üzemmódban. Vagy az 1-3 slotokba rakjad, vagy a 2-3 slotokba. De ezt az alaplaphoz adott manual-ban le tudod ellenőrizni

- nem tudom, hogy a processzorod fix szorzóval van ellátva, vagy sem. Ezt könnyedén ki tudod próbálni, méghozzá úgy, hogy a BIOS-ban átállítod 12,5-ről, mondjuk 12-re. Ha így 12*166MHz, azaz 2000 MHz a processzor sebessége, akkor tudsz szorzót állítani. Ebben az esetben a legmagasabb FSB-hez találd meg azt a szorzót, melyen a gép még teljes stabilitással működőképes. A stabilitást Memtest86 ill. Prime95 programokkal tudod ellenőrizni, melyeket az interneten könnyedén megtalálsz.
    Ha nem ''szorzólock''-os a processzorod, akkor csak az FSB emelésével tudod a processzort tuningolni. Tehát 166-ról elkezded emelni és a fentebb említett programokkal teszteled.

Ne kergess álmokat! Az Athlon XP architektúra teteje, léghűtéssel 2300 MHz környékén van. Természetesen ehhez már komoly hűtés és szerencse is kell. Ha a 12,5-ös szorzó mellett működik a géped 185-ös FSB-vel, akkor kifejezetten jó helyzetben vagy, ugyanis az 2312 MHz, azonban valószínűsíthető, hogy a számítógéped nem teljesen stabil ezen a frekvencián, de szerintem olyan 2200 MHz-en, vagy kicsit felette stabil lesz a géped.

Hűtőnek ár/teljesítményben a GlacialTech termékeit javaslom. A tesztek és mások tapasztalatai alapján az Igloo család 2510-es modellje lehet a nyerő választás. Ez egy kifejezertten jó hűtési teljesítménnyel bíró borda+venti kombó, kellemes zaj-szinttel.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv!
    Aram

Új hozzászólás Aktív témák