Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dryman

őstag

Sziasztok!
    Nekem is van 2800+ Bartonom, garmacor féle szériából!
    Ezeket a procikat hoztam haveroknak is, és így 4 proci összevetett jellemzését olvashatjátok:
    A procik egytől egyig a AQXCA steppingűek, ergo egy szériából valók, és 27. hétben gyártottak, azaz lockmentesek!!!:)
    Kinézetre barna színűek, és olyan vastag a processzor barna szinű fedőrétege, hogy nem látszik át rajta a lábakhoz futó rasztelhálós rézvezetékezés, Ezt legfőbbként alul a lábak és a középső üres négyzet alakú helyen veheted észre!
    Valahol olvasgattam hogy ilyen vastag fedésű tokozások, mindegyike jó tuningpotenciállal bír....
    Na de mégis hogy mit bírnak:
    MSI valamilyen NForce2-es ultra 400-as lapban
    a szórzót hagytam 11-en és kezdetnek alapfeszen 1,65V-on 200-as FSB, ugyanúgy mint a 2500+Bartonnál megszokott módon 11x200=2200 azaz 3200+ ként lazán elindult, és stabil is a masina. A ramok jó kis corsair tuning ramok, ugyhogy nosza FSB 210 és még mindíg stabil alapfeszen, FSB 220, azaz a ramok már 440-en hasítanak a proci meg 11x220= 2440MHz -en , a rendszer postol, de win XP már nem tölt be, akkor adjunk neki egy kis V-cort, és vizsgálódjunk... 1,725V-on prime-mal tesztelve 59-61Fokon stabil a rendszer, és nem is használtam különösebb hűtőt (Wisperock 4 rézmagos)
    szóvalennek a procinak ez a vége!
    Következő próba : Abit NF7-S ver2,0 szintén Barton 2800+, a másik proci testvére
    Alapfeszen ez is megy 11x200-at, hát legyen egy kis FSB emelés kapásból 220MHz-re
    De meg sem nyikkan, még boot sem, vissza bios és emelem a V-cort 1,725-re, és lőn világosság már van is kép a monitoron, de vindows az fagyi, további Vcore emelés max 1,775V tovább vétek lenne és már szalad is a windowsom stabilan, de a prime hibákat hoz.....terhelve nem Ok, ekkor döbb-döb döbb, hogy Iglo silentbreez 2-es csak 3000+ig hűt, és a proci hőfoka 67 fok, hűtőcsere aero7 turbinás rézmagos szutyokra, és a hő visszaállt 52fokra, de még mindíg nem megy a prime hibátlanul, és most Isteni szikra :
    Codegen 300W-táp, gyorsan kicserélem egy Walós 400-as Mercuryra, és lőn csoda, már nem kell a procinak a 1,775V-core, megelégszik a 1,725-tel és hasít 2440MHz-en
    További két procival is játszadoztam, de ugyanez a tapasztalat,
    Tuninghoz: Jó proci, jó ramok, jó deszka, és ezekszerint egy jó azaz megfelelő teljesítményű táp szükséges, és természetesen egy nagyon jó hűtő sem hatrány!
    Dryman

Új hozzászólás Aktív témák