- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Aktív témák
-
Hun'reeth
őstag
Ami azt illeti nem tudom honnan veszed, hogy a KD7 támogatja a 200-as FSB-t. Ugynis a VIA KT400-as chipje eddig(!) hivatalosan nem támogatja. Csak az nforce2. De talán egy újabb BIOS ;)
A 4 Gb memóriára nem mostanában lesz szükség ráadásul nézd meg mennyibe kerül egy 1 GB-os modul! :DDD mert nekem ilyen lapom van és abszolút elégedett vagyok vele. -
Peet
senior tag
Én komálom az ECS-t, nekem is ilyen van,de csak azért mert 1éve vettem. Ha most vennék 25 rongyért lapot akkor ABIT KD7-et vennék!!!!!
ABIT KD7 vs. ECS k7s6a:
-az abit tuningbarát (profibb BIOS)
-az abit 400MHZ DDR-t kezeli és 200MHZ-es FSB
-4db 1GB-os memória megy bele az ecs 3-al szemben
-abit-en van rajta optikai bemenet
-az abit újabb konstrukció
-az abit talán márkásabb mint az ecs
Probléma az ABIT-el:
-a hűtőt jól meg kell választani (helyhiány miatt nem jó akármilyen)
-keresgélni kell mire megveszed 25-ért -
Jester
aktív tag
Láttam én is a videót...
Szintúgy hasonló megfontolások is vezettek az Asus-hoz.
Nézd meg a BIOS verziódat, lehet már az újabb van fenn rajta.
Ha nagyon zavar, esetleg egy régebbi BIOS (1008-as) talán segíthet. Ha ezután sem mér jól, akkor lehet, hogy rossz a mérődióda, ez esetben garanciális probléma - csere. Az alaplapon egyébkén az COP auto hőmérséklete 90 fok, én is lejjebb vettem 75 fokra (manual). Így a fölülméréssel együtt elég jól biztosítható a proci.
Amúgy meg ne aggódj, használd örömmel. Én is sok minden miatt cicóztam (Lásd Vcore probléma.), de nem érdemes. Ha kiderül, hogy a dióda mér rosszul, akkor viszont cseréltesd ki. -
qtya
csendes tag
Kosz a hozzaszolast Jester!
A bios verzioszamat most nem tudom megmondani neked. Egy hete vettem, azota nem frissitettem, ugyhogy gyari verzio, ha ez mond neked valamit.
Amiert aggaszt a dolog, az az, hogy a vetel elott a tomsharware-en lattam egy videot a palomino hianyos hovedelmerol. A cikket is olvastam, es mar tudom, hogy ezt a hianyossagot javitottak, de az egesz mitsem er, ha az alaplap nem tamogatja.
Az alaplapom tamogatja (ASUS C.O.P (CPU Overheating Protection) ), ezzel elnyerte az AMD ajanlasat is. De mit er az egesz, ha eleve rosszul mer???
Amennyire a C.O.P. megnyugtatott a meresi hiba legalabb annyira idegesit.
Bios frissites szerinted segithet?? -
qtya
csendes tag
Sziasztok! Legyszi segitsetek!!!
Asus A7V8X alaplapom van XP2100+ procival (AGOIA jelu PALOMINO). SPIRE fridgerock hutovel.
Mielott megvettem kicsit utanaolvastam egy par dolognak. A legtobb oldalon 51-55 fokot irtak a maghomersekletre ezzel a hutovel.
Osszeraktam a gepet. Minden jo, csak a bios a cpu maghomersekletre 21-24 fokot ir. Azt is csak kb 3 perc alatt eri el. Eloszor nem akartam hinni a szememnek, mert mar a borda is melegebbnek tunt.
Levettem a bordat, es raragasztottam a mag melle egy kulso homerot. Osszeraktam, es lass csodat. Tenyleg nem annyi az annyi. A pot mero szerint 50-53 fokos a mag.
Valami nem stimmel. Az is lehet hogy trivialis a megoldas, csak en nem vagyok tisztaban valamivel.
Ha tudjatok a megoldast, vagy tapasztaltatok mar ilyet, segitsetek!
Elore is kosz! -
Graphy
aktív tag
Meba: Ja bocsi és hűtő .. Igloo 2410PRo...
Csak nem Neked is olyan van???????? :DD :DD :DD
Szerintem nagyon sirály a cooler, de egy picit hangos az a 35 db. Legalábbis nekem, most tervezek hozzá valami hűtés vezérlést. Egyébként nagyon jól hűt, 2000+ XP 44 fokos!! És alu a borda, ami azért nem rossz tőle!! -
JulWCZar
senior tag
Nekem is csak jó tapasztalatom van az ECSsel. Nekem K7S5A van, amibe a régi SDRAModat is beleteheted, nem kell feltétlenül DDR bele (mert azt is lehet), mehet bele minden 266MHzes FSB-os prockó (mást nem is nagyon tudsz venni most még :)),
PC2100-es DDR ram, és van hozzá tuning bios is.
Ja, stabil és gyors, de az integrált hangot felejtsd el, ami az enyémen árválkodik az ritkaf*s. Inkább valami olcsó Live!, pl Player 1024-et már 7e körül osztogatnak.
SBLive+K7S5A nem több 25nél.
A K7S6A sem rossz, ahogy a kolléga említette, de abba ugye csak drága DDR ram mehet, bár abból 333as is.
Döntsél no, ECS rulz. -
jojojo
senior tag
válasz
Il Padrone #28 üzenetére
Oké aztán már leesett.:)
-
Rawulf
őstag
Well-well! :) Ahány ember annyi szokás! ECS-sel rosszak a tapasztalataim! Jó a deszka, de az AGP foglalat és a memória foglalatok hagynak némi kívánnivalót! Haverom ECS AGP foglalata kontakthibás, és nincs egyedül! A memória picit nem megy bele olyan pattentosan, mint mondjuk egy Gigabyte alaplapba! :DD
-
Il Padrone
senior tag
Ne altalanositsunk!
Ha egyszer, tobbszor volt problemad a hangkartyaval, az meg nem azt jelenti, hogy xar, ahogy van.
Nekem nem volt vele bajom, alaplapi driver, mindenki felismeri stb.
De nem akarom szetoffolni ezzel a topicot.
Mindenki azt vesz, amit akar. En orultem hogy nem volt pluszz penz, mert az alaplapban biztos voltam.
Udv -
joysefke
veterán
En semmi esetre nem hasznalnek integralt hangkartyat, csak a szivas van veluk (ez az en tapasztalatom) vegyel valami olcso SBt mondjuk 128 vagy Live es utanna örulni fogsz neki, hogy milyen jo a hangja es nem cserelned el semmi penzert egy integralt szarra
-
Pötty
tag
Bocsika, de valamit elfelejtettem! Ha a chipkészlet régebbi az miben számít? Egy kicsit műveletlen vagyok, de ígyekszek fejlődni! Szóval erről is mesélnétek nekem egy kicsit? Mire is jó a chipkészlet?
Remélem azért nem mentem össze nagyon a szemetkben! :-))
Előre is köszike! -
Pötty
tag
Lehetséges hogy azt javasolták nekem! Elég jól haladtok és kezdetek meggyőzni a ECS lapokkal! Miben számít egy stabilabb vagy gyorsabb lap? Annyira nem akarom kiélezni a gépemet és agyon tuningolni sem! Sima mezei felhasználó szeretnék lenni! Arra megfelelnek az ECS lapok? És szerintem ha a világon ők gyártják a második legtöbb deszkát, akkor azért még sem lehetnek olyan rosszak! Vagy ez nem így működik?
Csak hajrá! Még ne adjátok fel! -
Terrorista
senior tag
a pár %-ot, gyorsaság szempontjáól értettem.Ennyivel lassab ebben a kategóriában márkásabb alaplapoktól....
-
Terrorista
senior tag
Véletlenül nem az ECS L7VTA-ra gondoltál??Mert havernak ilyen van és egy 2100+ xp ficereg benne meg egy COOL U1B1 duál hűtő van rajta és repül mint a szél!Szerintem jó lapokat gyárt az ECS és árban is nagyon jók!Már 21000 ft bruttóért megkaphatod ezt a deszkát!De ajánlom még a GigaByte 7VAX Kt400 lapját is!Mindkét alaplapon van hang és integrált hálókártya is.
Az ECS L7VTA csak pár %-ban tér el márkásabb lapoktól de kérdés, hogy megéri-e kifizetni azt a pár %-ot. -
jojojo
senior tag
válasz
Il Padrone #20 üzenetére
Hát irtam én valahol ,hogy nem jó??:)
Én is azt használom pedig van másik hangkártyám is.:P
Amire kell arra jó. -
petakpa1
őstag
Semmi baj az ECS-kel a második legtöbb alaplapot gyártja az Asus után szóval nem hiszem, hogy gond lenne a minőséggel, stabilitással.
Nekem K7S5A van így arról tudok nyilatkozni. Stabil és gyors, eddig nem volt vele semmi jelentősebb gond, kivéve az alaplapi hangkártya: azt csak úgy sikerült működésre bírni, hogy egy másik hangchip driverét tettem fel, a sajátja helyett!??? , de így legalább megy. A szóval a támogatáson még van mit javítani. Bár haveromnak meg Asus A7V266a alaplapnál van ugyanez, csak egy régebbi driverrel megy a hangcucc, a laphoz mellékeltel nem!
Még egy valami az én lapom bazi nagy úgyhogy a házat is figyelni kellet, hogy beférjen, erre esetleg te is figyelj. -
Pötty
tag
Köszike a segítséget! Tudom, hogy sok ilyen topic van és lelkem rajta nézegettem is, de igazából nem tudtam eldönteni, hogy mi is lenne jó nekem!
ECS L7VPA-ról hallodtatok? Mi a véleményetek róla?
Amúgy miért nem jók az ECS lapok?
Ne adjátok fel és segítsetek szegény halandó emberkének!
Pá-Pá! -
petakpa1
őstag
Hűtőnek Spire élettartam garancia és megfizethető áru, na és jól hűt persze!!!
Nekem : 5R265B1H3T SkiveStream van, de nézd meg a többit is a [L]http://www.spirecoolers.com/[/L] oldalon. Ajánlatos olyat kinézni amelyik, bírja a 2800+ XP-t is, így később nem kell hűtőt is cserélned, most meg pár szász Ft +
Alaplapnak Asus, Gigabyte, Epox, állítólag MSI is jó, ha meg kevesebb pénzed van akkor ECS az is ugyanolyan jó, stabil csak nem fizetsz a márkanévért. -
meba
tag
Sajnos a depo.hun nincs, de ott vannak telcsiszámok + boltcímek.... végig kellene telefonálni 1 pár boltot.. :)
-
meba
tag
Ja bocsi és hűtő .. Igloo 2410PRo...
-
meba
tag
MSi kt3 Ultra2 legolcsóbb változata olyan 23-25rugó bruttó kb.
ECS-t ne veggyyyél.......!! -
Hold
őstag
válasz
tothjozsef #12 üzenetére
az én rövid tapasztalatom azt mutatja hogy az Abit KD7_e alaplap ami nekem van mindenki szerint elég stabil..
-
tothjozsef
aktív tag
MSI-t ajánlok én is!
-
GeorgeTerror
senior tag
Hát van több lehetőséged, mind alaplap, mind cooler területen.
Sok ijen topik van, de nagyvonalakban:
Cooler: titan D5Tx, Spire Falconrock III, Spire Whisperrock
Lap: ha olcsót: akkor ecs,
Ha drágább, akkor mindenképpen valami jobb márka (asus msi chaintec)
kicsit régebbi chipsettel, de ijen jetway meg acorp csodáktól inkább tartsd távol magad -
ISZOLE
senior tag
válasz
Il Padrone #4 üzenetére
Öreg vagyok és lassan gépelek.
-
Szőrös
veterán
Hali !
Alaplapból olyat tudok mondani amin nincs hangkártya , de szerintem azt érdemesebvb külön betenni . Nekem 1 Abit Kx7333-m van és eddig abszolut jó. Igaz , az elején cserélni kellett mert gyártási hibás volt - sajna az Abitnál ez előfordúl- de azóta semmi gondom nincs vele , elég jó kis lap. Hűtőnek tegyél rá egy Spire fridgerock-ot , nagyon korrekt hűtő! Nekem AMD 1800-om van , a szobában elég jó az idő (24-25 C) és így is max terhelésnél , zárt házban , plusz venti nélkül 52 fokos a CPU. -
ISZOLE
senior tag
Mindjárt jönnek a guruk és azt mondják ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, meg ''használd a keresőt'', meg hasonló informatív dolgokat.
-
Il Padrone
senior tag
Szia,
szerintem nezzel korul, volt sok ilyen topic regebben is.
De az en ajanlatom MSI alaplap, es falconrock huto (barmelyik).
Javaslom, hogyha nem vagy nagyon gyakorlott, egy helyen vedd meg a procit es az alaplapot, meg a hutot, es rakasd veluk ossze. Es vidd a vidokaridat is, hogy megy e egyutt a cucc. Sok kellemetlensegtolszabadulhatsz meg.
Akkor sem leszek rossz! :DDD -
Pötty
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget azoktól, akiknek AMD-s gépük van, vagy értenek hozzá!
Most szeretnék venni egy AMD 1700+ Xp vagy 1800+ Xp-s procit és nem igazán tudom, hogy milyen alaplapot és hütőt kéne vennem hozzá!
Igazából internetezésre, játékra és otthoni felhasználásra kéne a gép!
Az alaplap kb 25eFt legyen! Lehetőleg legyen benne hangkártya!
Ebben kérném a segítségeteket!
Előre is köszike!
Legyetek rosszak!
Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest