-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Üdv!
Mi a baj a PS -el? A képet te csináltad, nem a PS. Te komponáltál, mentél ki a helyszínre, te állították gyújtótávolságot, ISO értéket, záridőt, rekeszt, és még lehetne sorolni.A kép a tied. A PS csak egy eszköz, hogy még látványosabb legyen a fényképed.
Bár igaz, ha a fotozz.hu -ra csak nyers képek kerülnének fel, nem lenne ilyen látványos a honlap.
-
máyköl
veterán
Ha berakná ezt a képet ide, 2-3 -as átlagot kapna, feltéve ha továbbengednék a képet, mert ugye sok fotót kidobnak, mondván, hogy tartani szeretnék a színvonalat.
A fotorace -t kerülnie kéne messzire, mert folyton azt hallja, hogy ez a kép ilyen jó megy olyan jó. Pedig... -
máyköl
veterán
-
máyköl
veterán
válasz Recon666 #1798 üzenetére
A témaválasztás már talán jó. A háttérre, kompozícióra, színekre figyelj nagyon.
Ez a leveles kép, egy életteli kék éggel sokkal jobban festene. Ennél nagyon okosan tetted, hogy lefeküdtél és ilyen alacsonyról fotóztad le, sokkal jobb, mintha felülről lőtted volna. A háttérben azok a házak nagyon csúnyák, belerondítanak a képbe. Bár sajnos nem a legfotogénebb virág, keress tulipánt, most gyönyörűek vannak.
És nézz a flickr -en profi képeket pl. itt vagy itt. De ha megnézed a favoritjaim, itt is találsz nagyon sok jó képet, amik nagyon tetszettek nekem, és "favoltam" őket, nyugodtan nézegess itt is.
-
máyköl
veterán
válasz filózoli #1663 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy most a másik topikban miért azt írod, hogy én kérdezem, hogy melyik képek a jobbak?! Tévedés, te ragaszkodsz ennyire erre a hülye szavazós játékra.
szerk: Na jó, tudod mit, nem érdekel. A te képeid a jobbak, jobbak mint az 1635 -ös képek, igen, csak nem akartam leírni, mert te győztél volna. Remélem ezt vártad, és most boldog vagy, én nem fogok ilyen felesleges dolgokon vitatkozni veled, úgysem fogod belátni, hogy rosszabbak a tieid.
Esküszöm, már teljesen lefárasztottál."Egyetlen éles pont van az egész képen" Igen, ez a lényege a képnek, de ezt úgysem érted.
"lapos a tónusvilága" Bárcsak tudnám, miből gondolod ezt.
Hagyjuk. Nem fogok leállni vitatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz filózoli #1657 üzenetére
Most már elhiszed nekem?
U.I: Nyilván elfogult vagy a képeiddel szemben, de elég egyértelműen sokkal gyengébbek mint ald. képei. Nem mondtam egy szóval sem, hogy én a világ legjobb fotósa vagyok, én is csak egy amatőr vagyok, de tényleg nem értem, hogy miért írod le más képét, mikor a tieid a közelébe sem járnak.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz filózoli #1654 üzenetére
Miért tiltottak volna ki? Azt mondták, ha jobb lenne ha átjönnél ide, mert inkább ide valók a képeid. Kik ők ott, hogy kitiltsanak? Övék a topik? Soha nem tiltott ki téged onnan senki, nem is tehették. Kérdezd csak meg nyugodtan te, de ha nem akarod nem kell, tudom mit mondanának.
-
-
máyköl
veterán
-
máyköl
veterán
-
máyköl
veterán
-
máyköl
veterán
válasz Picturemaker #1433 üzenetére
Ezért lövöldözöm őket telével.
-
máyköl
veterán
válasz Picturemaker #1430 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
-
máyköl
veterán
válasz runner 125 #1426 üzenetére
Ezzel nem értek teljesen egyet.
Lehet a légyről fantáziadús képet csinálni.
Pl. [link], [link].A téma szerintem egész jó, a megvalósítás már kevésbé. Talán nem hátulról kéne seggbe lőni, és nem ilyen távolságból. De legyél már boldog, legalább nem az unokahúgát fotózta.
Bár a méh/dongó/lepke talán jobb kiindulási pont, de most biztos, hogy nincsenek. (bár legyet se tudom, hol talált)
Abban tényleg igazad van, hogy kicsit már erőltetett filózoli -tól ez a dolog, le kéne kicsit ülnie, 3-4 könyvet elolvasnia, és újra nekivágni. Tuti, hogy rengeteg dolgot másképp látna. De én már lemondtam róla, 50x elmondták, hogy olvasson el pár könyvet, de nem teszi.
-
máyköl
veterán
válasz #31757056 #1356 üzenetére
Na oké, de ha egyszer nem érti meg, hogy nem kíváncsi már senki az unokahúgára? Rengetegszer, szépen, csúnyán megkérték (durvábban mint én), hogy ne rakjon be több ilyen képet, de nem ért a szóból.
Én nem tartom magam itt senkinek, hogy leosszak valakit, de hogyan kellene leírnom, amit már vagy 100x kértek tőle, és a megértésnek nyoma sincs?
Mert a "lécci, ilyen képeket ne" -ből valószínűleg nem érti meg.
Nem érzem, hogy erős voltam, ahhoz képest, hogy pár fórumtárs már hogyan lehordta a kollégát...
-
máyköl
veterán
válasz filózoli #1347 üzenetére
Mert öregem, nem tudod megérteni, hogy baromi unalmas már az unokahúgodat bámulni. Könyörgöm, fotózz már valami mást is, ne csodálkozz, hogy lecsesznek!
Most nekünk mi az érdekes az unokahúgodban, de komolyan. A rokonod, szereted, oké, de mi már iszonyúan unjuk, és ezt ne vedd sértésnek.
Nem szeretnénk téged piszkálni, nehogy azt hidd, de minek rakod ide be a képeid, ha nem hallgatsz a véleményekre? Nem azért van a topik, hogy a képeidet véleményezzük, elmondjuk, hogy mit kéne máshogy csinálni, és te azt máshogy csinálod legközelebb. De nem.
Keress más témát. Az unokahúgod meg addig fotózod, ameddig akarod, de köszönjük, mi már nem kérünk belőle. Tele szemeteled vele a topikot. V
Fotózd le, és rakd be a családi albumba, de nekünk már tényleg elég volt.
Ha pedig nem voltam elég egyértelmű, és továbbra is az unokahúgodról láthatunk csak képeket, akkor már moderátornak lesz szólva, mert ez már tűrhetetlen, ne haragudj.
Ha 20x nem lett még szólva emiatt, akkor egyszer sem. Átláthatatlan a topik, mert a kislányról szól minden második hozzászólás, b@zi nagy képméretekkel. Legalább linkelnéd.A kutyás tényleg nem rossz, FF-be jó lett, de lent nekem szűk.
-
máyköl
veterán
Saint: Ez tényleg ütős lett, bár alul több helyet hagytam volna.
t_a_m_a_s: persze, csak megemlítettem azt, hogy szvsz kicsit korán váltotta le az előző gépét, pedig az se volt egy rossz gép. de mindenki azt vesz a pénzéből, amit akar, isten ments, hogy beleszóljak az anyagi dolgaiba.
-
máyköl
veterán
válasz filózoli #1293 üzenetére
Végre nem az unokahúgod fotóztad. Te inkább fotóztad volna azt.
Na most őszintén, egy törött, repedezett üvegen, ami egy kopott ablakkeretben van, mi érdekeset találsz? Fotózz madarakat, virágokat, tavakat, állatokat.Már csak egyet nem értek, és nem kötekedésből mondom. De minek egy ilyen képhez profi tükörreflexes gép, király obik, 430 ex vaku, stb.? Mert ezt kb egy 10.000 Ft.-os kompakttal is meg lehet csinálni.
Mert tény, hogy vannak képek, amiket csak DSLR-el lehet megcsinálni, és nincs is ezzel baj, de ezek a képeket kb. a mobilom is megcsinálja így.
-
máyköl
veterán
válasz filózoli #1274 üzenetére
"A hajával nem tudok mit csinálni, egy három éves gyerekkel nem lehet úgy bánni, mint egy fotómodellel"
Hát ez már legyen a te dolgod. Ha hibátlan képet szeretnél, igenis dolgoznod kell érte. Oldjad meg valahogy, nem érdekel, minket csak az érdekel, hogy zavaró a haja. -
máyköl
veterán
válasz Adonimus #1247 üzenetére
Huh.
Az elsőben totál full semmi érdekes nincs. Egy ablak. És egy táj. Ez miért jó? A tájat még megérteném, na de az az ablak...! Ráadásul baromira dől, zajos, és kiégett.A kettes sem jó. Baromira ferde. A házak, a jobb alsó sarokban belógó fej, a drót, mind-mind nagyon zavaró dolgok.
Szerintem egy nagyon király képet csinálhattál volna, ha lemész a vízhez, és onnan lősz egy HDR-t, mert ahogy látom elég szép táj volt. Hol készült a kép?A hármas még a legjobb, de keress valami jobb kompozíciót, fotózd közelebbről a virágot, vagy keresd meg azt az oldalát, amelyiket nem látunk minden nap, ha elmegyünk mellette.
-
máyköl
veterán
válasz szergely001 #1168 üzenetére
Nem rakod be a 2 képet egybe? Tehát egy képbe, egymás mellett a hármat...
-
máyköl
veterán
válasz szergely001 #1162 üzenetére
-
máyköl
veterán
válasz szergely001 #1162 üzenetére
Jó ötlet tényleg, kreatív.
Felrakhattad volna nagyobban is, bár így látszik, hogy sajna zajos.
De egyébként tetszik, nagy az ötlet! -
máyköl
veterán
Rövid véleményem.
1., Jó lett.
2., Tetszik, jó.
3., Nem látok ebben különlegeset, lett jobb Red Bullos képed.
4., Nagyon zavaró az a háttérben kiégett valami, pedig jó lehetne.
5., Jó, csak egy kis rész kiégett, és a hátteret jobban elmosnám.
6., Ez jó, csak zajos lett sajna, de jó...
Máyköl
-
máyköl
veterán
Ahogy látom a felszerelésedből sokkal többet is ki lehetne hozni.
Van vakud, pár jó obid, vázad...
Fotózz RAW-ban.
Szerintem hanyagold ezeket a bicikli trükkös, autós képeket, nem igazán lehet belőle újat mutatni, nagyon sok fotó van ezekről, de ha már autóverseny, akkor még svenkeléssel ki lehet hozni belőle érdekes képet, pl. : [link]
Ha még autós, akkor ennél a képednél érdemes lett volna leguggolni, és valamim ilyesmit lőni: [link]
Ezt a képed pl. nem is értem. Semmi érdekes nincs benne, ilyet szinte bármikor lehet látni, aki szeretne. De ha kicsit közelebb mész, ebből a témából is ki lehet hozni sokkal többet: [link]
Ez a képed tipikusan az a téma, amit hanyagolni kell. Egy játékautót nem kell lefotózni, de ha már ezt szeretnéd fotózni, válassz neki egy normális hátteret, környezetet, ne az íróasztalt.
Ez jó lehetne, csak közelebb kellett volna lekapnod a témát, nagyon messze van. De sajnos ez is már egy ilyen "minden turista lefotózza" típusú fotó, ehhez is hozzá kell valami extrát tenned, hogy érdekessé váljon a kép. Pl. [link]
Ezt a képed legközelebb kicsi fantáziával, utómunkával, hosszabb gondolkodással/tervezéssel ilyen képed lehet. Így önmagában ez is kevés...
Ha komolyan gondolod a flickr-ed ilyen képeket ne rakj fel! Ez kb. az a kép, hogy "eladó a ... biciklim, jó állapotú..." Egy ilyen képet bárki tud csinálni az otthoni kis kompaktával. De legalább ne az otthonod legyen a háttér, de ezt a témát szerintem mindenképp hamar felejtsd el.
Erről a képedről annyit tudnék mondani, hogy ha ki lehet, és ki tudod vinni az állatot, akkor vidd ki a fűbe, és ott próbálgass róla képeket csinálni, ott jobban mutatna.
Ez a képed pedig sajnos elég zajos lett, és legközelebb a dongót próbáld meg szemből lőni, ne hátulról, mert onnan kevésbé érdekesebb.
És utólag csinálj zajszűrést!Ez a képed ami tetszik... Csak alul az a "farkastamasphoto" eléggé lerontja a kép hangulatát, keress valami dizájnosabb lógót!
Remélem tudtam segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest