- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
https://www.portfolio.hu/befektetes/20250117/felvasarolhatjak-az-intelt-kilott-a-reszveny-735451 [link]
-
gV
őstag
ez a teszt pont illik a topikba
Core i7-2600K Sandy Bridge review: Playing with it? But you're crazy (or not)! - Hardware & Co -
Rebcs
csendes tag
válasz
vezeralmos2 #24 üzenetére
Szia
Nem akarlak elkeseríteni de te 8350 írsz és 9590 linkelsz be. 8350 130 W tdp ment ez meg 220W . 5000 Fx mentek azon az órajelen amire kb szerettek volna elérni, nem is csoda, hogy szépen teljesítenek tesztek alatt kb 100 W plusz fogyasztás mellett .
Bulldózer halálát 2 ok idézte elő. Egyik a gyártás technológia nem volt fejlett, így nem azon órajelen ment mint tervezték. Második, hogy a programok nem álltak készen olyan cpu ra ami képes volt valóban 8 szálon dolgozni. Persze, hogy régebbi teszteken elhasalt, újabbaknak nem gond kihasználni a képességét.
Nekem 8300 van máig működik, igazából win 10 alatt lett jó proci. -
vezeralmos2
senior tag
Visszatérve a CPU Benchmark oldalra, hogy mennyire hiteles, itt van a bizonyíték hogy már semennyire. Jópár évvel ezelőtt még hiteles volt, de amióta megy a CPU Hype oda- vissza, érvényét vesztette.
Azonos frekvencián 20%-ot ráver a Bulldozerre a Sandy Bridge.
Single threadban pedig közelében sincs.
Van saját FX-8350 procink itthon, sokáig használtam egy 990X Sabertooth lappal, a viszonyítási alapom valós. Az olyan 3200-3300 pontot kap alap 125 watton R23 alatt.
saját poszt
Annak idejében ezek a pontszámok reálisan voltak feltüntetve, azóta valahogy az AMD mindenhogy túl van pontozva, a régi procik is. -
vezeralmos2
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz
vezeralmos2 #3 üzenetére
Kéne ismerni, hogy hogyan működik az egyik és a másik proci.
Én egyiket sem venném, mert ahogy arabus atya írja nagyon drágák.
400€ sokkalta jobbat kapni és nem 2 csatornás ramokkal. -
PlayMax
nagyúr
AMD-nek szép és stabil helye van a konzolok között és mindig körbe fognak venni ez által.
Viszont ha gépet építünk legalább az maradjon normális ,Intel és nVidia.Gondolom azt is észrevettétek ,hogy a legnagyobb tech csatornák használt gépei is mind játékra ,mind munkára is egyaránt Intel (nem hiába).
Amd nehezen komolyan vehető ,inkább csak a kitartó hobbistáknak az időtöltése.
Vannak még a megvezetett áldozatok ,akik ajánlatra AMD gépet kapnak és meg is vásárolják.
Ezeknél a felhasználóknál is csak azért marad a “legjobb” mert nincs viszonyítás alapjuk ,tapasztalat hiányával mondanak véleményt a másik oldalról.
Én tettem ezért ,hogy ne legyek a sorban ,kipróbáltam mind a két oldalt és simán el tudtam dönteni ,hogy melyik a jobb.
Nem nehéz! -
Dave567
addikt
Kár ebbe belemenni, akik eddig is vették azok most is veszik az Intelt meg az AMD-t, nem fogy egyikből sem kevesebb, kár hülyeséget beszélni, nincs konkurencia, meg mi a f..szom, mindegyiknek meg van a maga bázisa 285K ugyan úgy nincs mint 9800x3d
Raptort ugyan úgy veszik hiába a degradáció, van garancia, időben kell cserélni. -
vezeralmos2
senior tag
Én nem csak az AMD-t szidom, az új intelek se tetszenek, ez az Arrow Lake egyelőre nagyon gáz.
Ryzenből a 2700x amit megvennék, mert korrekt chip az egész cput tekintve.
Ma újra kellett húzzam a 12. genes gépemet, mert alacsony mem feszültség miatt hibázott a ram, és corrupted lett az egész oprendszer, mindent ki crashelt. SkyLake procikkal soha nem fordult ilyen elő ha ram OC-val b+szakodtam. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #16 üzenetére
Meg persze, ha szepen visszakeresel, boven talalni olyan posztokat ahol degradacios problemakat ecsetelik a 13-14 gennek. Sot, teszek olyat, beirom hogy “Intel Core iX 13-14XXX CPU stutters in game” vagy barmelyik regebbi CPU-t, talalsz boven talalatot. (Es tenyleg van.)
ertem en hogy probalsz fogast keresni a vorosokon, de nem igazan ersz el ezzel semmit, max szanalmat. Ez kb csak dobalgatas a szavakkal, ettol meg nem fognak kevesebben venni AMD-t, se ujabb Intelt. -
vezeralmos2
senior tag
Meg amúgy ha felmész redditre, rengeteg posztot találsz ha beírod a keresőbe hogy pl. "5800x3d stuttering", vagy szinte bármilyen AMD processzorral. Intelből is rengeteg laggolós poszt van 13-14 gennel, érdekes régebbi intel procikkal nem nagyon gyakoriak az ilyen posztok.
Ez is szépen visszatükrözi, hogy átlagosan melyik rendszerekkel vannak problémák. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #14 üzenetére
Ebben viszont igazad van.
En talan azt tudom elkepzelni hogy az X3D-nek akartak "gazdasagilag" megagyazni vagy a kesobbi Zeneknek, vagy chipletes megoldással egyszerubb volt nekik magasabb órajelet elérni. De ezt csak az AMD mérnökei tudják.
FX sztorija picit más tészta, ott szoftveresen sem állt nagyon toppon az ipar egy több magos, elszokottol eltérő architekturára. Az e-magos sztorinak is ez tehetett be, én így látom. -
vezeralmos2
senior tag
A 2000 Ryzen széria még egy chipletből állt, ebből kifolyólag ha megnézed az IMC benchmarkjait, jobban is teljesít mint a 3000/5000 széria.
Az új magokkal sem kellett volna felosztani chipletekre a processzort, és akkor lett volna igazán jó. Mert egy így kakukk IMC, az 1 CCD-s proci lassabban kezeli a DDR4-es ramokat, mint egy 10 éves 4770k a DDR3-at.
De az AMD-től már megszoktuk hogy szándékosan architektúrás bottlenecket ad el, az FX processzorok sziámi iker magjai is hasonló sztori volt.
Intel is hasonlóan jár el ezekkel az E-magos megoldásokkal, egyik sem tetszik. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #12 üzenetére
Szerintem a Passmark egyaltalan nem elhanyagolhato tenyezo, relevansabb mint barmelyik Userbenchmarkos teszt.
6 magos procikent egyebkent a megnezed, tokeletesen helytall 9900K ellen, ha a korabeli teszteket nezem, egyedul ott huz el +10fps-el a 9900K ahol szamit a +2mag/4szal.
5800X meg egyertelmuen erosebb, ugy mint az X3D.
elegge problemas hogy nem nagyon lehet mostani teszteket talalni a 9900K-rol, tobbseg tobb eves videok ahol a jatekok optimalizaltlanok, vagy valtoztak.Gamers Nexus 5600X review videojaban ki is fejti ezt, ahol 6 vagy kevesebb mag szamit, ott telibe elmezonyben van az 5600X, ahol tobb mag kell, pl GTA V, ott pariban van a 10900K-val, vagy az Intel meg erosebb is, nem beszelve az 5800X+tobb magos tarsairol.
az instabil konstrukcio meg kb annyira instabil hogy mai napig ott van a budget, es low-med kategoriaban. Ezt az instabil konstrukciozas majd akkor helytallhat ha tenyleg lesz ra nyomos ok, en egyelore nem latok semmi ilyet. Ahol az architekturanak vannak gyengesegei, pl az IMC, ott meg szepen lassan eszkozolnek valtoztatasokat, de addig felesleges amig nem szukseges.
-
vezeralmos2
senior tag
Volt a kezem alatt 5600 proci is, közelébe nem ér a 9900k-nak.(Természetesen felhasználói élményről és teljesítményről is beszélek) Nekem 9900k mellett TridentZ Royal van, így főleg nem. Hiába a picit jobb egyszálas teljesítmény, instabil az egész konstrukció. Semmire nem jók már azok a benchmark oldalak.
A 8 magos 5800X már fixen erősebb az új játékok alatt. Volt 5800X3D-m is, 40-50% al tudott több max FPS-t. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #10 üzenetére
Ebbe viszont az is benne lehet hogy jobban optimalizaltak.
Bar a 9900K azert nem igazan all a 5600x kozelebe peldaul.
felesleges osszevetni a Zen3-at ezekkel, mas konstrukcio, mas feladat. 2018-ban jo szolgalatot tettek ezek az intel procik. -
vezeralmos2
senior tag
Haverom ingyen kapott egy 3600-at, az ő processzora órajelben is tovább megy mint az enyém tudott, és stabilabb is játék alatt. Pedig én vettem alá Ballistix ramot is, kb. 10fps-t dobott is rajta de a problémát nem oldotta meg.
Ja, meg az 5000 széria megjelenésekor emlékszem, hogy néztem a teszteket, és az 5950X kivételével egyik proci sem lőtte túl a 9900k-t. Azóta viszont annyit variáltak a játékokkal, meg a grafikákkal, hogy már a 9900k lett lassabb az új játékok alatt.
Szerintem csak a bolondját járatják velünk a gyártók. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #8 üzenetére
Nem rosszból, de én feldobom a labdát olyan téren hogy a hiba nálad is lehetett. Én is FPS játékokkal játszom, (CoD4, CSGO-CS2, R6S, egy kis ideig PUBG, Warzone), soha az életben nem volt problémám a 2600-al. Haverdának 3600x-e volt, ő neki mai napig megvan, szereti.
Egyébként az első genes Zenek, kb Zen+-ig valoban nem voltak olyan jók játékra, illetve nagyon sokan beleestek abba a hibába hogy alacsony órajelu ramot vettek Ryzen mellé. Ez nagy hiba. De most így a teszteket végignézve, a 3600X lépést tudott tartani a 9600K-val pl, teszem hozzá, hogy akkoriban az Intel sokkal kevesebbet fogyasztott, elismerőleg írom. DX12 nem csak a Ryzennek, az FX-nek is rohadt sokat segített.
-
vezeralmos2
senior tag
Nekem az első Ryzenem egy 3600 volt, 55e ft ot fizettem érte újonnan. FX-8 magról jöttem és hatalmas csalódás volt hogy az erejéhez képest nincsen FPS-em, úgy hogy a magok alig vannak kihasználva. Én szinte mindig FPS játékokkal játszottam. Aztán felindulásból vettem egy i5-8400 használt procit 20k ért, egy rog stirx b360-f gaming lappal. Szanaszét alázta fps-ben a 3600-at, nem mikrolaggolt, nem droppolt. Mind a 6 mag koppig 100%-ra használva.
Előtte a büdös életben nem volt olyan stabil FPS-em.
De most már a DX12 tarol jobban, és ezekben a játékokban már a 3600 erősebb a HT miatt.
Szóval nem mindegy, milyen szemszögből nézzük a dolgokat. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #6 üzenetére
Én Cyrixos vagyok
.
De viccet félretéve, én pénztárca barát vagyok.
Az AMD akkoriban számomra elérhetőve tette azt hogy korrekt áron tudjak gépet építeni játékra. Ezért jobban favorizálom őket. De nem írtóztam sose az Inteltől, elvégre Pentium D-vel (775, DDR1, ASRock kék alaplap, régi szép idők..) kezdtem, Core 2 Quad Q6600, Q8200, Q9950, majd egy nagy ugrás FX 8350-re. Számomra performance/price szinten nagyon kielégítő volt, egy normális lappal és hűtéssel nagyon jól elvoltam kb 2017-2018-ig mikor megvettem életem első Ryzen konfigját, egy Ryzen 5 2600 B450M Pro4 alappal, a konfig kevesebb mint 150-170k körül megállt(már mindennel együtt.). Hát állam leesett mit tudott az, na ugyan akkor még az Intelek drágák voltak ugyanugy, 8600K 257$ indult ami most 102 ezer Ft. A 2600 meg 199$ indult ami most 80K, és kb 50-55k körül vettem meg kb 3 hónap után. Kb innentől vagyok only-AM4/AM5-ben, nem is néztem Intel felé ekkortájt, mert nem érte meg azért a teljesítményért annyi pénzt kidobni rá. Nem beszélve, hogy húzni csak Z-s lapban K-s procit lehetett, míg itt egy B-s lap volt a kötelező. (ezt eléggé lesarkítottam, de valahogy így.)
AM4 tökéletes példa arra hogy egy socket egészségesen megtud élni 5-7 évet. Szerintem egyébként a LGA1700-nél jó próbálkozás lehetett volna. whateverVannak itthon inteles gépeim, i7-2600k, i3 3210, i5 6600, i3-i5 laptopok tömegével, nem írtozom meg tölük úgy, csak az áruk rettenet a mai napig. Nagyon szeretnék egy modernebb Intel konfigot második gépnek, pl egy 7-8-9 gent, de basszus, 25k körül indul a legolcsóbb 8600k, míg R5 3600 kb 20k körül már lehet venni, ami már inkább egy 9600K -val van egy buliban játékoknál.
És akkor még az alaplapokról nem beszéltünk. Mindenestre, én nekem ez a bajom az Intellel. Nyílvánvalóan megértem azokat akik így is az Intelnél maradnak. Viszont lebecsülni az ellenfelet felesleges.
Annyit a mostani helyzetből megtanultunk hogy az AMD se jóságos, nem igazán van konkurencia éppen, ezért pont annyiért adja a procijait, amennyiért akarja. Pont mint az Intel tette évekkel ezelőtt.Kösz.
Kell a konkurencia. Ennyi.
VGA-k terén most jobban favorizálom az AMD-t mint az NVIDIA-t, mert beismerem hogy a csúcskártyáik jobbak, de nekem nem kell se DLSS, se RTX, mondjuk FSR se, így egy 6800 is elég, jóval olcsóbban kijövök több VRAM-mal. Olcsón betudtam szerezni egy 3090 Ti-t de rájöttem hogy az előbbivel is bőven elvagyok végül.. -
Cs.Petya
csendes újonc
válasz
vezeralmos2 #3 üzenetére
Szerintem használjon mindenki IBM procikat.
-
arabus
addikt
válasz
vezeralmos2 #1 üzenetére
Ha arra gondolsz hogy az AMD procik nagyon gyenge konstrukciók az Intel pedig tévútra futott mert az igazgatótanács nem engedte az Adamantine cachet beletenni hogy spóroljanak akkor itt le is zárhatjuk,van egy nagy nulla előrelépés mindkét oldalon de legalább 800-1000 euró között árulják mindegyiket.
Hajrá! -
vezeralmos2
senior tag
Kedves Fórumtársak!
Arra gondoltam, hogy nyitok egy új témát, ahol a kék és piros tábor kedvére összecsaphat, így a többi fórumtéma megkímélésre kerül a harcmezőtől.
Itt nyugodtan kifejtheti bárki a nem tetszését, és ellenszenveit a processzorgyártókról, és természetesen logikus érveléssel meg is védheti az álláspontját. Csúnya beszéd és egymás szidása tilos.Kellemes csevegést kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged