- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Magisk
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
belovary
senior tag
válasz Fotonhámozó #53558 üzenetére
Baromi király, nagyon jó lett! Gratulálok!
@torzo kérdését egyszerűen nem is értem... Még ha olyan kérdezte volna, aki éppen ide betévedt, vagy nem is tudom... A másik, hogy másként értem a kérdést...
@Matska Az ilyen jellegű képeknél, és ennél a képnél sem a templom a lényeg. Teljesen jó helyen van minden. Ha közelebb lenne, nem állna így össze...
@aldebaran igen, ez az emberkés szitu elég gyakori jelenség, de már nagyon lerágott csont. Mármint úgy értem, hogy az ilyen képeken a zseblámpával, lézerrel, meg mittudoménmivel világító emberkék eléggé elharapódzott a korábbi időkben, és valahogy már a szemnek is jobban ízlik a letisztult kép mindenféle felesleges hozzáadott dologtól mentesen. Persze az is igaz, hogy nem mindenki nézeget ilyen képeket naponta.
@Fotonhámozó: Még annyit azért ha megengeded, hogy ennyire nem durva a helyzet azért a csillagfotózással. Ma mi nincs túlhájpolva? Amikor emberek rosszul vannak, remegnek, ha nem kapnak elég lájkot a képükre, és ez alapján ítélik meg hogy kaki lett? Szerintem akár melyik stílust nézzük, mindenhol ez van, maga a fotózás elferdült kicsit más irányba.
A csillagfotózás, mélyégfotózás egy baromi összetett dolog. Ahogy leírtad, olyan, mintha sitty-sutty, piff-puff menne az egész. Azért nem. Te is tudod mennyire macerás a jó helyszín felderítése, aztán összepakolni a kis szettet, odamenni, ott lenni, stb... és akkor valóban, még az utómunka is... ráadásul sokkal több vele a macera mint más kép kidolgozásával.
Az egész egy hatalmas élmény, és a kép készítése valóban az élmény, de ez más kép készítésénél is így van.Szerintem ilyen képek között is hatalmas különbség van. Amikor valaki kimegy a város szélére, azt a rétről lő egy képet, kidolgozza, az azért más, mint egy hasonló.
Tegnap este melóznom kellett, nem csináltatok a holdfogyatkozásról képet. Nagyon nagy tervben volt nekem a szitu, de beosztottak melóra, végig fortyogó dühvel melóztam.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Nekem nagyon tetszik, jó a hangulata. Mondjuk odafért volna egy emberke, amint nézi a csillagokat, vagy valami, de így is tetszik.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Matska
senior tag
Nem tudom, hogy a terep mennyire engedi, de sokkal közelebb mennék, hogyha lehet.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
torzo
őstag
Komolyan kérdezem. Azon kívül, hogy egy fényerős optikával és profi vázzal voltál felszerelve, mi ebben a lövésben a pláne? Klassz meg minden, de....?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 2042
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Parfüm topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Politika
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest