Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
matyi012345 #24499 üzenetére
Nyilván, de mivel van a családban fölös lámpicsku, inkább azt kunyizom el. Csak nem kellett volna elfelejteni legutóbb.
-
válasz
matyi012345 #24495 üzenetére
Továbbra sincs zseblámpám, sem leszedhető, kicsi asztalim se, főleg aminek elég a fényereje is
Kéne kunyizni asszonytól valami használaton kívülit
Lehet hogy majd lesz, persze, de akkor már nem ilyet, hanem valami kicsit erősebbet, amivel komolyabban is lehet deríteni. Max. majd a telefon elé teszek valami fóliát
@fi:zi'k : Nem szeretem a Youtube tutorialokat, melóhelyen nem tudom meghallgatni, otthon meg elvagyok havazva
Írottat amúgy is szívesebben fogyasztok
-
válasz
matyi012345 #24492 üzenetére
Ja, aztán találtam ezt, leesett a fehér lap
Kartondoboz, OK, van megfelelő szerintem (jó sok doboz akad otthon).
"Mondjuk fekete háttérnél én raknék valami háttérfényt is, mondjuk a sör színével megegyezőt kör alakban, "
Hát ha lenne mit, én isCsak telefon van, annak nem elég a ledje ehhez.
Na, köszi a segítséget, a következőnél megnézem, mire jutok
-
válasz
matyi012345 #24490 üzenetére
A kartondobozra gondoltam, az van is jó nagy.
A mögé rakott lap viszont a fekete hátteret hazavágja, nem? Hajlított fekete lapos hátteret használtam először.
A környezeti fényt ki tudom zárni, az nem gáz"Nem deríti, csak tükröződni fog"
Ja, hogy az, az nem olyan lényeg. Különben hibás LCD-vel akartam megoldaniA sütőpapíron még a próbálkozás után gondolkodtam, abból van is. (Az egyik tutorialban is olyasmit húzkodtak a softbox elé.)
-
válasz
matyi012345 #24487 üzenetére
Köszi!
POnt a hosszú záridőt akartam elkerülni, de akkor ez lesz.
Csak gyakorlok amúgy, de a franc gondolta hogy a sör ennyire megszívat
A fólia mit okoz amúgy? Deríti az alját?Ma vagy holnap kipróbálom, ahogy időm lesz...
(Az a baj ezzel, hogy általában elfogyasztom a témát.)
-
-
Hülye kérdés. Tükröződő tárgyat fotóznék (sörösüveg, doboz), fekete kartonon, de a helyiség falai és plafonja fehérek. Hogyan lehet elkerülni azt, hogy minden látsszon a tükröződő felületeken, ami a szobában van? :S
Egy vaku van hozzá csak sajnos... -
-
-
-
Hát, azért az olyan tetűknél, mint a 75-300 esetleg... :S Az csak az obi
@Bazsesz : Nem annyira speckó szerszám. Körzőből is lehet alkotni talán, de a camerarepair.hu -s kollega csinált hozzá egyet... 3 csavar meg 2 lemez.
-
-
-
válasz
krisztian7 #24429 üzenetére
Sztem egy 300-as telével, ekkora fenevadnál, ha nem jött tényleg nagyon közel, ez már elég jó
Meg ugye se les, se semmi (úgy könnyű, ha van egy bejáratott lesed, etetővel, itatóval, egyirányú üveggel estleg amit megszoktak, és jönnek rá...)
-
-
-
-
-
-
válasz
negyedes #24360 üzenetére
De, megy, ha jól tartjátok a dolgokat
Nem helyből elé kell, hanem pl. az obisapkát kicsit előrébb, és ferdén, hogy a külső vaq lássa, de a témára már ne menjen fény.
A kökörcsines képemen is bevált.Amúgy a rádiós kioldók ebayen 4000-4500 körül kezdődnek, az már használható, igaz nem TTL.
-
-
válasz
matyi012345 #24282 üzenetére
Akkor még kevésbé nem volt jó a háttér (kávézó terasza, az épület takarja a napot, a háttérben a Zsolnay felső parkjának a zöldje).
-
válasz
Fandango #24280 üzenetére
Nekem is csak utólag szokott feltűnni ha valamibe belefut egy vonal
Aztán ez van :
Mondjuk a legutóbbi újságba készülő portréknál meg vért izzadtam, az alany árnyékban, a háta mögé besütött a nap, és nagyrészt ég volt található ott. Én hülye hogy nem ültettem őket odébb... Vagy a horizont alá vittem a fejét - hülyén nézett ki - vagy kiégett mögötte az ég, akárhogy derítettem - hülyén nézett ki. Azóta leesett, hogy brutálisan alul kellett volna exponálni, de akkor meg túlzottan vakuízű lett volna :S
-
válasz
Bluerainbow #24272 üzenetére
A macsek és az autó ráadásul középen. Az autónál arra kellene nagyobb helynek lennie, amerre megy (de legalább a perspektíva jó), a macskánál arra, amerre néz. Ez eléggé alap, amerre néz az alany, arra hagyunk helyet (kevés kivételtől eltekintve).
Az autónál engem nem annyira zavar a háttér, eléggé el van mosva, és fontos eleme annak, hogy saját környezetében el tudjuk helyezni a témát (egy asztalon van, ez egy játékautó, stb). Annyi a baj vele, hogy a virág, vagy sörösdoboz a témából nő ki. De különben élvezhető lenne, ha nem középen lenne az egész
A papírlapos megoldással szebb lesz a háttér, de akkor csak egy autó lesz -
-
-
válasz
chinaminman #24259 üzenetére
A topic nem erre való, de azért vigyorogtam egyet rajta
A kép amúgy szerintem egész jó, bár távolról sem tökéletes. Mondjuk ilyen hangyás képeket én sem gyakran tudok efogadhtatót lőni, főleg nem hogy még a kompó is jó legyen, meg a jó irányba nézzen az a hangya, ami éles.
-
válasz
lolkapitany #24228 üzenetére
Az a dolga, hogy megfogja a legyet, nem az hogy szép legyen
Nekem begyere
-
-
Kisebb kompaktokban ez bevett dolog sajnos, és telefonokban is. A fényerőt lehet vele állítani, de a rekszelést nem helyettesíti. Köszönjük a gyártóknak.
Viszont cserébe amúgy is olyan rossz a fényereje a legtöbb kompaktnak, hogy úgysem rekeszelsz, mert örülsz, ha van elég fény -
-
válasz
pruzsi #24177 üzenetére
Lehet azzal. Ezt S5600-zal meg ezt is
-
-
válasz
Agostino #24157 üzenetére
Én általában tudom, hogy egy képhez kb. milyen preset fog kelleni (de ált. az alap - közepes ISO - magas ISO - t használom). Aztán a megfelelő presetet elkezdem elhúzkodni, hogy az adott kép jó legyen. Szóval csak kiindulásnak jók. (OK, RT-t használok, de szerintem LR-re is igaz lehet.)
-
válasz
Milán13 #24132 üzenetére
Itt van pár lehetőség, kitárgyalva
@Jjeah : Manuális dolgokkal csak a macera a gond, különben frankók. Bár a Vivitar obimban is a munkablende gomb a legjobb dolog.
Hogy végtelen fókusz lesz-e, azt nem tudom... A Mlaca is Milc-en tesztelte, úgy látszik, arra működött a dolog. -
Tegnapelőtt esti árnyékmentes tárgyfotó, ordító hibákkal.Mindenesetre az árnyékok nagyjábóli kiütésének örültem. Az később esett le, hogy a sárgás mennyezetvilágítás miatt, ami tkp. az előteret derítette, eléggé sárga lett a PDA első része is, és foltokban persze. Meg hát maga az előtér elég setét volt így, az utómunka során elég sokat kellett trükközni, és így sem lett jó, nagyon kontraszttalan, egybemosódó :S
Ráadásul a cucchoz kicsi volt az A/2 körüli méretű karton is, így oldalt nagyon meg kellett retusálni (sok monitoron nagy látszani fog). A bal oldalt derítő ezüszstsínű autós hővédő fólia meg persze elhúzta kékbe a kép bal felét...
-
válasz
jjeahh #24094 üzenetére
Szaerintem használhatóak, ha nem is teljesen jók. Hátterek nem feketék, az is jó, és vannak fények. Az orrmányos kinéz a képből, a breki nagyon elveszik, és az élesség sincs teljesen jó helyen. A közgyűrűnek nem kéne ilyen apró kenéseket csinálnia kép szélén, lehet az obi hibái jönnek ki... vagy buta közgyűrű, és nem viszi át a vezérlést?
Ettől függetlenül ügyes, szerintem - mivel elég nehéz ilyeneket lövöldözni - és azért nekem ezek egyáltalán nem szörnyűek. De ha kicsit rágyúrsz, sokkal frankóbbakat is fogsz lőniAztán megnéztem : ez egy CCTV obi?
@Wa2x_ : Rá lehet. Mlaca csinált vele egy tesztet nagyon régen. Szép, különleges képi világa van, művészkedni frankó
-
válasz
madmike #24088 üzenetére
Ez hegesztőüveg, egy szétvágott obisapkára ragasztva
De talán 9-es, vagy 11-es.
Délután kb. hatkor készült a kép, aznap amikor az előző ködös képem. Nos, elég szürkület jellegű volt a dolog...
ISO1600-on és 4-8mp-es záridőkkel készültek a képek, változó rekesszel. (8-11 között tekergettem).
A magas ISO kell, hogy megfogja a lámpák fénye a szenzort... A felfelé elhaladó autók piros hátsó lámpája pl. egyáltalán nem látszott, akármit csináltam.
Egyébként 10 képből van. Eredetileg egy feljebb, kicsit távolabb levő helyről kezdtem, ahonnan jobban látszik a kanyar, de mivel nem világított eléggé szembe az autók lámpája, nem látszottak a csíkokz. -
Az árnyékok marha jók szerintem (függetlenül attól, hogy amúgy világításilag helyes-e).
De az állát és a feje búbját levágni nem volt jó szerintem továbbra sem. (Vágásnak hívják azt is, hogy a keresőben mit teszel be a képbe.)
A fekvő állás ezzel a középre rakott fejjel nem lett volna baj, ha tágabb - benne van a környezete, ha ez rá jellemző, akkor jó. Ha már szűken, csak az arcát akartad kiemelni, akkor érdemesebb lett volna állóban. Szerintem persze. -
Na hozok én is képet
ND szűrős próbálkozás, nagyon nem tökéletes.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Az első ferde, de amúgy a képi világ tetszik, kellően mocskos hangulata van. Környezetvédelmi figyelemfelhívás alá háttérnek simán
A portré HDR? Vagy milyen effekt? Ha külön mókolás nélkül ilyen, az nem semmi
(De ha effekt, akkor nélküle sem lenne rossz a képi világa. Vagy csak túltoltad a shadows/highlights-t?
)Ellenben a vágása számomra nem szerencsés, ha környezetbe akarod helyezni (ami ebben az esetben nem is rossz) akkor nem kellett volna a fejét megvágni. Bár nem biztos, hogy amúgy jobb lenne, de nekem ez így fura.
Természetesen mind a kettő saját vélemény, és hülyeséget beszélek
@negyedes : Van annak szeme, a céges laposom brutál kékes-túlhúzott-túl világos lcd-jén szépen látszik. Egy színhelyesebb képernyő sötétebb, és azon gondolom már nem...
-
-
-
-
Tárgyfotóztam kicsit ma, kell hirdetésekbe.
Egy vakuval is majdnem teljesen el lehet tüntetni az árnyékot a tárgy alól/mögül.
- messze legyen a tárgy a háttértől (A2-es fehér karton)
- egyik oldalon a vakuval nagylátó állásban a falra villantottam +1 expókorrekcióval
- másik oldalon egy autóhoz való fényvisszaverő fólia derített
- a gép és a vaku TTL kábellel volt összekötve (ez kölcsön van), de amúgy is 1/50 volt a záridő
- az előszobában történt a művelet, ez kicsi, fehér falú, és egy 25W-os energiatakarékos cső világítja meg, a környezeti fény is jól jöttTeszek majd fel képet a felállásról, meg a cuccról is.
-
-
-
Ja, csak amit a fordított obi tud, azt szerintem semmi más nem
Nem jobb, mint a makró optikák, csak nagyon más. A manuál obi használható normál állásban is (én is rendszeresen használom úgy), és amúgy is, tizede az ára egy bármilyen más cuccnak, ha van egy kis szerencséd. Én 5000-ért vettem a Vivitar obit. 1000 a fordítógyűrű, és máris van egy 1,5:1 körül tudó makró cuccod.
-
-
-
-
-
válasz
negyedes #24010 üzenetére
A villanós slave módban (amikor a beépítettre villan a másik) figyelj arra, hogy a valós szinkronidő nagyon megnyúlik, 1/30-1/40 köré is. Ellenben használható a dolog.
A beépített vaku hasznos is lehet (próbáld meg, a beépítettel is levakuzod, meg a külső slave-vel is), de ha nem akarod, akkor takard el úgy, hogy csak a másik vaku kapjon a fényéből. Én az egyik kökörcsinesnél (nincs fent sehol) így oldottam meg, akkor még a kölcsön kábelem sem volt.@novics : Köf
Nyilván nem, erősen délután vége volt, köd és pára mindenütt, akkor vonult el az eső.
Ha lettek volna fények, nem sokat látunk, mert vagy akkora pára lett volna, vagy felszárítja a Nap az egészet hirtelen... -
válasz
JohnyBlue #24002 üzenetére
Amúgy meg lehet oldani sztem még 1s-el is, csak a vakut kell második redőnyre tenni. Legalábbis én így csináltam éjjeli képeket a haverokról egy kilátón. (Meg olyanokat is, amiken a csávó átlátszó, mert első redőnyön volt a vaku, aztán amikor elvillant, a pofa kiállt a képből
)
Amúgy kis kreativitással biztos lehetne még ezekből az éjjeli portrékból kihozni valami frankót, csak nekem nem jut eszembe semmi értelmes + először stabilan kéne tudni nappal portrézni
-
-
válasz
jjeahh #23993 üzenetére
A 3. kép a tuti százszorszáág rémában (bár lehetnél közelebb, de így is jó, érzékelteti a virág kicsinységét).
A goimbának lehetne kevesebb az előtere, már az a nagy bemosott izé; de ettől még ez sem kuka, sőt, amúgy teljesen jó gombának. A kompó rendben mindegyiken.A százszorszépesen még talán az a nagy fehér folt a háttérben zavaró lehet, az jobb lenne, ha kis különálló körökből állna, de ne legyünk telhetetlenek...
-
válasz
zgospel #23987 üzenetére
Nem tudom, monitortól is függ. Saját monitorom, ami egy nagyjából kalibrált TN, és a céges laptop kijelzője közül az utóbbi baromi zajos. Mert üzleti célra készült, túélesített izé. Ráadásul ditherel...
Az én monitoromon nem látszott a zaj azon a képen. Illetve alig.
Ettől függetlenül, amíg nem veszik bele a zajba a kép, addig nem érdemes szóvá tenni szerintem, kivéve ha olyan a kép, ami megkövetelné, hogy tűéles, zajmentes legyen.
Persze nem baj, ha nem zajos, de ide se 1Dx-szel mászkálnak a legtöbben...@Byk01 : Mozgó dolgokat este alacsony ISO-n lőni szívás
Próbálj meg alacsonyabb ISO-t használni + azt is lehet, hogy kicsit túlexponálod (minden beállítás ugyanaz, csak eggyel magasabb ISO), és onnan húzod le. A zaj a sötét területeken szeret megjelenni, csak ugye magasabb ISO-n a világos részek égnek be könnyen.
A véznak lehet tulajdonsága, hogy hajéamos zajosodni, az vagy ilyen, vagy nem, tehát meghibásodás általábn nem okoz zajt (egész mást okoz).
@Copass : Ez ilyen... A szelet utáljuk
-
-
válasz
jjeahh #23961 üzenetére
A 100x szépet deryíteni kellett volna valamivel, de amúgy a kompó és a háttér is jó, viszont tényleg sok kicsit a teteje, nagyon elvesznek a virágok.
A gomba
@copass : Szerintem valami hibrid pipacs.
Már láttam párat nyílni.@csimpekve : Múltkor makróztam valami kis kukacot, lepke lárvája lehet. fordított U alakban, ahogy araszol előre, az pl. egész jópofa.
-
-
-
válasz
csimpekve #23946 üzenetére
Negyedes a kékóráról és a napkeltéről beszél
Ilyesmit tényleg érdemes a reggel felkelt nap, vagy a lemenő nap fényében fotózni. Ez nagyon hangulatos tud lenni, az időpontot úgy kell megválasztani, hogy reggel a keletre néző oldalak kapnak fényt, este a nyugatra. De, ha tudsz szerezni állványt, vagy van jó stabid, akkor a napfelkelte előtti, neplemente utáni egy órában is ki lehet menni. Ez a kék óra, amikor az ég színe mélykék lesz minden képen.
-
-
-
-
-
-
válasz
negyedes #23891 üzenetére
Én csak arra mondtam a reklámszöveget, hogy olyan a kép, hogy azt lehetne odaírni. Egy fotószakkörön mondta azt a szakkörvezető a rosszul komponált portrékra, hogy "Hagytál fölötte helyet a címlapos feliratnak?"
Amikor a delikvens középre tette az alany fejét, és felül a fél kép üres maradt.
-
-
-
-
-
-
válasz
lolkapitany #23774 üzenetére
Fókusz?
Különben a hangulata nagyon tetszik, a fókusz, a zaj ellenére. Színek és fények rendben.
Illetve aul kicsit dok, felül kicsit kevés - de hát a villámokra nem tudsz rászólni, hogy srácok, plíz kicsit lejjebb csapni -
válasz
lolkapitany #23683 üzenetére
Szerintem is felesleges ez a hdr-szerű. Ez jól nézne ki amúgy is.
-
válasz
#82471168 #23741 üzenetére
A háttér agyonvágta. Ráadásul virág, ha nincs benne az egész, akkor inkább állóban szokott jól kinézni, mert alapvetően függőleges) (meg úgy is jobb általában állóban, ha benne van az egész virág, de ha már fekvő kell, akkor ha benne van az egész növény, akkor azt bedobod valamelyik harmadba, és máris rendben).
A közép az általában tényleg nem jó, vannak esetek, amikor jobb, mint ha harmadba teszed a témát, de az a ritkább; általában akkor, ha elég hangsúlyos a téma.
Az élesség jó helyen volt a képeden, és a háttér is eléggé el lett amúgy mosva (+papírlap, ha van rá lehetőség, ahogy Crey mondja), ha nem az a szürke izé lett volna ott, akkor ezzel a részével nem lett volna gond.
JA, és ugyan nem vágja ketté semmi, de jobb alulról azért csak sikerült "belebökni" egy gazt
-
válasz
Darkness1 #23717 üzenetére
Kedvenc esetem az volt, amikor egyszer nem volt éppen téli témám, és kellett volna valami az oldalamra. Telefonnal lekattintottam telefonnal a havas Balokányt melóba menet - tényleg szép volt, volt fény is - kicsit meghúzgáltam a képet, feltettem fészbúkra, az egyik ismertebb pécsi fotós oldalra.
Zabálták, megosztották, stb. Mert azt értik
Olyan képeket meg, ami tényleg rendesen össze van rakva, esetleg még valami tartalma is van, általában sokkal kevesebben néznek :S -
válasz
End-ru #23708 üzenetére
Hallod. Egy kocsmakiállításon láttam olyanokat, ami kb. az volt, hogy a fotós sok mp-es záridővel rázta a gépet éjjel
Borzalmas volt
Ettől függetlenül Matyi012345-nek igaza van. Korrekt expós, tűéles képet nem olyan nagy izé csinálni. Olyat, aminek hangulata van, nehezebb, és ez tényleg nem függ össze - sőt. Ettől még nem lesznek jók a homályos, sötét képek, de egy nem tökéletes expótól, némi zajtól, stb. nem kell felhördülni, hogy kuka (amúgy az itteni képek egy jó része sem a minőségen vérzik el).
Ha nem jön át, akkor persze, le kell írni, hogy nem, mert az fokmérő.Madmike képének amúgy volt valami hangulata, tehát értem, mit akart, de valóban nem nagyon sikerült eltalálni. Van ilyen
Majd gyakorol, és egyszer megoldja tényleg frankón.
-
válasz
albert8 #23655 üzenetére
Nem igazán... OK,, a fókusz jó helyen van, és jó a háttér (mármint a többi virág az nem, de azok od adottak, szóval nekem az nem gáz, viszont az jó, hogy nem fekete, hanem van szíbe a háttérnek). Aztán itt a vége a pozitívumoknak...
Üres a bal oldala, és a virág nagyon odavan, tehát a téma nem megfelelő - jól kinéző virágot kéne találni ebből, akkor mehetne a jobb harmadba, és akkor jó minimál lenne. Így a téma agyonvágja... Legalábbis nekem.
-
válasz
zgospel #23631 üzenetére
"és igen, engem idegesít ha egy fél órás feladatot csak 1 óra szarakodás és homokórázás közepette tudok elvégezni"
Az engem is idegesít, de egy Rawtherapee nagyon nem ennyire lassú. Gimp meg még kevésbé. Szóval amire ki akartam lyukadni, egy hobbistának, főleg kezdőnek tök elegek az ingyenes alternatívák." sőt! akinek munkaeszköz az pont azt tartja szem előtt, hogy az adott befektetés milyen idő alatt és milyen mértékben térül meg."
Tehát neki pont ezért jó, ha vesz egy jobb gépet, mert azzal gyorsabban végez a határidős feladatokkalMíg egy hobbistának, ha amúgy nincs szüksége erőműre, nem biztos, hogy ki kell adni pénzt egy durva gépre.
"a hobbira szánt pénz meg egy olyan téma, hogy arra mindenki költ és annyit amennyit akar."
Meg amennyit tudÉn is többet költenék, ha lenne. De fotózásból pénzt látni nem nagyon fogok az életben, szóval ez marad egy költséges hobbi, amit amúgy is inkább művelni szeretek, mint pénzért nyomni.
Akinek más a megszállottsága az is annyit költ rá, amennyit tudHa van elég, akkor ez legalább nem limitálja.
@j.bravo : Nincs, de nem olyan nehéz kitalálni, mi mit csinál.
-
válasz
j.bravo #23628 üzenetére
A havidíjas előfizetés szerintem is jó.
Az új RT-től én is megrettentem először, de igazából megvan minden funkció (sőt, több), csak másképp kell elérni.
A lényeg, hogy a zajszűrés, demozaikolás, sebesség sokat javult, meg bekerült pár igen hasznos cucc
Ettől még így is van pár csúszka, amit nem használtam soha, de a régebbiekben is volt. Mondom, még tök elég nekem a tudása. -
válasz
*Ropi* #23615 üzenetére
"Mert párszor próbálkozik de nem olyan az eredmény mint várja, akkor valószínűleg feladja."
Az nem a RAW feldolgozón, és nem a képszerkesztőn fog múlni. Azzal max. az elb*ott expót lehet nagyjából megmenteni, de alapból rossz képből nem lehet várat építeni Lightroommal sem.
Másrészt én alapból is igyekszem keveset módosítani a képen. Fotózok, nem grafikus vagyok...Neked OK, hogy kell a LR, meg a PS tudása, de te ebből élsz, munkaeszköz. Meg te ki is használod. Abba bele lehet tenni pénzt is. Sokan mások örülnek, hogy egyszer tudtak venni fényképezőgépet, vagy számítógépet, és amúgy nincs feltétlen pénzük, amit komolyabb mennyiségben a hobbijukra tudnak áldozni. Nekem sincs.
Ebben az esetben azért nem baj, ha nem warez cuccokkal dolgozik, hanem esetleg ingyenessel.Amúgy nem tudom, mi ez a nagy kikelés, nem mondtam, hogy az ingyenes alternatívák jobbak, mint az Adobe termékpaletta, csak hogy vannak, és hogy egy kezdő amatőrnek tök elég. Az más tészta, hogy a legtöbb ember csak a PS-t ismeri, mint képszerkesztő programot.
@zgospel : "Nem. Ez olyankor számít amikor kvára felidegesít hogy minden egyes kattintás után másodperceket kell várnod, meg amikor 2 perc a boot idő és 3 perc amíg kikapcsol az a szar."
Ha te ilyen ideges típus vagy, akkor OKNekem még mindig Core2-m van. SSD sehol. Ja, nem éppen gyors, mire lekonvertál egy képet a RT, de igazából kibírható. Ha zavarna, vennék jobbat
De valójában nem zavar.
Bootidő? Hazaérek, bekapcsolom, aztán lefekvés előtt ki. Hol érdekel a bootidőMellesleg elég gyorsan bebootol.
"Én személyszerint pl biztos hogy nem fizetnék havidíjat olyan programokért amiket csak időszakosan, egyik hónapban többet, "
Látod, én ezért használok ingyeneset. (Meg mert a Lightroom nem megy Linuxon, de az már részletkérdés; a RT oda való, és van windózra is - így a munkahelyi gépemre is feltehettem, és bent is tudok fusiban képeket szerkeszteni, illetve nem kellett vennem rá licencet ide is.) -
válasz
*Ropi* #23610 üzenetére
Miért az idejét venné el, vagy a kedvét az, hogy milyen progit használ? Szerintem nem függ össze.
Ha meg szereti csinálni, akkor megoldja. Ha nem, akkor valójában nem az utómunka vette el a kedvét.Én elvagyok a RT+Gimp párossal, még messze nem használom ki őket, és nem ezeken múlik, hogy jók lesznek-e a képeim (a 4.x RT óta főleg nem).
Amúgy nekem is Core2 az asztalim, és nem folymatos a RT-ben a kép változása nálam sem. Nem halok bele. (Ezen a téren is sokat javult a cucc.) Ez olyankor számít, amikor ebből élsz.
-
-
-
válasz
#82471168 #23586 üzenetére
Gimp, Rawtherapee
Ezek ingyenesek. Ha a géped tud RAW formátumba (vagy NEF, DNG) lőni, az azért jó, mert az szabadabbanszerkeszthető, mint a jpeg. Csakhogy ezeknek a kezeléséhez kell a Lightroom, vagy a Rawtherapee, vagy hasonló RAW előhívó. Aztán az "előhívott" képet szerkesztheted tovább a fotosoppal vagy Gimp-pel.
-
-
-
-
-
válasz
Larry303 #23544 üzenetére
@bazsikaj : Az előzőnél mindenképp jobb. De a jótól még messze van. Van előtér-háttér, ez oké. Az ilyen üggőleges témák jobban szoktak mutatni állóban, bár ez nem szentírás. Nagyon középre si raktad, ami akkor oké, ha valami igazán hagsúlyos van ott, de hát ez azért mégsem az a hűha. Kicsit sötét is a téma, hátulról jött a fény
Sorolhatnám még, de majd a fent nevezett
@Valinas : Szűkebbre kéne, és a hajó nagyon középen van, és fent. Most vagy a vizet hangsúlyozzuk, vagy a hajó a téma... Én a jobb oldalát és az alját levágnám. A színek szépek, különben semmi bajom a képpel.
-
-
válasz
gubisadam #23531 üzenetére
A bánya nem lenne érdekesebb? Amúgy lehetne a helyről nagylátóval is lőni, az esetleg elmenne témának.
Nekem ez van ami hasonló, de talán majd lesz még -
-
válasz
Colonel993 #23514 üzenetére
Hehe, én pár hétig kaptam kölcsön e3gy Canon 199A-t nemrég... Jóféle volt, állítható erősséggel, tök használható darab!
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest