Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stackelni nem szoktam, de a Helicon elvileg elég jó eszköz.
Meg nem használok windózt, ha nem muszáj, panorámára tehát Hugin (de az van windózra is). mondjuk az újabb verzióktól néha feláll a hátamon a szőr, úgy illesztenek :S
Régen windózon Panorama Makert használtam, a 4-es egyszerű, de elfogadhatóan rakja össze a képeket.Ha már több képes dolgok, ez háromból van
Érdekesen működik az 500px, ez ugyanolyan tök, mint amik alapból 65-nél megállnak, ez helyből 84-en nyitott.LOLLL
-
-
A másodikon engem nem zavar a sárosság. Nem tökéletes kép, hanem valódi
Nekem tetszik így i, ellenben tényleg zavaró a DOF, és a gomba fölötti zöld maszat is. Meg baoldalt üres, ha valami kritizálást akarok még, a 4:3 képarány sem az ördögtől való
Ettől függetlenül nekem bejövős, mert van hangulata, azt meg nem lehet pótolni. -
válasz
matyi012345 #28390 üzenetére
Nem vettem, javításért kaptam cserébe
Különben nem, nem jó. Családi eseményeken inkább koptasd a zárat, legyenek jó képek.
Ezt tényleg inkább telefon helyett használom, jobb képe van az átlegos okostepsinél, és valódi blende, zoom. Meg automatikaMeg kicsi. De más előnye nincs. Illetve hirdetésekbe dolgokat fotózni megfelel.
Meg jópofa különben, -
Mármint ilyennel
Elmondhatom, hogy van egy i7-esem, cska nem proci... ^.^ -
-
válasz
BigBlackDog #28362 üzenetére
Városi panelban ugyanígy kiülnek az erkélyre, néha alig lehet elzavarni
Mondjuk jó színe van
-
válasz
BigBlackDog #28344 üzenetére
Nálam látható
Amúgy ja, az ott jó hely lehet. Nem tudopm, mennyire zaklatják ott a madarakat, Pellérden az a jó, hogy ott senki nem zavarja őket, és nem mnekülnek állandóan. Csak ha megjelensz...Igazából a gémek figyelnek jobban, de ha ügyes az ember, el lehet kapni + rendszeresen repkednek fölötted.
Viszont ez neked nagyon kiesik, illetve ez tényleg csak annyi, hogy megállsz a tó mellett autóval, és lövöldözhetsz. Bemenni engedéllyel... -
válasz
BigBlackDog #28342 üzenetére
Ilyen rövid obival lest kell építeni, azt bejáratni... Nagy madarakat én Pellérden fotóztam, de ott sem tudok a tóhoz bemenni :S A tópartról APS-C meg 300mm kombóval elég necces...
Duna mellett szerintem találsz madarakat... velencén is, nem a tónál, hanem kcisit messzebb tőle, a vonatról is tömegével látni kócsagot. -
-
válasz
Balinov #28332 üzenetére
Levágtad a manus kezét a kép széléről, jobb oldalt meg van egy kis üres tér. Gondolom nem volt szándékos, de attól még zavaró
A futó is az a két ember között. A képarány is fura, de az nem lenne gáz. Különben meg hangulatos! Teljesen redben lenne ha a vágás nem lenne gáz :S Utazási iroda katalógusba elmenne szvsz.
A második jobb, bár nekem zavaró a fű az előtérben, de nekem se jutott volna jobb eszembe
Egyebek ott is rendben, szerintem.
-
válasz
Lassú Víz #28274 üzenetére
Ja, a tele elírás volt. Nagylátó akart lenni.
Az autóbelsős cucc elég durva, de egy kezdő topicban, nem tudom mennyire releváns
Mondjuk érdekes, meg lehetett belőle tanulni.
" közel 7 számjegyű összeget költ gépre objektívre és ellopja a 140€-ért megvehető LR szoftvert."
Meg ugye akinek nincs pénze se obira, se sw-ra, az akkor használjon ingyeneset a lopott helyett.Amúgy nem tudom, a RT-hoz elvileg vannak obikorrekciós adatok, én nem használom, de rendben kevő képeket köp ki az 1100-hoz. Amúgy milyen verziót néztél mft-n? Mert elég rendes fejlődés szokott lenni. Illetve gondolom más is használja, csak van hozzá profil. (Milyen mft váz? Milyen obi? Adsz esetleg egy rawot? Mert akkor megnézem én is.)
A kamerához adott RAW feldolgozó meg pont nálam hányás, és ráadásul elég érdekes a Canon szoftvert Linuxon beizzítaniRT + Gimp meg natívan van.
Csak azért szoktam ezeket megemlíteni, mert mindig mindenki azt hiszi, hogy csak a PS meg a LR van.
Először amúgy én sem tudtam értelmes képet kihúzni egyikből sem, de aztán belejön az ember."Ritkán panorámázom, főleg ha nem fér bele az objektív látószögébe amit le akarok fotózni. Magas városi épületek, tájképek. Ezért én sem fogok panoráma fejbe beruházni,"
Én is ugyanígy -
válasz
Lassú Víz #28270 üzenetére
Ja hogy autóbelső... Ahhoz oké, kell cucc, de amúgy nem sűrűn fut bele ilyenbe az ember
Nemkülönben tud a srác, de kezdő topicban
Beltérben nekem inkább azzal volt bajom panorámával, hogy túl hosszú volt az obi. A 18mm APS-C-n, meg a kompakt tele állása is sokszor sok beltérben. -
válasz
Lassú Víz #28267 üzenetére
Rawtherapee + Gimp ingyen van, és hobbistának bőven elég. (Kompozíció nem lesz tőle rosszabb...)
Panorámának nem kell semmi, ha meg lehet lőni kézből, lövöd kézől, ha nem, akkor állvány, ha amúgy végtelenbe fókuszáltál, semmit nem számít, hogy hol a szenzorsík. Főleg olyan géppel, ahol nem az optika tengelye alatt van az állványmenet.
-
-
-
válasz
monyó12 #28181 üzenetére
Nincs egyben. Nem jön le, hogy a léggömb a téma, a házak az előtérben agyonvágják. Nem beszélve a házak aljának levágásáról. Az sem jó ebben az esetben, hogy a gömb sziluett, a házak nem.
Ami jó rajta, az a háttérben az ég, főleg az alja, de az kevés ehhez a képhez. A sziluettes megoldás amúgy nem lenne rossz, csak más épület/ég aránnyal, meg esetleg ha nem egy házsor lenne az előtérben.
(Amúgy mi sem profi gépekkel fotózunk, MILC-ek, középkategóriás, alsókategóriás tükrösök vannak itt
)
-
-
-
válasz
Real_Necro #28159 üzenetére
3,5-ön nem látszik semmi LV-ben
Olyankor jön a trükk.
-
-
-
válasz
Andrew31 #28138 üzenetére
Ja, f2.8, köszönöm, ennyi
3,5-ön még 6400-nál is alig látszik az az izé :S@Real_Necro : Végtelenbe. Ha van a távolban fény, akkor lehet arra fókuszálni, ha nincs, akkor pár tesztkép alatt megvan. Meg 2.8-on a fényesebb csillagok már talán látszanak annyira, hogy a fókusz lássa..
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Neszójábe #28083 üzenetére
A 3200 nem tudom, 1100D-n katasztrófa, máson nem néztem (de, kompakton, LOL).
Szóval amúgy nem, a fényerőt nem pótolja semmi. Zajszűrés mindig kell magas ISO-n, a mértéke és a módja nem mindegy.
Egy újabb vázzal ÉS fényerős obikkal jársz jól - de szerintem is inkább az obi, ha választani kell.
Különben én is zoompárti vagyok, mert nekem jobban bejön, de a fixek fényerejét és képét nem veri semmi -
-
-
válasz
Real_Necro #28046 üzenetére
A második ötlete nagyon
Macskával csináltam ilyet, nem igazán értem, hogyan kéne az ilyet vágni, de nagyon jó kis félelmeteset lehet bármiből csinálni ilyennel
-
válasz
sixpak #28040 üzenetére
Ezekkel a belógó fákkal én sem tudok mit kezdeni soha, de érdemes arra figyelni, hogy agyökerét ne vágd le közvetlenül, mert zavaró. Amúgy elég jóféle, tényleg szépek a fények. Illetve én emeltem volna az árnyékokon.
A méhecske is jó telefonhoz képest, kár, hogy álló. A teteje üres.
-
-
-
válasz
jjeahh #28021 üzenetére
Áh, ha eg kicsit is dafigyel az ember, meg rendesen megcsinálja azokat a képeket, akkor egyrészt frankón fog kinézni, másrészt az emberek nagy része, akik telefonos képekhez vannak szokva, el lesz hűlve.
Ne mintha amúgy nem lennének jók a képeid, de van egy ilyen jelenség is
Amúgy a színpadra mászkálásért irigyellek, az még nem nagyon sikerült eddig -
-
-
válasz
jjeahh #27995 üzenetére
Ezt mondtam eddg is.
Szerencsére az S5600 tudott rawot...Én csak 3200-ig engedem fel a gépet, aztán ha kell, akkor kézzel 6400. Pont ma szívtam meg a Bóbitában, hogy vagy a közönségen látszik a színpad élfénye, vagy a színpad nincs kiégve (de ekkor a közöség egy nagy sötét terület). Lehet választani. És akkor muutasd be a közönséget a színpaddal EGYÜTT, és ugye persze, hogy nem számít a technika, nem a fenét nem.
Koncerten meg lehet, hogy sajtósként sem mehetsz be a színpad elé, tapasztalat
Mindig más.
Meg én szeretek olyanokat is csinálni, hogy a közönséget és az előadót betenni egy képre valahogy, ahhoz nem jó a fotósárok.@copass : Hát monitorméretben jó volt ez a kép, de eddig az ilyen zajos képeimre itt mindig megkaptam hogy kuka, mert zajos.
Koncerten sokszor 3200, ésszel kell használni. Általában Auto-n hagyom, aztán majd megoldja. -
-
válasz
belovary #27986 üzenetére
Eh, nekem is volt olyan hogy egy telefonos kép tetszett mindenkinek, pedig ugyanolyan tök volt, mint a többi akármim, csak azon az Balokány volt, azt meg felismerték az emberek, aztán nyomták a lájkot
Erre nem lehet építeni, a töbség nem igazán értelmezi a képeket, amit lát
Amúgy a színek jók, ha meg olyanok az épületek, azok ez elé a beteg színű háttér elé lehet befértek volna ám sziluettben (persze te látod, hogyigen vagy nem).
"így a gyors munka meg is látszik rajta... "
Lehet ezért nem túl sikeresHa rendesen megcsinálod, lehet jobb lesz
-
válasz
belovary #27984 üzenetére
Sajnos szerintem kuka, mert ahogy fent említettük, semmi nincs rajta jó helyen, stb. Ellenben baromi jó lenne, h pl. kicsit nyíltabb terepen lettél volna, stb. Afelhő fölött a csillagos ég, az nagyon ott van, még villám nélkül is ütne.
Ezen a nyáron sem tudtam villámot fotózni :S Mondjuk részben saját lustaság miatt. -
válasz
Balinov #27974 üzenetére
Lehet közös nevezőre jutni, méghozzá az a közös nevező, hogy amíg műszaki eszközökkl fotózunk, addig azok milyensége hatással lesz a képre. Ennélfogva nem lehet figyelmen kívül hagyni őket, de nyilván nem szanad egyedüli tényezőként kezelni sem (ezt mondjuk egyikünk sem állította szerencsére, hogy kéne).
Én úgy szoktam mondani, hogy akkor kell nagyobb cucot venni, ha már érzed, hogy az korlátoz, és nem a te tudásod. (Nekem pl. fényerős obi kéne egy-két helyzetben, főleg csillagfotózáshoz, de csak ehhez. A képeim 90%-án nem az a gond, hogy f3,5 vagy f2...)
@copass : Így van, de amikor már olyan zajos, hogy nem látszik a képtartalom, akkor ugye ez is borul. Ez szappantartóval igen könnyen előidézhető...
@Zolly444 : Azon túl, hogy nagylátó (akár még el is menne nálam, mert az ilyen torzítást lehet képi elemént használni, csak ügyesnek kell lenni), a vágás és a háttér borítja, ahogy ezt többen írták is.
-
válasz
Balinov #27968 üzenetére
"em emlekszem ki irta le, de qrva jol!, hogy a fotos kesziti a kepet, nem a fotoseszkoz. Van aki egy 2mp-es SE K750-el is tud loni maradandot, valaki meg egy D4s-el is digitalis hulladekot keszit."
Igen, csak ha egy éjszakai jegyesfotó a feladat, akkor a telefonnal ha megfeszülsz sem lősz semmilyet. Szóval ezt a "technika nem számít" kérdést a helyén kell kezelni.
A technika akkor nem számít, ha alkalmas a feladatra. Ez szokott a kisebb baj lenni, főleg, ha egy normális felszerelésed van, de valós korlát. (Pl. 50mm-el fotózz kócsagot, esetleg cinkét, les nincs, a cinke nem olyan pofátlan, hogy leszáll a kezedre. VAlójában a 300mm is éppen hogy elég ezekre.) Amíg elsősorban a kompozíció és a fényelés van elkefélve, persze, hogy nem számít a technika, de azért ne menjünk el mellette.
Nekem pl. sok, amúgy kb. jó képem bánja a 3,5-ös induló fényerőt és a zajos szenzort. Nem mindig automatikusan igaz, hogy ami a kezedben van, az jó arra, amit kéne vele csinálni.@Real_Necro : Na ez ott van
-
válasz
LamaCube #27960 üzenetére
Nekem is Hama állványom van, de Star 28, ami nem egy pilincka, ha nem is olyan, mint egy komolyabb cucc, de téli durva szeleken kívül általában elég stabil. Eddig nem sok képet buktam az állvány miatt.
AMúgy a pécsi médiás arcok egy idő után akkor sem néztek ki maguk közül, mikor kompakttal jártam rendezvényekre. (Anyám, az de gáz volt.) Normális emberek megértik, hogy nem véletlenül nincs durva cuccod, főleg, ha látják, hogy ami van, azt igyekszel jól használni.@matyi : Na a Canon ott volt kedves, hogy a 18-55 + 1100D + 75-300 kithez a stabi mentes kitobit tette...
De nem baj, teher alatt nő a pálma, megtanultam elég meredek záridőket kézből kitartani(Azért szívesen ellustulnék már egy stabival...)
Másik, hogy a fényerőt semmi nem pótolja, se stabi, se semmi. -
válasz
negyedes #27952 üzenetére
Nanana. Canonhoz néha más teléket is adnak. Jellemzően belépőszintűeket.
@tatabike : Minden, amit a géphez adnak, készletben. Jelemzően Canon esetben 18-55 szokott lenni, amnek a nem stabis verziói elég gázak.
@copass : OK, akkor az IS éles 18-on, nyitva. Fényerő marad 3,5... fókuszmotor DC...
-
válasz
copass #27947 üzenetére
Nyitva éles? 8-O
mindenhogyan egy kalap ***** (Ja, Canon, non-IS kitobi, második generáció amim van, az első még gázabb volt). Sötét, lassú, lágy, CA, torzít (bár APS-C-n szerinem mindentorzít ilyen gyútávon), becsillog ha nem kell, nem csillog, ha kell.
Viszont tényleg : kicsi, könnyű, és olcsó. Meg ez van, pénz meg nincs.
A komponálási szabályok is ugyanúgy érvényesek rá, mint másraCsajozás : +1.
Mondjuk irántam nem érdeklődik több nő, sajtópass ide vagy oda -
válasz
Colonel993 #27929 üzenetére
Nem a kitobi a baj, nekem sincs más alapzoomom. Hogy nem tudja használni, az a baj.
Én a tükröst úgy vettem, hogy tudtam a fogalmakat, kapiskáltam a koponálást (most sincs több, na) . Kitobi, tudtam, hogy nem frankó, tudtam, hogy nem lesz pénz másra. (Fixeket nem szeretem, mintha meg lenne kötve a kezem. Tehát 50/1.x kilőve. Fényerős zoom drága, tele még drágább.)
@Neszójábe : Iránymutatás +1.
-
-
-
válasz
Zolly444 #27876 üzenetére
Első lövöldözéseknek nem gáz, kb. amilyen egy első lövöldözés lenni szokott. Élességet eltalálod, stb. Viszont még nincs úgy semmi a képiden, illetve olvass utána a kompozíciónak, vágásnak, mit hogyan érdemes. Az elsőn pl. nem lehet kiválasztani egy témát, illetve a másodikon ugyan egy valami a téma, de teljesen semleges érzés, nincs semmi, ami feldobná, virág, annyi. Ilyen dolgokra érdemes megfelelő fényviszonyokat biztosítani (azt szoktam mondani, hogy a virág napfényben él majd a képen, de a lepke is).
A cica oké lenne, de egyészt ő is kicsit érdekesen van vágva (hiányzik az alja), másrészt a környezete nagyon elrángatja a szemet (előtte a beton).
A billentyűzetnél nincs teljesen jó hlyen az élesség, de nekem még az van a leginkább egyben. Van benne alam tudatosság talán
Amúgy no para, tessék utánaolvasni a dolognak (fotózás alapjai, mind technikai, mind esztétikai értelemben), nézegetni sok képet, és kitalálni, hogy azok miért olyanok, amilyenek, és miért jó rájuk nézni (vagy miért nem).
Már amennyiben számít, amit monok, ennyi jutott észbe -
válasz
Colonel993 #27868 üzenetére
Az a baj, hogy ha komoly dolog van, akkor még téged vesznek elő :S Ezért nem mernek sokan segíteni.
-
válasz
csimpekve #27832 üzenetére
Igen, csak a szürke gém nem olyan szelíd, meg a ragadozók sem... meg ugye ha nem olyan helyen vagy, ahol ezek szelídek.
Leshelllyel persze hogy elég a 70-200Ugyanoda járok fotózni, ahova egy híresebb pécsi természetfotós, csak ő bemehet a halastavakhoz, ahol a madarak háborítatlanul elvannak (és van lese) én meg a partig
Lessel nekem is menne, még a 75-300-zal is, nem kéne szénné croppolni minden képet
@ .OM. : Én is néztem (screenshot van) hogy az egyik kamera képe full nem volt fókuszálva, meg volt egy, amin a kompó is minimum necces volt (nekem nem jött be a lámpa a bal oldalon...)
@tatabike : Nem, sajnos a fotózás kicsit több a csiga felülről lenyomásánál... Valahol ott kezdődik, hogy még ha nem is tudod, mit, hogyan, de tudatosan csinálod azt, amit, nem csak "jó lesz az úgy". Sokan itt ijednek meg, de a fotós és a nem fotós között az a különbség, hogy az egyik foglalkozik a dologgal.
-
-
-
-
-
válasz
Fotonhámozó #27792 üzenetére
Kicsit szerintem is túldőlt, de nagyon jó
Köszi a tippeket
@Attika98 : Ötlenek jó ^.^ fejleszd tovább, nekem lenne rá még pár tippem
-
válasz
matyi012345 #27790 üzenetére
Nem feltétlen releváns amit mondok
@jjeah : Kicsit zöld a wb, kicsit sok nekem felül-alul (de így va jó helyen a gomba, az igaz), de amúgy zír, ahogy általában a gombásaid
-
válasz
psycroptic #27770 üzenetére
A szűkösségén kívül több dof fért volna rá (gyanis nincs benne az éles tartományban a dög szeme), de különben bejön, tényleg inkább az zavar, hogy oldalt hirtelen véget ér. Hangulata viszont nagyon van, elég féllmetes rajta a pókica. A zaj ebben az esetben, számomra hozzátesz inkább, persze amúgy kerülendő. Ugyanezért nem baj az erős vinyett sem, bár máskor nem kéne ennyire túltolni.
-
Egy kollega autóját kéne lefotóznom, egyrészt a biztosítónak, másrészt kéne neki pár jobb kép az új vasról. Van valakinek tapasztalata, mire kéne figyelni? Kinéztem egy reggeli időpontot, napos helyen, nyilván nem lesz ideális, és nem tudok lepedőt tartani a kocsi és a Nap közé
De inkább ez mint a déli verőfény.
-
válasz
matyi012345 #27740 üzenetére
Nem tudom, nekem nem zavaró ez sem (ugyan eléggé éles), de a gomba és főleg a háttér viszi a szemet
-
válasz
matyi012345 #27736 üzenetére
Szerintem a letört faágak a gomba környezetére jellemzőek, engem nem zavarnak
Persze ha nem lóg be nagyon.
-
válasz
ccs2929 #27733 üzenetére
Én már láttam, onnan jött az ötlet. Az igazi az lenne, ha annyira alxpót lehetne csinálni, hogy még ND-vel is csak a vaku fényénél látsszanak a fák, de a nagy érzékenység miatt a fényes részek megfognák a szenzort, így csak azok elmozdulása látszana.
A másik, hogy nem tudtam elég kicsit mozdítani a gépen. Az eredeti ötlet, amit láttam, kis elmozdulással készült, teljesen más, olyan, "mintha esne a fény az erdőben" - ezt gy kollega fogalmazta meg -
"Mozgassuk a gépet hosszú expó alatt" próbálkozás (korántsem tökéletes, de próbának jó volt)
Hátha valakinek jó ötletet ad -
válasz
Colonel993 #27723 üzenetére
A sima házi méh sem sárga-fekete, az a darázs. A vadméheken, főleg a kisebbeken, nem annyira feltűnő, hogy gyűjtenek, ők nem erre vannak kitenyésztve.
-
válasz
Fandango #27718 üzenetére
Ja, nem a helyszínre gondoltam, hanem mondjuk országra, mert sok ilyen nem itthoni, hanem olyan helyről van, ahol szabad streetfotózni
@Colonel993 : Lehet, csak határozd meg... Én ilyenkor nem írok konkrét fajt, hanem mini méhecskeként emlegetem
Amúgy én is sok ilyen izét azonosítottam már, de erre ötletem sincs.@PhaseOne : A szintből lövéssel igazad van, csak ezek a dögök ha ilyen kis virágon vannak, sosem mutatják a fejüket :S Nekem sincs egy normális poszméhest képem sem...
-
-
-
válasz
Colonel993 #27708 üzenetére
nem tudom mi, de sok ilyen mini méhecske szaladgál, ezek legtöbbje vadméh.
-
válasz
Fotonhámozó #27692 üzenetére
+1, kicsit talán nagyobb dof elkelne, de különben jó irányba néz, háttér is szép, megvilágítás is jó. Kár, hogy nem él, az lenne csak a zsír.
-
-
-
válasz
phaseOne #27662 üzenetére
Ugyan m3ss -t kérdezted, de a pókos szerintem jobbra nagyon üres, nagyon kicsi a dof, és el is mozdult. A fények amúgy jók a háttéren, de pókon nincs, legalábbis a felénk eső oldala elég árnyékos (én is utálom, amikor ezt mondják, kapáslövést, ami a legtöbb ilyen makró, nehéz deríteni). A képminőség sem túl jó (zaj), de az lenne a legkisebb baj, ha enyit tud a szenzor, akkor ennyit tud.
-
-
válasz
Neszójábe #27595 üzenetére
Nem lenne éles, a szél miatt nagy rekesz kellett, hogy biztos benne legyen a dof-ban. :S
@sixpak : Hogy a cseppekből bokeh legyen, ahhoz látványosak kívül kell esniük a dof-on, DE benne lenniük a látómezőben, és kelően kis rekesszel kell fotózni. Én már rendeltem egy gayi UV szűrőt, azt összespriccelem majd, és hasonló hatást remélek tőle, csak az előtérben levő cseppek remélem valami tök más hangulatot fognak adni
Remélem amíg van növényzet, még meg tudom csinálni -
válasz
matyi012345 #27586 üzenetére
Nem volt nálam semmi, amivel deríthettem volna.
Sem semmi fénylágyító, még jó, hogy vaku volt.
Lehetett volna messzebbről villantani akár. Mindjárt nézek egy olyat belőle, ami alexpós lett, csak abból meg alig látszik valami (a pókból).
A fő gond az volt, hogy rövid záridővel csak a vaku fénye volt, meg a Hold korongja, hosszabbakkal meg, aikor látszottak volna esetleg felhők (ha nem cska egy fátyol lett volna) meg elmosófott a pók : a szél mozgatta, így a Hold fénye még pont elég volt egy 4mp-es expóban is ahhoz, hogy elmosódjon.
A több kép is azért lett volna nehéz, mert nem minden képen ugyanott van a pók, folyamatosan rángatta szél.@REal_Necro, szín ennyi volt, különben sárgás, de kékben félelmetesebbnek tűnt
A tavat jobb lett volna betenni háttérnek, de az is csak szürke-fekete lenne :S
-
válasz
negyedes #27580 üzenetére
Észak-északkelet felől jönnek
Az APS-C 18mm*0,45 pont kiadta északtól majd' keletig, aztán majdnem minden bele is fért
Viszont ez is megért egy villantást
Ott lógott a tó kerítésén, pont befért mögé a Hold... Sajnos a tó nem, csak alacsonyabban álló holdnál lett volna meg.
És állvánnyal makrózni -> szívás. -
válasz
Fotonhámozó #27578 üzenetére
Hát nagy mák volt... Más sem látott sokkal többet, aki egész éjjel kint volt. Én csak egy órát.
Holdfázis meg, Perseidák most vannak, mire a Hold értelmes időben lemegy, már nem lesznek... Szóval azzal sokat nem tudsz kezdeni.
A Tejutat sajnálom, hogy idén nyáron nem jött össze, pedig már van nagylátó cucc, még ha gáz is.@negyedes : Hát ha a keleti lejtőkre megyek, jobb lett volna.
-
Tegnap esti hullócsillagmentes éjszaka, az az egy jött össze a jobb alsó sarokban
Képminőség a széleken természetesen borzalmas - kínai nagylátó konverter+nyitott rekesz -
-
válasz
jjeahh #27561 üzenetére
Én össze szoktam fújni a hátteret vízzel, pontosan a Nap irányába, csak ehhez viszonylag magasan levő téma kell. A gomba meg nem ilyen...
Szóval ilyenkor a Nap csillogtatja a cseppeket, elölről meg derítek.
Amúgy honnan vakuzol ilyenkor? Csak szemből, vagy elölről és hátulról is?
@Big-Lacos : Eléggé zsír
Hol van? Mondjuk a kompó nekem fura, de nem tudom, hogy lenne jobb.
-
válasz
jjeahh #27552 üzenetére
Az az a téma, amivel mindig, mindent el lehet adni
Az első képen a levél zavaró. Különben nagyon zsír lenne, főleg a háttér 8-O
A másodikon nem olyan gáz a levél, de a DOF miatt ngyon fura :S
Különben kompó, fények, rendben, nagyon is, nekem. Illetve az elsőn a háttérben a pöttyök lehetnének kicsit jobbra is, hogy ott is kitöltsék a teret.
-
válasz
BigBlackDog #27539 üzenetére
Szerintem is a harmadik a legjobb
-
válasz
Colonel993 #27524 üzenetére
Ja, ez ismerős. Én csak idiótának hívom.
Általában értelmesen írni se tud. Telefonon nem hív ő, max. csörget. Ha kell, sokat vár, mert felhívni, azt nem fog. -
-
válasz
chinaminman #27514 üzenetére
Ért. Akkor rövid lett volna a tető
Vagy nem alexpóval kéne megoldani, hanem erősebb vinyettel -
-
Ha van öt perce az embernek a siófoki állomáson...
Gondoltam viszem a szemet a jobb harmadba. Sikerült-e? -
válasz
BigBlackDog #27363 üzenetére
Balra több hely kéne, amúgy igen rendesen jó lenne... Vadon élő dögök?
-
Nekem is egy 400-as winyóm van, backup meg dvd. Nekem az a teóriám, hogy a tera alatti wnyók nincsenek túhúzva, sem elektronikailag (melegedés), sem mechanikailag (pontosabb mechanika, állandó leálás a greenség miatt), így sokáig működnek. Nyilván azok, amik amúgy megbízhatónak számítottak.
Nagyon kéne már venni SSD-t, meg nagyobb winyót is... -
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest