Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Novics #21791 üzenetére
Aranyos, bár az ilyen képekkel mindig bajban vagyok, hogy hogyan is kéne komponálni. Fények mondjuk bizonyos szempontból jók, bizonyos szempontból nem szerencsés, hogy teljesen szemből jön, de különben nem gáz, csak lehetett volna deríteni a feléd eső részt.
Különben meg szép és jópofa, kb. ennyiről szól ez a kép, és ezt teljesíti is -
válasz
balintkagan1 #21789 üzenetére
Jók a képek
A szabadtéri portrék jönnek be leginkább
-
Nekem a kínai UV szűrők tetek be
Volt anno egy Hama még a kompaktomra, az tuti volt. Az 1100D-hez vettem próba-csereszne alapon pár noname kínait, azok borzalmasak, csillognak mindenfelé
-
-
-
válasz
matyi012345 #21746 üzenetére
Egy vlami azonban nincs rajta : az arcod
-
-
válasz
matyi012345 #21716 üzenetére
Utólag esett le, hogy a teteje tényleg azért emelkedik ki annyira, mert azon van
Mondjuk a világításhoz nem értek, de lehet, hogy jól állna ám, mert esetleg nem lenne annyira fura (annak aki jobban megnézi) hogy a teteje lebeg
-
válasz
matyi012345 #21713 üzenetére
Szerintem próbáld ki... Amíg csak natúr a képet néztem, nem volt fura, hogy nincs élfény a poháron.
Miben készült? (Tárgysátor?) Nekem bejön -
-
-
-
-
válasz
juhiimi #21667 üzenetére
Simán. Amíg nem érzed kevésnek a gépet, magyarán már azért nem lesznek jobbak a képeid, mert kevés hozzá, addig jó lesz. És az nagyon messze van, mert ügyes kézben egy kompakt is sok mindenre képes.
(Az a lényeg, mi van a képen, nem az, mivel készült. Olvass vissza, nézd meg Fandango Monument c. képét. Készülhetett volna akár egy kompakttal is, akkor is jó lenne.)
-
-
Sztem nincs az annyira középen. Nekem is mindig ezt mondják, de most pl. oldalnézetben egy madarat, hogy raksz harmadba?
Én azt szoktam, hogy mondjuk balról kezdődik a madár, feje a jobb harmadban, és onnan még hagyok helyet, mert arra néz. Persze ez nem biztos, hogy jó, de mit lehet még
Sztem a kutty feje eléggé a bal harmadban van. Jobbra néz, ott van hely.Egy ilyen hosszúkás dolgot, mint a kutya feje, elég nehéz pont harmadba rakni
-
-
válasz
negyedes #21643 üzenetére
Nekem a második tetszik jobban, hiába csonkolt
Az elsőnek nagyon szűk lefele, amerre a feje áll... OK, hogy felfele néz, de az egész olyan hülyén veszi ki magát...
A második is lehetne alul több, meg nyilván nem vágni meg a macsekot, de azért az okébb. Képminőség, nekem bejön, bár néhol kicsit lilás, fehéregyensúlyon lehetne húzgálni. -
-
válasz
psycroptic #21632 üzenetére
Az nekem is jót tenne
-
-
-
-
-
-
válasz
negyedes #21608 üzenetére
Úgy különben nem lenne ez rossz. Szépen néz, aranyos-kihívó, a háttér mondjuk olyan amilyen, meg nagyon középan van, felül sok.
De alényeg, a csaj tekintete, renden, és az élesség is jó helyen.
Amennyire tudom, 90-130mm a portrés (arcos) gyútáv, persze croppal számolva, szóval a 75mm 1,6-os croppal jó. Egészalakoshoz jó az 50mm cropon. -
-
válasz
Balinov #21602 üzenetére
Muszáj volt a Tone Mapping, Shadows/Highlights, meg szénné élesíteni, mert csak egy szürke folt lenne. (Bár így se több.)
Sajnos az északi oldalra szoktak jönni, az még árnyékban van délelőtt. További nehezítésként sokkal jobban figyelnek, mint a cinkék, és a legkisebb mozdulatra elmenekülnek. Szóval maradt az ablaküvegen át fényképezés (így is csak másodikra sikerült, még jó, hogy visszajöttek)... Úgy meg ugye vaku kilőve.
Viszont a cinkekaját mindenki szeretiElőször jöttek a csókák, aztán a cinkék, aztán tengelicek
-
Árnyékban levő csókát fotózni az önszívatás minősített esete
Most próbáltam.
-
válasz
psycroptic #21584 üzenetére
Szerintem szép
Jók a fények, Nap harmadban, nincs középen a horizont - hangulatosnak jó.
@Balinov : 50mm-el többen, és némi lóvéval kevesebben
-
A második verebentyű jó, az elő nem sokat mutat... Mondjuk a 2. is erősen középen van, én vagdosnék a kép aljából
(Ki szól be először a másodikra, hogy a verében megy át az ág?Bár engem nem zavar.)
A Litér jóféle, nincs széjjel fényszennyezve, nincs zaj, vannak csillagok... Csillagjárós képért kiált, akkor lenne tartalom a tetején is
-
válasz
Schuby #21570 üzenetére
A kilátás a Lidire nem olyan nagy baj, az már elmosódik... Nekem a szemközti ház is el szokott mosódni eléggé, szerencsére elég semleges színű. Az ágas-bogas háttérrel meg nem nagyon tudok mit kezdeni, múltkor volt róla szó, hogy átmegy a madáron az ág - nem nagyon van olyan szög, hogy a háttér ne össze-vissza szétmosott ágakból állna, főleg nem rekeszelve
-
-
-
-
-
Ja, nálam is ez van. Van kint cinkegolyó, amikor hó van, akkor jönnek, ha nincs, akkor semmi.
Tavaly nagyobb mozgás volt, akkor lett "jó" cinkés kép is, meg harkály, csuszka...@Neszójábe : Ezek a belépő gagyizoomok nyitva mindig életlenek és CA-sak, hát valahogy el kell adni a 70-200, 55-250-eket is
Rekeszelve a Canonos 75-300 már szódával elmegy, de néha nyitva is. Csak ne kelljen croppolni, mert akkor aztán kilógnak a képi hibák...
(Márpedig madárnál ált. kell. Akkor nem kellett, amikor az erkélyen kelt ki a galambfióka...)
-
-
válasz
Schuby #21544 üzenetére
Nekem sincs stabim. AF visszajelzés van? Mondjuk azzal sem könnyű. 300mm-es obi stabilizátor nélkül elméletben 1/320, 1/400 körül tartható meg. Biztos kéz + mákkal 1/250, 1/200... OK, néha 1/100, de azt azóta sem tudom, hogyan...
CA meg rekeszelve sokkal jobb lesz. Próbáld ki, milyen rekesznél a legkisebb, ehhez elég natúr az ágakat fényképezni.
300mm amúgy néha elég kevés, még crop vázon is, de ennél jobbat tud... Valahogy közelebb kéne jutnod.
Az állvány jó ötlet, csak én pl. lent tartom az autóban, és a madarakat kézből lövöldözöm, általában az erkélyről. Néha meg erdőben.
Mondjuk énis durván vágom a madárfotóimat, mert nem lehet közel jutni... -
válasz
Schuby #21539 üzenetére
Őszapó. Cinkeféle, és gyakran velük van csapatban.
Másik ilyen ritkaság a barátcinege, az is ilyen kicsi, fehér+barna, meg fekete a feje teteje
Kár, hogy nincs jobb teléd, mert közel menni hozzájuk elég nehéz, viszont nagyon jó fotótémák, olyan mozgásokat lenyomnak,hogy fetrengek a röhögéstől
A széncinegédnek nagyon bebukott a feje, ezért kár... Bár amúgy az nehéz feladat, úgy meglőni, hogy a szeme is látsszon, de a kép többi része meg ne égjen ki. -
-
-
A sziluettek szépek, meg a színek is, azaz ha nem is mindenkinek szépek, nekem tetszettek
Mondjuk a távcsöveset annyira nem értem, de rossznak azt sem bélyegezném . A pelikán (ha jól határoztam meg) kissé alexpó, nem volt már világos? Nincsenek csúcsfények. Kicsit nagyon középen van, balra kéne még hely szerintem. Különben tök jó lenne.
-
-
-
-
-
-
-
-
Ez jóóóó
A macskánkról akarok ilyetMeg kávéval már csináltam, bár nem művészkedni, csak poénból
@Negyedes : Ez fényszennyezés, ezt a lámpák okozzák. Olyan helyre kell menni, ahol kilométerekre nincs semmi, a Tejút is csak úgy látszik.
-
válasz
HUfantom #21472 üzenetére
Ja! 450D.
Nekem 2x annyi vanAbban sajnos ez nincs. ML igazán megvalósíthatná amúgy, time lapsehez jó lenne tükörfelcsapás.
De ez ha jól tudom, nem azért van, hogy lezárja a keresőt - azt a tükör úgyis megteszi, ha exponálsz, hiszen felcsapódik. Ez inkább arra jó, hogy hosszú záridőnél ne rázza be a gépet a felcsapódó tükör, mert előre felcsapja.
-
-
Nem semmi! Mondjuk nem tudom, élő állatról hogyan csinál stacket?
Én általában fordított obival, vagy közgyűrűvel makrózom, amivel nem nagyon lehet. És csak élőket, az meg ugye... :S
Mondjuk most már talán lesz AF-es fordított obim, meg van Magic Lantern-em, ami tud fókuszsorozatot... -
-
-
Köszi
Hát nem tudom, a Wiki zerint 170cm a kifejlettek szárnya... Mint egy kaukázusi farkasölő
Sétáltam a sövény mellett ami a tavat elválasztja az úttól (meg egy nagy árok is van), az árok túloldalán felrepült valami bokorból egy ilyen, de az betakarta az eget
De úgy meglepődtem, hogy mire felemeltem a gépet, már messze járt -
Na lejárt a szerkesztési időm, én is hoztam máról egy irgalmatlanul croppolt madárkát :
...nem lehet bemenni a halastóhoz, szóval kicsit kevés a 300mm és a crop váz.
A 75-300 olyan CA-t nyom 8-as rekesszel, hogy nem is lehetett rendesen leszedni :S (Nyitva meg értelmezhetetlen volt...)
Különben nagy kócsagTényleg hihetelen nagy amúgy.
-
válasz
Fandango #21438 üzenetére
Az 1. és a 2. nekem tetszik, a 3. nagyon alexpó és nagyon homály nekem
Az 1. esetében a rugó közepén levő embléma kár, hogy kilóg kicsit, de a hangulata megvan így is. A 2. szintén, szeretem a nagyon régi vasúti cuccokat(A kicsit régieken meg utaznak az utasok...)
@Naburus : Szintén bejövősek, a helyedben én az első az épületet kevésbé komponáltam volna bele, de ez az én ízlésem
A képi világ tetszik
-
-
-
válasz
#51177472 #21418 üzenetére
Olvass utána, mert a képkészítés paraméterei telefonon sem nagyon változnak... Az is csak fényt használ
@Mhamster : Szerintem jóez
Baloldalt üres egy kicsit, de mondjuk ez annyira nem zavart. Kcisit posztapokalitikus lenne, ha nem világítana a háttérben a híd, de azért így is van egy hangulata
A gomolygó gőz tetszik baloldalt
@Adamis : Azért egy SX150 erre már jó, állvánnyal. Kompaktal én is csináltam ilyeneket.
@A Zéé : Sorozatfelvétel 4mp-es képekből telefonnal?
-
-
válasz
stargazer #21406 üzenetére
A gépnek "rosszabb a fényereje" mint a szemednek (valójában nem). Ahol te még látsz, ott nem elég ilyen 1/50-es záridők. Egyszeűen másképp működik mint a szemed. A halvány fény neki még kevesebb, mint neked.
Amúgy nekem valahogy teljesen jól exponált képek jönnek ki ISO1600-3200 körül 1/10-es záridővel is esti utcákon, pedig a Canon kitobi nem egy fényerős dolog...Állványról használhatsz magasabb záridőket is, olyankor lehet alacsony ISO-t adni - de nem feltétlen fog menni 100-on, ha nincs fény. Legrosszabb esetben B idő, aztán azzal addig exponálsz, amíg akarsz, csak ahhoz nem árt egy távkioldó.
Nekem pl. ez olyan, hogy éjjeli városképeket a hegyről nagylátón ISO100-200 esetén tök nyitott rekesz és 15-20mp körül kell lőnöm, ISO400 már csak 8-10mp nyitott rekesszel, de ha rekeszelek, f8 körül már 30mp és ISO400, 800... ISO100-on az kijön ilyen 50-80mp-ekre is gondolom, de még nem néztem. Meg általában fúj a szép, szóval örülök ha 30mp-el nem rázza be. -
-
válasz
HUfantom #21396 üzenetére
Hm, ennyire nem szabad hosszú záridőt használni. Világítsd meg jobban, vagy tedd állványra a gépet.
Amúgy nem baj ám, ha nem éles az egész figura. Csak lődd be, hogy úgy lógjon ki az élességből, hogy jól nézzen ki.
Vaku javallott, csak nem a bépített... Hiányában erős lámpák.@Byk01 : Makrónál sajnos nem ritka a f11-nél sokkal nagyobb rekesz használata... Muszáj. Mondjuk ilyen nagy tárgyaknál nem annyira érdemes.
-
-
-
válasz
Novics #21368 üzenetére
RT a 4.x óta egész jól használható.
Én annyit csinálok vele, hogy- Default profil választás aszerint, hogy mennyi az ISO (Default, ISO HIGH, ISO Medium közül)
- Demosaicing : False color suppression steps 5
- CA remove auto- Sharpening kikapcs ha be lenne esetleg
- Zajszűrés ha kell, általában a Noise Reduction-nál, világos képeknél érdemes visszafogni- Wb-t választok, ha nem tetszik amit a gép lőtt be
- Expo fülön mindig kap Highlight recontruction-t, Highlight Recovery-t nem hagyom 0-n
- Expo fülön ha kell, akkor Shadows/Highlights (bekapcsolom, és ha tetszik amit csinál, akkor marad)
- Ha nagyon rettenetesen alexpós a kép, és meg kell menteni, akkor Tone mapping be...Ezeket persze minden képhez egyedileg lövöm be. Mást ritkán csinálok velük, inkább Gimpben, ha kell.
-
-
-
-
Kicsit nekem kusza. Vagy valami furcsa rajta. Talán a korlát az alján, meg a mindenfelé belógó faágak (De azzal meg sok mindent nem lehet kezdeni, mindenhonnan belátszanak.) Esetleg a Napot is ki lehetne hagyni. Meg aztán ez az én véleményem, mások jobban látják majd
Nemkülönben nekem tetszik, szép ötlet. -
válasz
Novics #21341 üzenetére
Szépek
Az első kép itt hasonló a tiédhez
Csak ide nem jutottak akkora hegyek - max. orfűre
Mondjuk a linken találhatóak nem éppen frankó képek, a panoráma még ferde is - igaz az valami 2005? 2007-es képem? -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
ccs2929 #21289 üzenetére
Natúrban nekem sem nagyon megy a manuál üveges fókusz
De az AF chip nagy segítség. Meg mondjuk éjjeli felvételeknél szoktam MF-et használni, de azt is csak azért, mert a LV fókuszmódja elég gagyi. Ilyenkor viszont belenagyítással nem olyan nehéz fókuszálni.
CsSillagokat nehéz fókuszba tenni...@copass : Mesélj csak erről a ML-es live módról
Ez érdekelne. ML már van a gépen, de azóta nincs Live fókuszmód :S Csapkodja a tükröt... :S
-
-
válasz
Vikunya #21276 üzenetére
Én is tudom, hogy a miki mélységélessége kicsi
Webkamerával lehet még próbálkozni, de nekem ez sem adott normális eredményt. Obi nélkül meg nem tudom rátenni, mert nem oda esik a képsík, ahol a szenzor van...
Amúgy ha Zeiss, akkor ahhoz lehet, hogy létezik adapter. MIlyen a mikroszkóp vége? Ha T2 akkor viszonylag könnyen találsz.@ccs2929 : Csomó mikorszkópra van egyszerű adapter, ha mákja van, párezerért kap.
-
-
válasz
spanyoll #21272 üzenetére
Hát, ha annyira rossz, akkor a moderátorok lendüljenek támadásba
Különben miután ismerősi körben egy arc kijelentette, hogy fényekkel és színekkel nem kísérletezik senki, gondoltam kísérletezek fényekkel és színekkel, és ez lett. Gondoltam absztrakt képnek jó lesz, végülis fotó
Különben 2 led van rajta, egy kék, és egy narancs; a 300mm-es teleobi elé tettem egy 4x makrólencsét, és azzal lőttem meg, természetesen egyik sincs fókuszban, viszont olyan fényeffekteket produkáltak, hogy hű -
-
-
válasz
Novics #21260 üzenetére
Az sem mindegy, mennyi a fény. Jelen esetben jobban jártál volna 200-zal, mert akkor alapból világosabb minden, a zaj pedig a sötét részeken jön elő legjobban...
Derítés meg, ennek elég lett volna, ha a kisvakuval rávillantasz. A beállított képek meg nem gázak, ha nem lóg ki a lóláb. Attól, hogy odatetted a bakancsot, nem lett beállított. Illetve a pillanat elkapása elég nehéz dolog
@takemoto : Eh, akkor csak a 4/3-adot néztem
De megnyugtató, hogy van m4/3-ra is.
Amúgy igen, fel kell ragasztani, de lehet kapni esetleg olyan adaptereket, amin már rajta is van - Canonra van. Én is ilyet vettem, az első felrakásnál leesett róla a chip -> felragasztottam én jó kis műgyanta alapúval, azóta nem esik le ^.^ -
válasz
Novics #21256 üzenetére
Jaj, a zaj az itt mindig hatalmas baj
Szerintem nagyon jók. Mondjuk a csigusz kicsit nagyon alexpós, nagyon szürke. És nagyon elveszik a képen szegény... Persze ha az volt a szándék, akkor nem szóltam.
A fa nagyon jó, ha kötekedni akarnék, akkor azt mondanám, hogy nincs alja, de különben így is tetszik. Néha nekem is kattan hogy kéne ilyet csinálni, de nem szokott összejönni
A bakancsoson amúgy lehet, hogy deríteni kellett volna a bakancsokat, de amúgy az is tetszett.
@jjeah : Próbálj ki egy 1100D-t
Mondjuk a RAW feldolgozótól is függ, mennyi marad a zajból...Átalakítók, nem tudom, van-e Olyra... úgy tűnik, van... nem tudtam, mid van, ezért azt linkeltem, amiről tudtam, hogy van.
-
válasz
jjeahh #21254 üzenetére
http://www.ebay.com/bhp/af-confirm-chip-canon
Külön chip is van, és valami-EF átalakítók is chippel.
Félig nyomott elsütőgombbal ha tekered a fókuszt, akkor jelez, ha jó helyen van. Nekem csak pislog, mert a hangot lekapcsoltamIlletve a rekeszt nem szereti, f8-nál még úgy szokott jelezni, de afölött nem kap elég fényt az AF szenzor.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest