Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
belovary #30853 üzenetére
És matyi012345 : Nekem bejött a YN vaku, negyedannyi mint egy Canon, és amatőröknek tök jó. YN-500-am van, 25-be került tavasszal, azóta már fotós szakkörön is használtuk együtt 430-akkal, 580-akkal... Semmi gond nincs vele egy Canon vakuhoz képest.
Illetve azok a csepesek jók
és @copass : A ML motion detect működik már? Nyáron még nem működött. Az nagyon sok mindenhez jó lenne. Kérdeztem a fórumukon, de senkinek nem ment még.
-
-
-
-
válasz
kovisoft #30800 üzenetére
Nem tudom, amit eddig tapasztaltam, az az, hogy manuális obival ott a végtelen, ahol a jel. EF-eknél kell visszahúzni.
De amúgy is lő az ember 1-2 tesztet, és ellenőrzi.
Nagylátós csillagos képnél meg annyira kicsik a csillagok, hogy nem sokat számít, hogy pont végtelen-e.
Igaz, nekem a leginkább fényerősebb obim is 3,5 , ami aztán nem csillagokhoz való(A kitobi és a manuális Vivitar 28-50 is 3,5-ről indul
)
Ennél volt pl. hogy manuálist használtunk, mert semmi nem volt, amire lehetett volna fókuszálni.
-
-
-
válasz
body007 #30792 üzenetére
Akkor nem értem mi baja. Lehet figyeli az expót? De az butaság :S
Csillagos hosszú záridős kép az alapból brutál alexpó, szóval ugyanaz az eset, amikor sapkában van az obi. Van ugye a dark frame fogalma is, amikor a pl. 300 csillagos-elmozdulós kép után kell csinálni még 10 sapkásat is, mert abból fogja átlagolni a feketét a progi, hogy ne legyen zajos.
A felhőset meg csak tesztnek mondtam. itt is a felhősség kellett meg ez is attól lett "jó" -
-
válasz
body007 #30787 üzenetére
Ja... Akkor az a baja, hogy nem talál fókuszt. Az 1.4-1.8 mindegy, nekem is 1.4-es chip van a 3,5-ös manuál obihoz, lehet vele élni. De az az érdekes, nekem töksötétben elengedi a képet M módban, ha a chipes adapter van rajta, és foglama sincs, hogy van-e fókusz.
Shutter button nálam AF/AE lock-on van.
Buta adaptered nincs? Vagy kapd le a chipet, sokról egyben le lehet szedni az érintkezőkkel (nekem magától leesett pl.) -
-
válasz
body007 #30780 üzenetére
Nem arra gondolsz, hogy nem talál fókuszt? Akkor nem engedi ellőni a képet. A fénymérés csak azt nézi, hogy jó lesz-e az expó. Amúgy manuális módban, ha filmes obi van rajta chipes adapter nélkül, akkor el kéne engednie. Nekem az 1100D-t sosem érdekelte, hogy mennyire lövöm alá, vagy túl, lehet exponálni. Másrészt, ha nem tudja, hogy mekkora rekeszed van, nem is nagyon tud fényt mérni (tapasztalat buta fordítóval, buta adapterrel).
Filmes obikon amúgy a végtelenre lehet tekerni potnosan a fókuszt, EF-es obikon tényleg vissza kell húzni a végtelen állás után rajta.
Amúgy az eljárás EF esetén :
Befókuszálsz egy fényes dologra, elég a Mars, vagy valami fényesebb csillag. Ha az nincs, akkor tényleg marad a próbálgatás. Lősz egyet magas ISO-n, és megnézed, jó-e a fókusz.
Másik megoldás EF obikra, hogy nappal befókuszolsz végtelenre, és feljelölöd, hol kell állnia.Amúgy éjjeli csilagos képekhez 4 dolog kell.
- teljesen nyitott rekesz
- közepes/magas ISO (400-800 már jó, persze lehet 100-on is, ha fényerős az obi)
- hosszú záridő (obi fényerőtől függ, APS-C 18mm-es 20mp az ahol még nem mozdulnak el a csillagok, nagyobb látószögeken nekem a 25mp is elfogadható volt még)
- állvány -
válasz
BigBlackDog #30764 üzenetére
Opp, akkor elsiklottam, sry.
@JohnnyBlue : Na ez már előre tudható, hogy nem kellemes, és nem ebből gazdagodsz meg.
-
-
válasz
Real_Necro #30756 üzenetére
Na jó, egy jól féült irodában dolgozok, engem is
Az előző melóhelyre meg telefont nem vihettél be, nem hogy fényképezőgépet
-
-
-
-
Tényleg nagyon jók
-
-
-
válasz
belovary #30692 üzenetére
Látod, nekem ez a bajom a túlzott retussal, hogy egy közepes képből lazán alkot az ember egy olyat, ami rohadt jól néz ki, csak már nem igazán fénykép. Odateszed mellé a saját, szolídan utómunkázott képed, és tök gagyi.
Ezért jönne be a Deviantart, csak ott meg gyenge a fotós szekció, inkább a rajzokon pörögnek. -
válasz
belovary #30686 üzenetére
Az emberalak én vagyok
Annyit retusáltam, hogy a világosabb foltokat a fejemen besötétítettem, mert nem lehetett annyira alulexponálni, hogy teljesen fekete legyek. Kioldó nélkül vicces volt, mert nem volt elég sűrű a köd, 50mm-en éppenhogy megvolt a ködös erdő, de akkor meg messze volt az a sáv, ahova oda kellett szaladni, hogy látsszak
@Fotonhámozó : Grat!
-
-
-
-
-
válasz
kovisoft #30646 üzenetére
Pl. jobb oldalt a város. Annak a fényszennyezése elég tud lenni hogy romboljon
(Amúgy egy városszerű dologhoz való az átmenetes ND, ha már)
@jjeah : Nem restusálok
Amúgy ja, kéne menni olyan erdőbe, amit fakitermelésre telepítettek, ott kevesebb az ilyen ág, szabályosabban vannak a fák.
-
válasz
StefanBraun #30639 üzenetére
-
Nem szoktam mások képeit megosztani, de...
...ki lehet azt exponálni... -
válasz
StefanBraun #30639 üzenetére
Szerintem kevés volt a köd azon a képen. Én is ezzel küzdöttem ma, meg tegnap is. Kilenckor vagy mikor húztam át Orfűre, és hazafele fél egykor találtam végre valamennyire sűrű ködöt a Mecsekben... Aztán félig-meddig sikerült, amit akartam
Ja, és az első képnél derült ki hogy nem hajlandó működni a rádiós kioldóm. Örültem(Még jó hogy csak lemerült...)
-
-
-
válasz
Vikunya #30621 üzenetére
Frankók!
Az elsőnél szerintem nem gáz hogy bemozdult a madár, hiszen amúgy meg mozog, ráadásul nagyon gyorsan mozognak. (Egyáltalán hogy kapod el?)
A másodikon tényleg sok a teteje, de a cinke rendben.
Annyi esetleg, hogy te is csinálhatnál nekik ágat amire leszállnak, én tegnap kiraktam, meglátjuk az eredményt -
válasz
sarasota123 #30611 üzenetére
Nem annyira. Leginkább az zavaró kompóilag, hogy a keret a kutyuson megy át. Az ablak is nagyon ki van égve. Meg valahogy úgy nem.
-
-
-
-
válasz
Fotonhámozó #30589 üzenetére
+1. Viszont néha arra érdemesebb képek sem jutnak feljebb (nem sajátjaimra gondolok), mert tényleg szeretik ott a giccset.
Meg negatív kritikát alig olvasni.Deviantart lehet még ilyen jó hely, hogy ott lehet kritikát kérni a képedre, ott helyretesznek.
-
-
-
-
-
válasz
Fotonhámozó #30532 üzenetére
Én hegesztőüveggel is csináltam színeset. Csak minek... Meg a hegesztőüveg elég töredése árban egy normális ND-nek, szórakozni jó az is.
-
válasz
lolkapitany #30530 üzenetére
Hegesztőüvegből is vannak különböző erősségűek
Nekem 13 vagy 15-ös a durvább, amivel ilyen 10 perces expókkal lesz normális kép.
Hogy zöld? ND szűrővel, főleg ilyen hegsztővel, úgyis szürreális képeket lő az ember. A színek teljes szétverése a szűrő által, csak segít ennek -
válasz
Colonel993 #30483 üzenetére
Nekem nem van vele bajom - fotóbót nélkül ezt nem nagyon csinálod meg. Max. ha felrobbantod az USA összes erőművét...
Illetve az ötlet az, ami hatalmas.
Viszont pont ezért kezdtem el filózni, hogy mi lenne, ha a legközelebbi Föld Órájában ezt megpróbálná valaki (Pécsett pl. helyből nemtartják mostanában...) -
válasz
Colonel993 #30480 üzenetére
A Föld órája 1 óra, de olyankor sincs ekkora sötétség, mert csomóan égve hagyják a vellanyt.
@jjeah : magyarázata valószínűbb.
-
válasz
BigBlackDog #30474 üzenetére
Nekem ND szűrővel is látszanak azért a fények, bár ez szűrőtől is függ. De nem hülyeség...
@Babicsbalu : Igen, az tuti hogy a háttér valahol máshol készült, USA-ban van elég olyan hely, ahol nincs fényszennyezés..
Föld Órájában kéne valami hasonlót megcsípni... Akkor hátha menne fotosop nélkül.
-
válasz
belovary #30469 üzenetére
Pécsett is gyakori, bár nincs minden héten. Nyáron is kedvezett neki az idő. Csak nekem nem, mert hol autó nem volt, hol nem értem rá, hol mind a kettő
Ilyen itt : [link]
Illetve ez azért volt különleges, mert az Emlékmű nincs túl magasan, ritka hogy már ott is fölötte vagy. Általában a Tubesre, vagy a TV-Toronyba kell menni. -
-
-
-
-
-
-
válasz
andris1602 #30413 üzenetére
Nekem ez bajön, kicsit talán tág, de annyira azért nem zavaró. Az alexoó (bár elég sötét a monitorom) jól visszaadja a sötét erdő hangulatát, a gomba környezete is ehhez passzol. DOF kevés egy kicsit, illetve elég lenne, csak kicsit rossz helyen van, de megint nem ordít a dolog. A hibák ellenére nekem bejön
-
válasz
Telomanikus #30409 üzenetére
Nekem ez jobban bejön, mint a boxos. Nem tökéletes a képek nagyobb része, de a "régi idők focija" meg a NB-sok hangulat tökéletes
Ügyes
-
-
-
-
-
válasz
jjeahh #30296 üzenetére
Tudni kell használni a négyzetest, én sem tudom igazán mikor jó, de néha muszáj, amikor másképp nem jön ki, hogy pl. ne lógjon be semmi, vagy a témára irányítsam a figyelmet.
@StefanBraun : Jó a minőség, a DOF, az élesség helye, kicsit hülye a szög (lehetne vele egy szintből), meg ez is olyan kép, hogy "most akkor ezt hogy vágjam meg"... :S
-
-
Ma reggeli - nem ezért mentem, de ez volt
Mindig csak ez van
-
Mármint mire gondolsz, mit kellene vágni? Elhiszem amúgy, csak nem értem
@StefanBraun : Meg ugye azzal azért romlik is kissé, ha annyit vágsz, hogy pl. fekvő formátum legyen... :S
Jó ez a DCR, na. Én egy Nikon 3200-on próbáltam, de annak a kitobijával nem adott ilyen jó képet. Igaz, ott tetvek voltak a célpontok, ami a 28mm-es fordítottnal is hardcore volt. -
válasz
StefanBraun #30285 üzenetére
Engem zavar alul a nagy világos üres. RángaSSa a szemem. Kicsit talán sok körülötte úgy alul-felül a tér. Minden más nagyon frankó
-
-
Jjjja, meg még egy Pókháló vízcseppekkel.
Minden más része nagyon mozgott, ez lett az egyetlen értékelhető kép... A bal felső széle nagyon üres :S -
Mai makró
Minimálnak -
válasz
zgospel #30272 üzenetére
Attól függ, mű-e, vagy akkora tele, hogy háttérmosást látsz
Amúgy szerintem is jó, bár nekem meg a FF felesleges; illetve a szem veszik elrajta egy kicsit, nincs olyan része a képnek, ami vonzaná. De ez megint nem az a dolog, amitől rettenetes rossz lenne.
Még az sem olyan nagy baj, ha utólagos a mosás a bal oldalon, csak szerintem felesleges ilyet csinálni,ha nem az optika mosta el. -
-
válasz
StefanBraun #30247 üzenetére
Ejha! Hogy engedett ilyen közel?
-
Az alexpó, és a nem éles háttér is direkt van
Zajosabbra kellett volna venni, meg túl világos a céges noti kijelzője
Az alexpó visszahúzás eredménye. (Az új RT meg olyan, hogy néha már magas ISO-n ki kell kapcsolnom a zajszűrést, ha akarok egy kis zajt a képre...)
FF tényleg lehet jobb lenne :S Gondolkodtam rajta, de azért tényleg ott volt, hogy legyen rajta némi baljós vörös.
Hát, nem mindig jön össze a hangulat -
Minimálszerű, félelmetes-szerű, túlsötétített próbálkozás
-
-
-
-
-
válasz
kovisoft #30201 üzenetére
Nehezen
Pl. kell egy átmenetes ND szűrő. Vagy egy jó dinamikájú szenzor.
Nem annyira pont erre a képre mondtam, nagyon sok esetben megoldható a feladat kompozitálás nélkül is.De dobok képet, amit elvileg szintén nem lehet megcsinálni átmenetes ND nélkül.
Ez annyiban kompozit, hogy több képből van, nem egy expó. De a városról nem csináltam alacsonyabb ISO-s képet.Viszont ha már kompozitál az ember, akkor legalább 2 olyan képből, ami ugyanott, ugyanakkor készült, hogy az a csillagos ég látsszon, ami onnan, akkor volt.
-
válasz
matyi012345 #30198 üzenetére
Kiexponálni sokkal izgalmasab
-
-
-
válasz
StefanBraun #30170 üzenetére
Ügyes!
-
válasz
csabi94 #30165 üzenetére
Szerintem nem sok, inkább kevés
Van a kép közepén egy nagy üres, a szélén meg a tűzijáték. A tűzijáték meg éppen csak belelóg, nem igazán téma. Ki kéne választani, hogy most akkor mi? Parlament, duna, út...?
Keretes szerkezet akart lenni gondolom, de nekem valahogy nem jön át.
Bele lehet venni amúgy mindent, csak máshonna kéne
Mással amúgy nincs gond, expó jó, éles, fények is szépek, csak úgy elveszik a sok fény a képen. -
-
-
-
válasz
Fotonhámozó #30115 üzenetére
Hozok egyet
Talán még meg is mozdult egy kicsit... baromi hidegben, hajnalban, lengedező pókhálót fotózni szívás@Fotonhámozó : Amíg nem volt pumpám, addig fülpucolóval tisztogattam a szenzort, semmi baja nem lesz tőle, ha nem zsíros a pucoló, azaz ha nem azzal a végével törölgetsz, amit már megfogtál
-
válasz
Fotonhámozó #30105 üzenetére
Fülpucolóval le tudod szedni, csak olyat használj, aminek a végéhez nem nyúltál még hozzá.
Amúgy Ruzsa János blogján vannak olyan esetek, amikor a szenzor és az előtte levő üveg között van a por@ZackMarley : Kicsit balra kellett volna lenned, így a sör és az alak között nagyon sok az üres... Az oszlop a sörön megy át. Kissé kevés a fény is. Gyakorolni
@xors : A tiédnek a jobb oldala felesleges. Kb. a kék izé és a levélszár végének a vonalában vágnám le, de még úgy is fura lenne a dolog. Máskülönben talán lenne benne valami, csak valahogy csálé az egész.
-
válasz
Fotonhámozó #30101 üzenetére
Szíp! Megért volna egy telét a pára is
-
-
-
-
válasz
StefanBraun #30086 üzenetére
és @matyi : Nem az a konkrét hiba, hogy nem szabad kötépre komponálni. Ellenben ha középen van valami, akkor az legyen elég hangsúlyos, hogy elvigye a hátán a képet. Ráadául a légy, ahogy más is írta, kinéz a képből, és arra kéne helyet hagyni, amerre néz (most pont nem lenne jó, ha a potroha felé lenne hely).
-
Nagyon kár azért a szűkségért, mert különben nekem nagyon tetszene
Lovakkal jártam így szombaton. Legelnek szépen, hátulról kapják a fényt, szép, párás hely... Legelnek... legelnek... Felnéz 1mp-re, legel tovább... Fütyülhettem ahogy akartam, nem nézett volna oda
Ezek ugyanazok a lovak, amik a múltkor úgy jöttek a kerítéshez, hogy nagylátó állásban sem fértek bele a képbe -
-
válasz
StefanBraun #30072 üzenetére
Majdnem
Nagyon középen van, éppen kevés a DOF (kicsit a felénk eső oldala lenne éles, már jó lenne), felénk eső oldala árnyékos.
Ahol éles, ott viszont rendben van. Színek is szépek.
Milyen obi amúgy?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest