- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skyline
senior tag
nekem tökéletesen működik az AMD procim ilyen műveletek melett! (Barton)
Chapterelés (NeroVision Express 3-al)
kódolás: LSX-MPEG Encoder 3.5, FlasKMPEG v0.594, TMPGEnc v2.521.58.169 Plus...
eddig ezekkel a programokkal dolgoztam, és nem volt gondom se a progikkal se a géppel.
most nézem!nem egy mai topic
[Szerkesztve] -
DcsabaS
senior tag
Készítettem néhány demonstrációs videót, különféle formátumokban, le lehet tölteni őket innen:
http://alag3.mfa.kfki.hu/video/
A file-ok nevei remélhetőleg magukért beszélnek:
1__DVD_720x576_2-6000.mpg, 94 MB
2_sVCD_352x576_1-3000.mpg, 49 MB
3__VCD_352x288_1150.mpg, 22 MB
4_DivX5_720x576_2000.avi, 33 MB
5_DivX5_720x576_1400.avi, 24 MB
6_DivX5_512x384_1000.avi, 18 MB
7_DivX5_512x384_0700.avi, 13 MB
8_JPG2k_720x576_5454.avi, 95 MB
Mindegyik file ugyanazt a bő 2 perces részletet tartalmazza (az RTL Klub híradójából). Az első file teljes PAL felbontású és MPEG-2 kódolású, a sávszélessége megfelel a DVD-ken használtnak (2000-6000 kbit/s, VBR), a második szintén MPEG-2-ben van kódolva, de vízszintesen csökkentett felbontásban, vagyis sVCD formátumban (1000-3000 kbit/s, VBR), a harmadik közönséges VCD (MPEG-1, 1150 kbit/s, CBR), a 4-7 videók DivX 5.02-es codec-kel lettek tömörítve a megadott felbontásban és sávszélességgel, 2-menetben, B frame-ekkel. Végül az utolsó PICVideo Wavelet2000 (egyfajta JPEG2000) formátumban lett tömörítve. Habár ez utóbbi NEM használja ki a videó időbeli redundanciáját (minden egyes képet külön-külön tömörít), a hatékonysága csaknem olyan jó, mint az MPEG kódolóké. Ezért ha majd a DivX is ilyen wavelet alapokra lesz helyezve, várhatóan minimum egy 2-es faktorral fog tovább nőni a tömöríthetőség. Sajnos a proci igénye tetemes, 2 GHz alatti procival nem számíthatunk folyamatos lejátszásra.
A használt programokról:
VirtualDub: http://www.virtualdub.org/
DivX5 codec: http://www.divx.com/software/
TMPG Enc: http://www.tmpgenc.net/e_download.html
PowerDVD: http://www.gocyberlink.com/english/products/product_main.jsp?ProdId=28
PICVideo: http://www.pegasusimaging.com/picvideomjpeg.htm -
bitfarkas
őstag
(Svcd) Próbáld meg teljes képernyőre hagyítani az MP--, az használ.
Nem vagyok profi a Divx-ben, de próbáld meg a következőket:
A Profiles-nél válaszd ki a Home Theater-t, a felbontást, és a félképváltást,
A general parameters-nél a performance quality-nél a minőség/sebesség (feldolgozási) elfogadható arányát, és a deinterlace-t, ha csakk monitoron akarod nézni,
A bitraze controllnál állíts be 750kb/s - től 3,5 kb/s ig terjedő pár értéket,
és csinálj a különböző sebességekkel 1 perces DV AVI konverziókat.
A próbákból kiválaszthatod a neked megfelelő méretet és minőséget erdményező beállítást. Ezután bármilyen időtartamú film (hasonló profilú) mérete előre megbecsülhető. -
DcsabaS
senior tag
Kedves (#59) MasterD!
Amikor az MPEG-2 kódolást végezzük, akkor lehet (és kell) beállítani a lejátszáskor megkívánt méretarányt. Ezt az összes szabványos MPEG-2 lejátszó programnak (tipikusan a DVD lejátszó programokról van szó) figyelembe kell vennie. (A megfelelő installált DirectShow filterek esetén a Windows Media Player 6.4 is tudja.)
Pl. a következő helyeket érdemes olvasgatni:
http://forums.divx.com/
http://www.divx-digest.com/
http://arstechnica.com/guide/audio-visual/videocapturing/vidcap-1.html
De szerintem jöhetnek a kérdések ide is. -
MasterD
csendes tag
Koszi a magyarazatot!
Valahol azt irtad, hogy
''A méretarányok torzulása nem számít, azt majd az MPEG-2 lejátszó úgy is korrigálja''
En probaltam svcd-t csinalni, ki is jott a proba filmecske, el is torzult, de sajna ugy is maradt mikor lejatszottam, igaz csak a sima media playerrel
Milyen lejatszo az amirol irtal, az ami kikuszoboli a torzulast?
Nem tudod hogy hol olvashatnek tobbet ezekrol a dolgokrol?
Ha mar amugy is ez a munkam, akar tanulhatnek is valamit)))
-
Bocs, de közbeszólok én is....
Szerintem minél gyorsabb legyen a proci, a ram, a vinyó.
Ezenbelül szerintem csak P4-el érdemes próbálkozni, abból is a 2.4Ghz felettiekkel,
Ramból meg legyen 333-as legalább 512Mb, vinyóból meg a csillagos ég a határ.
De egy 2.4Ghz NW + 512Mb ram + 80-120Gb-os vinyóval már el lehet lenni...... -
bitfarkas
őstag
Ha a premiere már telepítve van, és feltelepítesz egy kodeket (Divx), a premiere érzékelni fogja, és a saját menűjében megjeleníti.
A Divx.com-ról akár a sima free verziót, akár a Divx pro advare verziót letöltheted (.exe fájl) és installálod. Az advare verzió csak akkor okoz kellemetlenségeket, ha a géppel netezel is, mert megszór reklámmal. (Én a netre egy külön, régi gépet használok.)
A kodek elérhetősége a Premiere-ben:
File - export timerline - movie --
Settings - general > microsoft avi - next
Compressor > (és itt megtalálod a DivX kodeket) >DivX.ver - configure
Ezután a kodeket beállíthatod. -
DcsabaS
senior tag
Úgy látom többeket érdekel, hogy milyen lehetőségek vannak viszonylag jó minőségben rátrakni egy filmet egy CD-re. Meg kell mondjam, hogy ez igen nagy téma. Vannak erre szakosodott internetes oldalak, de azok sem tudják röviden elintézni. Én ugyan megpróbálhatom, de szerintem nekem sem fog sikerülni (:-)...:
Na szóval.
Jó pár éve a Video CD-vel (VCD) kezdődött a ''komoly'' számítógépes videózás. Ennek minősége megközelíti a (gyenge) VHS minőséget, felbontása ha PAL videóból indulnak ki 352x288 pixel, 25 fps mellett. A szabványos MPEG-1 tömörített videó sávszélesség 1150 kbit/s, a hang pedig 2x44.1 kHz/16 bit paraméterek mellett 224 kbit/s. Lehetséges erőteljesebb tömörítést is használni (vagyis kisebb sávszélességet), de akkor a képen csúnya artifactek jelennek meg.
Amikor az MPEG-2-őt fejlesztették, alapvető szempont volt, hogy a broadcast TV-k minőségét a lehető legjobban közelítse meg, ezért a felbontást megnövelték 720x576 pixelre. Az 576 (=2*288) pixel azt jelenti, hogy mindkét field-et digitalizálják (nem úgy, mint a VCD-nél), vagyis az MPEG-2-nek támogatnia kell az interlaced videó formátumot is. További újdonság, hogy a megjelenített képarány különbözhet az X-Y pixelek számából következő képaránytól. (Általában megjelenítésnél függőlegesen összenyomják a képet, amikor szélesvásznú a film.) A legjellegzetesebb MPEG-2 tulajdonság az, hogy az MPEG-1-nél használt CBR mellett a VBR (változó sávszélességű) kódolást is használhatjuk. Ez azt jelenti, hogy amikor nincs sok változás a képen, sávszélességet takaríthatunk meg, hogy akkor használjuk fel, amikor nagyobb szükség van rá. Az MPEG-2 tehát hatékonyabb, mint az MPEG-1 (azonos felbontásnál), de mert nagyobb felbontásban is használjuk (bő 4-szer annyi a pixelek száma), ezért tipikusan legalább 3-4-szer annyi sávszélességet is kell adni neki, hogy ne legyenek csúnya artifactek. Ezért ha teljes PAL felbontású MPEG-2 anyagot akarunk CD-re írni, akkor 15-20 perc játékidőre számíthatunk.
A DVD is MPEG-2-ben kódolt videót tartalmaz, és az előbbiek miatt érthető, hogy egy teljes filmhez (1,5-2 óra) szükség is van a DVD minimum 7-szer nagyobb kapacitására.
Érdemes megemlékezni arról, hogy a DVD lemezeken jobb minőségben lehet egy film, mint amit a broadcast TV-k sugározni tudnak, ugyanis a felbontása sokkalta jobb lehet, mint amit az analóg PAL (valamint a SECAM és NTSC) rendszereknek a színinformáció kódolási eljárása lehetővé tesz. (De ez az előny azonnal elvész, ha a videó kimeneten keresztül nézzük a filmet!)
Azt is érdemes tudni, hogy az utóbbi időben HDTV felbontású MPEG-2 anyagokat is készítenek (1920x1080, illetve 1280x720i), amelyek igen-igen jó minőségűek. (Olyan hollywoodi szuperprodukciókat, mint pl. a Klónok támadása, is csak 1280x1024 pixeles felbontásban fotózzák rá a multiplexekben bemutatandó filmekre!)
Amatőr célokra kisebb felbontású MPEG-2 szabványt is alkottak, mégpedig az sVCD-t. Ez annyiban különbözik, hogy vízszintesen nincs meg a teljes felbontáshoz tartozó pixel mennyiség (720) hanem csak mondjuk 480 pixel, vagy még annál is kevesebb (352), így a videó sávszélességet is majdnem a felére zsugoríthatjuk anélkül, hogy csúnya artifactek jelennének meg. Így már akár bő fél órányi is fölférhet egy CD-re, ráadásul viszonylag jó minőségben, hiszen legtöbbször úgy is videómagnóról származó anyagról van szó, amelynek vízszintes felbontása alatta marad a 480 pixelnek is. (A méretarányok torzulása nem számít, azt majd az MPEG-2 lejátszó úgy is korrigálja.)
Hogy egy teljes filmet is jó minőségben rátehessünk 1 db CD-re, ahhoz még hatékonyabb kódolási eljárás kell. Jelenleg az MPEG-4 alapú codec-ek ilyenek, amelyek legismertebb képviselője a DivX. Ezek pontosabban számolnak, és ezért sokkal több frame-en keresztül képesek csupán csak a változást rögzíteni, majd abból reprodukálni a képet, mint az MPEG-2. A részletek itt most nem érdekesek, csak annyi, hogy az MPEG-2-höz képest vagy 3-4-szer hatékonyabb ez a tömörítés, ezért egy teljes PAL felbontású videó 1 órája nagyjából broadcast minőségben elférhet egy CD-n. Vagy pedig csökkenthetjük a felbontást, vagyis a 720x576 helyett pl. 720x272-re, vagy 512x384-re, és akkor a teljes film fölférhet egyetlen CD-re, még mindig nagyon jó minőségben.
Azért még az előbbit sem adják ingyen. A jó minőségű tömörítés tudomány, majdhogynem művészet. Néhány főbb szempont:
1.) B-frame-es kódolást használjunk,
2.) legalább 2-menetes kódolással,
3.) ha volna zaj, annak előzetes kiszűrésével,
4.) legalább DivX5 szintű tömörítővel.
Sajnálatos, hogy hardveres DivX lejátszók egyelőre még nem nagyon vannak (amik vannak, azok csak immel-ámmal működnek), ezért a minőségi DivX lejátszáshoz nagyon dögös procik kellenek. Az ATi Radeon9500/9600/9700/9800 kártyái legalább a lejátszási DivX post filterelést átveszik az alaplapi CPU-t, ami nagyon üdvös. -
MasterD
csendes tag
válasz
bitfarkas #54 üzenetére
A Premier 6.5-ot probalgatom, ez mar tud sajat maga is mpg2-ot kodolni, a 6.0 meg nem tudott!!!
Divx fent van, meg is jelenik a Premierben, de hiaba, kb. ugyanazt tudom vele elerni, mint amit a Premier sajat kodekjevel, vagy a Ligoos kodekkel( Ligoos LSX)
Kicsivel jobban tomorit az Xvid, de az se egy asz, illetve lehet hogy az, csak en nem jottem ra hogyan kell hasznalni.
Igen a tomorites DV AVI-bol megy mpeg-be, illetve divx tomoritesu aviba
Azt kerdeznem, hogy Te milyen beallitasokat hasznalsz a divx tomoriteshez, es milyen programban, mert ugye a divix onmaga nem tud tomoriteni, abba sehol se lehet betolteni egy filmet(vagy csak en nem tudok rola? -
PWR
aktív tag
hello,
csatlakozom MasterD kerdesehez - hogy lehet, hogy egy film, amit kölcsönkapok, 700 MB a masfel ora es tökjo minöseg. ha en tömöritek (Virtualdubot hasznalok mpeg4-es tömöritest) legalabb 2000k&sec-et kell valasztanom, mert különben ''MPEG-kockas'' lesz a kep. igy kb 2 GB egy film , amivel eleg gyorsan feltöltödik a vinyom...
egyszer kiprobaltam (10 perces filmreszletet) premierrel is, ugyanez a szitu+fagyott a gep+5*real time ideig tartott...a Virtualdub 1/2*real time!!! kis kplönbseg, de nem t'om ez mer' van -
MasterD
csendes tag
Hallottam egy TMPEG nevu progirol, hallott rola valaki?
Allitolag eleg jo, de en meg nem hasznaltam
Valaki? -
MasterD
csendes tag
Engem az erdekelne, hogy hogyan lehet jo, na mondjuk turheto minoseget elerni, ugy hogy 1-1.5 ora raferjen 1cd-re
En az Adobe Premierrel probaltam, de a nezheto minoseg kb. 3000k\sec-nel kezdodik, az meg sok(kb 30mega\perc)
Ki mivel csinalja?))))
Ha valaki nagyon ert hozza irja mar le legyszi, hogy pontosan hogy is kell, meg milyen beallitasokkal, mert azt mar tobb helyen olvastam, hogy divx5, meg virtual dub, de nekem ezekkel se sikerult 700 megabol kihozni egy filmet
Szerintem ez masokat is erdekelne -
bitfarkas
őstag
Kérlek, ha lesznek tényleges tömörítési idő eredményeid (720*576, 25 frame/s DV AVI - szabvány svcd-re, átlagos mozgásos jelenet, effektek és szűrők nélkül), írd már meg légy szíves.
Én is konfigcserén gondolkodom, nekem most a fenti munkához a real time idő kb ötszöröse kell, azaz egy percnyi video tömörítéshez 5 perc idő. -
bitfarkas
őstag
válasz
wassermann #24 üzenetére
Szvsz nem a vinyód nem bírja, hanem a proci a tömörítést. A DVI AVI-nál ~3,7 MB/sec adatsebesség van, ezt még egy 5200-as vincsivel is lehet győzni. Az MJPEG úgy tudom alacsonyabb bitráta.
-
wassermann
addikt
Egy öreg olcsó Avermedia kártya, asszem BT878 chipset + Philips tuner.
-
MasterD
csendes tag
válasz
wassermann #43 üzenetére
Neked milyen digitkartyad is van?
AVER WINTV98 - ezt irta a konfigodba, de sajna nem ismerem, ez tv tunner, vagy valami komolyabb? -
wassermann
addikt
XP és 2000 alatt a kékhalál felejthető, főleg ha nem a rendszer vincsijére
rögzítessz! Nekem a korábban vázolt olcsó kis konfigom nem találkozott
ilyesmivel már több mint egy éve.
Az egyetlen dolog ami leránthatja a rendszert, ha a kártya által nem
értelmezhető tömörítést vagy szintartományt akartok beállítani. De az
ilyesmiket egy okos ember ált. csak egyszer próbálja, utána már megjegyzi
hogy - Ezt nem lehet! (normál júzer meg sem találja az ilyesmit). -
MasterD
csendes tag
Kedes visszavonva, megtalaltam
-
MasterD
csendes tag
Azert ne keseredj el, nagyon fasza dolgokat ki lehet hozni egy mai atlag gepen is, legfeljebb nem real time-ban!
A kek halal csunya dolog, ezzel egyetertunk, de szerintem nem fordul elo azert olyan surun, hogy bezavarna, nalam legalabbis a munkahelyemen meg egy anyagot se cseszett el
Igaz, hogy eleg surun installalgatunk ra ujra mindent
Aproposz, honnan tudnam lenyuzni ezt a VoptXP nevut? -
hi
tag
A proci vegulis egy Intel P4 2.4Ghz lett. Egyelore nagyon remelem, hogy eleg lesz, habar szerintem a jelenlegi korulmenyek kozott meg egy 10Ghz is eljarna. Szoval szerintem a videovagas PC-n hatalmas eroforras-zabalo, igencsak megnyaggassa a rendszert. Epp ezert nem erdemes nagyon kiserletezni, mert ilyen esetben egy fagyas vagy kekhalal hamar padlora kuldi az ember idegrendszeret
Aki probalta az mar biztos tudja mirol beszelek... Videokartya eredetileg a regi konfigbol lett volna atmentve (Ati rage 128..) de mivel nem 1.5V AGP-s, igy meg lett cserelve az ugyancsak idos(ebb) Geforce2 TiVX-el. Ha meg tartott volna a keret akkor beruhaztunk volna egy Radeon 9100-ba, de sajna igy is kisse tulkoltekeztunk.
Apropo, defrag: VoptXP nalunkfele a kedvenc, ezidaig ez jott be.
Ugyhogy megegyszer mindenkinek koszonom a jotanacsait es hozzaszolasait ! -
MasterD
csendes tag
Szo volt fenntebb a defragmentalasrol
Tudnatok ajanlani egy programot hozza?
Esetleg egy cimet is ahonnan leszedhetem, ha nem vagyok tul szemtelen? -
MasterD
csendes tag
Valahol felmerult az a kerdes, hogy a 845PE chipes lap nem az igazi
Van ezzel kapcsolatban valakinek szemelyes tapasztalata?
Oszinten remelem, hogy senkinek, mert csak ket hete vettem a lapot, es nincs sok kedvem cserelni. -
HWS
csendes tag
Régen volt alaplap kompatibilitási lista a Miro oldalán. Ezek szerint ez megszűnt? Egyébként ezért is javasoltam az intelt, mert akkoriban (1-2 éve) csak intel lapok szerepeltek ebben a listában. Én is DV500 DVD - vel nyomulok! Javasolni tudom, hogy ne a Premiere - ben kepcsörölj, hanem a kártya saját kepcsörprogijával! És még egyszer: VIDEOGUYS.COM - Rengeteg hasznos infot találhatsz itt!
AZ AMD - s srácokat pedig ezúttal megkövetem, nem akartam belemászni a lelkivilágukba! Tudom, hogy jó az amd is. Toshiba laptopot is lehetett amd procival kapni, nyilván nem véletlenül. Igaz, hogy csak egy típust és az is pár éve volt... -
hi
tag
Ezuttal is koszonom mindenkinek a konstruktiv hozzaszolasait, vegulis megszuletett a ''dontes'' : mivel a fenti konfigba mukodnie kell egy miro DV500 DVD-nek, es a Pinnacle oldalan meg nem latni tesztelt konfigokat i865 vagy i875 chipsettel, vegulis egy Gigabyte i845PE lap lett a gyoztes. (ez korantsem jelenti azt, hogy mas ne mukodne...)Ezen van SATA meg ATA RAID is, az utobbihoz lett kotve a 2db 80Gb WD hdd, 8Mb cache-el. Az oprendszer kulon vinyon helyezkedik el, szovaal a capture es a vagas a raid-rol megy.
Ezidaig stabilan mukodik minden fagyas vagy kekhalal egy szal se volt.
Az egyetlen kisse zavaro dolog hogy capture eseten a Premiere capture ablakaban kisse szogletes a kep... ezt meg nem sikerult orvosolni, amugy a videkartya egy Geforce2 VX Ti, tudom hogy nem a legjobb valasztas, de mar csak ez maradt... -
wassermann
addikt
Kösz pajti! - én egyszerüen nem akartam vitát nyitni,
hanem 1-el fölötted pont ezért írtam le a konfigom...
csak így egyszerüen csuipa nagybetüvel mégegyszer:
AMD DURON -
nemvan
csendes tag
AMD nem jó editálásra? Nahát, nahát... Akkor ezt itt http://www.canopus.com/US/products/cws-100/pm_cws-100.asp dobhatom ki?
''Designed specifically for the broadcast market and powered by dual AMD Athlon™ processors, CWS-100 boasts a linear workflow that is perfect for newsroom-style editors...'' -
wassermann
addikt
Én is leírom a configom, hátha ezzel is segítek:
ECS K7S5A, DURON 1100@1210, 256M+128M DDR266,
AVER WINTV98, AUDIGY PLAYER, AMR MODEM
C: (20G MAXTOR), system és fix SWAP FILE + kész tömörített, vágott filmek
D: (40 GB SEAGATE) csak rögzítésre (MJPEG 93%-nál kb. 2,5-3 órára elég)
E: DVDolvasó / CD-író kombó
RÖGZÍTÉSKOR NÁLAM SEM FUT MÁS! -
HWS
csendes tag
válasz
wassermann #24 üzenetére
Az intelt azért ais ajánlanám inkább, mert a hardver gyártók (a videódigitalizálókártyagyártók) általában az intel csipszetekhez lövik be a kártyákat és így azzal stabil. Persze nyilván ki lehet fogni más fajtát is ami stabil, csak rizikós lehet. Én már szívtam ezzel párszor. De a noname ram a legkegyetlenebb ki*@
-
HWS
csendes tag
Egyébként most nekem is abit be7 raid-em van 2.4 p4-el és bejött! Márkás ram, winXP, ati videokártya, sblive value és hónapok óta nem kaptam hibaüzenetet! Az a helyzet, hogy az utolsó ilyen stabil gépem egy pentium 100 -as volt 10 éve. Azóta is visszasírtam egészen mostanáig. Végre megint tudok rendesen dolgozni.
-
HWS
csendes tag
Kb. 8 éve foglalkozom videovágással. A legfontosabb, hogy márkás, stabil cuccok legyenek a gépben, mert a video digitalizáló, vágó eszközökhöz nagyon kifinomult rendszer kell. Órákig megy a gép és a kékhalál, GPF, Fatál, Error, stb. az ember agyára tud menni. Tudom ajánlani a videoguys.com oldalt, ahol minden infot megtalálsz, amire csak kiváncsi vagy!
Egyébként intellel dolgoztam mindíg, és egy jól belőtt 300as celeronnal is lehetett real timeban digizni dropped frame nélkül. Tehát én is csatlakozni tudok az előttem szóló pár emberhez. Azért néhány tipp:
Az oprendszer és a digizéshez használt partíció ne legyen egy vinyón.
Virtuális memória legyen fixen beállítva, és ajánlani tudom az 512mega ramot, de inkább 1 gigát.
Szerezz be egy jó defrag progit.
A gép inkább legyen lassúbb, de minőségi áru legyen benne és ez lehetőleg intel.
A háttérben futó dolgokat kapcsold ki és ne használd játékra meg ehhez asonló dolgokra a gépet. Inkább rakj fel egy boot managert és használj két Windowst. Egyet videózáshoz, egyet meg minden másra.
És még lehetne folytatni... Ha érdekel valakit küldjön emilt... -
wassermann
addikt
Csatlakoznék az előtem szólókhoz és eloszlatnám a sejtéseket! - a VIDEO CAPTURE-nél ma már az igazi szűk kersztmetszet tényleg csaka vinyó!!!
Saját gépem ECS K7S5A 1200-as DURON-nal 768*576-ban 4:2:2-es teljes színpalettával rögzít bármit 50%-os prociterheltség mellett. A rögzített anyag
szuper: felvételkor video tömörités szoftveres MJPEG 93%-ra állítva, hang
tömörítetlen PCM 22k 16bit mono.
Ha az MJPEG beállítását feljebb viszem mondjuk 97%-ra a képminőségben semmi javulást nem látok, viszont a vinyó (7200rpm, SEAGATE, ATA100) már nem elég gyors és az IDE vezérlő visszafogja a PCI-buszt és elkezd csúszni a hang.
SZERINTEM A LEGOLCSÓBB MEGOLDÁS EGY OLCSÓBB LAP INTEGRÁLT
RAID VEZÉRLŐVEL ÉS KÉT PÁRHUZAMOSAN HASZNÁLTT GYORS IDE VINYÓ -
DcsabaS
senior tag
válasz
bitfarkas #22 üzenetére
Valóban, teljes PAL felbontású (720x576) capture-höz M-JPEG codec-kel (PICVideo) kb. 600-700 MHz-es proci is elegendő. Hanem videó konverziókhoz szinte az isten procija sem elég. (Már ha nem a DVD rippek konverziójára, hanem digitalizált anyagokra gondolunk, illetve filmszerű munkálatokra.)
Az is tudott, hogy egy dual-procis gép még jobb lenne. (Több program is támogatja, pl. a VirtualDub a sok-sok filterével és a DivX5 is.) -
bitfarkas
őstag
A capture-hoz nem kell nagy teljesítmény. Inkább sok ram, nem fragmentált winyó. Még egy 500-as cerka és 5200-as winyóval is frame vesztés nélkül oldható meg a dolog.
De a tömörítés, vagy konvertálás, az piszok gépigényes. Nekem 1GHz-es Athlonom van 133-as Sd ramokkal, és egy DV AVI - svcd, vagy sima mpeg2 konverzió a valós idő ötszöröse alatt fut le a gépen.
Éppen ezért gondolkodom gépcserében, és hajlok a P4-re, bár jelentősen drágább az AMD-nél. -
janati
őstag
Ha gondol a jövőre, most NEM vesz AMD-t, mivel nemsokára jön az Athlon64...
Videovágásra használom én is a gépem, ezért döntöttem pár hónapja az Intel mellett.
Nekem Abit BE7-Raid (i845PE)+2@3Ghz-es Celeron-om van. 2.8-on hajtom a hőtermelés végett, de így is BÁRMELYIK AMD-s konfigot elveri videózásban...Játékban nem.
Szóval videózás= magas frekis Intel proci. (kevés zsé=tuning Celeron, sok zsé=min.2.8-as P4)
''Egyebet nem tudok mondani...'' -
HiperG
addikt
Ha gondolsz a jövőre veszel egy Asus A7N8X-t.
Ez támogatja az 400 Mhz FSB-t és DualDDR-400at.
Nettó 27 körüli. -
DcsabaS
senior tag
Szerintem az ezen az oldalon található driver update-ekkel célszerű próbálkozni (a VIA VT6307 maximálisan támogatja az OHCI-t, így az általános driver update-nek mennie kell):
http://www.intel.com/design/motherbd/bt2/bt2_drive.htm -
gesuz
senior tag
Egy értelmüen az MSI 865 neo2re van szükséged az olcsóbik változata kisker áron valahol 25+fa áron lehet.
Csak intelben gondolkodjon. -
Tchoepi
tag
MSI 875P Neo FIS2R + P4 3.0C. A pénzzel meg ne foglalkozz (úgysem boldogít)
-
DcsabaS
senior tag
Na azért ez nem ilyen egyszerű. Mert CSAK A GYORS P4-ek gyorsabbak az Athlon XP-nél (SSE2-ben)! Ezért írtam, hogy ha P4, akkor magasabb órajelűt kell venni (és dual-DDR400-as alaplapot), különben AZONOS PÉNZBŐL gyorsabb Athlon-os gépet tudunk összerakni videós célokra.
(#12) MasterD: a driver-nek majd utánanézek. (XP-hez kellene?) -
Gitros
aktív tag
Osztom a véleményed! Én még mindig AMD-zek és élvezem is, de ahogy Pelikán is megmondta: ''a tények makacs dolgok!''. Videózásra jobb a P4. Volt már róla elég teszt. Az a nyerő...
A videovágó progik is SSE2 optimalizáltak, szal hiába erőlködik az AMD... veszett fejsze nyele.
Ebben az intel jobb.
Uff Gitros voltam... -
MasterD
csendes tag
Mi a baj a kapturalassal?
-
MasterD
csendes tag
?????
-
MasterD
csendes tag
Haho, senki sem tudja, hogy honnan szedhetnek le egy uj drivert az alaplapi firewirehez?
Segitseg!! -
tothjozsef
aktív tag
''kapturalas'' - na ez a nem semmi!
-
MasterD
csendes tag
Amugy en nem javasolnek sem celeront sem amd-t ilyen celra!!
Bar regebben amd parti voltam, de videovagasra nem jok!!! -
MasterD
csendes tag
Mi a baj a 845-tel?
-
-
MasterD
csendes tag
Es honnan tudnek uj drivert leszedni hozza?
A sima XP-s driverrrel probaltam, az tenyleg eleg regi, (2001) de sajna sehol nem talaltam ujabbat. Se az adobe oldalan, se a VIA, se az ASUS(!!!) oldalan
Honnan szedhetnek le egy ujabbat?
Az IEEE VIA VT6307 chipes
Koszi elore is -
DcsabaS
senior tag
''Igaz, hogy az alaplapra inregralt firewire NEM mukodott, ugyhogy egy ujat kellett venni''
Valószínűleg nem jól installáltad a driverét. (Úgy célszerű eljárni, hogy előbb a BIOS-ban kikapcsolod, ezután installálod a legújabb hozzá való drivert, majd ezután a BIOS-ban visszakapcsolod hogy a P'n'P rendszer felismerhesse. Ha nem így jársz el, akkor egy régebbi és rossz drivert tesz be a P'n'P rendszer, amitől egy egyszerű driver frissítéssel nem lehet megszabadulni.) -
MasterD
csendes tag
Hali
Nekem egy AsusP4PE lapom van, benne 2.4 P4 proci, es tok jol megy a kapturalas
Igaz, hogy az alaplapra inregralt firewire NEM mukodott, ugyhogy egy ujat kellett venni
De a renderelesnel csodakat muvelt a gep
Azt leszamitva tehat hogy az integralt IEEE egy vacak, magaval a lappal meg vagyok elegedve
Szal szerintem vegyel egy ilyet, csak a sima verziot, mindenfele integralt sz..sag nelkul
Ja, azt meg meg kell jegyezzem, hogy az alaplapi firewire VIA-s.....
Lenne nekem is egy kerdesem, mit tudtok a Canopus EZDV kartyarol?
Allitolag a legjobb az arkategoriajaban, bar csak szoftveresen kodol
Hasznalta valaki? -
DcsabaS
senior tag
Ha valaki P4-ben gondolkodik, akkor feltétlenül valamelyik dual-DDR400-as alaplapot kell megcéloznia. Az i845PE nem ilyen. És nem elég, hogy csak 1-csatornás a DDR SDRAM vezérlője, maximum csak DDR333-at használ ki hatékonyan. Az integrált IDE vezérlője is elég lassú (max. UDMA100), amit csak egy esetleges integrált RAID vezérlő menthet. Ráadásul a P4-nek még dual-DDR400-as alaplapnál is csak akkor van értelme, ha minimum 3 GHz körüli procit veszünk hozzá, ugyanis alacsonyabb frekiken az AthlonXP nemcsak fajlagosan (az árához viszonyítva), de abszolút értelemben is gyorsabb.
Én tehát sokkkkkal inkább javaslom az nForce2 + AthlonXP 2400+ párost, lehetőleg olyan alaplappal, amely utólag a 200 MHz-es FSB-jű Athlon-okat is tudja majd fogadni.
Megjegyzés:
- Videót szerkeszteni a kis tömörségű M-JPEG, vagy DV formátumban célszerű, amiért is meglehetősen nagy HDD kapacitásokra célszerű beruházni. (Szerencsére ma már egy 80 GByte-os HDD megvehető 20 eFt körül, vagy 120 GByte-os 30 eFt körül). Minimum 2 db ilyen HDD-t használnék RAID 0-ban (vagy 4-et RAID 0+1-ben), összesen 160-240 GByte kapacitással.
- A videó konverzióknál minél gyorsabb a proci, arányosan annál kevesebb ideig tart a művelet, ezért a leggyorsabbat célszerű venni, amit a pénztárcánk kibír.
- Egy gyors 7200-as HDD RAID vezérlő nélkül is tudja fogadni a miniDV kamera adatait, de nem mindegy, hogy később mennyi időt vesz el a sok-sok GByte-nyi adat megmozgatása. -
hi
tag
Szerintetek melyik jobb valasztas: i845PE chipsetes alaplap+P4 2.4Ghz , vagy erdeme megprobalni egy nForce2+ 2400+ parost ? Az adatok firewire-n erkeznek, miniDV kamerabol. A lenyen minel kevesebb frame drop, es a kesobbiekben minel konnyebb munka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged