- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Kérlek, ha lesznek tényleges tömörítési idő eredményeid (720*576, 25 frame/s DV AVI - szabvány svcd-re, átlagos mozgásos jelenet, effektek és szűrők nélkül), írd már meg légy szíves.
Én is konfigcserén gondolkodom, nekem most a fenti munkához a real time idő kb ötszöröse kell, azaz egy percnyi video tömörítéshez 5 perc idő. -
MasterD
csendes tag
Azert ne keseredj el, nagyon fasza dolgokat ki lehet hozni egy mai atlag gepen is, legfeljebb nem real time-ban!
A kek halal csunya dolog, ezzel egyetertunk, de szerintem nem fordul elo azert olyan surun, hogy bezavarna, nalam legalabbis a munkahelyemen meg egy anyagot se cseszett el
Igaz, hogy eleg surun installalgatunk ra ujra mindent
Aproposz, honnan tudnam lenyuzni ezt a VoptXP nevut? -
HWS
csendes tag
Régen volt alaplap kompatibilitási lista a Miro oldalán. Ezek szerint ez megszűnt? Egyébként ezért is javasoltam az intelt, mert akkoriban (1-2 éve) csak intel lapok szerepeltek ebben a listában. Én is DV500 DVD - vel nyomulok! Javasolni tudom, hogy ne a Premiere - ben kepcsörölj, hanem a kártya saját kepcsörprogijával! És még egyszer: VIDEOGUYS.COM - Rengeteg hasznos infot találhatsz itt!
AZ AMD - s srácokat pedig ezúttal megkövetem, nem akartam belemászni a lelkivilágukba! Tudom, hogy jó az amd is. Toshiba laptopot is lehetett amd procival kapni, nyilván nem véletlenül. Igaz, hogy csak egy típust és az is pár éve volt... -
bitfarkas
őstag
A capture-hoz nem kell nagy teljesítmény. Inkább sok ram, nem fragmentált winyó. Még egy 500-as cerka és 5200-as winyóval is frame vesztés nélkül oldható meg a dolog.
De a tömörítés, vagy konvertálás, az piszok gépigényes. Nekem 1GHz-es Athlonom van 133-as Sd ramokkal, és egy DV AVI - svcd, vagy sima mpeg2 konverzió a valós idő ötszöröse alatt fut le a gépen.
Éppen ezért gondolkodom gépcserében, és hajlok a P4-re, bár jelentősen drágább az AMD-nél. -
DcsabaS
senior tag
Ha valaki P4-ben gondolkodik, akkor feltétlenül valamelyik dual-DDR400-as alaplapot kell megcéloznia. Az i845PE nem ilyen. És nem elég, hogy csak 1-csatornás a DDR SDRAM vezérlője, maximum csak DDR333-at használ ki hatékonyan. Az integrált IDE vezérlője is elég lassú (max. UDMA100), amit csak egy esetleges integrált RAID vezérlő menthet. Ráadásul a P4-nek még dual-DDR400-as alaplapnál is csak akkor van értelme, ha minimum 3 GHz körüli procit veszünk hozzá, ugyanis alacsonyabb frekiken az AthlonXP nemcsak fajlagosan (az árához viszonyítva), de abszolút értelemben is gyorsabb.
Én tehát sokkkkkal inkább javaslom az nForce2 + AthlonXP 2400+ párost, lehetőleg olyan alaplappal, amely utólag a 200 MHz-es FSB-jű Athlon-okat is tudja majd fogadni.
Megjegyzés:
- Videót szerkeszteni a kis tömörségű M-JPEG, vagy DV formátumban célszerű, amiért is meglehetősen nagy HDD kapacitásokra célszerű beruházni. (Szerencsére ma már egy 80 GByte-os HDD megvehető 20 eFt körül, vagy 120 GByte-os 30 eFt körül). Minimum 2 db ilyen HDD-t használnék RAID 0-ban (vagy 4-et RAID 0+1-ben), összesen 160-240 GByte kapacitással.
- A videó konverzióknál minél gyorsabb a proci, arányosan annál kevesebb ideig tart a művelet, ezért a leggyorsabbat célszerű venni, amit a pénztárcánk kibír.
- Egy gyors 7200-as HDD RAID vezérlő nélkül is tudja fogadni a miniDV kamera adatait, de nem mindegy, hogy később mennyi időt vesz el a sok-sok GByte-nyi adat megmozgatása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest