Új hozzászólás Aktív témák
-
HWS
csendes tag
Régen volt alaplap kompatibilitási lista a Miro oldalán. Ezek szerint ez megszűnt? Egyébként ezért is javasoltam az intelt, mert akkoriban (1-2 éve) csak intel lapok szerepeltek ebben a listában. Én is DV500 DVD - vel nyomulok! Javasolni tudom, hogy ne a Premiere - ben kepcsörölj, hanem a kártya saját kepcsörprogijával! És még egyszer: VIDEOGUYS.COM - Rengeteg hasznos infot találhatsz itt!
AZ AMD - s srácokat pedig ezúttal megkövetem, nem akartam belemászni a lelkivilágukba! Tudom, hogy jó az amd is. Toshiba laptopot is lehetett amd procival kapni, nyilván nem véletlenül. Igaz, hogy csak egy típust és az is pár éve volt... -
HWS
csendes tag
válasz
wassermann #24 üzenetére
Az intelt azért ais ajánlanám inkább, mert a hardver gyártók (a videódigitalizálókártyagyártók) általában az intel csipszetekhez lövik be a kártyákat és így azzal stabil. Persze nyilván ki lehet fogni más fajtát is ami stabil, csak rizikós lehet. Én már szívtam ezzel párszor. De a noname ram a legkegyetlenebb ki*@
-
HWS
csendes tag
Egyébként most nekem is abit be7 raid-em van 2.4 p4-el és bejött! Márkás ram, winXP, ati videokártya, sblive value és hónapok óta nem kaptam hibaüzenetet! Az a helyzet, hogy az utolsó ilyen stabil gépem egy pentium 100 -as volt 10 éve. Azóta is visszasírtam egészen mostanáig. Végre megint tudok rendesen dolgozni.
-
HWS
csendes tag
Kb. 8 éve foglalkozom videovágással. A legfontosabb, hogy márkás, stabil cuccok legyenek a gépben, mert a video digitalizáló, vágó eszközökhöz nagyon kifinomult rendszer kell. Órákig megy a gép és a kékhalál, GPF, Fatál, Error, stb. az ember agyára tud menni. Tudom ajánlani a videoguys.com oldalt, ahol minden infot megtalálsz, amire csak kiváncsi vagy!
Egyébként intellel dolgoztam mindíg, és egy jól belőtt 300as celeronnal is lehetett real timeban digizni dropped frame nélkül. Tehát én is csatlakozni tudok az előttem szóló pár emberhez. Azért néhány tipp:
Az oprendszer és a digizéshez használt partíció ne legyen egy vinyón.
Virtuális memória legyen fixen beállítva, és ajánlani tudom az 512mega ramot, de inkább 1 gigát.
Szerezz be egy jó defrag progit.
A gép inkább legyen lassúbb, de minőségi áru legyen benne és ez lehetőleg intel.
A háttérben futó dolgokat kapcsold ki és ne használd játékra meg ehhez asonló dolgokra a gépet. Inkább rakj fel egy boot managert és használj két Windowst. Egyet videózáshoz, egyet meg minden másra.
És még lehetne folytatni... Ha érdekel valakit küldjön emilt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest