- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
feri11
csendes tag
Szisz
tok.
Valaki tud segíteni!
Kicseréltem a gép házát, és nem indul. Még az alaplap képe sem jön be nincs videó jel . Próbáltam másikkal, azzal sem csinál semmit .Minden cucc a régi benne, egyedül az optikai meghajtó új.Előre is köszi.. -
feri11
csendes tag
Sziasztok ha valaki megtudná mondani, hogy egy gép miért nem indul akkor, ha minden cucc a régi, csak házat cseréltem le . indítás után nem csinál semmit, az alaplap indul, de kiírja hogy nincs videó jel. Próbáltam másik videó kártyát, de azzal sem megy még a csippanásig sem jut.
-
sky77
aktív tag
Csak most jártam erre...
Ha az MX440 más gépben jó, elég gyanússá kezd válni az AGP port. Ha 9550 is jó másik alaplappal, akkor meg pláne. Mindenesetre ha az alaplap garis akkor visszavinni, ha nem... akkor talán valami technikához értő ismerőssel meg lehetne nézetni, hátha tud rajta valami bíztatót méricskélni. Amúgy egy PCI-os videokártyával is be lehetne bootolni (úgy hogy az AGP-s is benne van), aztán kicsit körbenézni a setup-ban, hátha. Úgy nagyhirtelenjében ezek lennének a szerény ötleteim.
Szerk.: Amúgy biztosan a videokártya hibája? Próbáltatok bios resetet is? Ha használt a lap, lehet hogy baromságok vannak beállítva az előző tulajból kifolyólag. Gondolok itt arra, hogy esetleg egészen más cuccokra van optimalizálva (mem, CPU). Ezt erősítené, ha pci-os kártyával sem menne a boot.
[Szerkesztve] -
deadguy
aktív tag
Nna. Leteszteltük egy MX440 essel is (a 9550 helyett), de a monitor be se kapcsol!!!!! Már haver is a haját tépi, mindent megmozgatott, mindent leporolt, minden teljesen franyó, még mindig elindulnak a dolgok(HDD,CD felpörög, venti beindul), de nincsen kép!!!!!!!! A monitor kábel sincs megtörve....... teljesen tanácstalanok vagyunk....... mit lehet tenni?????????
-
deadguy
aktív tag
Ez az uccsó Up-om ebben a topicban, úgyhogy ha valaki erre jár akkor segítsen légyszíves! Előre is köszönöm!
-
deadguy
aktív tag
UP!!!!!! PLÍÍÍZ!!!!!
-
deadguy
aktív tag
Hali! Lenne egy olyan gondom, hogy most volt havernál alaplapcsere (Abit IS-7), és miután beüzemeltük volna, se kép, se hang. De a cucc indult, csak a monitor nem akart bekapcsolni. Valaki tudna ebben segíteni??????
-
gézu
őstag
válasz
Hókusz-Pókusz #104 üzenetére
Érdemes lenne megnézni,adtak-e ki friss biost a laphoz mostanában.
Valamint egy emilt ha küldenél a gyártó felé,mégis milyen ötlete
van a probléma megoldására. -
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #104 üzenetére
Én pl.: Nforce 2-es lapokban láttam hasonlót ati radeon 9600XT kártyával
a vicc az egészben az egyik helyen asus volt mindkettő (kártya is -lap is)
a másik esetben abit!
Ld: (#55)
no comment!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sky77
aktív tag
válasz
#34929152 #103 üzenetére
Kedves tsibe!
Ne haragudj, egyáltalán nem volt bennem semmilyen kioktató szándék, nem akartalak megbántani. Természetesen az sem baj, hogy te is leírtad a tapasztalatodat, sőt! Valamint nem képzelem magamat hű de okosnak sem, mindössze azért utaltam az előtted levő hsz-emre, mert láttam hogy neked RAM _cserével_ sikerült megoldani a problémát és úgy éreztem az én hsz-em ennek nagyon jó kiegészítése. Mint látod, nekem sikerült csere nélkül meggyógyítani, csak erre próbáltam meg felhívni a figyelmed (és másét is), nehogy valaki (esetleg a topicindító) egyből a kukában landoltassa a memjeit, ha esetleg kiderül hogy azok a ludasak a dologban.
Mindenesetre nem vagyok biztos benne, hogy ha problémád van velem vagy egy hozzászólásommal, ne lehetne azt egy picit szebben a tudomásomra hozni.
Remélem nincs harag! -
Hókusz-Pókusz
csendes tag
Köszi mindenkinek a tanácsokat, hozzászólásokat. Megoldódott a probléma, az alaplap és a videókártya is jól működik, csak nem együtt. A memória hibátlan. Az alaplap / Asus P4V8X-X / jól működik egy másik videókártyával, és a videókártya
/ ATI Radeon 9550 / is szépen muzsikál egy másik lapon. Ezek szerint inkompatibilis a két részegység egymással. Hogy is van ez? Várom a magyarázatokat. -
törölt tag
Az olyan nagy baj, hogy leírtam segítő szándékkal a tapasztalatomat?! Ezért oktatsz te ki? Szerinted nem láttam a hozzászólásodat, Mr. Nagyokos? Ez egy új szabály itt, hogy ha egy megoldás elhangzott, más nem írhatja le, mert az első az Isten, a másodikat meg le kell ugatni, vagy mi? Észre kéne venni, hogy ez nem versenypálya, hanem egy fórum. Ilyen reagok után pedig ne csodálkozz, ha az ember megutál itt segíteni!
-
Bazsy
aktív tag
XP is szeret baculni, vmi inf könyvtár van ahol a drivereket tárolja, onnan ha kitörlöd a dolgokat, akkor elvileg ujra felismer mindent...
-
törölt tag
válasz
Hókusz-Pókusz #1 üzenetére
Hasonló módon múlt ki az egyik gépünk. A problémát egy RAM-csere oldotta meg.
-
fügike
senior tag
LOAD BIOS DEFAULT-ot próbáltad már? Egy BIOS-reset után mondjuk.
-
sky77
aktív tag
Én elsősorban alaplap, másodsorban memória hibára gondolnék. Alaplap ügyben pl. ld. saját esetem: Bővebben: link, memó ügyben pedig jártam már úgy, hogy no hangjelzés, minden felpörög, de nem indul a cucc. Igaz, 20 perc után sem. Akkor csak meg kellett a memót tisztogatni, és lőn világosság (a képernyőn).
Amúgy minden alkatrész egyenkénti tesztje lehet a megoldás kulcsa. -
Balinov
titán
válasz
Hókusz-Pókusz #94 üzenetére
nemfigyeltem,lehet nem is írtad,hogy hány vinyód van? próbálkoznék cd, vinyó beköt, bios-ba ha engedi boot sorrend 1,cd. 2.hdd,pl xp bootcd be,install,
-
Balinov
titán
válasz
Hókusz-Pókusz #91 üzenetére
20-30 perc? nemtom,de nekem még mindig ugy tűnik,hogy addigra hűl le..vagy az elemnek kell félóra,hogy lemerüljön. Azt próbáltad,hogy lehuzod a lapról a vinyó(ka)t és bootcd-ról indítod el a gépet?
-
Hókusz-Pókusz
csendes tag
Mielőtt a bios reset megtörtént 20 perc várakozás után hajlandó volt vinyóról bootolni. Az oprendszer jól működött. Az eszközök telepítésekor újraindításra nem reagál / a hűtő megy / . Kikapcsolás, 20-30 perc várakozás után újraindul. Mi történik az alatt a 20-30 perc alatt?
-
Balinov
titán
válasz
Hókusz-Pókusz #88 üzenetére
nem kizárt,hogy tényleg szar a lapod,asse ,hogy esetleg más alkatrészt is hazavágott...nincs valami ismerősőd P4-es géppel?
-
c41r0^
őstag
válasz
Hókusz-Pókusz #86 üzenetére
lehet BIOS frissítés is kéne a lapnak, de mivel nem stabil, ha még működik akkorse, ezért lehet abba is belefagyna, ekkor meg csak a szerviz tudna segíteni...sajnos mindezeket cserealkatrész nélkül nem lehet kitesztelgetni
-
Hókusz-Pókusz
csendes tag
Ha a biosban az optikát választom bootolásra, nem engedi.Csak floppyról tudok bootolni kb 20 perc után.
-
c41r0^
őstag
valószínűség szerint:
1. gyári hibás az alaplap
2. alkatrész inkompatibilitás (csak tesztelgetni lehet más rammal, vga-val)
3. kevés a táp...
és valóban vedd ki a házból a lapot egy műanyag lapra, szereld ki a tápot a házból, és dugd össze, úgy próbálkozz (fém alkatrész összezárhat nem kívánatosan áramköröket...)
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Hókusz-Pókusz #83 üzenetére
akkor passz a négyzeten.
van lehetőséged ismerős/haver/rokon gépébe ugyanezeket a hw cuccokat (a lap kivételével) kipróbálni? Más lehetőséget nem nagyon látok,mint a szisztematikus hw teszt,amit előttem is ajánlottak.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Hókusz-Pókusz #80 üzenetére
Zekszerint hűtés téren minden okés. Neadjisten próbáltad levett oldallapokkal?
-
gyga
senior tag
''A biost be lehet hívni de állítani semmit nem enged csak kilépni belöle'' szerintem egyértelmű szar a bios
-
eziskamu
addikt
válasz
Hókusz-Pókusz #77 üzenetére
Elvileg.
-
Balinov
titán
Sziasztok,
végigolvastam a topicot, nekem a procihűtés tűnik gyanusnak.
Témaindítótól kérdezem: procihűtőt próbáltad ujra feltenni? leveszed,letakarítod
a pasztát (sok esetben gyári ''ragacsot'' tesznek a hűtő aljára,ami lófaßt se ér),ujra paszta vissza fel. alaplap leírásánál a tematikus rajzon megnézném,hogy egész pontosan melyik csatira kell a cpu-fan-t rákötni. Sajnos tapasztalatból beszélek,a cpu hűtő nem megfelelő felhejezésével kigyikoltam egy 1,33-as Tbirdet meg majdnem egy 2200+-os tortont. Apropó, nem lehet,hogy kevés a procihűtőd? mittomén van egy 2,4-es P4-ed,de a cpu hűtő gyári adatainál kisebb órajelig írja..?
Balinov -
eziskamu
addikt
Én azért csak megkérdezem. Nem lehet hogy az új konfighoz, már egy kicsit gyengus a tápegységed?
-
Hókusz-Pókusz
csendes tag
Bios reset megtörtént.Rögtön nem tudom inditani a bootolást, kell várni legalább 20-30 percet.Indítás után a Win logoig eljutok majd sötét képernyő.Várakozás 20-30 percig és ismét ugyanaz elölről.Mi lehet a gond?
-
vfo7
senior tag
válasz
Hókusz-Pókusz #69 üzenetére
Ne görcsölj a cuccal, telepítsd újra a vindózt, mert nem viseli a hardvercserét, ahogy ezt tudós topictársak is javasolták.
-
A Yeti
csendes tag
majd érdekel a végeredmény
csá -
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #63 üzenetére
mint már mondtam : lehet hogy a te esetben a KOMPATIBILITÁS a kulcs szó
de az is lehet hogy csak spontán sz*r az alaplapod! -
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #63 üzenetére
proba cseresznye!
-
A Yeti
csendes tag
légy oly kedves és a boot disk (Englisch, 55 KB, Windows) használd -elvileg!
bár jó sok idő de lehet hogy megéri!
csaó! -
A Yeti
csendes tag
www.computerbase.de/downloads/ software/systemueberwachung/memtest86/
-
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #60 üzenetére
Várj keresek neked egyet!
-
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #57 üzenetére
van valami memteszted?
-
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #53 üzenetére
milyen ramjaid vannak?
milyen táp?
[Szerkesztve] -
A Yeti
csendes tag
Egy XT és egy AT computer beszélget:
Az XT: -Figyu te tudtad hogy mi kompatibilisek vagyunk?
AZ AT: - HEEE...!???
[Szerkesztve] -
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #51 üzenetére
akkor sajna ez azért gáz mert igy sok cummi is lehet!
sajnálatos modon a win-edet elfeletheted!
a következőket tenném!
első körben szereznék egy klaf a kis memtesztet
igazából ha az hibát dob nem biztos hegy a ramod vagy a lapod a rossz!
előfordulhat haogy a maximálisan kompatibilis hardver cucosok nem beszélnek egymással jól csak ugy mint a régi viccben: -
kisninja
őstag
Ha pihentetni kell ako mégis lehet hiba a hardware-ben ha jol tudom a pentuim proci visza veszi az orajelét ha rosz a hütö tehát nem melegedhet tul...
-
kisninja
őstag
??
-
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #42 üzenetére
magyarul akkor amikor lefagy utána be sem boot-ol ?
-
erdoke
titán
válasz
Hókusz-Pókusz #37 üzenetére
Akkor a #2 a te embered, húzd újra, Sam!
-
Zeck
aktív tag
Nekem ilyesmi mókás hibám akkor volt, amikor összeraktam egy új gépet, és bootolás közben meghalt, aztán kiderült, hogy a biosban a 2000+os proci 1500-re van állítva, amin el sem indul. Ha garis mondjuk én mindenképpen visszavinném.
Lecsupaszítás +cuccok egyesével visszarakása mindenképpen jó hibaszűrésre, meg biosreset sem árthat neki. -
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #38 üzenetére
Hozzávalok:
-egy darab WINXP telepítő CD ( igazából az a tuti amivel felraktad)
- ja és egy kis figyelem! -
TudorVigyor
aktív tag
válasz
(a speakert meg csatlakoztatni)
-
TudorVigyor
aktív tag
válasz
Hókusz-Pókusz #37 üzenetére
Újra kell telepíteni
-
A Yeti
csendes tag
válasz
az előttem szolonak igaza van csak a helyes kifejezés jelen esetben a reinstall amit a #2 hozzászolás már megejtet
-
A Yeti
csendes tag
válasz
tökéletes
tehát akkor ha jol értem a hardverrel semmi gond csak winmaminak ezt nehéz beadni -
kisninja
őstag
na mé nem ezze kezdted rakd ujra fel a windowst okos ember elkülönit a vinyon egy kis részt a winfosnak
ha bejon a biosz meg butol is ako jo a cucc aszem a win XP nem szereti a nagy hardware változásokat
[Szerkesztve] -
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #31 üzenetére
bár már kérdezték töled de most én is megkérdezem
most az a gáz hogy még a BIOS ig se jutsz el vagy az hogy a Winanyu nem jön fel!!!
Az ''IGEN'' felelet nem ér!)
-
A Yeti
csendes tag
bocsi csak egy kicsi megcsusztak a hozzászolások
amugy mizu sipol vagy nem? -
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #30 üzenetére
sőt igazából a lapot is ki kellene venned a házból!!
-
Hókusz-Pókusz
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #31 üzenetére
senki többet harmadszor?
-
A Yeti
csendes tag
válasz
Hókusz-Pókusz #20 üzenetére
a képlet elvileg roppant egyszerű legalábis első körben
-Ki kell szerelned a lapot a házból-ez azért jó mert ha rossz esetleg valamelyk test pont a lapodon akkor ez már ki is lesz küszöbölve!
-a lapot ráteszed valami szigetelt anyagra pl.: a lap dobozára ügyelve hogy semmilyen csavar nem maradt alatta.
a procit, a hütőt ( lehetőleg a cpu fan helyre mivel valamelyk lap nem hajlandó elindulni ha nem forog a hütő)és egy speaker-t rádugsz a lapra
-mesés lesz az egész ha miután adsz neki áramot és össze zárod a power lábakat pár másodpercre és a gép elkezd gyönyörüen sipolni, mivel akkor biztos hogy nem a lappal, a procival, vagy a táppal van a baj !
Folyt köv az eredmény után -
BOOSTER
aktív tag
válasz
Figyu próbáld meg hogy mindent leveszel az alaplapról csak a proci és a tápcsati marad meg a reset és pover meg hangszóró akkor mit csinál???
Ha sípol akkor kezd el egyenként visszarakni a többi cuccot és közben mindig elindítod és figyeled hogy melyik az a cucc ahol megkukul...
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Halott az a lap vidd visza ne sz*rozz vele
-
BOOSTER
aktív tag
Egy BIOS resetet még megpróbálnék...Aztán gari...
-
gézu
őstag
válasz
Akkor mégiscsak szét kéne kapni az egészet,nem kap-e valahol testet.
Csak egy példa:a kisfloppy-m tápcsatija 1mm-t elmozdult és a gépem
meg se nyikkant.Minden csatlakozó megigazítása után powergombbal
ellenőriztem és így jöttem rá mi a hunyó. -
kisninja
őstag
Vidd visza a lapot szerintem meghalt ha AMD lenne ako azt mondanám hogy a procid halt meg de igy csak az alaplap lehet vagy vga de ako kén sipolnia mint álat
-
BOOSTER
aktív tag
válasz
Hókusz-Pókusz #17 üzenetére
A 13. hozzászólás alapján lehet alaplap de ha fordítva dugsz össze tápcsatit akkor még a táphűtő sem kapcsol be...(Ezt egy haver kipróbálta a gépén én is ott voltam a gépnek nem lett baja...)
-
gézu
őstag
válasz
Hókusz-Pókusz #17 üzenetére
Mivel először a videokarinak kéne bejelentkezni,kézenfekvő
lenne egy másikat beletenni és megnézni,elindul-e az alaplap. -
BOOSTER
aktív tag
válasz
Hókusz-Pókusz #12 üzenetére
Ha először elindult volna vagy legalábbis afelé haladt és most meg semmi akkor valami befeküdt deee nagyon...Biztos hogy mindent átnéztél jól van-e...
Esetleg próbáltad BIOS-t resetelni... -
gézu
őstag
válasz
Hókusz-Pókusz #12 üzenetére
Akkor vagy halott az alaplap vagy zárlat van valahol és a táp letilt.
Nézd végig a csatlakozókat,az összeszerelést. -
Wolverine
félisten
válasz
Hókusz-Pókusz #8 üzenetére
Az is lehet, hogy itt több dolog van elqródva... Valami meghalt...
-
gézu
őstag
válasz
Hókusz-Pókusz #8 üzenetére
A bios ad valami hangjelzést bekapcs után?
-
gézu
őstag
válasz
Hókusz-Pókusz #5 üzenetére
Ha jól értem, akkor a bios képernyő sem jön be,ugye?
-
gézu
őstag
válasz
Hókusz-Pókusz #3 üzenetére
Safe módban elindul?
-
Wolverine
félisten
válasz
Hókusz-Pókusz #1 üzenetére
Miről mire cseréltél? Az XP csak akkor indul el lapcsere után, ha azonos chipsetű a két lap. Egyébként Win reinstall az egyetlen megoldás...
-
Hókusz-Pókusz
csendes tag
Alaplapot cseréltünk a gépemben,bekapcsolás után 5-10 másodpercig ment,legalább is az alaplap logoját láttuk meg aztán néhány sort azóta nem történik semmi újraindítás után sem,a monitor végig power saving-ban van,meg se nyikkan.Xp van fenn.Hogy lehetne újraindítani?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged