- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
gergo5991 #8425 üzenetére
Szoktam találkozni beázott készülékekkel, pl. távszabályzó, TV (viráglocsolás áldozata). Ami a fő gond ilyenkor, hogy a távszabályzóból nem veszik ki azonnal az elemet, TV-t és egyebet megpróbálja bekapcsolni, "hátha" működik.
Ekkor teszi tönkre általában, akár véglegesen. A feszültség, illetve elektrolízis hatására igen gyorsan zöldes színű patina keletkezik, a rézfólia, a huzallábak szétmaródnak. Ehhez elég a tiszta víz is, nem kell például savasnak lennie.
Ezt nyilván minden szakember rögtön észreveszi és a garanciát megszüntetheti, hacsak nem cserélik vaktában, vizsgálat nélkül.
Úgyhogy előbb inkább alaposan ki kell szárítani, addig semmiképp sem szabad bedugni. A kakaó már érdekesebb, hogy milyen helyre szivárgott be, a maradványa képez-e átvezetést? Nem zárom ki, hogy csontszáraz állapotában, bizonyos helyeken nem okoz talán zavart, de ez nem garantálható, én nyilván inkább szétszedném és megnézném alaposan.
-
And
veterán
válasz
gergo5991 #8425 üzenetére
"és esetleg veszélyt jelenthet bele dugni a konnektorba?"
Szerintem eszedbe se jusson ilyesmi, amíg ki nem tisztítottad a belsejét.
"bár ha jól tudom, még érvényes a garancia"
Ha jól tudom, ilyen esetekre (nem megfelelő körülmények közötti használat) abszolút nem vonatkozik garancia. Ennyi erővel szét is verhetném kalapáccsal, majd visszavihetném garanciáztatni.
Mod: Ha ennyire ódzkodsz attól, hogy szétszedd, vagy egyszerűen nem értesz hozzá, akkor keress valakit a közeledben, aki fogott már a kezében forrasztópákát! A szétszedéssel lehetnek gondok, ha nem csavarok tartják össze, mert nem biztos, hogy szépen / egyszerűen szétkapható. De ha nem próbálkozol a hálózatra csatlakoztatással - amellyel még nagyobb kárt okoznál - akkor van valamennyi esély arra, hogy belső tisztítás után életre kelthető. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 11
- VR topik
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Fuji X-S20 2.5 év garival
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Megkímélt-
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest